Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВИСТА ИЛИ ХР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ВИСТА ИЛИ ХР

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Не виждам това какво общо има с темата?

И айде да не почваме с кое е по-по-най по-добро от Windows-а.

Просто в някои отношения за съжаление няма аналог.

А че е бъгаво и зле изпълнено, няма спор. А и че линукса е пълно дърво в някои отношения, също.

А за макинтош и всичко, свързано с него, изобщо не ми се приказва.

Ако беше толкоз Убав, защо има PC и Windows?
    Колега, мога да ти изнеса лекция по въпроса... но ще се амортизира клавиатурата, а на теб ще ти писне да я четеш... а това е и off topic!

Работил съм на всички Windows версии от 1.0 насам - включително и на някой, които никога не са били в продажба - Windows 97 например. Бил Гейтс на практика ограбва "Apple" за да стартира... и това приключва темата защо има Windows.
    On topic!
    Не съм върл почитател на която и да е OS, но просто не мога да подмина това - за вас е подходяща тази, която ви върши работа - не най-скъпата, не най-поддържаната, не най-шарената. В подкрепа на тезата си искам само да споделя следния истински случай... става въпрос за компюр с x086 процесор, който работи като факс на DOS модификация на Caladera (в момента, преди това май беше ранна версия на MSDos)... от 89-та ли беше? Или 84-та вече ми е адски мъгливо и не се сещам, кога го донесе пича от щатите...

Коментар

И все пак темата е "ВИСТА или ХР", а не "УИНДОУС или нещо друго", така че ще помоля без офтопици. Има поне две други теми, за които се сещам, посветени на втория въпрос.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
        Колега, мога да ти изнеса лекция по въпроса... но ще се амортизира клавиатурата, а на теб ще ти писне да я четеш... а това е и off topic!

Работил съм на всички Windows версии от 1.0 насам - включително и на някой, които никога не са били в продажба - Windows 97 например. Бил Гейтс на практика ограбва "Apple" за да стартира... и това приключва темата защо има Windows.
        On topic!
        Не съм върл почитател на която и да е OS, но просто не мога да подмина това - за вас е подходяща тази, която ви върши работа - не най-скъпата, не най-поддържаната, не най-шарената. В подкрепа на тезата си искам само да споделя следния истински случай... става въпрос за компюр с x086 процесор, който работи като факс на DOS модификация на Caladera (в момента, преди това май беше ранна версия на MSDos)... от 89-та ли беше? Или 84-та вече ми е адски мъгливо и не се сещам, кога го донесе пича от щатите...
        Колега, лекции не ми трябват. И аз съм работил на всичко това.

Не съм върл противник или привърженик на нещо конкретно. И аз съм започнал на дос. А съм работил и на дъртите големи машини (по мое време вече отшумяващи, и крепящи се на мързела на някои хора да си прехвърлят творенията на нещо по-модерно).

Програмирал съм всичко от Правец 8Д до момента. Включително асемблер. Включително старите DOS еxtender-и, ако ги помниш. Бях си направил мой. Бях изкормил дори компилатор на C++ да използва моя extender. Всичко това ей-така - за идеята. Програмирал съм и 3D графика, музика (старите MOD-ове, STM, S3M), без да има хадруер, който да ми помага, и без да имам n-ядрен 3GHz процесор на разположение. Без дори да имам процесор за числа с плаваща запетая - някога бяха скъпи.

Единственото, с което не съм се занимавал е WEB програмиране, защото не ми е трябвало.

Наясно съм с предимствата и недостатъците на всичките изброени системи. Наясно съм и колко тромави и неоптимизирани системи са Windows базираните. Наясно съм колко ресърси отиват на вятъра. Пипнал съм ги и съм работил (на коя повече, на коя по-малко), и имам преки впечатления. Не съм от тия, дето са на принципа "На мен мой човек ми каза че еди кое си е дърво. Значи е дърво и толкоз".

Мисълта ми беше следната: На тема "Vista или XP?" се дават предложения за Linux и MacOS. Малко не на място, не мислиш ли?

Windows е добър за едно (между другото на 97 и аз доста дълго съм работил. Беше добро за времето си), Linux за друго, MacOS за трето.

Но поради една или друга причина нито Linux, нито MacOS са се наложили като широко разпространена система за ползване от широкия потребител.

Коя концепция е по-правилна, кое е направено по-добре, и кое работи по-добре, е съвсем друг въпрос.

