Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп до 800 лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препоръчайте ми лаптоп до 800 лв.

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
    ЛАПТОП LENOVO IDEAPAD G50-30 80G0023PBM
    ЛАПТОП ASUS X551MAV-SX275D/15/N3530
    И двата са под 800 лева у техномаркета.

Абе то ако идеята е да се намети лаптоп до 800 лв лесна работа. Отваряш един саит за лаптопи, пишеш лимит 800 лв и ще ти излязат сумати...

Иначе за g50 мнението ми е че е кекав - чисто физически, и ако не се пази почва едно чупене...

Коментар

Всички лаптопи под 1200 лева са със слаба конструкция. Тези двата съм ги виждал при хора изпозлват се ежедневно и работят доста добре. Харесва ми и цветовете им. батерията също държи добре.

Коментар

Пичове, нямам да се сърдите, ама говорите пълни глупости.
        Ако искаш хубав лаптоп - вземи си поне бизнес клас. Гигабайти на видеокартата не ти трябват, освен ако нямаш монитор/екран със супер висока резолюция и играеш игри на нея или ако се занимаваш c 3D моделиране, примерно. Между 512 mb и 1 gb видео памет ти е напълно достатъчна за нормално ползване.
        Ако смяташ да взимаш втора ръка, моя съвет е да се насочиш към нещо от ThinkPad серията на Lenovo(аз притежавам T540p с GeForce GT 730m 1gb на който спокойно вървят Skyrim, Fallout3, CoD Ghosts и др., но преди време попаднах на един T410, който се държеше доста добре и с интелска(вградена) карта и супер много ми хареса клавиатурата, а и беше доста евтин).
        Можеш да уточниш за какво точно ще го ползваш, нов или втора ръка, размер и т.н. за да ти бъдем по-полезни за избора.

п.п.
        Аз лично харесвам между 13 и 15,6 инчови машини, понеже мобилността е важна за мен.
        Също така, за нищо на света не купувай компютър или лаптоп от технополис/маркет!
        РенеГАД
        VW Golf V Variant 1.9 TDI
        Honda HR-V 1.6i 4WD
        "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Здравейте, благодаря за отговорите ви. Аз се спрях на един по-евтин лаптоп. Ето ги параметрите му:

Статус: Втора употреба
          Марка: Lenovo
          Модел: ThinkPad T420
          Процесор: Core i5 2520M @ 2.5 GHz
          Оперативна памет: 4096 MB
          Вид оперативна памет: DDR3
          Твърд диск: 320 GB
          Интерфейс на твърдия диск: S-ATA
          Оптично устройство: DVD-RW
          Размер на екрана: 14 инча
          Резолюция: 1366x768
          Видео карта: Intel HD3000
          Други: WiFi
          LED
          WEB CAMERA
          1394
          eSATA
          Display port
          Гаранция: 6 месеца
          Цената е 459 лв. Втора употреба е, какво мислите дали си струва?

Коментар

Re: Препоръчайте ми лаптоп до 800 лв.

Според мен е по добър от тези до 800лв.

Коментар

Първоначално публикуван от basko3 Преглед на мнение
              Здравейте, благодаря за отговорите ви. Аз се спрях на един по-евтин лаптоп. Ето ги параметрите му:

Статус: Втора употреба
              Марка: Lenovo
              Модел: ThinkPad T420
              Процесор: Core i5 2520M @ 2.5 GHz
              Оперативна памет: 4096 MB
              Вид оперативна памет: DDR3
              Твърд диск: 320 GB
              Интерфейс на твърдия диск: S-ATA
              Оптично устройство: DVD-RW
              Размер на екрана: 14 инча
              Резолюция: 1366x768
              Видео карта: Intel HD3000
              Други: WiFi
              LED
              WEB CAMERA
              1394
              eSATA
              Display port
              Гаранция: 6 месеца
              Цената е 459 лв. Втора употреба е, какво мислите дали си струва?

