Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антивирус. Каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Антивирус. Каква?

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
    НЕ (да го напиша отново) НЕ си инсталирайте Microsoft Security Essentials на Windows XP със лицензионни въпроси! Ако трябва да го напиша още веднъж - НЕ СИ ИНСТАЛИРАЙТЕ Microsoft Security Essentials НА WINDOWS XP С ЛИЦЕНЗИОННИ... ВЪПРОСИ! Сигурен съм, че през изминалата седмица до десет дни оправих поне десетина с този "проблем". Не е тежко решение, но ако не сте IT грамотен и нямате опита ще се вкарате в нещо, което не желаете. В общия случай трябва да се рестартира в Safe Mode, да се спре резидентният щит, да се рестартира отново и да се деинсталира Microsoft Security Essentials.

EDIT: По-горното предполагам прозвуча доста зле... Положението е следното - всички Windows XP Pro, които не са с VLK или подобен лиценз freez-ват до десет секунди след login. "Проблема" не е
    Microsoft Security Essentials, а услугата за лицензиране - т.е. от Майкрософт добре са си измили ръцете по въпроса. Ако ви е... "въпросен" съответният Windows няма как да се жалвате, че не работи. С малък update през Safe Mode with network въпроса също се решава елегантно, но трябва да вие легален Windows-а.

*заменете "въпрос" със crack ако не ме разбирате...

Точно така е. MSE активира автоматичните ъпдейти без да предупреди!!! От там и услугата за лицензиране като ъпдейт. Ако се инсталира без РС да е включен към интернет и се спрат ъпдейтите на уиндоус слединсталирането на MSE няма да има проблем.

Освен това понеже Майкрософт спряха поддръжката на ХР, тази антивиусна непрекъснато го напомня и досажда.

Иначе тя остана наистина най-лека и я ползвам за машините с Windows 7.

В къщи пък хич нямам антивирусна. Не ми трябва
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
      Макк..нещо си...
      Предполагам визираш McAfee ?
      Иначе ако става въпрос за вече омазана от вируси и спайуеъри машина използвам тази комбинация - malwarebytes + combofix + антивирусната програма.
      First Man, then Machine!
      Lada Niva
      Honda XR 400

Коментар

http://www.360safe.com/ Напълно безплатна, доста добра. Лека и скромна Натиснете снимката за да я уголемите

Име:av.jpg
Прегледи:1
Размер:117.2 КБ
ID:5584187

Коментар

Първоначално публикуван от Brazer Преглед на мнение
          - malwarebytes
          това е! Хваща ги всичките гадове!
          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Колеги, препоръчайте лека и недосадна антивирусна програма фрий вариант.
            Ползвам AWG, но напоследък не съм много доволен от нея. Прекалено инвазивна е и иска непрекъснато да и се обръща внимание.
            Рестарти след ежедневните ъпдейти и прочее щуротии.
            Търся нещо, дето да си работи тихо и да не досажда, ако не е хептен на зор.
            Преди ползвах Аваст и бях доволен.
            Обаче, след последния опит да я инсталирам, ми се стори много тежка.
            Бих работил и без антивирусна, но е много разправия непрекъснато да чистя, а и лаптопа е неангажиращ (без особени претенции), само за интернет.
            RAM 1,99 Gb
            1,77 Mhz процесор Интел селерон.
            Старичка е машината и я искам максимално олекотена.
            Като професионалист препоръчвам Аваст