Имаме си един хаймана в офиса. И той любител на всичко OpenSource, Linux и тем-подобни. И като на няколко пъти съм опитвал прехвалени от него продукти, съм губил 5 пъти повече време, за да свърша нещо.

Не ме разбирай погрешно, но в сегашния си вид, при сегашното наличие на софтуер за това или онова, при сегашното наличие на драйвери за това или онова, за широката публика, Linux и MacOS са неподходящи. Вършат си работата перфектно за това, за което са направени, но нищо повече.

Колко игри вървят под Linux? А под MacOS? За колко ширпотребски хадруер има налични драйвъри? И дори и да има драйвъри, с какъв софтуер ще ги използваш?

UNIX и подобните им системи като концепция са много добре, дори гениално измислени. Защо пазара е тръгнал в друга посока - не знам. Кой-кого е окрал пък е съвсем друг въпрос. Мен никой не ме е окрал. А пък окрадения да си търси правата в крайна сметка.

Работил съм през годините на MAC много пъти. И най-големия кусур му е че като ти притрябва нещо нестандартно, виждаш триста зора, докато го намериш, ако изобщо успееш. Много по-затворена система е от Windows, и това според мен му е най-големия кусур. Затова и продажбите му са такива. Напоследък правят някакви опити по въпроса, но ще видим какво ще излезе.

Пак да кажа: Не съм луд фен нито на Windows, нито на Бил Гейтс. Даже напротив. Но за добро или за лошо в много отношения няма алтернатива. А нямането на алтернатива е неправилно и лошо. Дано след време това да се промени. Но до тогава просто повечето хора нямат избор.

Всичко добро, и нищо лично.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
          И все пак темата е "ВИСТА или ХР", а не "УИНДОУС или нещо друго", така че ще помоля без офтопици...
          О.К. нека да е съвсем ясно тогава - XP! Липсата на драйвери и лошата фонетична подредба за сега ме карат да съм негативно настроен към VISTA - като стана въпрос - в момента съм на нея. Не ми харесва как е устроен интерфейса, за това си го пренаредх, както ми харесва (някой друг може и бая да споменава нечии женски роднини в тази връзка!), не ми харесва поддържката за крайни устройства - това ще се оправи с времето. Не ми допада проблема с dual monitor-а който нямах в XP... Също и идеята да дам около 170-190 лева за RAM памет не ме радва много, но поне не е само заради VISTA-та...
          Последно редактирано от господин никой; 23-05-08, 17:13. Причина: typo... никога не съм допускал толкова много грешки в един пост... :(

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Програмирал съм всичко от Правец 8Д до момента. Включително асемблер. Включително старите DOS еxtender-и, ако ги помниш. Бях си направил мой. Бях изкормил дори компилатор на C++ да използва моя extender. Всичко това ей-така - за идеята. Програмирал съм и 3D графика, музика (старите MOD-ове, STM, S3M), без да има хадруер, който да ми помага, и без да имам n-ядрен 3GHz процесор на разположение. Без дори да имам процесор за числа с плаваща запетая - някога бяха скъпи.
            Ей т`ва го мразя на форумите. Седи си до тебе човека, пише си некви постове, а зад клавиатурата - гений. Баси, да се не надяваш къв бил в същност Sparky. Евала! Адски се кефя на такива хора.

ПП.
            Това ако не свърши работа да ви върне към темата (шегата, имам предвид), ще правя и аз забележки
            LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
              И все пак темата е "ВИСТА или ХР", а не "УИНДОУС или нещо друго", така че ще помоля без офтопици. Има поне две други теми, за които се сещам, посветени на втория въпрос.
              ...Windows Vista както и Windows XP - и двете са си чист Windows...
              [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

"Новини от последният час"
                Наложи ми се да инсталирам ПЦ с Виста (от давна работа с такава на лаптопа и нямам никакви проблеми) за Фаилов сървер, след 2 седмици БОРБА го "Downgrade-нах" на XP, просо не успях да се справя с Уникалните "Фичъри" (така в М$ наричат Бъговете) някой фаилове се виждат - други не, някой имаш права да ги презапиваш, за други ти се отказва. ЗЗнам че звучи като оплакване на Ламер (с голямо Л), но аз все пак вдявам по-малко от компютри, че и половината М$ БГ въвлекох. Иначе е готина, НО има си своите "Фичъри"

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                  Иначе е готина, НО има си своите "Фичъри"

+1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X