Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PayPal и кредитните карти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• PayPal и кредитните карти

Tъй... ще вдигна тая тема, че проблемът ми е тематичен. На http://gaiakubaba.blogspot.com/ има само Paypal акаунт. Имам 2 кредитни карти - една чиста Visa и една виртуална. Последната я взех, за да мога да си я зареждам електронно и да си плащам на харабия. След 2 месечна борба подкарах тукашната система за електронно банкиране, щото съм професионално изкривен и софтуерът отсреща вдигна врява, че не пипам по човешкия юзърски похват.
    Има ли начин през paypal акаунта да извлека и да пратя директно на кредитната карта на получателя. Какъв ми е проблема ли? Дразни ме, че Сулю и Пулю ме питат за лични данни, адреси и телефони, визирам Paypal в случая. И глухите чуха, че няма такова нещо като лични данни в Нета, флагманът Фейсбук вече го мразя повече от вирус, дадоха лош пример за всезнаещ мастодонт. Ще изчакам за акъл, ако няма сносен вариант ще пиша на Венци на мейла, хем да има на идея какви чепати хора като мен има по света.
    Последно редактирано от Rabin; 25-10-13, 14:20.

От: PayPal и кредитните карти

Тук темата по-добре седи.

Коментар

От PayPal акаунта си може да си пратиш парите на твоята карта ако тя е Visa. От PayPal акунта си може да пратиш пари директно в акаунта на получателя като му дадеш мейла с които логваш и той ти прати invoice. Това което ти искаш е като че ли малко против правилата, но според мен има само един вариант да пратиш пари директно в картата на получателя. Трябва да регнеш неговата карта като твоя и да си изтеглиш парите от PayPal посочвайки неговата карта. За целта картата му трябва да е Visa и да не регната в сайта защото иначе няма да разреши (тоест ти да я регнеш за сефте в ПейПал). Кое по точно те затруднява и притеснява, че мислиш за такива гимнастики ? Да ти прати invoice...пращаш му парите и той да си ги тегли към картата...ти защо се затормозяваш ?

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=18237&page=2
        Eй тука има едно мнение, ама не само това, просто се оляха с тия централизирани бази данни за цял свят. В моя случай дори сигурността не ми е проблем, щото не съм я оставил при тях, ще намерят едни нули вътре. Доверил съм се на моята банка, PayPal могат да проверят за наличност, за къв чеп им е адрес, телефон и какво още беше.
        Просто не искам да ми продават данните нагъсто и наедро. Гугъл показаха, че неограничената информация развращава неограничено, да не влизам в дребни детайли, които не ми убягват.
        Последно редактирано от Rabin; 25-10-13, 16:46.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=18237&page=2
          Eй тука има едно мнение, ама не само това, просто се оляха с тия централизирани бази данни за цял свят. В моя случай дори сигурността не ми е проблем, щото не съм я оставил при тях, ще намерят едни нули вътре. Доверил съм се на моята банка, PayPal могат да проверят за наличност, за къв чеп им е адрес, телефон и какво още беше.
          Адрес и телефон ти искат :

1) Веднъж за да могат да ги сравнят с адреса и телефона дадени на кредит/дебит картата ти. Всяка кредит/дебит карта върви със зададени от собственика и "billing address" (къде да праща банката сметките), и този адрес се ползва от търговците като проверка на картата.

При всяко онлайн плащане при което вкарваш данни на КК (не само Пейпал), трябва да вкараш и адреса си. Търговеца пуска разплащателното искане към издателя на КК (може да е банка, може да е кредит компания при която си отворил картата) автоматично, след което издателя на картата сравнява номера на картата с адреса. Според настройките им може да се случи от една грешно написана дума в адрес (Апт вместо Апартамент примерно) да откажат разплащане.

Пейпал е длъжен да ти поиска този адрес, понеже функционира чрез връзване на КК която им даваш към твоята сметка в Пейпал.

Демек - ако ти купиш нещо от търговец, ползвайки Пейпал - Пейпал плаща на търговеца, и тегли парите от картата която си дал. Никой от другата страна никога не вижда с коя карта си платил, и дори не знае въобще дали си платил с карта: ти в пейпал може да си вкарал пет карти, банкова сметка и каквото се сетиш.

Търговецът отсреща получава парите си от Пейпал сметката ти. Нататък не го интересува ти как се разплащаш с Пейпал.

