Защото иначе?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какъв гигабитов рутер
Свий
X
-
-
Аз. Ама не във Форума.Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнениеЯ ги дай тия дето се молят на Микротик от сутрин до вечер, поименно.
И да, споделям мнението че wifi на Микротик е леко неубедително. Но за нещата за които става, става.
Коментар
-
Е, щом са го казали в друг форум аз съм пас.Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
Ето какво ми казаха от друг форум за Микротика:
Микротик са печално известни със слабият си WiFi
Според мен са много надценени рутери за домашно ползване.
Силата им е другаде...
Според мен се ориентирай към друга марка!
Посъветваха ме да погледна - Асус, към по-високия им клас?
Коментар
-
В интерес на истината специално за микротиците четох, наистина на много места се споменават че са много и доказано добри, НО основно все при кабелно свързване, wi-fi -то не им е било изобщо приоритет и от там според мен идват лошите отзиви при безжичната им свързаност.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеЕ, щом са го казали в друг форум аз съм пас.
Така и иначе моя рутер е много стар вече, а и не искам да изпусна момента като дойдат тия дни техниците, да мога да използвам момента докато ми монтират гигабитовия пон, да ми настроят и новия рутер както си трябва, иначе само по телефона казват какво да правя при настройка на нов рутер, не идват до дома само за това, а на мен ми е малко затруднено чуването по телефон, та затова ще отида днес до Технополиса, ще видя какви рутери имат и вече да купя за да ми е в нас рутера когато дойдат техниците.
Благодарен съм на всеки съвет.
Ще пиша какъв рутер ще съм купил
Коментар
-
Микротик изначало произвеждат рутери и като такива работят наистина “УаУ”
Замисъла на рутера изначало не беше да ти е Wi-fi АР или точка за достъп , дори отначало рутерите изобщо нямаха wi-fi. Всички масово разпространени “хибриди” имат всички черти на все сезонна гума
, стават за “всичко” ама не баш.
Микротик също имат “чинийки”. /АР/ като унифи и не работят зле , такива има и на много други производители. Tplink в момента са актуални със с-ма Deco комплект от три у-ВА първото го играе рутер другите са АР-та цената е брррр .
Колега Виж ако имат Тенда с подобни параметри - държат се по-адекватно а са по-евтини ,рутера който си избрал е хубав но замен цената не е оправдана.
За техниците на Булсат не разчитай много напоследък са станали … абе като за умрелите
.
Като го нагласяте настройте да се вижда една мрежа на 2.4 и 5 иначе прави номера,088455338две
"Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
Джамбазов 2010г..
- 1 like
Коментар
-
При мен егоистичните причини са на основата на крилатата фраза "оф, я ела ми го нагласи".Първоначално публикуван от bokomoАз наистина слагам навсякъде, където е "мое" Микротик, но категорично не го препоръчвам на всеки. По-скоро обратното, ако няокй на живо ме пита за марка рутери - никога не препоръчвам микротик по чисто егоистични причини.
Поради което извън работата ми Микротик има у дома и при майка ми.
Ъхъ, ъхъ...Първоначално публикуван от bokomoОбаче шаоми водят последователна борба с оупънврт, което ме навява на едни мисли за едно клюкарене към кораба-майка. Може да е параноя, разбира се.
При това положение не-използването им се превръща в морален императив.
Даже и да не ти пука че говори към кораба-майка, даже и да не ти пука че ще спре да работи когато ККП реши (това може би няма да е скоро), даже да не ти пука че може да вкарат тънка цензурка в самия рутер...
Остава проблемът че твоят рутер и твоят интернет ЩЕ бъдат използвани като оръжие срещу трети лица. Вероятно не от ККП, а от разбойници които са го изтърбушили през задната врата предназначена за ККП.
Пак с подобни съображения рутер се избира от хардуерния списък на OpenWRT даже и ако нямаш намерение да му туряш OpenWRT.
Коментар
-
Питащият, питаше за конкретен модел, но изглежда никой не го е купувал и затова си трайкаме. Той сега като го купи ще ни сведе информация как е и ще има смисъл от цялото упражнение.Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.
