Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PayPal и кредитните карти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: PayPal и кредитните карти

Но не смятам, че това е повод да се откажем от средствата за телекомуникация и отдалечен достъп (което винаги ще бъде свързано със авторизация и споделяне на лични/персонални данни)...
    "Социалното" в нета не е само Фейсбук, със сърчицата и бъгавия JavaScript.
    Пощата не е само Гугъл, аз вече съжалявам, че се хванах с тях.
    Парите на света не се изчерпват с Пейпал.

Кой е говорил за отказване, просто търся алтернативен вариант. Нали видя, че и bitcoins обмислям. Просто няма да участвам в схемите на най-големите. И не на последно място - не ща да ми е "евтино и удобно". Дори доставчика на нет си избирах по това, че не ме кара да подписвам многогодишен договор. И не е най-евтиния вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      ...Тия дни мисля да си пиша приложение специално да им трие cookies...
      Имаше такава настройка във файрфокса - да изчиства личните данни при затваряне на браузера. Имаше и някакъв избор какво да се трие, история на посещенията, кукита и някакви други дивотии...
      Не знам как е в актуалните версии. Отдавна не съм го обновявал.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Гугъл си правят сесии докато браузърът е пуснат. Една цялостна картинка какво си търсил и къде си ходил. Малко прекалено за проста търсачка. Баба ми като е търсила без кукита - пак се е оправяла.

Коментар

Биха могли, ако е разрешено да се изпълняват техни скриптове. Аз например съм забравил да разреша...
          Не че няма и други начини де...

Редакция:
          Има настройка и за бисквитите - по какъв начин да се записват. Дали както е по подразбиране - всеки да може да записва такива или по твой избор - за всеки сайт. Изборът е между може, не може и може само за текущата сесия. При последното се записват само за сесията, а при затваряне на браузера се рециклират.
          Е, малко по-досадно е, но върши работа...

И коментаторите...

Коментар

Какви скриптове - могат ли да ползват cookies - идентифицират те кой си и какво търсиш. Няма скриптове при теб, те вървят на техните сървъри. По-скоро ще търся вариант точно на тях да им забраня cookies, че цялостната им забрана ще спре други неща, като форумите например.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
              Какви скриптове - могат ли да ползват cookies - идентифицират те кой си и какво търсиш. Няма скриптове при теб, те вървят на техните сървъри. По-скоро ще търся вариант точно на тях да им забраня cookies, че цялостната им забрана ще спре други неща, като форумите например.
              Ами и е така и не е. Някой сайтове не пекат бисквити без разрешени скриптове. Други са наопаки. Нямам спомен как беше при бай гошо.

Писал си докато редактирах предишното си мнение...

И коментаторите...

Коментар

Има 3 начина за сесия - cookies, дописване и скрити полета. По IP адрес също, ако и да не се ползва, че има кусури.
                Вече има анонимайзъри дори без да се налага специализиран софт. Поща през POP3 - и да си ловят мишоци на друго място! Хрома им дори се ъпдейтва кога му е кеф, и не считат за нужно да те питат кога да ти обсебят машината за няколко минути. Особено тъпо е по средата на някой филм, на слаби машини чакаш да си свършат каквото са наумили.

Коментар

Може, но не и ако имаш поща в жимейла. Тогава, щеш не щеш, се налага да използваш и уеб достъп...

И коментаторите...

Коментар

Анонимността е хубаво нещо ако има какво да криеш и от кого да го криеш.

Без кредитна карта, в белите държави си като чисто гол зимата в Сибир, не може интернет, не може телефон, не може фитнес, не може нищо под наем или на лизинг, няма кредитна история, а без нея забрави за каквото и да е на договор.

Остават вариантите отиваш на место, пак ти искат доказателство за адрес и самоличност, после всичко предплащаш в брой, примерно нета за една година, телефон само предплатен, и т.н.

Според мен точно такова поведение ще привлече внимание повече и много бързо отколкото ако ползваш прокси.

Джимейл ползвам от сума години и само 2-3 пъти съм се логвал през браузър...
                    Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Може, но не и ако имаш поща в жимейла. Тогава, щеш не щеш, се налага да използваш и уеб достъп...
                    Последно редактирано от BatGeorgeone; 26-10-13, 21:17.
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                      Анонимността е хубаво нещо ако има какво да криеш и от кого да го криеш.
                      Без кредитна карта, в белите държави си като чисто гол зимата в Сибир...
                      Пред банката ми съм се представил с лични документи и имам договор за сметка.
                      Наистина нямам какво и откого да се крия, но ненавиждам фразата "аз нямам какво да крия", това за Сулю и Пулю в нета. Личното пространство и характерът те правят личност. Не рекламните слогани, дето ми ги дънят денонощно да ме приобщават в паството им. Не съм престъпник, че да ме следят на всяка крачка, и по Конституция нямат право да си врът гагата в мръсното ми бельо.
                      Кредитната ми карта седи в трезор! Мисълта, че ако изгубя пластиката и някой да може да пазарува без pin-код я прави напълно неизползваема за мен. Поне така ми казаха от банката ми. Гепи ли я някой - разполага с цялата сума, и не е малка. Специално за БГ ходи го гони кой и защо, по белия свят не е чак толкова безотговорно към картодържателя.
                      Последно редактирано от Rabin; 26-10-13, 22:03.

