Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой APPLE DESKTOP?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой APPLE DESKTOP?

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
    ...А и не съм виждал нито едно РС, с което активно се ръчка в нет-а, да не въшляса рано или късно - по-често рано. На ябълките свалям и отварям каквото ми падне, и не ми е гъбясвала машина никога.
    Ела да видиш служебния, а и домашния ми. Преинсталира се като се купи нов. Отдавна изгубих желание за друго. Едно XP го търкалях упорито 4 години.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Приемам, че аз започнах спама, но бих искал да уточним нещо - нямам идея какви са финансовите възможности на човека, но изрично каза, че иска ЕВТИН десктоп...

Това, че му препоръчах евтин лаптоп е съвсем друга бира - направих го защото е евтин, а не защото е лаптоп...

/П.С. боже тоя английски направо ме съсипва... установих опитно, че се замислям дали се пише "ефтин" или "евтин"... лелеллел - време е малко отпуска да си взема...
      Последно редактирано от господин никой; 20-05-12, 16:43. Причина: smily face

Коментар

Преди няколко години мисля че, братята идиоти от mythbusters купиха последния най-корав Мак и за същите пари си сглобиха PC. На тестовете по производителност Мака загуби по всички показатели. Края на теста всъщност се оказа краш-тест Бутнаха ги и двата от втория етаж. РС-то си го оправиха на следващия ден за 180 $. Мака ИМ го оправиха след 2 седмици срещу 800 $.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Аре, почнахме се - овощарите срещу джамджиите!

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Ела да видиш служебния, а и домашния ми. Преинсталира се като се купи нов. Отдавна изгубих желание за друго. Едно XP го търкалях упорито 4 години.
          Сигурен съм, че при тебе си работят както трябва - това ти е работата, все пак. В нашия офис работните РС-та, на които сядат едни и същи 1-2 души, също са почти безпроблемни откъм гадини - макар че се случва. Оборотните РС-та, на които работят различни хора - а работата обикновено включва много ровене из мрежата - се бъгват редовно, въпреки всичкото антивирус и други защити. За Маковете не знам и как се казват антивирусните софтове (2-3 все пак има) - не са ми трябвали никога.

Дискусията малко сме я закъснели с едно пет до десет години. Тогава ябълките си бяха лека екзотика навсякъде извън Щатите, а в родината имаше 5 души накръст, дето знаят да се справят с проблемите. Повечето монолози на тема "какво дърво е Мак-а" са от хора, които са го пипвали веднъж-два пъти и не се се постарали да разберат как точно работи всичко. Веднъж ако се накараш да свикнеш с разликите, много трудно се връщаш при Бил.

За свободния софт - не знам каква е драмата в момента. Почти всички сериозни производители имат вече версии за ОSX - принудиха се да ги извадят и Гармин, и големите фотоагенции, които плащат много сериозни кинти за специализирания си софт. (Единственото, за което се сещам да няма Маковски аналог, е на китайските станции управлението - за целта си имам и един Win 7 на лаптопа, и го паля веднъж годишно, като ми потрябва.) За работата ми също няма да седна да си обработвам картинките във Gimp или да монтирам видео на freeware софт - не е сериозно. Купуваме си пакетите от големите периодично, и това е. А и кракове не е като да няма... За нуждите на Benzboss не виждам какво ще му липсва откъм програми.

Производителност - цифри не се занимавам да гледам отдавна, напълно е възможно PC-то да бие по чиста процесорна мощ. Веселото става, като почнеш да сглобяваш специализирана машина - например, станция за видеомонтаж. Изведнъж се оказва, че с тази capture-карта това дъно нещо не работи като хората, този точно RAM почва да забива при видеопоток над еди-колко си, в новия драйвер за аудиото са забравили да предвидят точно твоя специализиран хардуер за няколко хилки зелени... и вместо да работиш - пцуеш, четеш по форуми и сменяш един компонент след друг. И накрая следващата станция я правиш на базата на ябълката, с краен брой известни и проверени компоненти. Обикновено се оказва, че препоръчителната и проверена PC конфигурация е същата или малко по-скъпа от съответния Мак.
          Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

...Обикновено се оказва, че препоръчителната и проверена PC конфигурация е същата или малко по-скъпа от съответния Мак.
            Както и горе казах, към хардуера нямам никакви претенции. Обаче като си купиш "препоръчителната и проверена PC конфигурация", на нея вървят и един куп други неща, и точно там е съществената разлика.

Да, за сериозна работа изискваща голям ресурс се купуват едни други машини, дето струват едни други пари. Обаче редовия "усер" (превод от user ) никак не се занимава с такива неща, освен колкото да си свали и обработи видеото от домашната камерка. После, когато с нещо ще се изкарват пари въпроса с инвестицията седи по един начин, а когато купуваш домашна машина за игри, броузване, гледане на филми и прочие, което е масовия случай, има малка разлика дали ще снесеш едни 2000-3000 долара или едни 1000.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Чета ви много внимателно,тенкю за което

Та по вьпроса да е евтин и добьр го предпочитам добьр.По вьпроса дали за много добьр ще дам 3500 долара - е няма да дам,аз не сьм му в категорията,а за единия нет не си заслужава.

