Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква операционна система да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Каква операционна система да избера?

Интересно пък как на мен легалния уиндоус без никакви пиратски програми на него, без антивирусна програма и с включен аутоматик ъпдейт не ми е крашил близо две години от както съм го инсталирал и при това рядко го рестартирам. Обикновено само се хибернира.

Докато неволите си при ъпдейт на FreeBSD сървъра и дългичкия му даунтайм съм описал в ази или съседната тема... Някой друг беше писал и за дауна на графичната среда на убунтото и т.н
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
      Интересно пък как на мен легалния уиндоус без никакви пиратски програми на него, без антивирусна програма и с включен аутоматик ъпдейт не ми е крашил близо две години от както съм го инсталирал и при това рядко го рестартирам. Обикновено само се хибернира.
      Извинявай, с кои програми работиш? Това не е маловажно.
      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
      Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
        Извинявай, с кои програми работиш? Това не е маловажно.
        Какво ли не... Офис пакета ми спеиално е ОпенОфис. Но да отбележа, че съм казал, че уиндоуса ми не краши. Същото не може да се каже повечето приложения за жалост, ей на... ICQ 6 тая сутрин ми се срина 5 - 6 пъти до тук... Обмислям даунгрейд на 5.2 обратно... Обаче и под линукс и фрийбсд крашештите програми не са рядкост.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

До: Каква операционна система да избера?

Прикачени файлове
          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
          Omnia vincit amor !

Коментар

До: Re: Каква операционна система да избера?

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            к... Обмислям даунгрейд на 5.2 обратно...
            Опитай miranda, въпреки доста негативните мнения за "алтернативните" програми, последната си заслужава, при това си е безплатна, за разлика от прекрасния trilian
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

До: Re: Каква операционна система да избера?

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
              Опитай miranda, въпреки доста негативните мнения за "алтернативните" програми, последната си заслужава, при това си е безплатна, за разлика от прекрасния trilian
              +1, още съм ти благодарен.

Коментар

Здравейте,

А защо не GAIM, ползвам го от доста години и съм меко казано доволен.

Подържа почти всички чат протоколи без Скайп протокола, но аз и не знам нещо "отворено" да го подържа.

С ГАЙМ дори лъжем разни криптирани изцепки на частни корпорации които налагат ползуването на Джаббер дори има варианти с помоща на ГАЙМ да си тунелирате/криптирате АйСиКю комуникацията която е в чист текстов формат по подразбиране, и така си гарантирате защитена комуникация от вас до АйСиКю сървърите.

Това е само 1 от дребните предимства на ГАЙМ.

А за ОС избор по темата, хмм доста интересни изказвания има но засега ще се въздържа да флеймя ...

Поздрави,
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Мирандата съм я ползвал още преди доста години (и наскоро съм пробвал). Не ме кефи никак. От търтпарти клиентите наистина GAIM-а е може би най-читавия. Както и да е... проблема на всичките на офицялни клиенти е един, но много основен - нямат уоршипс, сайд-а-лама и т.н.

Между другото да кажа и по темата. От месец съм с Виста (легална), няма крашове, няма проблеми. Не знам как е на по-слаб хордуеър, но 2 ГБ РАМ ги използва доста по-рационално от ХР-то и лети
                  За пиратските версии не знам... Един приятел се мъчи, но крака сменя серийния номер на дъното, за да я подкара и това май прави някои проблеми.
                  Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 18-06-07, 11:38.

Коментар

Ако мога скромно да се намеся , най стабилният Windows в момента е Win-2000 Pro. Държи се стабилно като среда , няма излишни домашни приложения които да го забавят и точно затова. Да се инсталират различни допълнителни програми. По стара версия е и затова е изчистен и работи перфектно. Цената му дори е два пъти повече от Win-XP home , който по едно време се продаваше на цената на WIN-98

Linuxa е също добре направен , особенно новите версии на български където в средата има инсталирано просто всичко. Не Ви трябва офис пакет , нито различни програми за развлечение. Един от проблемите е в самата му инсталация и по-скоро в деинсталацията му и другият че като напишеш нешо и го пратиш на някой , трудно се отваря или се отваря само под LiNux. Става за домашно ползване и за цъкане по него

Коментар

Първоначално публикуван от velex Преглед на мнение
                      Ако мога скромно да се намеся , най стабилният Windows в момента е Win-2000 Pro. Държи се стабилно като среда , няма излишни домашни приложения които да го забавят и точно затова. Да се инсталират различни допълнителни програми. По стара версия е и затова е изчистен и работи перфектно. Цената му дори е два пъти повече от Win-XP home , който по едно време се продаваше на цената на WIN-98

Тук позна колега, за домашно ползване след 2003 сървър най-стабилен е 2000 съответно след правилните настройки...

