Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с компютрите при изключване контакторите на ел. котел за отопление!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ПРОБЛЕМИ С КОМПЮТРИТЕ ПРИ ИЗКЛЮЧВАНЕ КОНТАКТОРИТЕ НА ЕЛ. КОТЕЛ ЗА ОТОПЛЕНИЕ!

тя и RC групата е стотинки, само трябва някой да ти я сметне и монтира....

Коментар

До: ПРОБЛЕМИ С КОМПЮТРИТЕ ПРИ ИЗКЛЮЧВАНЕ КОНТАКТОРИТЕ НА ЕЛ. КОТЕЛ ЗА ОТОПЛЕНИЕ!

Извинявам се ако съм се изразил технически неправилно.
      Чудесно си се изразил! Точното описание на проблема ме насочи натам. Ако котелът е в гаранция може би е по-добре да опиташ с нея. Иначе всеки ел.техник може да смени терморегулатора, но аз препоръчвам с електронен, те вече са на цените на добрите механични.

Коментар

И ако не се скапе веднага, като правило е много по-надежден от биметалния. А ако се скапе веднага - ще ти го сменят.
        Хм. А можеш ли да питаш тия в магазина защо смятат твоя за по-добър от електронния? По идея релейното регулиране е най-калпавото. Значи може би електронните имат още повече проблеми. Тогава ще трябва да доработваш твоя сам.
        Ебати света, ебати оправията ...

Коментар

Първоначално публикуван от IVO 68 Преглед на мнение
          Имаше и котел с електронно регулиране, но в магазина ми препоръчаха този с контакторното. Бил по добър по тяхно мнение.
          Котела е 6 киловата, но аз използвам само 4 кв защото повече мощност не ми е необходима.
          Абе тия явно не могат да си пробутат контакторните?!!
          Аз имам котле от същата марка но с електронно регулиране вече 6 години (9 киловата)! Няма ама абсолютно никакви проблеми! Стефан е абсолютно прав - няма никакви пикове и смущения!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            И ако не се скапе веднага, като правило е много по-надежден от биметалния. А ако се скапе веднага - ще ти го сменят.
            Хм. А можеш ли да питаш тия в магазина защо смятат твоя за по-добър от електронния? По идея релейното регулиране е най-калпавото. Значи може би електронните имат още повече проблеми. Тогава ще трябва да доработваш твоя сам.
            Ебати света, ебати оправията ...
            Казаха, че напоследък електронните давали много дефекти и били по-скъпи при смяна.
            Последно редактирано от Ивайло Александров; 09-03-08, 16:22. Причина: поясниние
            Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
            VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Аман от педерастии ... Лабораторен ПИД контролер вече е стотина долара. С незнам си колко стъпки на програмиране. Десетки стъпала. Кво се правят на луди? Нали е производство, не е единична бройка да струва куп кинти.
              Къде ти, светът не е менте, не е ...

Коментар

"че когато се появят чертите по екрана на телевизора/на всичките/ след около 3-4 сек. се чува изключването на контактора"
                Томно същия проблем имахме с една акумулираща печка дъъълги години - преди да изключи започва да искри и чак след това изключва. Никой не обърна внимание, защото тогава (90-те години, тогава бях малък) имахме само един телевизор, руско производство и той изобщо не се впечатляваше от това - правеше си чертите на екрана и толкоз.
                Накрая я разглобихме и изхвърлихме. Стана ми любопитно и извадих термостата и го разглобих. Това нещо нямаше "никакви" контакти - едни черни пъпки там, където би трябвало да контактува. Стана ми чудно даже как е контактувало въобще ...
                Та провери си термостата и ако е възможно, го смени с електронен, тиристорен. Това не е проблем на ел-инсталацията а на самия котел. Просто той преди да се изключи започва да искри и смущенията, които се получават се предават по ел-мрежата. Такива смущения се считат за несвойствени и никое устройство не е проектирано да им устоява. Може би даже и ЮПС няма да издържи ...