Този същия с лека драксотина на екрана струва
              340 лв. Иначе машинката е добра и се намира и за по 430 лв. в Пловдив.
              Не забравяй това "i5" е модел 2011 и ако се сравни с модерен "Pentium" се оказва,
              че разликата в производителност е под 10% ( 6.8 към 6.1)
              ето
              http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentiu...-Core-i5-2520M
              но новото е с 24 месеца гаранция, и 1000 TB диск, без да изброявам останалото за 570 лв.:
              Lenovo B50, Intel Pentium N3540 (2.16GHz up to 2.66GHz, 2MB), 4GB 1600MHz DDR3L, 1TB 5400rpm, DVD RW, 15.6" HD (1366x76, AG, Intel Integrated Graphics, 720p HD Cam, WLAN b/g/n, BT, FPR, 4 cell, DOS, Black, 2Y Warranty

Конкретно - не мисля, че 460 лв. си струва , ако се сравни с нов с пълна гаранция.

Все пак и двата са с еднакви матрици - TN технология, така че новото има предимство заради 16.5' срещу 14' на sec.hand-a.
              А ако си ентусиаст SSD диск се монтира в гнездото на оптичния диск и за под 700 лв. имаш компютър който ще бие всичко до 2000 лв. на скорост.
              Последно редактирано от u_bo; 22-09-15, 21:35. Причина: допълване

Коментар

Re: От: Препоръчайте ми лаптоп до 800 лв.

Първоначално публикуван от u_bo Преглед на мнение
                Не забравяй това "i5" е модел 2011 и ако се сравни с модерен "Pentium" се оказва,
                ето
                но новото е с 24 месеца гаранция, и 1000 TB диск, без да изброявам останалото за 570 лв.:
                Lenovo B50, Intel Pentium N3540 (2.16GHz up to 2.66GHz, 2MB), 4GB 1600MHz DDR3L, 1TB 5400rpm, DVD RW, 15.6" HD (1366x76, AG, Intel Integrated Graphics, 720p HD Cam, WLAN b/g/n, BT, FPR, 4 cell, DOS, Black, 2Y Warranty

Конкретно - не мисля, че 460 лв. си струва , ако се сравни с нов с пълна гаранция.
                И със най отвратителната матрица в света, с корпус от супер нискокачествени материали. Хайде остави второто, но аз не бих работил на такава машинка, очите са ми по ценни.

Но всеки решава сам за себе си.

Много отдавна първо гледам матрицата, за диск може да си сложи едно ссд и искам да видя този от 580 лв който ще му се опъне. Не се хващай че е 1тб, диска е ултра бавен.

Коментар

Съгласен съм - затова на лаптопа ми има закачен 23' IPS монитор по HDMI .

Но - машинката за 460 лв. си е със същата TN некачествена матрица. Там разликата пак е в полза на новото - то е с по-голям ектан 15.6 при еднакви други показатели на матрицата.
                  Все пак машинка с IPS матрица под 1600 лв. трудно се намира, а и е безмислено ако си закачиш въмшен монтор IPS.

Коментар

Първоначално публикуван от u_bo Преглед на мнение
                    ето

Все пак и двата са с еднакви матрици - TN технология, така че новото има предимство заради 16.5' срещу 14' на sec.hand-a.
                    А ако си ентусиаст SSD диск се монтира в гнездото на оптичния диск и за под 700 лв. имаш компютър който ще бие всичко до 2000 лв. на скорост.
                    Абе пич, как може да сравняваш някаква мултимедийна еднодневка с измислен процесор с ThinPad T серия с i5 процесор, макар и второ поколение?
                    Защо изтъкваш размера на екрана като недостатък? Забелязваш ли, че в показания от теб линк i5 процесора се представя доста по-добре от по-новия и "по-мощен"?

Така и не се разбра колегата от Хасково за какво ще ползва лаптопа.

