Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Не че защитавам hp, но "сервизните проценти" са абсолютно неправилни като замерване. Все едно по соца автомонтьор да си вади изводи от това че 99% от колите които идват за ремонт при него са от соц. марките които се продават в Мототехника, а от западните влизат само един процент.

От тези които са ми минали през ръцете в офиса, купени нови и повредили се по някое време (всичките са от евтин клас освен сонитата и леновчетата) :

- HP : сто процента брак до четири години (демек - никой не е изкарал над четири години).
    - Сони: сто процента брак до четири години.

От двата горни - вайо, майо, майно - всичкото замина. Основно екрани - според случая подсветка или самия екран. Разбрицани жакове на захранването във всички случаи.

- Acer: сто процента брак до две години (всичките със злобно счупени шарнири на екрана). Разбрицани жакове на захранването във всички случаи.

- Асус: само една бройка. Никакви проблеми.

- Гейтуей: вечни
    - Леново: вечни
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Над 20 години бях служител на НР и по този случай ползвах само тази марка компютри, сега пък ги продавам когато клиента пожелае. Впечатленията ми са смесени - като дизайн Не ми харесват, като поддръжка са Супер, като проблеми са фифти/фифти или моите машини половината имаха идиотски проблеми с другата половина нямах Никакви проблеми от сега продадените НР лаптопи - един изгорял диск и една странна несъвместимост между лаптопа, докинг станцията и монитора (??????? сменихме докинг станцията, сменихме дъното и пак проблема си остава???????).
      За АСУС писах по-нагоре - общо взето съм много доволен!
      Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      ...
      Първият ми беше N76VZ - най-добрият Саунд в Лаптоп за всички времена (не се бъзикам!) всичко работеше като пушка (и сега продължава при новият собственик 4 години по-късно!)
      Вторият G750JX - изгоря му видеото на 30-тата минута (Dead on Arrival) но след замяната беше без проблемен до продажбата (и новият собственик не се е оплаквал)
      Третият N550JK - Никакви забележки до сега повече от половин година, и работя и чак игрички от време на време играя, екрана е Изключително добър (жалко, че звука не е като на предшественика )
      Та сигурно съм късметлия
      Леново опита ми се заключава само до два лаптопа 11" и 13" Йога2 http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=189667

Затова и за сега гласувам за АСУС, но не робувам на марки, който ми хареса най-много и мога да си го позволя това е моят избор

Коментар

Що ли съм с Леново Т61 все още?

Коментар

Гласувах с две ръце за Lenovo, ползвам лаптоп lenovo модел 3000 N200 закупен през лятото 2008 година, да чукна на дърво излезе железна и много здрава машина, нито веднъж не съм преинсталирал оригиналната Виста закупена с лаптопа, оригиналната му батерия ми кара все още 2 часа!!! и в момента пиша от него, нямам друг компютър или лаптоп , сега малко е бавен но като за лаптоп караща вече 6-та година (пу-пу) смятайте
          Последно редактирано от Еделвайс; 19-11-14, 17:45. Причина: пояснение

Коментар

Аз си мисля , че трябва да се уточнят параметрите на експлоатация . Едни ползват лаптопа , като ПЦ, тоест само него по цял ден , други като мен , ползват лаптопа , само когато се налага мобилност . При втория тип хора , лаптопите живеят повече
            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
              Аз си мисля , че трябва да се уточнят параметрите на експлоатация . Едни ползват лаптопа , като ПЦ, тоест само него по цял ден , други като мен , ползват лаптопа , само когато се налага мобилност . При втория тип хора , лаптопите живеят повече
              Леновото го ползвам нон-стоп, нямам друга машина, иначе характеристиките му са: Intel Pentium Dual CPU T2390@1.86GHz, с максималните за лаптопа 4,0GB RAM

Коментар

То ако седнем да делим, ще стане сложно -висок клас срещу нисък, ултрабуци срещу нормални, срещу десктоп реплеисмънт .... та затова нека всеки си сподели личните впечатления, пък дано е полезно. Иначе кой са най продаваните лесно се намира..
                В тази връзка да споделя един прекрасен сайт за ревюта в който винаги чета преди да взема нещо http://www.notebookcheck.net

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                  В общи линии няма такова нещо. Ако на лаптопа ти производителя е спестил при пантите на екрана, вероятно е спестил и другаде - при охлаждане, при избор на други компоненти и прочее. След някоя и друга година - ползван-неползван батерията на скапания лаптоп ще излезе в стачка - и т.н, и т.н, и т.н. Това са предмети. Няма да им слугуваш я. Уж трябва те да слугуват на теб.

