Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Група за преминаване на Linux .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Група за преминаване на Linux .

И така ....... инсталирах KDE и лично на мен неми върши никаква работа.Половината от заместителите на Уиндоуските графични програми са боза ,другата половина заместители като този на MS access съвсем не ми върши работа.
    Иначе го разцъках малко де , но първото нещо беше да си отворя конзолата .
    За филми , снимки , интернет ,word и exel става графичната среда .
    Това което ме надразни че всичко някак " Уиндоуско " са го направили а нетрябва да изглежда така.
    Защо не пробваме и MacOS ,доколко съм чел в интернет има варияци да се подкара и на х86 машини.Единия лаптоп ми е PowerBook G4 и съм страшно доволен от MacOS-а има си чудесен графичен интерфейс и плюса му е има Уиндоуски приложения и за него .
    За незнаещите MacOS лежи на FreeBSD което е малкооо по-добър вариянт от Linux (тук ако стане спор кое е по-добро направете отделна тема че аз съм си фен на BSD )
    Лудак

Коментар

demo_1, да не подхващаме тази (за *BSD) тема че феновете на Линукс ще се ядосат! (Ай прононс Линукс ас Лайнукс - сещате ли кой го казва??? ). За съжаление обаче пазара е пазар. Опитай се да си намериш работа с FreeBSD например
      LZ(единица) Лима Жоро Жоро
      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
        demo_1, да не подхващаме тази (за *BSD) тема че феновете на Линукс ще се ядосат! (Ай прононс Линукс ас Лайнукс - сещате ли кой го казва??? ). За съжаление обаче пазара е пазар. Опитай се да си намериш работа с FreeBSD например
        Що, какво му е на BSD-то, наще сървъри са на BSD

Не КДЕ е направено по подобие на Windows а обратно. Както казах преди, много преди аеро и още сумати ефекти да влязат в уин7 тези неща ги имаше в КДЕ-то.

За MacOA съм съгласен, само да не стане така, че от много преминаване накрая хората да си останат на Windows

Интересно маи са ги подкарали по животинска линия. Предишната версия беше Леопард, сега е лъв, то мо нагоре няма.... Освен слон

Но основното е, че MacOS е направен да ти е удобен за работа....

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
          Тогава това сигурно ти е мечта ?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:34984_1335179821843_1301501615_30745751_3579224_n.jpg
Прегледи:1
Размер:100.9 КБ
ID:5296141Натиснете снимката за да я уголемите

Име:34984_1335179861844_1301501615_30745752_3132123_n.jpg
Размер:69.3 КБ
ID:5296142Натиснете снимката за да я уголемите

Име:35168_1335182701915_1301501615_30745755_179309_n.jpg
Размер:54.3 КБ
ID:5296143
          Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
            Но основното е, че MacOS е направен да ти е удобен за работа....
            Тоя пък виц кой го пусна? Мак ос е направен просто да си закрепости потребителите, така че да им е трудно да се пренасочат - ако ти е удобен, то е случайно и не сте мнозинство. Повечето просто са свикнали. От поне 10 години интерфейсът на Windows се развива в същата посока.

Обаче, най-интересното е, че успяхте в темата да вкарате и войната BSD vs Linux.

Коментар

Re: Група за преминаване на Linux .

Имах под ръка за известно време един мак боок еър.
              Най- голямия негатив който забелязах е, че фул скриин на прозореза е само по височина
              и на този тесен екран изглежда направо смешно.

Другото горе долу става, въпреки голямата шарения и хабене на ресурси за разни визуални ефекти.

Нямам опит с МАК, може и да има опция но аз не видях за краткото време което имах за тест.

Коментар

Нека минем по същество.
                Търси се програма за обработка на графично изображение работеща под Linux или FBSD, с KDE или GNOM или подобни.
                Подобна на PhotoShop, Photomatrix, PhotoDex, или поне Irfan.
                Да работи с цветови корекции, леъри....
                Изобщо да можем да си подготвяме снимките за печат.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Aбе тоя МАК не е ли платена ОС?

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                    Нека минем по същество.
                    Търси се програма за обработка на графично изображение работеща под Linux или FBSD, KDE или GNOM.
                    Подобна наhotoShop, Photomatrix, PhotoDex, или поне Irfan.
                    Да работи с цветови корекции, леъри....
                    Изобщо да можем да си подготвяме снимките за печат.
                    Изобщо, това е GIMP. www.gimp.org. Има я за Windows и всякакви unix-подобни ОС. Можеш да я изпробваш още докато си на windows. "Снимките за печат" съдържа негласно задължението да използваш CMYK цветови модел с който GIMP е малко скаран, но изобщо, може да се работи така и много хора го правят.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      По една или друга причина, цената на ОС е фактор с малка тежест при вземането на такива решения.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                        Това, че е платена, не е дразнещо. Дразнещо е това, че навъдилите се СофтФюрери, от рода на Гейтс, Джобс, Зукъбърг, се стремят да отдалечат потребителя от същинския код на компютъра, налагайки дискриминационен интерфейс под формата на удобство.
                        Може да са велики мозъци, но са дребни душички и се досещам какви точно РайхГлобални идеи се въртят из главите им.
                        И това не е лошо, Господ си ги наглежда, ама продуктите им почнаха да стават неизползваеми от подобни мании.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                          Това, че е платена, не е дразнещо. Дразнещо е това, че навъдилите се СофтФюрери, от рода на Гейтс, Джобс, Зукъбърг, се стремят да отдалечат потребителя от същинския код на компютъра, налагайки дискриминационен интерфейс под формата на удобство.
                          Може да са велики мозъци, но са дребни душички и се досещам какви точно РайхГлобални идеи се въртят из главите им.
                          И това не е лошо, Господ си ги наглежда, ама продуктите им почнаха да стават неизползваеми от подобни мании.
                          Toчно това ме кара да харесвам Linux.
                          Иначе - не, че е по-добър за Decktop.

Коментар

Това ще да е групово отказване от Уиндоус, по подобие на групите на анонимните алкохолици.

Правих тези опити самостоятелно, пробвах де що дистрибуции имаше. Всичко това е безкрайно интересно, но докато не опреш до конкретни дребни, но важни програмки, които ги няма на Линукс. За професионалисти има всичко, но на за обикновения юзър, за мен, Уина си остава. Може да е като резервна ОС, но си остава.

Коментар

Аз пък от раз минах на Mac OS преди месец.
                              И дотолкова свикнах, че сега на работа Win-а ме дразни.
                              Не можах да намеря нещо, което съм ползвал преди и сега да го няма (или поне достоен аналог). Освен инсталирането на карти в BaseCamp. Ама има конвертиране за Мак под Win.
                              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
                                Аз пък от раз минах на Mac OS преди месец.
                                И дотолкова свикнах, че сега на работа Win-а ме дразни.
                                Не можах да намеря нещо, което съм ползвал преди и сега да го няма (или поне достоен аналог). Освен инсталирането на карти в BaseCamp. Ама има конвертиране за Мак под Win.
                                Точно пък на Мак бих мигрирал само ако ми платят подобаващо. Изобщо политиката на Епъл дразни поне един порядък повече от чичко Били. Въпрос на вкус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X