Всяка нова машина ще свьрши работа,НО е до преди 5 минутки рових из нега с на жената МАКа - ми как кликна и отваря,нещото е мальк бук купуван преди 5 години или там някьде,никой нищо не му е правил и бичи без да мрьнка.
              Това тук мога да го подкарам,но ще клекне пак след годинка или поне такьв е моя опит.Не искам кой знае какво,искам го да работи,а не да го чакам да засвири по 20-30 секунди в някои случаи.

АКО МОЖЕ го искам работещ с телефоните и какво да е ябьлско без да ме кисне за последния письк в модата.Нов монитор ако трябва не ми е проблем,нов клавир или каквото трябва пак така,ПРОБЛЕМ ми е ако трябва да го наритам пак след година или 2 - аз толкова пари по колите не харча,а какво остава за подрьжката на пласмасова кутия с брьмчилки вьтре.

Третия вариянт - какьв ми е шанса Дименшьна да мине основен тунинг при положение,че ведньж е отварян и има лек тунинг / какво точно трябва да питам,аз с това сьм скаран /.

Мак Мини с екстри е около хилядарка като гледам,толкова е нормално ПС и ако трябва да сравнявам Ябьлката с това сьм за Ябьлка с двете рьце или поне толкова ми разбира главата.Не искам да ме цака с ьпгрейди обаче,не искам от него кой знае какво и точно това очаквам от него.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

...Обикновено се оказва, че препоръчителната и проверена PC конфигурация е същата или малко по-скъпа от съответния Мак.
                Потвържавам. Проверено.

Спорът за/против Епъл сме го водили в тази тема.

Това че след сървърските си приключения (някъде на края на темата) не съм добавил нищо се дължи просто вродената ми галантност, и на факта че ябълка е женски род.

Иначе веселбите продължават със същото темпо. С ай-мак 27инча процента дали някакъв дефект е 75%, процента които просто са изгорили екран (било то с просто изгасване на екрана или с потъмняване на едната половина) е 50%. Говорим за машини по два бона зелени.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не пращайте бенца в киреча! Не е на никого с нищо виновен, че да му слагате Mac OS. Нито пък Виста или не дай бог, 7.

Мак Мини с общо 8-16ГБ и ЧИСТО Windows XP с нормален браузър и блокиран IE е това, което му трябва. И да му го инсталира някой и да му вземе излишните права, за да не хваща въшки и да се ъпдейтва само.

Трябва да се провери дали мониторът има DVI вход и да се примири с мисълта, че кабелът от мак към DVI струва ~$50.

Коментар

ХП сьм в момента и не знам защо,но ме влече Mac OS.Кабела сам го прегльтнал преди още да пусна темата.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Минито взима максимум 8гб. Има хдми и дви-мини изходи. За вга адапторчето е 5 кинта в амазон.

Абе всички пропускате един много важен момент. Я прочетете пак. Почва с "ж", свършва с "ената"
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Бая има да свикваш. Не е като ай-пад или ай-фон.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Не пращайте бенца в киреча! Не е на никого с нищо виновен, че да му слагате Mac OS. Нито пък Виста или не дай бог, 7.

Мак Мини с общо 8-16ГБ и ЧИСТО Windows XP с нормален браузър и блокиран IE е това, което му трябва. И да му го инсталира някой и да му вземе излишните права, за да не хваща въшки и да се ъпдейтва само.

Трябва да се провери дали мониторът има DVI вход и да се примири с мисълта, че кабелът от мак към DVI струва ~$50.
                          Защо да го пращаме, след като тои е работил с МакОС свикнал му е, че и дори е доволен. Аз досега не помня някои работил на МакОС да е умирал от желание да мине на Уин, ако не е било крайно наложително. И още нещо в САЩ мака все още е по-използваната платформа, което включва възможността ако случайно закъсаш и викнеш комшията да ти помогне, ако си с Уин да го гледа като теле в зеле...
                          Какви приложения липсват, полвината от профисоналистите, архитекти, музиканти, дизайнери.... работят на мак-ове, а на човека му трябва само един браузър...

Коментар

Важното е мир да има - пък Benzboss като добър форумен усер като избере, ще се похвали...
                            Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              Минито взима максимум 8гб.
                              Аз понеже не знаех, му наших 16гб и го пуснах в продукция. Изходите са му лесни, въпросът е за входа на монитора.

А ако жената иска мак - всичко е загубено, купува се мак. Тогава направо да каже какъв, а не да намеква разни неща за стария.

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                                в САЩ мака все още е по-използваната платформа
                                Може ли отнякъде някакво потвърждение на ей това твърдение?

Че има много повече макове от тук - ясно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X