А иначе за мобилността - в наши дни в огромен процент от случаите лаптопите се ползват като "преносими", а не като "носими" - в къщата, от една стая в друга. Не е ли изчислен да издържи поне на две падания от перилата на дивана върху мек килим, и на поне едно спъване в захранващия кабел - не ми го хвали.

На ейсъра примерно забравих горе да отбележа - освен че му заминава гнездото за захранването - това е единствения компютър с който съм си имал работа при който захранването (оригиналното) изкарва максимум година преди да му се прекъсне кабела някъде по трасето.

За HP пък - за лаптопите им мнението си споделих. Но бизнес десктопите им са просто вечни. Няма такива животни.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    ...
                    За HP пък - за лаптопите им мнението си споделих. Но бизнес десктопите им са просто вечни. Няма такива животни.

Имам и други наблюдения , Но са много добри. На НР най-доброто нещо е поддръжката!!!

Коментар

Моя ейсър подмина 3 години и батерия час и 40 мин при гледане на филм,зарядно-без проблеми,изключително стегната букса за зареждане,панти без забележки,да отбележа че се ползва на 2 места като настолен (вкъщи и в работата ми) и в сервиза (втората ми работа) за диагностика на автомобили. Спуквам го от игри във всяка удобна минута,W,S,A,D,Z се поизтъркаха,но работят безупречно. 5742G 15,6 с интел I5 ,4г рам,500 хард,2видео карти по-мощната 520 на Nvidia. Ако върна лентата назад пак бих си го купил.
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        ... За HP пък - за лаптопите им мнението си споделих. Но бизнес десктопите им са просто вечни. Няма такива животни.
                        Все още с НР/Compaq на 6 години, първоначално използван основно като заместител на РС, а в последствие - най-вече при пътувания. За това време - сменена преди 2-3 години батерия и сменено преди няколко месеца захранване поради прекъсване на кабела.

Acer - никога повече. Месец-два след изтичане на гаранцията видеото се опече (лошо решение на закрепването на охлаждащия радиатор) и коментар от фирмата вносител - по-евтино ще е да си купите нов и той да не е Acer
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Нахапаната ябълка.
                          Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Аз имам един Асус - основното: 18,2" HD матрица (малко и е куц зрителния ъгъл), I7-2,7, 3 ТВ HDD 7,200, 36 GB RAM...
                            Накратко - основна монтажна станция в телевизията. Ренди видео нон-стоп по 16-18 часа на ден (ако успееш да пъхнеш молив вътре, харда ще го подостри...). Работи перфектно, но... Макбук Про-то работи също толкова добре, но с два пъти по-малко хардуерен ресурс...

Коментар

От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Мак-а освен всичко е с най-добро съотношение качество/цена, с оглед високата стойност при препродажба.

Коментар

Стойността при препродажба не може да е критерий при определянето на съотношение качество/цена.

За нахапаната ябълка не е като да си нямаме тема. Най-смирено - да, ако отговаря съвсем точно на съвсем точни изисквания (например нуждите на Марто по-горе), и ако всичко необходимо за задоволяването им съществува във вече наличен на пазара продукт/приложение.

За останалите - неразглобяем лаптоп с несваляема или трудно сваляма батерия (примерно - залепена/залята с индустриално лепило към трошаща се основа която не можеш да напънеп), монолитен неразглобяем екран, секретни болтове по кутията, специфичен хард диск със специфични отделни контролери, и запоена към дъното памет - мерси, но не мерси... Или поне - мерси ако е без тригодишен Apple Care Plan, който струва двеста зелени и който не вярвам да е наличен в България.
                                Последно редактирано от Goblin; 19-11-14, 19:49.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X