Linuxa е също добре направен , особенно новите версии на български където в средата има инсталирано просто всичко. Не Ви трябва офис пакет , нито различни програми за развлечение. Един от проблемите е в самата му инсталация и по-скоро в деинсталацията му и другият че като напишеш нешо и го пратиш на някой , трудно се отваря или се отваря само под LiNux. Става за домашно ползване и за цъкане по него
                      Е тук вече, грешиш ама грубо ако под писане говориш за писане на софтуер ДА така е но ако говориш за писане на документ няма такива филми, дори има начини под Уин да си четеш Линикс файлофата система(някой от по-старите, а Линукса чете и пише върху ФАТ без грижи и чете НТФС с писането е малко на магия )

Цъкане, мда цъкат си стотиците хиляди потребители от години и не им пука на какво, цъкат съвсем професионално защото ако не си предпечат например какво друго Линукса не го може а Чичко Бил може ???

В съвременната ера където всичко се портва за Интернет работа в реално време, няма голямо значение Линукс или Уин или Мак т.н.

Моите 2 стинки
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Имах някои наблюдения от препатили след инсталация на LiNux.
                        Формата на твърдият диск се променя , и след това дори и със системна дискета или диск не може да се възстанови. Ползвахме оригиналният софтуер от производителя и успяхме да му премахнем гадните сектори от Linuxa

Разбира се имам и машина с Win-2003 сървър. Работи перфектно след като ми е настроиха. Там също е валидна приказката мръднеш губиш

Нямам нищо против Linuxa , просто не ми харесва. Лично мнение. Много е шарен и натъпкан с талаш

Коментар

Първоначално публикуван от velex Преглед на мнение
                          Имах някои наблюдения от препатили след инсталация на LiNux.
                          Формата на твърдият диск се променя , и след това дори и със системна дискета или диск не може да се възстанови. Ползвахме оригиналният софтуер от производителя и успяхме да му премахнем гадните сектори от Linuxa

Разбира се имам и машина с Win-2003 сървър. Работи перфектно след като ми е настроиха. Там също е валидна приказката мръднеш губиш

Нямам нищо против Linuxa , просто не ми харесва. Лично мнение. Много е шарен и натъпкан с талаш
                          Велекс, успокой малко скоростта на писане, помисли, отново помисли в качеството си на какъв даваш тежки мнения особено за Линукса,че се засягам щото с този талаш от доста години си вадя хляба )

Няма лош софтуер има незнаещи и неможещи лузери и пишман админи, сори но талаша се чисти за нула врема ако знаеш къде как защо...

И за дискове и ФС и за дискети дрънкаш тъпотии, вземи си поне един ХИРЕНС буут диск и си решаваш всички подобни ядове а най-добре е плати си на някой дето може 1-2 бири да ти оправи харда...

Много поздрави,
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            Няма лош софтуер има незнаещи и неможещи лузери и пишман админи, сори но талаша се чисти за нула врема ако знаеш къде как защо...
                            Е, ти пък се изказа... Сигурно и думата bug е някъв геймърски термин.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                              Е, ти пък се изказа... Сигурно и думата bug е някъв геймърски термин.
                              Обер, знаеш за какво говоря и знаеш, че съм прав, бъг е дефект в софтуер не обезателно лош софтуер, защото надали има софтуер без поне 1 бъг, следователно ако няма без бъгове а всички имат или са имали или ще имат следователно всичкия софтуер е лош, следователно ние сме мазохисти а аз мисля, че ние не сме следователно да си плащат юзерите за подръжка и да не се правят на админи защото не всичко което се яде лети или обратното ))

С уважение и поздрави,
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Имам "щастието" :> да съм сисадмин вече 12 години и мнението ми че линукс десктопа е на години от това което трябва да бъде - набляга се на шарения 3д ефекти и подобни красоти докато под тях остава писан от ентусиасти забозен код - факт е че десктоп средите в частност кде и гноме са доста по бавни от xp да кажем - за съжаление вече и по бъгави. Тези дни мигрирах 10тина пц-та в офиса към убунту засега всичко е ок освен че userite са в шок - "къде ми е синия интернет този защо е оранжев" :>
                                Но и тяхната работа се свежда само до писане на писма и броузене в нета.

За сървъри разбира се положението е съвсем друго - но пък там software-a отдавна не се пише по методите на руските учени Нагласенко и Натакменко
                                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X