За да платиш на търговеца с карта - трябва да приема разплащания с карти. Някои търговци боравят и по двата начина, но малко частни лица ще тръгнат да инсталират терминали в къщи. Ако търговеца с който искаш да работиш приема само пейпал плащания - нямаш друг избор.

Тъй че този момент просто няма как да го прескочиш ако искаш да ползваш пейпал, почти няма легален / несъмнителен търговец в нета (и в реалността) който да може да взима разплащания само по номера на кредит картата и нищо друго. За КК номера има генератори от време оно, още когато сме били със зелени монитори, никой в наши дни не би поел такъв риск, ако има капка акъл. Търговеца решава при какви условия да приема КК разплащания, и ако има капка акъл - не би приел разплащане само с номер на карта, понеже на следващата стъпка като си поиска парите от банката рисковете банката да му откаже са огромни.

2) Втората причина Пейпал да иска адрес е че за някои държави (мисля - не за България) този адрес се проверява и става "Confirmed address". Потвърден адрес демек. Да не се бърка с "Verified address", който е "проверен адрес".

Когато продавача прати стоката (физическа) на потвърден адрес, е защитен от пейпал гаранцията и ако купувача нещо изклинчи - пейпал ще му върне парите. Просто е допълнителна степен на защита, и поне в Ибей огромен процент от продавачите пращат само на проверен адрес и отказват да пращат другаде.

Тъй че искаш ли да ползваш пейпал - няма начин да не си дадеш адреса. Пейпал е онлайн банка. Банките с анонимни не работят. Никой никъде няма да те остави да размахваш само име на титуляра на картата и номера и. Просто няма начин да стане.
          Последно редактирано от Goblin; 25-10-13, 16:59.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            ..
            При всяко онлайн плащане при което вкарваш данни на КК (не само Пейпал), трябва да вкараш и адреса си. Търговеца пуска разплащателното искане към издателя на КК (може да е банка, може да е кредит компания при която си отворил картата) автоматично, след което издателя на картата сравнява номера на картата с адреса. Според настройките им може да се случи от една грешно написана дума в адрес (Апт вместо Апартамент примерно) да откажат разплащане......
            ....Никой никъде няма да те остави да размахваш само име на титуляра на картата и номера и. Просто няма начин да стане.
            Не съвсем вярно.
            Има не малко неща (има и скъпи, но главно услуги) които се плащат само с номер,дата валидност и секюрити код. (дори името не се проверява! тествано е)

Та начини има

както ми се е случвало на КК изрично зададена да и се иска пин и с чип!
            Да мине плащане само на магнитна лента и без пин. Та така с банковите сигурности
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
              Не съвсем вярно.
              Има не малко неща (има и скъпи, но главно услуги) които се плащат само с номер,дата валидност и секюрити код. (дори името не се проверява! тествано е)

Та начини има

както ми се е случвало на карта изрично зададена да и се иска пин и с чип!
              Да мине плащане само на магнитна лента и без пин. Та така с банковите сигурности
              Има разбира се. Както писах по-горе - търговеца си решава каква степен на защита да избере. Ако е услуга и не губи (много) от отхвърлени плащания - чисто статистически няма проблем да сложи ниски изисквания, зер то и половината плащания с крадени карти ще минат без проблем и ще си получи парите. Поставяйки по-ниски изисквания ще прогони много по-малко потенциални клиенти, и в крайна сметка ще е на плюс.

Мадама която си показва циците по уебкамерката няма да настине от това че няколко плащания ще бъдат отхвърлени (и то след време, като се усети банката, ако въобще се усети). Останалите нали ще минат.

Сериозна фирма която продава някаква "скучна" и "неконвертируема" услуга - също. Просто демографски шансовете да попадне на мошеници са ниски.

При търговец който продава физическа стока която е платил от джоба си и на която печели няколко процента нещата ще са меко казано други.

Просто Пейпал няма начин да приемат такава степен на защита при положение че бизнесът им е да се явят посредник при разплащане основно между физически лица, и често за физически стоки.
              Последно редактирано от Goblin; 25-10-13, 17:28.

