Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антивирус. Каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Антивирус. Каква?

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
    ...няма скриптове и cookies...
    Мда, и 90% от днешните страници без скрипт ако изобщо работят, мязат на гъз. Сори, ама е несериозно в днешно време да съветваш хората да броузват с изключени скриптове.

Относно "правилните" сайтове - обясни го на жена ти (освен ако не е в IT сектора) или на 7 годишния ти син/дъщеря. Пък и предпочитам вместо да мисля всеки линк дали е към "правилен" сайт, да върша това, за което съм седнал пред компютъра. Ако компютъра започне да се мота заради антивирусна, поне от година е плачещ за ъпгрейд и практически не става за никаква сериозна работа.
    Последно редактирано от sparkybg; 06-05-14, 19:12.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе хора, за вас няма ли не-администраторски акаунти в Windows, че се хващате на тоя скам наречен антивирусни програми? Те от вече почти 15 години са напълно безполезни, ВСИЧКИТЕ до една. Заради принципа си на работа.

Коментар

То навярно е така Ясене, ама има и най-обикновени усери кат' мене, дето не се задълбочават отвъд едната преинсталация когато се наложи, и да си турнат драйвърите.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          То навярно е така Ясене, ама има и най-обикновени усери кат мене, дето не се задълбочават отвъд едната преинсталация когато се наложи, и да си турнат драйвърите.
          Е ти се задълбаваш за драйверите, това е много по-лесно. И върши работа, за разлика от антивирусите.

Коментар

Просто не ми е точно в сферата на непосредствените интереси. Иначе, предполагам няма да имам проблеми да (се) науча каквото трябва.
            Затова и се обърнах към вас.
            Повечето от вас са доста по-напред в нещата. В измерение , което не ми е интерсно да достигам.

Във всеки случай, дискусията ми е интересна.
            Знае ли човек, накъде ще се завъртят нещата.
            Благодаря за всеки пост!
            Последно редактирано от TigerHunter; 06-05-14, 20:02.

Коментар

Добре. Да започнем от това: коя версия на Windows използваш? XP? 7? 8? 8-и-нещо?

Упрекът ми не е към тебе, а към всички които ти предлагат странни решения. На ДБРС му е простено, а другите?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Добре. Да започнем от това: коя версия на Windows използваш? XP? 7? 8? 8-и-нещо?

Упрекът ми не е към тебе, а към всички които ти предлагат странни решения. На ДБРС му е простено, а другите?
                Имтересно на НАП като са с НЕадминистраторски акаунти, защо като ти включат флашката, по добре после да я хвърлиш, отколкото да си я включиш в компютъра. Помня предивреме на един познат такива гадини му се бяха закачили за флаша, че не даваше даваше даже да се форматира.
                Или викаш техниъе компютри, нали са наред, хората кучета ги яли

Коментар

Ползвам ХР Pro SP3.
                  Имах за кратко Виста хоум премиум, още когато излезе едно време, но не успя да ме заинтригува, освен с по-добрата графика. Даунгрейднах на ХР, та досега.
                  Лаптопа ми няма сила да върти тежки ОС, а и не това му е задачата.
                  Карам Acer Aspire 5315, без никакви ъпгрейди, с изключение на нов хард 260 гб, щото стария (120 гб) сдаде багажа.
                  Имам си десктоп, който също не е върха на технологията, но е по- мощен.
                  Лаптопа ще се ползва само за нет сърфинг, гледане на филми, ю-тюб и слушане на музика.
                  Принципно е предназначен за ситуации, в които не съм си у дома, и за вилата.
                  Бидейки такива претенциите, са инсталирани немислимия брой за целта програми.
                  Антивирусната е по-скоро, колкото да я има. Случва се да не му обръщам внимание по седмица-две, камо ли да чистя редовно.
                  Чистенето съм възложил на CCleaner , тъй като повечето програми които съм ползвал през времето, ми съсипваха регистъра.
                  Примерно ERP.
                  Идеята е , да е възможно най-бърз (доколкото му позволяват параметрите) и олекотен.
                  Ще се ползва от време на време.

Уважавам мнението на всички, писали до тук.
                  Включително и на колегите, кото ме обвиняват в некомпетентност. Не им се сърдя за това.
                  Умен християнин съм. Както казах, не ми е целта да ставам компютърен спец.
                  НЕ работя с компютър!
                  Ползвам ги за забавление.
                  Последно редактирано от TigerHunter; 06-05-14, 20:46.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Мда, и 90% от днешните страници без скрипт ако изобщо работят, мязат на гъз. Сори, ама е несериозно в днешно време да съветваш хората да броузват с изключени скриптове.

