Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно геймърско ПЦ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпрос относно геймърско ПЦ

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
    Честито и от мен, ама наистина ли си взел дъно на Elitgrup?

Аз съм много доволен от тази марка, не са много разпространени у нас, но това дъно е много добро, има много екстри (два ЛАН-а, 10 САТА интерфейса....) и е Супер стабилно, да не говорим, че в горните картинки виждам 4.5 ГХз, което е доста над стандартните за 2600к

За съжаление сега се подлъгах по "модата" наречена АСРОК и си взех Z77 Professional - Много добро на хартия, НО в реалността - два пъти ми Унищожава РАИД0 масив-че, накрая просто се отказах и сега ползвал Spaned volume върху два диска, Не иска да се буди от сън - писах на съпорта, никакъв отговор, по форумите казват "случва се" и сега се принудих да си хибернирам ПЦ-то и чакам доста повече от обичайното.....

Коментар

Едно време Elitgroup бяха най-скапаните дъна, които можеш да си представиш. Не спазваха стандартите и резултата беше отвратителна производителност. В момента нямам идея как са... Asrock никога не са имали претенции за качество... а лично аз не бих си направил RAID 0 масив на "софтуерен" raid. Просто може да струват по 100 долара PCI RAID контролерите, но има защо. За десктоп машина, като цяло избягвам RAID-овете... Да, има по-добра производителност, но са зле, като поддръжка - не дай си боже да трябва да възстановяваш нещо от тях - обикновено е пълното мазало... Или пък, както ти писа - да ти се налага да възстановяваш масив... драма...
      Последно редактирано от господин никой; 16-08-12, 14:12. Причина: пунктуация

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
        Едно време Elitgroup бяха най-скапаните дъна, които можеш да си представиш. Не спазваха стандартите и резултата беше отвратителна производителност. В момента нямам идея как са... Asrock никога не са имали претенции за качество... а лично аз не бих си направил RAID 0 масив на "софтуерен" raid. Просто може да струват по 100 долара PCI RAID контролерите, но има защо. За десктоп машина, като цяло избягвам RAID-овете... Да, има по-добра производителност, но са зле, като поддръжка - не дай си боже да трябва да възстановяваш нещо от тях - обикновено е пълното мазало... Или пък, както ти писа - да ти се налага да възстановяваш масив... драма...

RAID 0 по дефиниция е ПОНЕ 2 ПЪТИ по-Ненадежден от образуващите го дискове (в случая повече, защото нито един диск не беше повреден), та единственото му приложение е Бързина и размер (който постигнах със Спанед волюма). Този раид го ползвах за Бекъп (напълни се поста с Чуждици) и затова и не му се косих като се разпадна - просто ми отне малко време докато си копирам информацията отново

Коментар

Всъщност визирах, че съответните хардуерни контролери са по-съвместими и по-ориентирани към бизнес потребителите - т.е. с до някъде гарантирана поддръжка. Говорех за производителност, като стана дума за Elitgroup, не за RAID-овете... Все пак поне 90% от приложенията за работа с масиви поддържат повечето хардуерни контролери.

Коментар

И аз не съм с особено добро мнение за ECS, но нека не разваляме кефа на колегата То времето ще покаже... Може и да са се оправили нещата...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
              Едно време Elitgroup бяха най-скапаните дъна, които можеш да си представиш. Не спазваха стандартите и резултата беше отвратителна производителност. В момента нямам идея как са... Asrock никога не са имали претенции за качество...

Елитгруп и Асрок са "евтинджос" (предимно) дъна за масовия потребител, който търси хубав и евтин компютър.
              В интерес на истината още ми минават през ръцете от първите Елитгрупи, дето бяха с СД и ДДР Рам, дето видяха бял свят преди 10 години..
              Асроците - също дуракоустойчиви...

Нищо повече за тия марки, освен предназначение за "ширпотреба"...

Нямам представа в момента какво се асемблира по дюкянчетата (т.е. не е от някоя верига хипер-магазини), но едновремешната статистика бе в полза на горецитираните "дъски", които даваха по-малко фира от прехвалените и "скъпи"... примерно Епокси, MSI, Asus...
              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                И аз не съм с особено добро мнение за ECS, но нека не разваляме кефа на колегата То времето ще покаже... Може и да са се оправили нещата...
                Аз като проС юзър разбирам от дъна (пък и от всичко останало, свързано с компютри) до толкова, до колкото джаджата ми върши работа и не ме вкарва в разни размисли. Ако си бачка тихо и незабележимо, за мен е ОК.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Усещам че има геймари и да се поХфаля с моя котлон 4,5 гигахерца 2 терабайта хард и 12 гб рам 4 по 4 гб дуно разер и видео Gigabyte GF GTX690 4GB 512bit DDR5

Коментар

То с тоя котлон, нич не е за хвалене... ама айде . Иначе другите параметри стават. Забравил си да напишеш каква мерка е паметта

Коментар

Първоначално публикуван от tirarista-traktorista
                      абекво искаш оттракторист геймар ие направо радиатор зимно време несе иска отопление за 2 стаи тойги топли

пп тва процесора е 6 ядра иохлаждането екорсар хидро
                      Е той може и с 8 да е, ама i5 2500k го бие

Иначе ако сложиш с 8 ядра, може маруча от охлаждането да го включиш към парното. Отоплението ще е по ефективно

Коментар

Намирам бъзиците на тема топлоотдаване, когато става дума за процесори за неуместни. Да процесорите на AMD са по-"топли", да процесорите на AMD са по-слаби, но процесорите на AMD имат и доста по-добро съотношение цена/производителност.

Точно на този етап лично аз НЕ бих си купил лаптоп с процесор Intel Core i7 защото вече имам 5 случая с прегрели... с което въпроса за това кои били котлони и кои не за мен приключва...

Коментар

Процесорите прегряват ГЛАВНО заради глупостта на потребителите. Не може да си купиш лаптоп, за да мъкнеш 2 години насам натам, и нито веднъж да не го изчистиш... А когато вентилатора почне да вие като реактивен двигател, решението да е - охлаждаща подложка за 20 лв отдолу....
                          Реално при ново-закупени лаптопи, както и да го погледнеш интелския процесор ще ти държи поне 10 градуса по ниска температура.
                          Това е разликата. Амт-то си греее заводско и иска заедно с лаптопа да си купиш подложка, докато при интела може да се взема на по-късен етап...

Лаптопа си има нужда от почистване поне веднъж годишно(както и настолните, но при тях замърсяването по не се усеща, освен ако не си страсшен пушач, и всичкия дим не се "абсорбира от кутията")

Коментар

Абсолютно съгласен с горното! Преди време и моя лаптоп (с Интел) взе да издава звуци като реактивен самолет и даже понякога се изключваше, а харда си грееше доста осезателно. Като го отворих, върху пластините на радиатора имаше нещо като кече от фини влакна. След почистването вентилатора спря да се чува, даже понякога се ослушвам да не е спрял съвсем.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X