Коментар

Двоумя се, дали да не пробвам някоя от непознатите за мен.
              Линдолса е менте, след като оригиналния се бъгяса тотално.
              Та, няма да е на МС.
              Казуса е следния.
              Съвсем прясно е преинсталиран. Работеше като фъркотевица, а след като му инсталирах AWG, се забави чувствително. Във всяко едно отношение.
              Инсталирал съм необходимия минимум програми. (около 5-6), с цел да е бърз. Антивирусната сякаш го о@ка.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Много доволен от Аваст - повече от две години без проблеми на лаптоп язден от индианец.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  Двоумя се, дали да не пробвам някоя от непознатите за мен.
                  Линдолса е менте, след като оригиналния се бъгяса тотално.
                  Та, няма да е на МС.
                  Казуса е следния.
                  Съвсем прясно е преинсталиран. Работеше като фъркотевица, а след като му инсталирах AWG, се забави чувствително. Във всяко едно отношение.
                  Инсталирал съм необходимия минимум програми. (около 5-6), с цел да е бърз. Антивирусната сякаш го о@ка.
                  Avg е много тежка. Отделно преди при всеки старт правеше някакво сканиране. И пак отделно при сканиране ти вади разни бисквитки и глупости и викаш, бреи колко вируаи е хванала. На МС ,антивируса, е колкото да не е без хич. Лек е ама съм бил свидетел как след сканиране с друг софтуер излязаха над 20 вируса...

Коментар

След всеки ъпдейт или сканиране, ми вади мерак за рестарт. Досадно е . Включваш си компа и след няколко минути ти иска рестарт.
                    Дори и да му дам рестарт, на следващия ден след ъпдейт иска пак.

Аман!
                    Отделно, че се ъпдейтва по няколко пъти на ден и по половин час.
                    Досадна програма.
                    Слагам му "отложи с 24 часа", но като го отложа два-три пъти, почват да ми излизат долу вдясно прозорчета, как все още имам възможност за рестарт, за да влезнат ъпдейтите в сила.
                    Абе....

Май ще пробвам Аваст-а, все пак...
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Колега ти преди да се качиш да караш на дълъг път проверяваш ли си гумите, водата, гориво, тва онова или палиш и тръгваш и така с години

Антивирусната програма не е господ с две натискания да оправи света и да те избави от всички злини на планетата, иска си малко баене, малко четене малко пипане, не много 5-10 минути ама както си трябва.

За да не страдаш повече дай на някой отдалечен достъп или плати 2 бири на някой можещ да ти настрои компютъра и да ти е мир главата поне една година напред а не да стадаш и да се мъчиш; аз като ме заболи зъб отивам на зъболекар щото е специализирана дейност и освен инструмент иска и много знания и умения дето на мен не ми се отдават, като чета какво си писал, с най-добри чуства те съветвам да идеш при някой който с това си вади хляба от вашия град има читави специалисти аз познавам поне 4-5 все някой и друг още ще е останал да ти помогне
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

И аз съм за Avast.
                        Има сканиране преди зареждане на операционната система в безплатната версия, което е доста полезно.
                        Не е чак толкова тежка и е сравнително добра на тестовете.
                        В менюто се задава "игрален режим" и се забраняват звуковете и става по-малко досадна.

Недостатъците са че изисква пререгистрация през 1г, но не мисля че е голям проблем.
                        Понякога засича някой програми като проблемни, но лесно се добавя в изключенията.
                        Много рядко дава и проблеми с интернет връзката (скоростта пада доста, предполагам филтрира трафик)

Колкото до Microsoft Security Essentials - да наистина е много лека, но е колкото да се успокояваш че имаш антивирусна програма.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          Като професионалист препоръчвам Аваст
                          В последните версии като че ли "натежа" доста ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            В последните версии като че ли "натежа" доста ...
                            Ами добавят се нови функции. От друга страна и хардуера се развива, така, че не е чак толкояа тежка. Инсталирал съм я и на компютри з 512 рам и пак върви.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                              Ами добавят се нови функции. От друга страна и хардуера се развива, така, че не е чак толкояа тежка. Инсталирал съм я и на компютри з 512 рам и пак върви.
                              А бе, развива се ... Няма да си ъпгрейдвам компа при всяка нова версия на някоя програма!
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Пробвал съм повечето известни антивирусни програми.. Всякакви варианти на Windows и мога да препоръчам безплатната версия на Avast.. Не ме смущава при работа.. Тиха е, от време на време ми казва, че я има, ако тръгна да инсталирам нещо нередовно, но това не е болежка..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X