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
                  "че когато се появят чертите по екрана на телевизора/на всичките/ след около 3-4 сек. се чува изключването на контактора"
                  Томно същия проблем имахме с една акумулираща печка дъъълги години - преди да изключи започва да искри и чак след това изключва. Никой не обърна внимание, защото тогава (90-те години, тогава бях малък) имахме само един телевизор, руско производство и той изобщо не се впечатляваше от това - правеше си чертите на екрана и толкоз.
                  Накрая я разглобихме и изхвърлихме. Стана ми любопитно и извадих термостата и го разглобих. Това нещо нямаше "никакви" контакти - едни черни пъпки там, където би трябвало да контактува. Стана ми чудно даже как е контактувало въобще ...
                  Та провери си термостата и ако е възможно, го смени с електронен, тиристорен. Това не е проблем на ел-инсталацията а на самия котел. Просто той преди да се изключи започва да искри и смущенията, които се получават се предават по ел-мрежата. Такива смущения се считат за несвойствени и никое устройство не е проектирано да им устоява. Може би даже и ЮПС няма да издържи ...

Благодаря!

Коментар

"Благодаря!"
                    Имаш да черпиш!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Аман от педерастии ... Лабораторен ПИД контролер вече е стотина долара. С незнам си колко стъпки на програмиране. Десетки стъпала. Кво се правят на луди? Нали е производство, не е единична бройка да струва куп кинти.
                      Къде ти, светът не е менте, не е ...
                      Имам 2-киловатови конвектори вкъщи. С електронно управление, и електроннен сензор за температурата (в случая прост терморезистор).

Цялата схема струва 5 лева като чаркове. Отварях го, понеже педерастите сложили потенциометър за регулиране на температурата от тия по 10 стотинки. Най-обикновен, дето по платките след като нещото се регулира, се мацва с боя или някаква друга гадост и не се пипа повече. А това се върти на ден поне по 5-6 пъти.

Като чаркове едно електронно управление ще е преко-сили 50лв. И ще е вечно. И смущения няма да има никакви.

Ама това от 50лв. ще ти го продатат за 500, и вътре ще сложат минималното количество и качество компоненти, кокото там да работи някак, демек слизаме и под 50лв. Те затова и дефектират.

На втората година конструктора си е хванал шапката и си е заминал. А някое новоизлюпено "инженерче" прави еквилибристики, белким шефа го похвали че е свалил себестойността с 10 стотинки.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
                        "Благодаря!"
                        Имаш да черпиш!

Съгласен !!!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Имам 2-киловатови конвектори вкъщи. С електронно управление, и електроннен сензор за температурата (в случая прост терморезистор).

Цялата схема струва 5 лева като чаркове. Отварях го, понеже педерастите сложили потенциометър за регулиране на температурата от тия по 10 стотинки. Най-обикновен, дето по платките след като нещото се регулира, се мацва с боя или някаква друга гадост и не се пипа повече. А това се върти на ден поне по 5-6 пъти.

Като чаркове едно електронно управление ще е преко-сили 50лв. И ще е вечно. И смущения няма да има никакви.

Ама това от 50лв. ще ти го продатат за 500, и вътре ще сложат минималното количество и качество компоненти, кокото там да работи някак, демек слизаме и под 50лв. Те затова и дефектират.

На втората година конструктора си е хванал шапката и си е заминал. А някое новоизлюпено "инженерче" прави еквилибристики, белким шефа го похвали че е свалил себестойността с 10 стотинки.

Съгласен съм напълно, но не съм толкова компетентен да си го изработя сам! Ще търся готов продукт и ще го монтирам!

Коментар

Може да цепиш стотинката на две. Даже може на три. Но само на етапа на проектирането. А ако нещото вече е проектирано и изпълнено оптимално, може да го поевтиниш само за сметка на занижаване на параметри. Само че тогава трябва да го обявиш за друго изделие, и да му посочиш други параметри.
                            Ако не си педераст.
                            А ако си - тогава слагаш тример вместо потенциометър, например, а гламарите наоколо се чудят кво е станало и що се чупи.
                            Същото става и ако не си педераст а обикновен глупак. Или просто новобранец.
                            Тия работи са известни на всеки, който има грам опит и грам разум. Обаче такива никой не ги слуша, ами им скачат. И така педерасите ни заливат отсякъде, а ние трябва да търсим спасение и помощ един от друг в разни оазиси, вместо да използваме уж готовите уж изделия от магазина.
                            Ахтунг отсекъде и атом отгоре!
                            Ама трайте си, един ден и тия ще ни кацнат ...
                            )

Коментар

Мммммм даааа ... Чакам с нетърпение този ден !

Коментар

Варианти много...
                                Ето малко информация за варианта с полупроводниково реле (SSR), чети и решавай. При варианта със SSR няма искрене.

Български SSR

Тук можеш да видиш цени за тях. В търсачката търсиш SSR

Допълнителна информация
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X