Купих комп с лицензирана Виста, но се чудя дали да я оставя или да си сложа ХР като на другия комп, че съм му свикнал.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ВИСТА ИЛИ ХР
Свий
X
-
До: ВИСТА ИЛИ ХР
От почти година ползвам Виста и съм доволен. Бързо се свиква, нещата са доста подредени и лично на мен по-удобни. Ако все пак не ти се свиква, почти всичко може да се превключи в "класически" стил и разликите с ХР-то стават минимални. Ако имаш повечко RAM памет имай предвид, че Вистата я използва по-оптимално, също така доста по-добре кешира често използваните приложения и те се стартират по-бързо. Единствеият й недостатък, който съм забелязал е, че по-бързо яде батериите на лаптопите, но и това се лекува донякъде с безплатни програмки от сорта на VistaBatterySaver.Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
-
Колко часа ти кара батерията с Вистата,моя Асер кара 2,5 часа....Наистина ако не ти се свиква остани с ХР,но мисля че и Вистата си я бива,ама малко ми товари машината,тежичка си е.SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...
Коментар
-
Първоначално публикуван от BOBI_27M Преглед на мнениеКолко часа ти кара батерията с Вистата,моя Асер кара 2,5 часа....Наистина ако не ти се свиква остани с ХР,но мисля че и Вистата си я бива,ама малко ми товари машината,тежичка си е.
Колкото до производителноста Вистата има по-сериозни минимални изисквания, но от друга страна като ги надхвърлиш започва да използва по-оптимално излишъка. Без добра видеокарта и повечко RAM няма смисъл от Виста.Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Имам и двете операционкии следващото ми ПЦ, май също ще е с Виста, не е лоша системата, иска повече ресурс и някой неща не работят съвсем на нея още но избора е на база какво ще правиш с нея (както с "Джиповете"
), ако ще пишеш (Офис) и Броузваш (каква Българска дума
) Вистата е ОК като избор, ако ще играеш игри и ползваш програмки като Аутокад (чувал съм, не ползвам
) ХР-то май все още е избора...
Коментар
-
Колега, объркал си се - това 160 ГБ трябва да ти е хард-дискът - друго няма какво да е ... Ако има машини със 160 ГБ оперативна памет, на цената на един лаптоп от среден лукс, веднага ще го купя!
Моето мнение: Виста е за фукане. След като някой има машина, на която тя върви и едновременно с нея вървят последните игри без насичане, значи си има скъпа машинка. Хубаво, похвално, радваме му се!
Обаче за работа, за офис-приложения, за навигация ако щеш, е напълно безсмислено да жертваш още ресурси за операционна система, които иначе биха отишли за приложните програми. На места, където енергията и/или производителността са от значение (лаптопи примерно), това ще дава отражение на разхода. Доколкото съм забелязал, с Виста един лаптоп изкарва с около 20-на прозента по-малко време, отколкото с ХР (за ориентация - ако с ХР кара 2 часа, с Виста изкарва час и 40 минути).
Това са и моите доводи да си остана на ХР - защото ползвам компютрите за работа основно.
Та така - който си има хубава гейм-станция вкъщи с последните обновления в хардуера и добре запасена с производителност - нека си кара с Виста. Който си има лаптоп, с който често излиза и му се налага да работи на батерия - ХР. Всичките приложения и игри си работят еднакво добре и на двете операционни системи. За момент само има недостиг на драйвери за Виста, но предполагам това ще се изчисти с времето ...
Надявам се да съм бил полезен.
Коментар
-
Изцяло продуктите на Бил са бъгави,а вистата немем думи как можаха да я направят тая бозапри тестовете на спец. софтуер сбъгяса ,линукс е оговора на проблемите.Но и с ХП става понеже доста от софтуерните продукти са напарени за ОП-системи на Microsoft
OFFROAD CLUB STARA ZAGORA
Коментар
-
Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнениеИзцяло продуктите на Бил са бъгави,а вистата немем думи как можаха да я направят тая бозапри тестовете на спец. софтуер сбъгяса ,линукс е оговора на проблемите.Но и с ХП става понеже доста от софтуерните продукти са напарени за ОП-системи на Microsoft
Линукса си има своите предимства. Използва много по-малко ресурси, върви прекрасно на слаби машини. По-малко бъгав е. По стабилен, а и напоследък има варианти, чието инсталиране е дори по-лесно от това на Windows. За много неща обаче няма драйвъри например.
Зачатъци на стандартизация има едва в последните няколко години. Според мен там е заровено кучето.
Няма случайни неща. Windows-a и мен ме дразни, още от създаването си, но за момента не виждам достатъчно добра алтернатива.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
Стандартизация обаче на много неща има едва в последните няколко години. Според мен там е заровено кучето.
Няма случайни неща. Windowsa и мен ме дразни, още от създаването си, но за момента не виждам достатъчно добра алтернатива.Последно редактирано от Marin Stoyanov; 21-01-08, 12:09.OFFROAD CLUB STARA ZAGORA
Коментар
-
Туй за драйверите го забелязах при Асусите. Има диск с драйвери за него, но само за Виста и като го пъхна на ХР, вика сори, ама съм за Виста само. Натискам ОК и изчезва и с това приключва темата. За мое щастие на сайта на Асус има драйвери за ХР, за инсталационния процес се удължава с 40-50 минути до час и половина, в зависимост от Интернет-връзката. Тъпа работа. Така много ядосах шефа си, който си купи гигантски Асус за 2-3 хилядарки. Казах му, че ще го инстарилам за 2-3 часа и към петия час влиза в кабинета и пита Готов ли си и аз му отговорих Не ... Той въобще не е в час с компютрите и върви му обяснявай защо не си готов...
Коментар
-
Първоначално публикуван от optron Преглед на мнениеТуй за драйверите го забелязах при Асусите. Има диск с драйвери за него, но само за Виста и като го пъхна на ХР, вика сори, ама съм за Виста само. Натискам ОК и изчезва и с това приключва темата. За мое щастие на сайта на Асус има драйвери за ХР, за инсталационния процес се удължава с 40-50 минути до час и половина, в зависимост от Интернет-връзката. Тъпа работа. Така много ядосах шефа си, който си купи гигантски Асус за 2-3 хилядарки. Казах му, че ще го инстарилам за 2-3 часа и към петия час влиза в кабинета и пита Готов ли си и аз му отговорих Не ... Той въобще не е в час с компютрите и върви му обяснявай защо не си готов...OFFROAD CLUB STARA ZAGORA
Коментар
-
Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнениеДа точно това се опитвам да обясня по-горе,като си имаш на предвит,че на някои от конфигорациите не можеш да намериш драивери в мрежата,ако не си получил от дисрибутора.Тогава става много лошо
Отделно на ръка, че не могат да те принудят да си купиш компютъра с операционна система. Ако искаш само компютър бъди сигурен, че ще ти предложат решение.
Отделно някои от големите производители отдавна предлагат и алтернативни решения - компютри с инсталирана някоя Linux дистрибуция.
А относно Vista-та моето лично мнение, че на този етап не си заслужава. На мен лично не ми харесва как върви на сравнително сносен хардуер, не ми харесва съвместимостта с голям брой софтуер и не ми харесват някои от нововъведенията. Знам, че някои сега ще кажат, че повечето неща могат да изглеждат като в XP - е каква ми е ползата да сложа система, която яде повече ресурси, по-бавна е и изглежда като старата? Ако ще е заради изявленията, че е по-сигурна - мерси, не на мене.
Относно Linux - графичната среда на Linux е по-бавна и изисква повече ресурси от тази на Windows XP (поне такива са моите наблюдения от няколко дистрибуции). А да обясниш на някой, който не различава компютър от монитор как да работи с Linux (дори с GUI-то) според мен е в пъти по-сложно от направата на същото под Windows. Така, че според мен за десктоп среда имат още мноооого хляб да ядат, за да настигнат Windows. Да не говорим пък колко софтуер има вече написан за Windows и колко по-трудно е да намериш същия за Linux, а да накараш обикновен потребител да се бори с Wine и производни просто не си е работа.
ПоздравиПоследно редактирано от nikidd; 21-01-08, 14:11.
Коментар
-
Относно Linux според мен зависи от дистрибуцията. Ползвам съм на компютъра ми Windows и Linux(SUSE и Ubuntu). SUSE работи малко по-бавно от Windows, а Ubuntu работи по-бързо от Windows. Не съм ползвал много Linux, но с такова впечатление съм останал.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар