Впечатленията са следните. След рестарта сутринта всичко се оправи. До преди малко. Първо спира да отваря някои страници. Да кажем на 5 влизания, веднъж не я отваря. Даваш да презареди и си я отваря. Това е, когато проблемите започнат на ранен етап. Примерно го прави със сайта на Нова, форума, пощата, друг форум да речем. Обаче повечето сайтове си се отварят нормално без проблем като Замунда, ютуб и още куп други. Интернета започвам да го усещам, че започва да се замисля леко при зареждане на страници. Тоест нещо се забавя, ако оставя нещата така- се влошават с времето. Въпреки че, на спийд теста показва близо 600мб скорост, то си зарежда все по- бавно и по- бавно. Сега пак реснах рутера от приложението на телефона и всичко се оправи отново. Всички страници се зареждат със скоростта на светлината. Със стария рутер пак го имаше същия проблем, но там нямаше оправия. Ресваш, не ресваш- супер рядко да се случи да работи като хората. Та, изобщо нямам идея къде може да е проблема. Вярно се ресва за секунди от приложението, но е доста дразнещо да рестартирам рутера 2- 3 пъти на ден… Симптомите са абсолютно еднакви на настолния компютър, на моя телефон и на телефона на жена ми.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какъв гигабитов рутер
Свий
X
-
Последно редактирано от ivodianov1992; 09-02-24, 17:07.Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
-
Иво, тествай както ти писа колегата Esper: ....Винаги тествай първо с настолният комп на кабел.
Та как е интернета ти по кабел?
-
Няма разлика спрямо wi fi. Положението е еднакво, симптомите също. 7-8 часа е добре и после започват тези симптоми като се влошават с времето. Като рестартирам рутера всичко се оправя за нови 7-8 часа. Това е. То реално кабела на настолния компютър и той идва от рутера.
-
-
Я почети да няма заводски бъгове след определен ъпдейт.
Аз предишният ми рутер който е същият като сегашният си ева майката след ъпдейт.И нямаше вариант да се оправи дори след хардресет и преинсталация на по-ранен ъпдейт.
Знаеха си за проблема и ми го смениха по гаранция с чисто нов отново.
Та прочети малко по форумите да не е същият проблема и с тоя рутер.
Направи си и график за рестартиране на някакво време през нощта като не ти трябва.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Вероятно някоя от услугите в рутера сгъва.
Дали са кофти настройки или е сакато написана не е ясно.
Бегло погледнах функциите му - има няколко такива за сигурност.
Homo Shield и Network Protection.
Деактивирай последователно за да е ясно от коя идва проблема.
Освен това нагоре беше писано - гледайте в лога на рутера, поне като спре да работи коректно.
Основата му задача е да помага в подобни случаи.
И финално ако има възможност - планиран рестарт в удобно време на денонощието.
Враг усраине
Коментар
-
Снощи сложих стария малък вивакомски рутер за проба. Всичко тръгна перфектно, ограничен е до 100мб, но нищо, достатъчни са. Правих няколко теста по кабел на компютъра- вади си над 90 мб/с, зарежда всички страници, всичко върви гладко. Ставам днес сутринта и същата работа като вчера- интернета супер умрял, много бавно зарежда, някои страници ги зарежда добре, но повечето не ги зарежда изобщо или супер бавно ги зарежда. Дори, не ми зарежда спийд тестовете. На телефона е абсолютно същото положение 1:1. Там поне успя да ми зареди един спийд тест- изкара 6мб… И с двато рутера се случва абсолютно едно и също нещо и по кабел, и по въздух. Сякаш след рестарт на рутера всичко е ок, но след няколко часа интернета се изхабява и става бавен. Все едно има някакъв лимит. 7- 8 часа е наред всичко и после се започва циклене и не отваряне на някои страници. Като колкото повече време, не рестартирам рутера, то прогресивно интернета се влошава и става по- зле и по- зле. След рестарт на рутера всичко се оправя за нови 8 часа.
ПП- Възможно ли е да има някакво ограничение с цел злоупотреби, както въведоха на мобилните “неограничени” планове- на всеки 10гб да пращаш СМС. Още когато копачките бяха на мода. Та и тук да се изисква рестарт на устройството при определено потребление? Щото при мен Битторента, не се спира и реално ми сийдва с над 30Мб/с торенти постоянно и генерирам над 1ТБ трафик на ден. Не знам какво да си мисля вече…
Последно редактирано от ivodianov1992; 10-02-24, 10:17.Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Когато отново се омаже интернета не рестартитай рутера, а извади мрежовия кабел между рутера и "кутийката" на оператора и го включи отново. И виж дали има промяна.
Офтопик:
Ама вие продължавайте да ми се присмивате на предложенията за микротиците. Смейте, се, смейте се...
Ресрартиране по график... Ама вие се смейте де...
