Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антивирус. Каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Антивирус. Каква?

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Смяната на софтуер само защото била излязла по-нова версия с още някое звънченце и с, евентуално, по-красив интерфейс е някаква безсимслена мания, която е възможна само ако някой кара на пиратен софт (щото иначе сметката няма да излезе да купуваш нови пакети през няколко години).

В масовия случай с една, примерно, тектстообработваща програма се върши (почти) същата работа, каквато вършехме преди 30 години с първите версии на Word или Wordperfect, които вървяха като F1 на едно от първите РС-та, чиито параметри по никакъв начин не могат да се сравняват с тези на днешните ...
    Остави смяната на софтуер. Имаш ъпдейти на ОС-a и ъпдейти на антивируса, ъпдейти на драйвери, ъпдейти на браузери и какво ли още не. Това само по себе си рано или късно засира пейзажа, нищо че си стоиш на офис2000 върху XP.

А иначе, то още има вървящи москвичи и жигули по улиците. Общео взето еквивалент на 3.11 и офис 5.

Ако компа си ползваш само за пишеща машина, може и под ДОС. Това предполага че нямаш и интернет, нямаш и USB. Да вирусясаш с такова е абсурт - просто няма от къде.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
      Имтересно на НАП като са с НЕадминистраторски акаунти ...
      Айде бе. И как ще работят без администраторски акаунти всичките им там недомислия, маскирани като специализиран софтуер? А това за флашката която не можела да се форматира е виц. Т.е. може - разбира се - ако е изгоряла.

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
      Я, това съм го пропуснал.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ... може и под ДОС. Това предполага че нямаш и интернет, нямаш и USB. Да вирусясаш с такова е абсурт - просто няма от къде.
      А какви корави времена бяха... имаше само ДОС, а вируси имаха ВСИЧКИ.

Коментар

И понеже по принцип говоря наизуст - ето какво разправят от Symantec, точно днес:
        The anti-virus is dead!

Коментар

Аз също мислех че 2007-ма ще им е края, ама просто Микромеките имат интерес, та скоро няма да се свърши.
          А Симантек три години отказваха да засичат троянци, щото не били вируси.... и не бих слушал много какво шпрехат

пп
          срещу бая руркитове и флаш и Java хубости, ограничения акаунт не ти върши работа
          Последно редактирано от DBRS; 07-05-14, 08:28.
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Трябва да си дадеш сметка, че Symantec говорят от бизнес перспектива. В анти-вирус няма пари (поне за тях). Не мисля, че Майкрософт печелят каквото и да било от вирусите и антивирусния софтуер - по-скоро обратното - губят пари заради това, че евентуални клиенти избират по-стабилни в това отношение операционни системи (MaxOSx, Linux и др.)

Коментар

На повърхността логиката е тази, но ако се поитересуваш защо и къде микрото е забранено,
              то паричните потоци добиват друга логика.
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Ако си стоиш на офис пакета от времето, когато си си купувал компютъра, Windows-а от същото време и всичкия останал софтуер (барабар с антивирусната) със все ъпдейтите му пак от тогава, проблем няма да имаш и ще си работиш и пееш
                Повечето съвременни вируси вървят безгрижно и на Windows 98 - даже и да е напълно упдейтнат.

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                Не мисля, че Майкрософт печелят каквото и да било от вирусите и антивирусния софтуер - по-скоро обратното - губят пари заради това, че евентуални клиенти избират по-стабилни в това отношение операционни системи (MaxOSx, Linux и др.)
                А тук, освен това което написа DBRS, има и другият фактор - основният конкурент на Майкрософт не са Мак ОС и Линукс, а старите Windows. Докато хората си ги ползват, пари в касичката на Microsoft не капят. А тези които минават на Мак ОС и Линукс са пренебрежимо малко спрямо тези които минават на следващия Windows.

Вирусите и антивирусите са прекрасен механизъм за подтикване на хората към обновяване. Дотолкова, че Майкрософт създадоха свой антивирус (направиха го в момента, в който антивирусните компании загубиха достатъчно бизнес-интерес към антивирусните си продукти и започнаха да го пробутват безплатно). Пак до голяма степен те създадоха и пазарната ниша за вируси-за-печалба (зер имаше период в който и вирусите направени от липса на работа някак бяха намаляли).

