Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Група за преминаване на Linux .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Група за преминаване на Linux .

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Не съм сигурен, но не би ли трябвало да се ползват системните драйвери ???
    Проблем при мен започва още от линукса - нещо видеото не върви както трябва,
    най вероятно защото все пак е сървер и има някакво си видео - май беше АТИ но трябва да го отворя да видя чипа
    Точно пък простите сървърни АТИ най-лесно се подкарват.

Коментар

От: Група за преминаване на Linux .

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      Колега, шегата ти е изключително неуместна при всички вероятни откази от преминаване към Linux.
      Обяснил съм по-горе.
      Въпросният софтуер няма нищо общо с линукс, преминаването или с теорията на вероятностите. Предназначението му е друго. Който е разбрал, добре. Който не е , жив и здрав...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Re: Група за преминаване на Linux .

няма нужда да го отваряш:
        # lspci | grep VGA
        Мерси - АТИ е и си работи но толкова си може

Въпросният софтуер няма нищо общо с линукс
        А според мен има, и не е само той - не на всеки му е достатъчна конзола и линкс.
        В момента си говорим за десктоп - Опен Офис става ама не точно - както голяма част от софтуера
        под линукс, който спъва потребителите да минат на тази операционна система.
        Последно редактирано от Daniel; 22-08-11, 13:22.

Коментар

ОК
          Майкрософт Офис 2003 работи и се инсталира без проблем под WINE.

Предполагам, че с повечко играчка няма да има проблем с повечето Уиндоус приложения под Линукс.

Коментар

Мерси - АТИ е и си работи но толкова си може

А според мен има, и не е само той - не на всеки му е достатъчна конзола и линкс.
            В момента си говорим за десктоп - Опен Офис става ама не точно - както голяма част от софтуера
            под линукс, който спъва потребителите да минат на тази операционна система.
            От доста време Опън Офис си е съвсем съвсем добре. Аз го ползвам от 1-2 години ежедневно в работата и не съм имал проблеми. Знам и други фирми, които по цял ден се занимават с документи и електронни таблици, пък са изцяло на Опън Офис.

То ми се вижда малко безсмислена работа да се минава на Линукс, ако ще се търси начин да се подкара всичко, което ни е необходимо за ежедневна работа през Wine...
            "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Пак да се обадя ка'т черна станция...
              Като заотваряте фирма и сметката за софт се извие с 5 цифри - ще се сетите за Линукс.
              А оня ден с безплатния офис успях да свърша нещо, което с Excel не успях. Става въпрос за импортване от CSV текстов файл. За мен като функционалност Open Office ми стига и хартисва!
              В момента съм под Линукс и не се сещам нещо да ми липсва, само писането на кирилица има дребен проблем. Но не съм се занимавал да го фиксвам.
              п.с Много , ама много рядко работя с конзола. Музики, PDF, графика, офис, нет ... всичко си е с идеята на графичен режим.
              Последно редактирано от Rabin; 22-08-11, 18:04.

Коментар

Съвсем информативно - какво е предимството да се използва приложен софтуер за Уиндоус под Линукс? Това което веднага се набива на очи е цената на Уиндоус спрямо тая на "безплатните" ОС, но едва ли това е водещото. Другото са "вирусите" макар и понятието да е доста разтегливо? В същото време съм попадал на статистика и Линукс е доволно хаквана ОС и не изоставаше особено от Уиндоус.
                Какво се очаква да се получи като краен резултат? Някаква форма на протест против "Били" ли е цялата офанзва?
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  Пак да се обадя ка'т черна станция...
                  Като заотваряте фирма и сметката за софт се извие с 5 цифри - ще се сетите за Линукс.
                  А оня ден с безплатния офис успях да свърша нещо, което с Excel не успях. Става въпрос за импортване от CSV текстов файл. За мен като функционалност Open Office ми стига и хартисва!
                  В момента съм под Линукс и не се сещам нещо да ми липсва, само писането на кирилица има дребен проблем. Но не съм се занимавал да го фиксвам.
                  п.с Много , ама много рядко работя с конзола. Музики, PDF, графика, офис, нет ... всичко си е с идеята на графичен режим.
                  Я подскажи, кой точно софт, като заотварям фирма, ще ми направи 5 нули. Че те повечето лаптопи си пътуват с инсталиран ОЕМ Вин. А Оупън офиса си работи спокойно и под Вин, че и безплатен Корел има и т.н. А ако става въпрос за счетоводни и складови програми, то доставчика му е се тая, че даже и под Линукс няма много избор.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Виндовса е незаменим за графични дизайнери и прочее. Под Линукс продуктите са на светлинни години назад като възможности.
                    Както и намя читави драйвери за видео картите.
                    При игрите положението е същото.
                    Демек чичо Били немое го стреснат пет човека минали на линукс
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Наблюдавайки развитието на операционните системи при мобилните платформи, виждам че Андроид направо размазва Уиндоус.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                        Я подскажи, кой точно софт, като заотварям фирма, ще ми направи 5 нули. Че те повечето лаптопи си пътуват с инсталиран ОЕМ Вин. А Оупън офиса си работи спокойно и под Вин, че и безплатен Корел има и т.н. А ако става въпрос за счетоводни и складови програми, то доставчика му е се тая, че даже и под Линукс няма много избор.
                        Говоря в моя случай. За всеки е различно.
                        Ами не съм се занимавал лично да проверявам едно по едно, но:
                        1. База данни МS SQL.
                        2. Internet information server
                        3. Visual Studio Enterprise edition с 10 лиценза
                        4. Windows
                        5. Office
                        6. Някакъв графичен редактор
                        7. Някои специфични технологии в графа "други".
                        8. Ъпдейти в бъдещото ползване.

