Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PayPal и кредитните карти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Може и през moneybookers (системата не ми е позната).
    Същото като Western union, със все цените им, май. Поне последно като проверявах.

Остави даренията. С кво да пазарувам? Сравнимо с PayPal, тоест приемано от почти всеки търговец. Нито едно от изброените не е.

Първоначално публикуван от radev76 Преглед на мнение
    жена ми отскоро има пейпал и е посочила номер на карта при регистрацията. От време на време й превеждат някакви суми, които се виждат в пейпал акаунта, но не влизат по сметката й в банката. Тя иска да ги тегли, но не знае как, че и аз не знам. Нещо тя ли не е направила като хората или?
    Ми да ги тегли де. Има си функция Withdraw​ за тая работа.
    Последно редактирано от Preslav Peychev; 30-10-13, 17:22. Причина: Поредни постове :)
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: PayPal и кредитните карти

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ...
      Остави даренията. С кво да пазарувам? Сравнимо с PayPal, тоест приемано от почти всеки търговец. Нито едно от изброените не е.
      Aз ако знаех - нямаше да надигам тоя вой. С плащанията - наистина има мигновени, анонимни peer to peer напълно сигурни разплащания. зОра идва, че светът като се юрне на едно място и корабът натежава, а капитаните се имат за синя кръв.
      п.с. Гледам АлиБаба пък са с escrow, още кандидати за пастири на данни.
      Последно редактирано от Rabin; 30-10-13, 14:43.

Коментар

... Гледам АлиБаба пък са с escrow, още кандидати за пастири на данни.
        Фалшивите ескроу са един от основните кандидати за стригане на пари от балъци по принцип.

Абе - ти си знаеш. Баба ти май не е била далеч от истината Междувременно - както се спомена по-горе многократно - пейпал са посредник. Посредник не може да посредничи без да ти знае данните. Ако страха ти е данните ти да не бъдат разкрити - направи си фирма или ползвай фирма за доставка от ибей или по пейпал. Мисля че такива не липсват. Ако им вярваш повече от колкото на пейпал.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

...Директно имена, мейл (за фактуриране), номер на картата и пин...
          Лично на мен, това с раздаването навсякъде на номера на картата и пина или секюрити кода ми се струва доста по-рисковано...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Лично на мен, това с раздаването навсякъде на номера на картата и пина или секюрити кода ми се струва доста по-рисковано...
            Koe му е рискованото? Почва леко да ме напушва на смях вече.

Коментар

Ако ти е нормална, а не виртуална като твоята, си е жива покана за източване.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Разбрахме се още от началото, че е виртуална.
                А защо системата с реалните карти е толкова идиотски замислена ще остане загадка до края на живота ми. Най-доброто обяснение даде бивш шеф, ама е малко брутално, смешно и точно. Да не вземе да се расърди някой, няма да го пиша засега.

Коментар

Да де, смях. А идеята че всеки трябва да си отвори КК терминал за да може един от петдесет хиляди дето се е сетил да си направи виртуална КК да се чувства защитен - не е смешна, ама никак

Хайде стига глупости. Къде при нормален търговец онлайн си вкарвал пин на картата ? Това е информация която никога не се споделя. Може да ти поискат секюрити код, последните три цифри на гърба на картата, и толкоз. Пина не се споделя абсолютно никога, с никой, включително и с банков служител. Пин се вкарва, ръчно, на терминал, закривайки го с шепата. Това е тук, при несигурните картови процедури. Как е в Европа с по-сигурните процедури (чипове по картата и прочее) - не ми се мисли. Ей сега ще си дам номера на картата, името, че и пина, та да съм сигурен че утре ще цъфне на разплащане в Индонезия или в Тайван.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Това може само ме радва. Индикатор, че проблемите са се появили е моментът когато смехът секва.

Относно секюрити кода на картите. Лично според мен, това е един доста подценяван проблем.
                    В какво се състои той, според мен. Проблемът е, че е много кратък.
                    Какво е необходимо за пазаруване в "нета"? Номер на картата, титуляр, дата на издаване (валидност) и секюрити код.
                    Преобладаващата част от тия данни остават по бележките, на обектите в които е плащано с картата. От недоброжелателния персонал се изисква само да запомни секюрити кода, а когато се отдалечите, да го запише, ако кратковременната му памет е слаба. След това става "кмет".
                    Затова, на моите карти върху тоя код има тиксенце. Непрозрачно. Който не трябва да го знае, не го вижда.