И те така.

Коментар

ъъм, мотивацията за правене на вредности одавна си е яко кинти,(не случайно питах бихте ли ползвали безплатен СОД)
                  а най-голямата зомби мрежа разкривана досега беше на основа MacOS, по тоя повод, знаете ли какъв е дела на микромеките в Ябълката

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Повечето съвременни вируси вървят безгрижно и на Windows 98 - даже и да е напълно упдейтнат.

А тук, освен това което написа DBRS, има и другият фактор - основният конкурент на Майкрософт не са Мак ОС и Линукс, а старите Windows. Докато хората си ги ползват, пари в касичката на Microsoft не капят. А тези които минават на Мак ОС и Линукс са пренебрежимо малко спрямо тези които минават на следващия Windows.

Вирусите и антивирусите са прекрасен механизъм за подтикване на хората към обновяване. Дотолкова, че Майкрософт създадоха свой антивирус (направиха го в момента, в който антивирусните компании загубиха достатъчно бизнес-интерес към антивирусните си продукти и започнаха да го пробутват безплатно). Пак до голяма степен те създадоха и пазарната ниша за вируси-за-печалба (зер имаше период в който и вирусите направени от липса на работа някак бяха намаляли).

И те така.
                    Ъмм... не, съжалявам. Не и при корпоративните клиенти, а това е основният дял от тях. Тях не ги плаши нито остаряването морално, нито вирусите, нито антивирусните, нито нищо, ако мрежата е добре уредена и точно заради това повечето корпоративни клиенти имат почти диамант за корпоративна мрежа. Това е основният начин да спестиш пари! Ако искаш да спечелиш от корпорация трябва да спечели и тя... Това е истината. Само в България всички са много умни (и бедни) и е*ат дявола във въздуха - тъпите знаят, че бизнеса си има правила.

Лично според мен цялата шарада с вирусите и антивирусните приложения е във вреда на големите девелопери на операционни системи и понеже MSW XP/7/8 e най-използвана такава от Microsoft губят пари. Естествено не само те губят пари, но темата е дълга и съдържа голямо количество предположения и за това предпочитам да не задълбавам в това.

Големите "зомби" мрежи в MacOS са (по-точно бяха) в основният си дял дизайнерски работни станции. От както се намесиха HP, AMD и други в играта с рендерирането само работните станции са лесна хапка. Сигурен съм, че измежду всички дизайнери има и дисциплинирани... но аз такива не съм видял все още. Все пак всичко е относително - най-голямата "зомби" мрежа е просто капка в морето от работни станции.

//EDIT: Майкрософт не създадоха самият антивирус, а го купиха наедно с компанията, която го разработваше. Направиха го точно по средата на бума с вирусите по очевидни причини - маркетинг!
                    Последно редактирано от господин никой; 07-05-14, 15:41. Причина: EDIT/typo...

Коментар

• От: Антивирус. Каква?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Идеята ми беше не че ще вирусясаш, а че рано или късно системата пак ще се засере от ъпдейти и прочие полюции. Демек, ползването на стар софтуер не ти решава съвсем въпроса с нуждата от ъпгрейд.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Идеята ми беше не че ще вирусясаш, а че рано или късно системата пак ще се засере от ъпдейти и прочие полюции. Демек, ползването на стар софтуер не ти решава съвсем въпроса с нуждата от ъпгрейд.
                        Манията за ъпдейти на всяка цена е просто вредна ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Манията за ъпдейти на всяка цена е просто вредна ...
                          Не иде реч за мания, еле пък на всяка цена. Обясни ми например като как ще бачкаш да речем с броузера си от преди 5 години?

Коментар

Мозила ще си инсталираш. И ще псуваш 29 версия.

Коментар

Имах предвид как ще бачка днес с версията на Мозила от преди 5 години. Или Опера, или Хром, или ИЕ6/ИЕ7... Дори JQuery в новата си версия спряха поддръжката на всичко под IE9, което решава много проблеми и съкращава много код. Поддръжат старата версия на доизживяване.

Коментар

Имам клиенти с IE6. Маса функционалности не работят правилно, но отказват да ги мигрирам към 8 - нещо не им харесва промяната в интерфейса. В общия случай все пак трябва се поддържа възможно по-актуална стабилна версия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X