Е те това колегите споделиха, че е към 10 К лева. Който му се занимава - да казва точно. Рових за сестра ми едни неща колко са като цени... май никъде няма онлайн в таблица, трябва да звъннеш на Стемо. Затова не съм и ровил.

Коментар

Не е идеята да подкараш всичко с Вайн просто офис имах под ръка.
                          На мен единствено ми трябва DreamWeaver и от време на време Flash другото си го има в Линукс,
                          Даже ми е още по лесно защото текстовите редактори са на ниво.
                          А сърверите за тест ще са ми на локалната машина директно.

За Опен офис - по едно време не се оправяше добре с макросите,
                          не че ми трябва офис (не го ползвам освен за четене) но веднъж ми се наложи и спече положението.

оворя в моя случай. За всеки е различно.
                          Ами не съм се занимавал лично да проверявам едно по едно, но:
                          1. База данни МS SQL.
                          2. Internet information server
                          3. Visual Studio Enterprise edition с 10 лиценза
                          4. Windows
                          5. Office
                          6. Някакъв графичен редактор
                          7. Някои специфични технологии в графа "други".
                          8. Ъпдейти в бъдещото ползване.
                          за сърверните решения под Линукс имате много богат избор.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                            Наблюдавайки развитието на операционните системи при мобилните платформи, виждам че Андроид направо размазва Уиндоус.
                            Тук се наблюдава дребен конфуз.

Това, което средният потребител си инсталира на компютъра и нарича Линукс, всъщност е операционната система Гну със ядро Линукс. Гну, освен с Линукс, може да работи с други ядра - всички BSD и Hurd, без това да промени драстично облика му. Направо казано, средният потребител не може да ги различи докато не види примерно служебните имена на устройствата.

Андроид също ползва Линукс ядро, но всичко извън ядрото е много, много различно и няма нищо общо с Гну.

Аналогията между "Линукс" на персоналния компютър и "Линукс" в Андроид всъщност е доста далечна. Андроид като цяло е свободен софтуер с отворен код, но лицензът му е различен от на Гну, а това определя и едно по-различно развитие.

Коментар

за сърверните решения под Линукс имате много богат избор.
                              Зависи.
                              За повечето цели (ако така или иначе тепърва правиш развой) можеш да замениш MS SQL с PostgreSQL, MySQL или Oracle, но за някои неща ще ти се дореве.
                              MS Office е 1:1 с OpenOffice / LibreOffice, докато не опрат нещата до Excel. А като опрат, си остават в Excel, който няма аналог.

Иначе:
                              IIS си е ужасно дрво и хората го ползват или ако са административно обвързани с MS, или някой, който е, им е завещал някой гнусен DLL без който не може.
                              Visual Studio с някои уговорки е същото, само дето е и скъпо.

Коментар

А, аз много внимавам с термините.
                                Просто Андроид размазва Уиндоус, което ползвам като факт, че Уиндоус е закостеняла ОС.
                                Нищо повече .
                                Смятам, че е време да мигрирам към отворен код.
                                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X