И коментаторите...

Коментар

....Какво е необходимо за пазаруване в "нета"? Номер на картата, титуляр, дата на издаване (валидност) и секюрити код. ...
                      Ако е активирана 3D Secure защитата, то ще ти иска и парола чрез сесия директно към твоята банка...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Това не ми звучи познато. Дай малко подробности?

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Ако е активирана 3D Secure защитата, то ще ти иска и парола чрез сесия директно към твоята банка...
                          Може, (но поне не са ми го правили до сега) да ти иска, но пък станаха доста тези, които без активирана 3D, не ти приемат плащането.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Това не ми звучи познато. Дай малко подробности?
                            Ако картата е Виза например - се регистрира и при плащане ти отваря прозорец където с парола се оторизира плащането.
                            http://www.visa.ca/en/personal/secur.../vbv/index.jsp

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                              Ако картата е Виза например - се регистрира и при плащане ти отваря прозорец където с парола се оторизира плащането.
                              http://www.visa.ca/en/personal/secur.../vbv/index.jsp
                              Това по-горе е супер и според мен доста засилва сигурността.

Наскоро ми се случи следното, звъни ми телефона и аз аха да кажа здравейте Георги на телефона и чувам малко заучена реплика с роботско звучене...

Здравейте, това е автоматично обаждане от вашата банка, обаждаме ви се за да потвърдите няколко скорошни транзакции, имаме съмнение, че може и да не са направени от вас за това молим да ги потвърдите или откажете, та идентифицират те през клавитурата на телефона, примерно 4та цифра от дата за раждане, пост код последни цифри, дата на раждане и т.н. НЕ те карат да въвеждаш 15 цифри а ти дават многобройни отговори на един въпрос и ти избираш примерно 1 от 3 варианта, примерно ако 2ри вариант е верен натискаш 2 и така докато те идентифицират, после те тестват за всяка транзакция една по една с няколко варианта, примерно вариант 1 - 5 кинта, вариант 2 - 100.98 вариант 3 - 34.87, изберете вярната транзакция за да потвърдите или 5 за да откажте и така за 4-5 транзакции, всички бяха реални от мен, но после ми се обадиха от един доставчик, че плащането ми е било блокирано от банката ми, тоест моята банка е спряла всички транзакции след момента в който са и се сторили съмнителни, бях пазарувал в Амазон разни дреболии и после купих 4 зимни гуми за джипа което си е цифра... та това действие на банката ме изкефи максимално, имат си тригери и реагират така няма после рев сълзи и сополи ама кой ми дръпна спестяванията за лятната ваканция.

Още един случай от днес заради който почвам и аз лично да се анонимизирам за покупко продажби в нета, преговарях с един тип за покупка на голямо количество стоки, оказа се, че иска да ме хлъзне с много ментета между хубавите неща, любезно се отказах, показах му, парите в мен и просто казах, че стоката не отговаря на това което ми е казал по телефона и си тръгнах въпреки, че бях карал 2 часа и близо 200 км в едната посока в зверска буря, онзи след 1-2 дни откачи, почна да ругае, да ме обижда, да надъхва хората в един форум против мен и се стигна до заплахи и намесата на Администрацията и полиция дори...

Тъпото е, че типа ми има личния телефон, номера на колата, а лесно може да намери и домашния ми адрес, та ако удари две ракии може да дойде да ми търси сметка задето съм го разобличил и провалил бизнеса с ментета...

Извода за мен е вече НИКОГА с личен телефон да се звъни или пускат обяви, а с предплатена карта САМО за такива цели, НИКОГА да не се споделя адреса а доставка до ДЕПО например или виртуален адрес и НИКОГА истински лични данни, особено във форуми и други такива от типа Продавалник!

Това, че тук има доста точни хора НЕ означава, че няма да се възползва някой мошенник или, че понеже ние сме точни и коректни някой измамник ще ни отвърне задължително със същото, тук има една поговорка, която е хубаво вече да запомня - Better be safe than sorry!
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Предплатената карта не е ли личен телефон?
                                Мисля си, че от доста време единствената разлика между предплатена карта и абонаментен план е във вида договор, който подписваш. Всички останали данни, които се предоставят на мобилния оператор са идентични.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X