Коментар
-
Пробвай и да спреш торенитете и изкарай няколко дена без такива неща.
Може и да са те набутали по шейпърите с такива трафици.
- 1 like
Коментар
-
От много години, не ползвам никакви торенти, никакви кракнати програми и т.н., всичко ми е лицензирано, филми гледам на HBO MAX и музика Youtube и Youtube Music Premium, от тогава интернет, лаптопа, смартфоните работят отлично, рутера откак съм го пуснал, нито веднъж не е рестартирван, даже не знам къде му е бутона за ресет, дето се казва чиста и безпроблемна работа (пу-пу).
Иво, определено махни торентите или поне им ограничи скоростта при дръпване.
-
Това с торентите съм го пропуснал...
От настройките на торент клиента ограничи броя едновременни конекции - глобално, и за всеки торент.
Да, знам че е ерес да се поглежда в настройките на софтуера, но понякога е необходимо.
- 1 like
Коментар
-
Ахааа, банани!
Вероятно доставчика не одобрява тая работа
И ако това с ваденето на кабела не помогне ресрартираи само ONU-тo, демек по-малката кутийка на доставчика.
Май с него имаш проблем а не с рутера.
Доставчика, де.
Ментелци?Враг усраине
Коментар
-
Ползвам услугата на Vivacom- Eon Full. Това черното малкото го смениха като слагаха новите приемници преди 5 дни. Ново е. Старото го махнаха.Последно редактирано от ivodianov1992; 10-02-24, 19:29.
-
-
Баш от там ще да иде работата. Той може и да не я одобрява, но основният проблем според мен беше в настройките на Битторента. Поради някаква причина бяха зададени много завишени стойности, примерно - макс. брой глобални конекции- 20 000. И другите показатели бяха супер завишени. Оправих тези настройки и за сега, няма проблем. На уплоуд въведох лимит и така. Благодаря на всички за помощта! Дано да е било от това.Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Не се знае. Възможно е и рутера да сгъва.Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнениеАхааа, банани!
Вероятно доставчика не одобрява тая работа
И ако това с ваденето на кабела не помогне ресрартираи само ONU-тo, демек по-малката кутийка на доставчика.
Май с него имаш проблем а не с рутера.
Доставчика, де.
Ментелци?
В зората на P2P с прекалено много конекции почти съм убивал мой ПС-базиран рутер с някаква линукска дистрибуция специализирана за такава работа, до степен да не може да си опресни конзолата.
Редакция:
Не съм дразнител, а само показвам:
Брат му беше стигнал почти една година ъптайм, но се скапаха батериите на UPS и се наложи да се пауърофне...Последно редактирано от ittso; 10-02-24, 19:08.
Коментар
-
Ъптайма не е голямо геройство в работна среда.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение…
Не съм дразнител, а само показвам:…
Мога да покажа такъв на 4 години+ и това г0вно вече никой нема топки да го рестартира.
Едно време работех за клиент, на който всички неща имаха седмичен планиран рестарт.
Тогава бех: WTF?!?
Сега обаче считам, че това е верният подход.
Враг усраине
Коментар
-
Братчед, невинаги е най-верния подход. Когато нещата трябва да работят в реално време, 24/7х365, рестарти за щяло и за нещяло са крайно нежелателни.
Според мен чичко Били научи масовите потребители всичко да оправят с рестарт. Да да за потребители неспециалисти. ама не за спИцялиститИ.
Както и в случая на колегата, проблема не се решава с рестарт, нито пък е в рутера....
-
Това беше банка.
И рестартираха по график сървърите си, за комуникационно оборудване нямам спомени.
Но това е коренно различна ситуация от домашната, в нея няма толкова динамични промени.
И въпреки това съм виждал такава функция в потребителски устройства, камери например.
Все тая, проблемът тук вече е решен по друг начин.
-
-
Ами единият рутер е "домашнярка", през него минава IP-TV и навърта доста сериозен трафик. И си бачка.
Трябва да видя в кой долап стоеше, че съм забравил...
Коментар
-
Какъв е? Ако не е тайна. Аз ползвах койот линукс, но май вече отдавна не е развиван, и разработван. Имам една 486-ца, с две ланки, даже и суич съм и вградил вътре, Има си и уеб интерфейс, и общо взето стабилно работеше. Гледах в нета как може да се сложи компакт флаш карта, с преходник към ИДЕ контролер. И се получава нещо като ССД. но това преди 10-12. гОдин...Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеАми единият рутер е "домашнярка", през него минава IP-TV и навърта доста сериозен трафик. И си бачка.
Трябва да видя в кой долап стоеше, че съм забравил...
-Чем занимаетесь по жизни?
-Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.
Коментар
-
Скрийншота в някое от предишните мнения е от него.
А PC-базирани рутери не използвам от години. За текущите ми цели и относително актуалните модели сапунерки се справят добре.
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар