Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PayPal и кредитните карти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: PayPal и кредитните карти

Имам кредитна карта от 7 години, истинска и не съм направил 1 стинка електронна транзакция. Големия страх беше, че КК номера и последни 4 цифри, така ми обясняваха, и за капак тоя отсреща с тия данни разполага в/у целия ми лимит. Не кефи, в трезора, в чужбина може да преритам. Намирам системата за идиотска да си раздавам достъпа до портфейла само на честна дума.
    Отскоро и виртуална, подкован, че няма да ме бърка да си давам КК номера и достъпа до портфейла. Искам да мога да пазарувам само с КК номера и к'вито искат пинове, но дотам.
    За да си отворя регистрация в PayPal пак ще искат лични данни предполагам. С финансови истории не ми се занимава с криене, щото мисля да си пазарувам много неща от нета.
    Bitcoins доколкото разбирам позволява да си прехвърляш мигновено и анонимно, но малко хора имат такъв портфейл.
    IBAN също става, системата не е безобразно централизирана.

Коментар

Имам кредитна карта от доста време. Електронните транзакции, които съм правил с нея са много повече отколкото реалните на терминал.
      Последната бе за около 4к.Евро (с 3Д защита)..
      Не съм се крил - просто подбирам насрещните да са сериозна фирма, а не някой 'китаец'.
      За 'китайците' ползвам Пейпал точно защото цялата информация за плащането се прекъсва в Пейпал, а не отива към незнайния търговец....
      Има ли пробив - обикновено банките първи научават. Бяха ми сменили кредитната карта, защото съм я ползвал за реклама в Гугъл, и някъде по веригата е имало съмнение за пробив (бе станало с карта, която почти не ползвам - за периода имаше само тази единствена транзакция)..
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Тогава си намираш търговци които боравят пряко с кредит карти, и се надяваш че тях няма никога да ги хакнат (и че те самите са по-честни от пейпал), и нямаш проблем. Няма начин хем да ползваш пейпал, хем да ти доставят на физически адрес, хем да не ти знаят адреса.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Не съм се крил - просто подбирам насрещните да са сериозна фирма, а не някой 'китаец'.
          ...
          Напълно офтопик, ама как точно ги подбираш? Дори на PayPal е бъкано с имитации на сайта.

Коментар

Доколкото разбирам искаш от твоя пейпал да пратиш пари до банкова сметка/кредитна карта?
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Пейпал нямам.
              Eдинствения ми проблем е, че не искам да си раздавам лична информация в големи бази данни. "Моят пейпал" ако стане само с номер на кредитна - ОК. Системата на кредитните карти има личните ми данни, останалите дето разчитат да им снасям ще ме прощават. Едно време ДС поне усилия са полагали да следят, тия искат чинно да им се наредя на опашка с документите. Ще търся други начини. Всъщност има, но не са толкова разпространени. Ей тия мизерии дето има няколко теми за тях - ги правят частни фирми, добили данни по незнайни начини, и чрез заплаха търсят пари. Легалните институции не изглежда да имат пръст, и имат личните данни.
              Последно редактирано от Rabin; 29-10-13, 19:17.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                ...Ще търся други начини...
                Като намериш се обади. Ама такъв, дето по разпространеност да е еквивалентен на PayPal-а, защото иначе не е вариант, поне за мен. Ей например днес плащах на китаец за едни неща. PayPal - 31 евроцента такса за 60 и малко долара. Съвсем отговорно твърдя че това разплащане с по-малка такса просто няма как да се случи.

Относно твоя казус - по добре само PayPal и банката ми да ми знаят данните, отколкото всеки отделен търговец. Да не говорим че така или иначе на тоя търговец пак трябва да му пратя адрес и телефон за изпращане.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  Напълно офтопик, ама как точно ги подбираш? Дори на PayPal е бъкано с имитации на сайта.
                  Не можах да ти разбера въпроса....
                  Влизам в сайта на известна фирма, а не на бай Уй (китаеца имам предвид ), от която съм получавал неща при плащане по други начини. Виждам, че плащането им минава през достатъчно мерки за сигурност. Там действам направо.
                  А когато не съм сигурен - плащам през пейпал...
                  За какви имитации говориш? Фишинг?
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Фишинг, да. Не е като да е нямало опити. Даже имайли съм получавал 2-3 пъти, дето уж paypal ми иска паролите и тем подобни.

Общо взето съм на мнение че когато някой злоупотреби с нечии данни, то в 99% от случаите е заради личната глупост на собственика на данните.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      ...
                      Общо взето съм на мнение че когато някой злоупотреби с нечии данни, то в 99% от случаите е заради личната глупост на собственика на данните.
                      Ъхъ! И аз за това говоря, ама 3 пъти писах едни и същи неща .

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      ... PayPal - 31 евроцента такса за 60 и малко долара. Съвсем отговорно твърдя че това разплащане с по-малка такса просто няма как да се случи.
                      Относно твоя казус - по добре само PayPal и банката ми да ми знаят данните, отколкото всеки отделен търговец. Да не говорим че така или иначе на тоя търговец пак трябва да му пратя адрес и телефон за изпращане.
                      Има. Ключова дума - криптовалута. Нула цента за превод. Не гарантирам, че са защитени от "печатане", но конвертируема такава валута засега върши работа. Има такава конвертируема, просто не сме и свикнали. Остава тънкия момент кой ще гарантира, че като приведеш парите - ще получиш стока. Хората сме примитивни и казусът от индианско време седи. Единия държи стрелата, другия - отстреляния дивеч. Пускат и бягат в противоположни посоки.

slowtraveler, Спарки го е казал вместо мен.

Коментар

Добре бе, краднат данни... Както ти споменах, банката директно ми е блокирала картата, защото явно е била в списъка с откраднатите...
                        Издаде ми друга карта. Аз ги псувах, щото трябва да я регистрирам наново, ама нейсе...
                        И обикновено имаш защита на картите при неоторизиран достъп...
                        Защото ако не ти гарантират сигурността (чисто финансово), то просто ще си загубят клиентите.
                        Та предпочитат да ти върнат парите, но да те запазят като клиент, отколкото да сринеш цялата система с антиреклама...

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          ...
                          Защото ако не ти гарантират сигурността (чисто финансово), то просто ще си загубят клиентите.
                          Та предпочитат да ти върнат парите, но да те запазят като клиент, отколкото да сринеш цялата система с антиреклама...
                          Ясен ли беше казал, че в китайските театрални постановки лошият герой излизал със специален грим. Да не стават грешки!
                          И в други теми ми е трудно да обясня, че с някои увъртяни работи нямам проблеми, някак си се игнорира.
                          п.с. Баба ми лека и пръст ми казваше "Всичките терсене, ти наопаки"!
                          Последно редактирано от Rabin; 30-10-13, 10:39.

Коментар

Между другото, на картите си имам пусната услуга - пращат ми SMS за всяка сума, дето се тегли от картата. Май имаше варианти даже да иска разрешение преди да пусне кинтите, ама не помня..

Впрочем, силно е желателно за on-line разплащания да се ползва класическа VISA/MasterCard. Имат си стандартно механизъм за обжалване и отказ на плашания, което при другите карти го няма. Обикновено имат и 45 дни гратисен период за ползване на кредитния лимит без лихва, тоест няма нужда да държиш собствени пари в картата. При мен проработи - на източената карта ми върнаха всичко до стотинка, и то без особени разправии, само срока от един месец е малко неприятен, но не е болка за умиране, а и през това време можеш да си ползваш новоиздадената карта.

Коментар

http://www.smarty.net/
                              Eто, вдясно над "donate" почнаха да се появяват и bitcoin портфейли. Не съм търсил изрично, просто попаднах докато си ровя други неща.
                              Уикирастията също не ползва PayPal. Директно имена, мейл (за фактуриране), номер на картата и пин, няма физически адрес и кръщелно свидетелство.
                              Може и през moneybookers (системата не ми е позната).
                              Последно редактирано от Rabin; 30-10-13, 13:49.

Коментар

жена ми отскоро има пейпал и е посочила номер на карта при регистрацията. От време на време й превеждат някакви суми, които се виждат в пейпал акаунта, но не влизат по сметката й в банката. Тя иска да ги тегли, но не знае как, че и аз не знам. Нещо тя ли не е направила като хората или?
                                Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X