Коментар

Гоблин добре го е обяснил - потвърждавам. Прекаленото централизиране е гадост, но пък дава други възможности. Например (сега да не прихнете) купих си софтуер за навигация - ползвах го безплатно в началото и бях доволен и ми беше писнало от галимации по ъпдейт на карти п.. Та работи ми на андроида идеално, реших да го кача и на таблета - ми ок, ма за свалянето на картите .. пита ти кой си? и дава опция или да вкараш код ... или просто да се разпознаеш през логин-а на Гугъл .. и хопа тропа - ааа ти си Бай Фотьо от Нафотьяне .. взЕми си тия карти и си готов.
                Дали централизираните бази могат да бъдат вредни - със сигурност. Ако не искаме да ги ползваме ... наш избор, но тогаз се лишаваш от другите екстри. Не мое хем .Уя.. до края, хем - душата в рая.

Коментар

Гоблин, благодаря за изчерпателното описание. Аз тая реалност я виждам, ти си описал и от другата страна (на търговеца).
                  Може аз да съм чешит, но не харесвам една единствена база данни да притежава каквито и да е лични данни. Не, че има нещо да крия, просто практиката показва, че в един момент почват да продават тия данни по 2 за долар. Това, че са на прицел на целия свят и в един момент крепостта пада - това е второто нещо, мога и с конкретни примери. Издирвам начин разплащанията ми да не минават през най-големите. Данните ми са на разположение на банката ми, не искам да ме размъква останалия свят. Проблемът с разни пробиви на системата не седи пред мен, решил съм го. Ако трябва и на bitcoins ще мина, ще преживея и дебелите тАкси на услуги като Western Union. С 2 думи - не приемам точно на PayPal да си дам каквито и да е данни.
                  Първоначално публикуван от Slick
                  Прекаленото централизиране е гадост, но пък дава други възможности.
                  Ще преживея и без жалките им промоции. "Не ща да ставам цар", не ща да ми е евтино, не искам да имам общо с тия.
                  Прекалено и мега-дразнещите големи банери на Фейса, Гугъл през ден ми реват да си давам телефона, оня ден мина и един checkbox, че уж съм съгласен да ми размъкват данните. Ей тъй, скрили го гнусно, циганската ама! Цялата тая дандания почва да прилича на панаир. Между другото на циганския пазар си държат на думата, с тях по мога да се разбера. Когато някой яростно и нагло настоява да знае нещо - първо се питам защо, преди да му отговоря. Може би с беззаконието в БГ сме свикнали да не разчитаме на "вариант Б", ако някой вземе да клинчи, просто тия правила за белия свят не са удачни за нас.
                  Като се замисля - IBAN на човека отсреща ме устройва. Ще си платя таксата за трансфер и ще си разкарам виртуалните карти, и без това софтуерът на банката ми умря в ръцете от първия опит. Никакви поражения, но все пак аз за тия кинти ставам всеки ден, не ги печеля електронно като тях.
                  Последно редактирано от Rabin; 25-10-13, 21:00.

Коментар

Рабин, ти си знаеш, всичко е въпрос на избор. Аз лично мога да ти гарантирам че поне в Щатите никоя голяма база данни не може да ти навреди по никакъв начин повече от колкото могат да ти навредят една шепа пъпчиви пубери с минимални знания и максимална липса на съвест ако се доберат до тях по страничен път. Там говорим буквално за опропастяване на живот в за години напред, и за връщане в първи клас.

В България мисля нещата не са толкова тежки в това отношение, зер процедурите не са толкова опростени и не действат толкова лавинообразно, но тук могат просто да ти изсмучат живота от костите всякакви дришльовци ако се доберат до някои елементарни информацийки за теб, и става мътна и кървава. В това отношение големите компании са познато и относително контролируемо зло.

Отделно - тази игра на котка и мишка се извършва с меден капан. Всичките тези благини в които си завираш данните са за неща които по принцип реално ти донасят някакво удобство, никой никого не кара на сила да се вре там. Да, всички предпоставки са поставени за да се завреш там, дъската е насапунисана, но избягването на тези неудобства е просто въпрос на воля и на личен избор. Ако нямам волята да откажа да участвам в дадена сделка, не считам че после мога да рева хем да ползвам мекото, хем да се чудя от къде ми дошло твърдото.

Пръцбук и аз го считам за вирус и смятам да не му съдействам до последно, Пейпал е концентрирано зло и имат практики които са силно дразнещи, но едното смуче информация за теб без нищо в замяна (освен ако не смяташ да информираш цял свят за нещо, а аз няма за какво да информирам цял свят), докато другото със все кусурите си ти предлага услуга която е наистина единствена по рода си, и някой трябваше да се сети за нея.

В съвсем личен аспект - скромният ми финансов принос към различните акции на форума щеше да е абсолютно невъзможен без пейпал. Банковия превод на пари от тук е такава юргия че просто нямам възможност да се преборя с подобна процедура редовно, да не говорим какви такси прибират. С пейпал става за секунди.
                    Последно редактирано от Goblin; 25-10-13, 21:09.

Коментар

Хубаво, остава да питам варианта за IBAN, имам предвид тук в темата, преди да почна да врънкам едни хора, дето не им е до моите простотии.
                      Другия вариант е да дам неверни данни, ама за финансови истории не ми се занимава, да не го отнеса и заради умрелите.
                      Третия е с bitcoin, ама там ще си я разработя самостоятелно, и ще пусна тема. Криптографията ми е слабост от студентските години, и там намерих неща, дето не са ми ясни (преди да кажа съмнителни).
                      п.с. Баси, и Убунту май са дали PayPal, поемам по много крива пътека, а това са измежду най-смислените неща, дето искам да съдействам.
                      Последно редактирано от Rabin; 25-10-13, 21:27.

Коментар

Тук има обяснения как да си направиш анонимна пейпал сметка. Информацията е стара но по спомен - процедурата ми изглежда логична.

Вероятно няма да можеш да си направиш проверен адрес при твоите изисквания за анонимност, но това надали щом искаш да ползваш сметката само за дарения.

Единствената информация която ще имат ще е номера на картата ти, но щом и той ще е виртуален не би трябвало да е проблем. Успех.

Коментар

Хм. Предпочитам да си дам данните на Пейпал отколкото на незнаен китаец...
                          При проблем поне може да се 'оплачеш' на Пейпал и имаш някаква сигурност - 'китаеца' не получава никаква друга информация за финансови параметри освен парите (е - адреса ти го получава, щото няма как иначе да ти изпрати джиджавката )...
                          Така, че това не ме притеснява... То ако става въпрос - всички транзакции на долари и ВИЗА (а и на повечето кредитни карти) май пак си минават през УСА сървъри
                          Фейсбук го ползвам почти анонимно - без никакви снимки с персонализация или местоположения...
                          А с гугъла споделям доста неща - не са толкова критични, а използването им е удобно.
                          Например контактните телефони, ползваните/закупени програмки, инструкциите на автомобилите в гугъл драйв и т.н.
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Няма как да съберат данните на света през всеки незнаен китаец. Картата ми е виртуална - зареждам я непосредствено преди плащането. Точно наглото и яростно събиране на данни от големите ме прави предпазлив. Гугъл вече почнаха през ден почти да ми реват за телефона - да ме верифицират с SMS. За какво им е на тях? И особено много ме е яд, че държа и плащам истинска кредитна карта. Утре като ми кажат да да ходя в тая и тая точка по света - за кола под наем или някои хотели - искат кредитна. Не съм сигурен дали ще им се занимава с дебитна с 5К евро вътре. Дресирали са рекламо-сапиенса да живее на кредит за дрънкулки от "телевизията", и особено ме гложди като ме принудят да ставам част от това безумие, и да си плащам за което.
                            А с гугъла споделям доста неща - не са толкова критични, а използването им е удобно.
                            Най-безплатно и удобно е сиренцето в капана. Ачик-ачик си колекционират търсенията в Нета (дори ги дописват в лентата), посещаваните сайтове и т.н. Вероятно е да знаят за привичките ти повече от най-близките ти хора. Тия дни мисля да си пиша приложение специално да им трие cookies, задето ми мушнаха чавката със съгласието ми, под дребния текст. Съвсем наскоро минаха (опитите) за попълзновенията на ACTA - при 3 оплаквания от Корпорация - панделата, без съд и присъда!
                            Последно редактирано от Rabin; 26-10-13, 11:21.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                              ....Вероятно е да знаят за привичките ти повече от най-близките ти хора...
                              Навярно ги знаят - поне ги знаят по-систематизирано
                              И какво от това - 'имунизиран' съм от реклами и обикновено реакцията ми на реклами е предимно негативна и подозрителна...
                              Така, че привичките ми да си ги завират... Абе те си знаят къде ...
                              Но не смятам, че това е повод да се откажем от средствата за телекомуникация и отдалечен достъп (което винаги ще бъде свързано със авторизация и споделяне на лични/персонални данни)...
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X