Относно "правилните" сайтове - обясни го на жена ти (освен ако не е в IT сектора) или на 7 годишния ти син/дъщеря. Пък и предпочитам вместо да мисля всеки линк дали е към "правилен" сайт, да върша това, за което съм седнал пред компютъра. Ако компютъра започне да се мота заради антивирусна, поне от година е плачещ за ъпгрейд и практически не става за никаква сериозна работа.
                    По принцип ме мързи да задълбавам в полемики, но...

За сега не съм намерил нещо, което остро да не работи в инкогнито. Всичко по-важно работи. В днешно време не знам, но много скоро HTML5 просто ще резне главата на повечето client side скриптове (за това и натискат толкова да го прокарат) и с това въпроса ще приключи.

Относно жените и децата... на бившата съм и обяснил много добре въпроса със подходящите сайтове (а и знае, че няма проблем да ме пита по всяко време), на настоящата също съм и обяснил - там работата е ясна... За децата... имам двама сина - на пет и на десет години. В къщи правилата за ползване на компютър са доста ясно разяснени - всеки има собствен потребител и ползва каквото желае, но не бива да се чупи машината. Ако някой счупи машината ще чака да дойда да я оправя и ще остане без право да ползва за определено време. Ако искат да слушат, ако искат да не слушат - за мен въпроса е приключен.

Не, че няма изцепки... Даниел (по-големият ми син), когато беше на... четири май? Да май беше на четири... Беше дръпнал единият от SATA кабелите на дисковете RAID-а ми и съответният RAID замина във вечните ловни полета, но c'est la vie...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                      ...но много скоро HTML5 просто ще резне главата на повечето client side скриптове...
                      Все още не съм намерил човек дето да ми обясни как конкретно ще се случи това.

Пълноценно WEB приложение без скриптове? Ще се радвам да видя пример за такова.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... Ако компютъра започне да се мота заради антивирусна, поне от година е плачещ за ъпгрейд и практически не става за никаква сериозна работа.
                        А бе, я се вземете У ръце! "Сериозната" работа на едно солидно мнозинство от хората се изчерпва с използване на 0,и нещо си от възможностите на един офис пакет!
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                          ...... няма ли ценни данни/действия правиш си ограничен акаунт и си действаш и без антивирус. През 2-3 месеца за 5 мин. възстановяваш от имидж и пак.
                          ...
                          Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Абе хора, за вас няма ли не-администраторски акаунти в Windows, че се хващате на тоя скам наречен антивирусни програми? Те от вече почти 15 години са напълно безполезни, ВСИЧКИТЕ до една. Заради принципа си на работа.
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            А бе, я се вземете У ръце! "Сериозната" работа на едно солидно мнозинство от хората се изчерпва с използване на 0,и нещо си от възможностите на един офис пакет!
                            Ако си стоиш на офис пакета от времето, когато си си купувал компютъра, Windows-а от същото време и всичкия останал софтуер (барабар с антивирусната) със все ъпдейтите му пак от тогава, проблем няма да имаш и ще си работиш и пееш. Само дето в тоя случай от антивирусната файдата ще е хептем никаква.

Не казвам че това е правилно - просто е факт.

Коментар

Ако си стоиш на офис пакета от времето, когато си си купувал компютъра, Windows-а от същото време и всичкия останал софтуер (барабар с антивирусната) със все ъпдейтите му пак от тогава, проблем няма да имаш и ще си работиш и пееш. Само дето в тоя случай от антивирусната файдата ще е хептем никаква. ...
                              Смяната на софтуер само защото била излязла по-нова версия с още някое звънченце и с, евентуално, по-красив интерфейс е някаква безсимслена мания, която е възможна само ако някой кара на пиратен софт (щото иначе сметката няма да излезе да купуваш нови пакети през няколко години).

В масовия случай с една, примерно, тектстообработваща програма се върши (почти) същата работа, каквато вършехме преди 30 години с първите версии на Word или Wordperfect, които вървяха като F1 на едно от първите РС-та, чиито параметри по никакъв начин не могат да се сравняват с тези на днешните ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Има доста места където се ползва щастливо Windows 3.11 for workgroups с офис 5... Знам, че звучи тъпо, но е факт - има си такива места и аз лично се сещам поне за три-четири от раз... Въпроса дали е за upgrade или не поне според мен изобщо не стои в такива случаи. Направо си е за нов, но хората нямат парите, а и наистина - има доста потребители, които го ползват като пишеща машина. Последният даже го бъзикнах, че смартфона му е доста по-бърз от компютъра - и така си беше...

В по-горният пример да не се бърка потребителя със човека, който притежава компютъра - двама различни човека са и точно за това се получават такива неща...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X