Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв гигабитов рутер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Опитай с различни имена на 2,4 и 5 GHz мрежата в настройките на рутера.
    Така ще се появят отделни 2 мрежи.
    Те и сега са 2, просто изглеждат като една заради еднаквите имена.

И не разбрах телефона и лаптопа пак ли сгъват по същият начин око са право до рутера.

И лаптопа как се държи при прекъсване?
    Закача ли се отново без нужда от някаква интервенция по настройките?

Това с нуждата от рестарт на WiFi при тамагочито за да захапе нет отново изгражда като проблем на самото устройство.
    Типично за хемороид - бъгава тъпня на които и тока и пречи!
    Враг усраине

Коментар

• В момента са две отделни мрежи едното е бла ,другото е бла 5гхц. Жена ми казва че лаптопа няма нужда да рестартираш нещо . Бъгва за секунда и после пак се закача след няколко секунди
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• Да прекъсне от време на време аз го приемем за нормално особено за хуйня-технология, работата ня която зависи от външни фактори над които нямаш контрол.

Немам време да се занимавам с ветърни мелници.
        Обаче това, че тамагочито не ибе да се закачи отново е проблем.
        БТВ с умнофоня на мама има доста сходен проблем.
        В един момент превключва от уйфай на мобилни данни и си седи на тях.
        А мрежа да те удави - там са 3 броя АП-та в един апартамент.
        При мен на същото място никога не съм забелязвал такъв или подобен проблем.
        Дори служебният ми апарат е същият модел слямслюнук но по-стара версия.

Ще и го преинсталирам и ГАРАНЦИЯ ще се оправи.
        Цъкат по какви ли не простории у фейс буклука и нейният работи като дизелова 123-ка в момента.
        Та изобщо не се учудвам на налудничавото му поведение.
        Само дето отлагам неизбежното - не ми се бара тъпя хемороид даже с нитрилни ръкавици!

НЗ дали при теб проблема е софтуерен ама е добре да видите как се държи поне още едно устройство!
        Враг усраине

Коментар

• Пробвай да е свързано само към 2.4 примерно /другата и дай забравяне /
          Другото дето може да пробваш е да го пуснеш без парола да видиш дали ще прекъсва , понякога се бъгваше криптирането , но повече каточили го правеше при Айфоните

п.п. Таралежа арчър ли е ?
          088455338две
          "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
          Джамбазов 2010г..

Коментар

• Има търд парти фърмуери, но за най-новите вафли на тъплинк, ще трябва да се почака, докато разработчиците го добавят.
            -Чем занимаетесь по жизни?
            -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

• Пробвай да зададеш твърди IP адреси в проблемните у-ва.
              WG 2.7 CRD

Коментар

• Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                Пробвай да е свързано само към 2.4 примерно /другата и дай забравяне /
                Другото дето може да пробваш е да го пуснеш без парола да видиш дали ще прекъсва , понякога се бъгваше криптирането , но повече каточили го правеше при Айфоните

п.п. Таралежа арчър ли е ?
                Не предния беше . Това е меркурисис.

На ip му дадох статични вместо dhsp. Оставям го само на 2.4 и и нещо си на mac промених на телефона. Ще пробвам така да видя кво става.
                Последно редактирано от //Радо//; 08-12-23, 17:46.

Коментар

• Купих поредния рутер. Най тъпия линк еднобандов с две антенки. Засега всичко е нормално при същата конфигурация
                  Единия арчър стана разширител за двора един разширител в къщи и всичко си работи засега без да забива.

Коментар

• Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                    ...всичко си работи засега без да забива.
                    Обикновено това се казва месец или повече след пускане в употреба.
                    Краткосрочните наблюдения нямат особена стойност...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Ще кажа след месец

Коментар

• Засега обяснението ми е че външния стария рутер,който го играеше разширител, не е работил коректно. Той пръскаше на двора и обслужваше една камера на 10 метра. Докато се мъчехме да го нaстроим ,срещнахме сериозна съпротива и понеже има изобилие му запазих само захранването-може за нещо да потрябват 5v.
                        Името на мрежата и паролата ги направих същите и всички устройства и камери се закачиха сами .
                        Дано да продължи така че станах куку с тоя нет.

Коментар

• Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                          Засега обяснението ми е че външния стария рутер,който го играеше разширител, не е работил коректно. Той пръскаше на двора и обслужваше една камера на 10 метра. Докато се мъчехме да го нaстроим ,срещнахме сериозна съпротива и понеже има изобилие му запазих само захранването-може за нещо да потрябват 5v.
                          Името на мрежата и паролата ги направих същите и всички устройства и камери се закачиха сами .
                          Дано да продължи така че станах куку с тоя нет.
                          Промени мрежовата схема.
                          Постави колкото искаш рутера ,но ползвай едно име за WI-FI мрежата си със една и съща парола на тях, като различното да са само каналите ( примерно 6/9/12-ти канал за 3 рутера).
                          Аз бих пуснал кабел до всеки от тях като кабела влиза на някой лан порт( със уговорката че предварително e спрял LAN DHCP ) и ги позлвам само като разширител на сигнала.

Use since:
                          OpenBSD 3.x
                          FreeBSD 4.x
                          Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT.

Коментар

• Аз ползвам арчър от големите AX73.
                            Вече май 2 години и повече...да не станаха 3.
                            На първата си ева мамата софтуера и ми го смениха с нов тъй като след ъпдейт на фирмуера си ева мамата.
                            От тогава бачка...пу...пу...без спиране..
                            Наскоро му правих ъпдейт...държи стабилно.Може и по-нови да има...ама тоя става,но не е от евтините.
                            Няма страшно в умирачката...
                            Страшното е да си жив!...

Коментар

• Здравейте. Имам едно питане. Бях на някакъв смотан интернет от памтивека със смотан стар вивакомски рутер. Постоянно забиваше. Минах на друг план, ЕОН Фулл. Съответно интернета е 600/400мб/с. В същия ден по съвет на познат си купих нов рутер Archer AX53. Това беше преди 4 дни. Към него има свързани 2 телефона и настолен компютър с кабел. По спийд тестове си ги изкарва скоростите. Ставам сутринта обаче- интернета ужасен. Бавно зарежда, някои страници изобщо отказва да ги зареди. Идентично е на компютъра и на телефона. Влизам в приложението на рутера уж всичко наред. Гледам има ъпдейт на софтуера му. Ъпдейтна се за 2- 3 минути, съответно се рестартира и всичко се оправи. Правих какви ли не спийд тестове- навсякъде си изкарва скоростите 600/400мб/с. И за сега си е добре. Въпросът ми е до колко е нормално това да се случва и колко често… Дали рутера е кофти или нещо е до настройки. Извинете ме за глупавите въпроси, но грам не разбирам от тези неща.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1426.jpeg
Прегледи:113
Размер:588.1 КБ
ID:6954692
                              Ако е машина, нека бъде немска!
                              XJR 1200
                              ETZ 150
                              Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

• Събери малко повече впечатления.
                                По-вероятно да се е оправил заради рестарта а не заради ъпдейта.
                                И при приблем винаги тествай първо с настолният комп на кабел.

Много вероятности има.
                                Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X