Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВИСТА ИЛИ ХР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ВИСТА ИЛИ ХР

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Хм, това ще ми е интересно да го видя.
    Имам едно CD с архивни програми за 3.11 и 95, ако държиш мога да потърся. Само искам да ти кажа че Кристал Топаз, Виста 3Д и 3Д студио първоначално бяха дори на ДОС. А една от първите програми за 3Д под 3.11 беше TRUESPACE.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Хм, това ще ми е интересно да го видя.
      През далечната 1987 година превеждах едно ръководство за графична издателска система. Производителя беше Ventura (по-късно купен от Corel), името на продукта не го помня, но помня, че тогава за пръв път се сблъсках с до болка познатите ни понятия "икона", "лента с инструменти" (а.к.а. toolbar), "лента за движение" (а.к.а. scrollbar), "работно пространство" (а.к.а. desktop) и други такива.

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
        Имам едно CD с архивни програми за 3.11 и 95, ако държиш мога да потърся. Само искам да ти кажа че Кристал Топаз, Виста 3Д и 3Д студио първоначално бяха дори на ДОС. А една от първите програми за 3Д под 3.11 беше TRUESPACE.
        За досовските знам. Играл съм си с тях до болка.

Не знаех че има версия на TrueSpace за 3.11. Интересно.
        Човек се учи цял живот.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

мързи ме да търся архивния диск, прилагам линкче с инфо за труспейса http://209.85.129.104/search?q=cache...g&ct=clnk&cd=5
          беше железна програмка.
          Въпреки всичко съм най-фен на Light Wave.

Много разводнихме темата. Да си сведе колегата потребностите в едно изречение и извода за ОС сам ще му светне пред очите.
          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Няма да коментирам Вистата засега - аз все още си карам на ХР, защото просто нямам хардуер като за Виста Мисля, да поизчакам малко да се поутвърди още Вистата, да излезе поне първия сървис пак, и тогава да се пробвам
            Иначе първите ми впечатления са, че с ХР-то ми е по-добре, т.е. на Вистата за да направя дадено нещо (примерно някоя настройка нещо) трябва да щракам малко повече, но това може би се дължи на факта, че още не съм й свикнал (свикнал съм да търся нещата там, където са и на ХР-то, ама те не са точно там при Вистата , поне повечето)

Само пак да напомня (по-горе беше казано също), че ако си вземете компютъра с Виста Бизнес или Ултимейт имате законно право, предоставено от Майкрософт, да си даунгрейднете ОС към XP Pro SP2 Общо взето особеното е, че ХР-то трябва да ви е ОЕМ-ско, т.е. да иска активация като преди това трябва да сте изпратили оригиналната фактура за закупуване на компютъра и снимка на продуктовия код на Вистата - за повече подробности звъните на хотлайна на Майкрософт, там дето е за активацията на продуктите

П.П. И нали знаете защо е създадена Вистата? За да заобичат потребителите повече ХР-то
            Последно редактирано от HD; 24-01-08, 10:08.
            Hristo Draganov
            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

"защо е създадена Вистата? За да заобичат потребителите повече ХР-то"

Хехе - това ми напомня за вица за Форд и Опел.

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
                ...Хехе - това ми напомня за вица за Форд и Опел.
                По-добре май не може да се каже!
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                  Всяка уважаваща себе си фирма прави достъпни драйверите за своите продукти в интернет. И обикновено има такива за Windows XP/2000 и Linux поне. Т.е. това не може да е реален проблем, може само да доведе до някакво забавяне.
                  Извинявай, но това не е вярно. Пример: ако преди година-две си купил принтер и искаш да смениш операционната система - SORRY, WE D`ONT SUPPORT OLD MODELS WITH DRIVERS FOR NEW OS. Ако искаш!
                  Визирам специално Canon.
                  НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                  Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                    Извинявай, но това не е вярно. Пример: ако преди година-две си купил принтер и искаш да смениш операционната система - SORRY, WE D`ONT SUPPORT OLD MODELS WITH DRIVERS FOR NEW OS. Ако искаш!
                    Визирам специално Canon.
                    Ами има и по-фрапантни случаи. Когато излизаше Windows XP се наложи да търся драйвер за скенер, купен около година преди това. Фирмата вече не съществуваше. Сещай се как се намират драйвери тогаз.

Това за Canon, ми звучи много странно. Периода на поддръжка на продуктите следва да е доста по-дълъг и ако наистина са го направили - толкова по-зле за тях. Освен да ти препоръчам занапред да се спираш на друга марка .

Коментар

Това и направих (HP), ама пак не съм доволна от принтерчето.
                      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                      Omnia vincit amor !

Коментар

Колонал, имам наблюдения и за двете ОС.
                        Ако наистина работиш с МС офис при XP, много трудно ще свикнеш, кое къде е на Vista. От друга страна Vista има нови функции, които доста улесняват потребителя, но като цяло е по-бавна от XP и все още е доста бъгава. Обаче пък, Майкрософт имат навик да казват след определен период, че вече не поддържат еди си коя по-стара версия на Бозиндоуса си. Така сега не поддържат Win 3.11 и Win 98.
                        Моят съвет - имаш достатъчно харддиск. Сложи си и двете операционни системи (на мен не ми пука дали са лицензионни или не) и според случая си работи с която искаш.
                        Поздрави!

Коментар

Ау! Неправилен съвет !
                          След едно такова "смесване" на две операционни системи така сгъна системата, че ме постави пред трудния избор коя да си оставя ... Според мен не е хубаво така да се смесват няколко операционни системи, а и май те не са проектирани да се смесват така ...

Коментар

Ау! Неправилен съвет !
                            След едно такова "смесване" на две операционни системи така сгъна системата, че ме постави пред трудния избор коя да си оставя ... Според мен не е хубаво така да се смесват няколко операционни системи, а и май те не са проектирани да се смесват така ...
                            Сега, не знам конкретно за Vista как е при съвместителство с други ОС, но Линукс, win XP, win МЕ и другите Бозидоуси си вървят прекрасно на една машина сложени - преди да ти зареди системата те пита коя ОС искаш и ти си избираш, ако не избереш автоматично пуска, която ти е по подразбиране.
                            Друг е въпросът, ако не можеш да работиш с тези ОС и си омажеш сам компютъра, или ако не са ти инсталирани правилно...

Коментар

Ау! Неправилен съвет !
                              Много даже си е правилен съвета, но ако имаш излишни 20 GB за втората OS и нервите да превключваш между тях и да инсталираш софтуера си на две места. Аз лично второто го нямам .

Смесването на различни ОС е безпроблемно, ако човек има познанията как да го организира (на колко дяла да си раздели диска, каква файлова система да избере за дяловете, кое след кое да инсталира и т.н.).

А за да не изпадате колега в подобно положение си разделете диска на части, запазете едната само за OS и програми и си набавете Windows Live CD (за да можете да си спасите лесно данните от профила). От там нататък "сгъването" и "разгъването" на системата е въпрос на часове (1 час ако имате Image с OS и основните програми или 3-4 часа, ако изберете ръчно да си инсталирате всичко наново).

Аз лично съм си направил DVD със снимка на инсталираната и настроена ОС + основните програми, които ползвам. По този начин за около 20 мин. мога от изцяло неработеща ОС да се възстановя до работно състояние.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                                .....А за да не изпадате колега в подобно положение си разделете диска на части, запазете едната само за OS и програми и си набавете Windows Live CD (за да можете да си спасите лесно данните от профила). От там нататък "сгъването" и "разгъването" на системата е въпрос на часове (1 час ако имате Image с OS и основните програми или 3-4 часа, ако изберете ръчно да си инсталирате всичко наново).....
                                Я кажи малко повече за как работи Windows Live CD? Аз на лаптопа си имам партишън от производителя за такива критични случаи, но все пак искам да знам как го правиш това със снимката на профила и възвръщането на данните? Е, ако имаш време да обясняваш де. Мисля, че ще е полезно да има подобни уроци тук.
                                Последно редактирано от Tiger; 25-01-08, 17:15. Причина: правопис...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X