Коментар

Рабин, изборите ти предполагам са ефикасни за България и българските условия,

Ако боравиш с чуждестранни величини, както явно си решил, прекаленото криене единствено ще те освети на радарите не на сульо и пульо, а на тия дето най-ги псуваш.

Вариантите ти ще са или да си откраднеш самоличност, което ще, или пък няма, да те вкара в разрез с една торба наказателни кодекси, и при което ще, или няма, да изгърмиш, или да ползваш всички инструменти за анонимизация в твои ръце, прекаляването с което пък ще те постави в най-яко наблюдаваната група - тези които имат какво да крият.

Ти си знаеш. За мен лично употребата на платен впн, примерно шведски, зер техните съдилища не са от най-плашливите, ще те защити от голяма част от тези от които наистина трябва да си пазиш личните данни, а това не са онези с черните костюмчета и Шеви Тахо на керван. От тях няма как да се опазиш като решат че им трябваш, и няма за какво да се безпокоиш докато не им трябваш.

Степента на намеса в личния живот на държавни (или прочее - представителни на властта, била тя държавна или друга) институции винаги, през цялата човешка история, е била константа, с известни вариации в миналото по-скоро в лошата посока, колкото и зле да изглеждат нещата днес. Единственото което се променя с времето е разпростирането на личния живот в географски и електронен мащаб.
                        Последно редактирано от Goblin; 28-10-13, 21:16.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Пробив в сигурността на PayPal
                          http://www.kaldata.com/comments.php?catid=3&id=13730
                          Пробив в сигурността на MasterCard и Visa
                          http://radar.bg/bg/2012-04-01/articl...%B0%D0%BD.html
                          MasterCard и Visa предупреждават за откраднати данни от кредитни карти. Блогът за кибер сигурност KrebsOnSecurity, който първи съобщава за инцидента посочва, че според източници от сектора, вероятно са били откраднати данните от 10 млн. кредитни карти.
                          http://www.investor.bg/sasht/337/a/m...-karti,132442/

Не мога да намеря линк за една реална случка с PayPal с пак едни гъсти милиони акаунти, а това горното е след 2 минути търсене. Дори няма да коментирам.
                          За да запазя що ходе неутрален, нехейтърски цвят на постовете си - можеше тия чипове на пластиката да са като на картите за сателитна телевизия. Не съм чул за случай на пробив, мога да се обоснова защо хардуерният електронен подпис се води с порядък по-сигурен.
                          Последно редактирано от Rabin; 29-10-13, 13:01.

Коментар

Rabin, алтернативата на PayPal е.... SWIFT. Миниум такси - 30-40 долара, даже и един цент да пращаш.
                            Имам източена карта, точно щото пазарувах не през paypal, а директно. Е, върнаха ми кинтите, ама какво от това.

Пробиви навсякъде има. Я колко хора трепят по улиците за мизерна пенсия в портмонето. Като погледнеш глобално - процента с инциденти ще е мижав на фона на "оборота". То и да пътуваш със самолет така - падне ли - ще се утрепеш почти със сигурност. Ама падат рядко - по вероятно е с колата си да се утрепеш.

Малко си го ударил на параноя ми се струва. От над 10 години ползвам една и съща поща за почти всичко, пазарувам от къде ли не по хиляди начини, и нито ми затрупват мейла с рекламин съобщения, нито съм имал други инциденти, освен горепосочения. Точно с PayPal пък съвсем никакви.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              ...
                              Малко си го ударил на параноя ми се струва. От над 10 години ползвам една и съща поща за почти всичко, пазарувам от къде ли не по хиляди начини, и нито ми затрупват мейла с рекламин съобщения, нито съм имал други инциденти, освен горепосочения. ...
                              Да дойда да ме пипнеш за късмет! Бих дал малко по-различно заглавие на темата, не точно PayPal са виновниците, ако и от тях да тръгна лафа. Много е вероятно да съм професионално изкривен, но ако и да не пиша за тия неща - знам уязвимостите на тия системи, до известна степен. И съм намерил начин да ги неутрализирам. Дори и това не е. Утре ще мушнат нова ACTA по терлици, и дори няма да се налага да си правят труда да ме търсят за кирлива MP3-ка. Виждал съм с очите си едни работи, още '97 година, дето печатаха едни белезници на по цяла страница по вестници и списания, и не е за приказка. И ходеха хайки да търсят зали без Windows, aма ей тъй точно както го казвам, дословното дава допълнителна информация. Ей това ме дразни най-много.
                              Омразната телевизийка дето беше подела уж анти уж пиратска кампания - не плащаше на авторите, дето им ползва произведенията. Давам го като косвен пример. Тука вече минаха няколко теми дето търсели кой точил филми, докато титуляра не бил в държавата изобщо, за Германия става въпрос.
                              Последно редактирано от Rabin; 29-10-13, 13:49.

Коментар

А, това със залите и т.н. и аз го помня. В последствие доста зали (всъщност повечето, с които съм имал някакъв вид взаимоотношения), осъдиха държавата.

От това няма скатаване. Решат ли да те намерят - ще го сторят, ще те закопчаят със или без основание, пък после се жалвай и на папата ако искаш. И мен много неща ме дразнят, ама това е положението. Решил съм да не се връзвам прекалено и да си живея живота.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X