п.п.
                    Това е като да сравняваш S класа на десет години с чисто нов Ford Ka(примерно).
                    А аз в службата имам няколко R60, които си бачкат без проблеми(като се има впредвид какви паласпури са колегите), само дето са супер слаби и стават само за пишещи машини, така че смятайте това T колко повече ще изкара.
                    Последно редактирано от mokanina; 22-09-15, 23:46. Причина: Допълнение
                    РенеГАД
                    Honda HR-V 1.6i 4WD

Коментар

Още един глас за Т серията на Леново. Ето какво ползвам аз, е излезе над 1000лв да го докарам в този му вид, но искам да видя чисто нов за 1000лв, който ще докара такава производителност и време за работа на батерия, което е над 5 часа при мен :

Lenovo Thinkpad T420 - i7-2630QM quadcore(2.90GHz/6MB)/16GB DDR3/240GB SSD/9-cell/DVDRW/3G/BT/2xUSB3.0/90W/Win7

Качеството на използваните материали не го коментираме изобщо ......

В момента за 750лв с ДДС може да се вземе Dell Precision M4500 Mobile Workstation със следните параметри :

Процесор-Intel Core i7-640M-2x2,80Ghz L3-4mb
                      Памет-4 GB DDR3
                      HDD-640 GB 7200 SATA - Нов
                      Оптично устройство-DVD-RW
                      Chipset-Intel® QM57 Express, Socket Pм Socket G1 / rPGA988A
                      Видео карта-Nvidia Quadro FX880M GLM 1GB DDR3
                      Lan-10/100/1000 , WI-FI
                      Портове/Слотове-USB-3 бр.,1394,CardReader,VGA,eSata,Lan,DP
                      Дисплей-15,6" 1920x1080
                      Последно редактирано от shavo; 23-09-15, 15:04.
                      2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                      2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                      2007 HOMDA FMX 650

Коментар

HP Elitebook 8460p i5-2520M 4GB 320GB 279лв
                        • Дисплей 14.0” HD 1600x900 Anti-Glare LED
                        • Процесор Intel Core i5-2520M (2.50GHz, Up to 3.30GHz 3MB L3)
                        • Памет 4096MB DDR3 SDRAM SO-DIMM (Up to 8GB)
                        • Твърд диск 320GB HDD Serial ATA
                        • Оптично у-во DVD-RW
                        • Wireless Integrated 802.11a/b/g/n Wireless
                        • Комуникация10/100/1000 Gigabit Ethernet
                        • Батерия OK ( минимум 90 минути)
                        • Други 4xUSB 2.0, VGA, RJ-45, eSATA, Display Port
                        • Състояние: Клас А+ перфектно
                        • Клавиатура: Немска подредба
                        • Гаранция: 6 месеца
                        Все получавам на меила реклами от една фирма/Варненска/,и реших да споделя,какво предлагат и се замислям да си купя за дома.
                        Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                        ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Нищо не се споменава за видеокартата. Сигурно е вградена и най-елементарна според цената. Освен това да купиш в момента лаптоп без HDMI изход за телевизор/монитор ми се вижда несериозно.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
                            • Оптично у-во DVD-RW
                            Все получавам на меила реклами от една фирма/Варненска/,и реших да споделя,какво предлагат и се замислям да си купя за дома.
                            Я прати на лично да видя какв опредлагат морските чеда
                            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Защо ми е това ХДМИ.Тв е смарт.А имаме и настолен РС и друг лаптоп.Мисля си детето да го ползва-разнася го насам натам.

Дайте на ЛС меил,че ми е по лесно да ви препратя предложението им.Или търсите нещо с подобно име"адрес",и там ги има.
                              Последно редактирано от ognqn; 23-09-15, 16:39.
                              Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                              ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
                                • Оптично у-во DVD-RW
                                Добре изглежда лаптопа, взимай!
                                п.п.
                                ако може и на мен да ми препратиш сайта

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение

Нищо не се споменава за видеокартата. Сигурно е вградена и най-елементарна според цената. Освен това да купиш в момента лаптоп без HDMI изход за телевизор/монитор ми се вижда несериозно.
                                Защо реши, че след като е вградена картата няма да има HDMI?
                                Последно редактирано от mokanina; 23-09-15, 17:14.
                                РенеГАД
                                Honda HR-V 1.6i 4WD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X