Коментар
-
Сега се върнах от Технополис и купих това:
Понеже ми писна да се чудя на коя марка да избера, реших тъй като моя лаптоп с който основно работя е - ASUS ZenBook, мрежовата му карта е InteI R, Wi-Fi 6 AX201 160Mhz, понеже съм много доволен от лаптопа ми и реших да избера ASUS като марка, а като модел да има wi fi 6 и добър процесор с много антени, понеже имам и лазерен безжичен принтер и др устройства изискващи wi fi Direct, избрах този от снимките, хубав, лош, ще видим как ще се държи и ще пиша.
Ползвам и приличен смартфон Samsung S22 Ultra, който също има WI-FI 6 и 5G, така че само заради лаптопа и смартфона ми смятам че си струва въпросния рутер.
Остава да имам късмета да дойде читав техник от була и да ми направи хубави настройки.
Благодаря на всички за съветите ви, ще пиша при първи тестове.
- 1 like
Коментар
-
Да не ти убивам ентусиазма, но не разчитай много на техниците за настройките на рутера.
При тях нещата се изчерпват с next --> next --> next --> ok и толкова. В момента в който рутера "пусне интернет" ангажиментът им приключва.
Отделно в употреба има десетки или стотици модели рутери. Съвсем логично е, че няма как да са наясно със спецификите на всеки.
- 1 like
Коментар
-
Нека да видим как ще тръгнат нещата, при нужда с ваша помощ ще можем да направим правилните настройки стъпка по стъпка, в най-лошия случай срещу заплащане ще викна някой чрез ваша препоръка, който да направи правилните настройки според нуждите.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеДа не ти убивам ентусиазма, но не разчитай много на техниците за настройките на рутера.
При тях нещата се изчерпват с next --> next --> next --> ok и толкова. В момента в който рутера "пусне интернет" ангажиментът им приключва.
Отделно в употреба има десетки или стотици модели рутери. Съвсем логично е, че няма как да са наясно със спецификите на всеки.
Коментар
-
Тази е добре позната фраза, но другарчето и "па се прееба рутера дето ми го препоръча и нагласи", а в 100% от случаите досега проблема е съвсем друг е много по-трудна за преглъщане. Имам реален случаи, когато си "купих" микротик, който бях препоръчал на приятел и му казах да си купи каквото иска с парите. Не че не му намерих приложение, но не ми е работа това, а пари за настройка и диагностика досега не съм взимал и нямам и намерение.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеПри мен егоистичните причини са на основата на крилатата фраза "оф, я ела ми го нагласи".
...
При този бюджет няма да усетиш, ако си вземеш и един рутер от булсат. Така поне ще избегнеш доста често срещаната ситуация, когата едните казват "проблем с рутера", а другите "на рутера нищо му няма".Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнениеСега се върнах от Технополис и купих това:
...
Коментар
-
Именно от Булсата ми казаха вчера да си купя гигабитов рутер, защото не предлагали, ще осигурят само гигабитов пон който си е техен, иначе ако имаха щеше да е по-лесно.Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнениеПри този бюджет няма да усетиш, ако си вземеш и един рутер от булсат. Така поне ще избегнеш доста често срещаната ситуация, когата едните казват "проблем с рутера", а другите "на рутера нищо му няма".
Коментар
-
То на кой ли реално му трябва 200 мегабита или гигабит интернет, но както и да е...
Коментар
-
Бързината и скоростта ме кефят, откак видях лично с какви скорости само се свалят например, приложенията през 5G мрежата на А1 с моя Samsung S22 Ultra, ехаа, също в нас преди бях на 50 Mbps и после стана на 100 Mbps, също имаше разлика в бързината, разбира се трябва да имаш и хубави машинки за това, няма как на стара щайга да пуснеш 200 Mbps и да усетиш нещо въобще, та ако пуснат 1000 Mbps в бъдеще на сносна цена, ще се възползвамПървоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеТо на кой ли реално му трябва 200 мегабита или гигабит интернет, но както и да е...

Сега реално и с 25 Mbps ще си имам интернет, но не обичам да има никакви лагвания, много ми харесва всичко да става за части от секундата, затова и искам високи скорости и бързи лаптопи и прочее благинки
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар