Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква операционна система да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Каква операционна система да избера?

Пробвал съм берлито, пробвах и аерото... и мога да кажа, че и двете са за кошчето. За красиво, красиво е... ама всичките тия 3D ефекти по-скоро пречат и създават неудобство за работа.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ми не знам какво толко харесвате на Уиндоуса ама айде,е вярно че има доста програми които са много полезни и не могат да се стратират на Линукс (Именно Адобе и Офиса ) но пък за какво ти е като постоянно дава грешки,ползвам Линукс от доста време и не ми е дал нито 1 грешка до сега,докато сложих Уиндоус Виста,като имате в предвид че компютърът ми е АМД 3000+ 64 бита 512 РАМ 256 Видео Ати Радеон 9250 и постоянно ми се пускаше някакъв прозорец който ми съобщаваше за определени грешки,дава ми линк към това което трябва да изтегля за да върви добре,слагам го и пак грешки,а и мисля че компютърчето за домашна употреба ми е доста (е не много ама г/д) бързичко,а Вистата ми забиваше постоянно,пък и трябва да се инсталират допълнително драйвъри и не знам си кви боклуци там,докато в Линукс пускаш Синаптик и директно дърпаш квото ти е кеф без и даже 1 стотинка,а и Бил Гейтс малко се е опитал да изкопира софтуера на Линукс (по-точно дизайна),с тези 3Д менюта и не знам си кво,ама го е направил по доста неудачен начин за който ти трябва хипер машина,за да ти вървят както ти трябват,докато Линукса предлага същите функций и то за минимални изисквания,а и също така Линукс няма толко вируси,спиуеъри,троянци и даже не се нуждаеш от защита,сърварите (апачи и фтп) стават в пъти по-добре от на Уиндоус и общо взето всичко е много по изчистено,по-бързо върви и по-достъпно за употреба,наистина докато се посвикне на Линукс е малко по-трудно,защото Уиндоуса е с по лесен начин на използване,но мисля че скоро Линукса ще го надмине и ще има много програми,игри и въобще всичко нужно,на мен това което ми трябва от него го има,все пак всеки има право на собствено мнение и може да използва каквото си поиска,нали за това сме свободна държава :Пп

Поздрави NiGhTy....
      [B][URL="http://metric.rodim.ru"][IMG]http://metric.rodim.ru/a1_a1_11_12_2008_2_1a.gif[/IMG][/URL][/B]
      [B][COLOR=Red][SIZE=4]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/SIZE][/COLOR][/B]
      [IMG]http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO/Icon%202.jpg[/IMG]

Коментар

По темата, някой пускал ли е на PC MAC OSX, че ми е мерак да я разгледам, последния MAC с който съм работил беше на на OS 8. Пише че би трябвало да работи с интелски процесори, обаче единствения свободен за експерименти ми е един Атлон64 3000+ s.754 с 1 ГБ РАМ, 2 x 160 GB SATA I чипсет на VIA и Нвидиа 6600 ГТ. Някой пробвал ли е на подобна конфигурация ? Иначе MAC OSX струва 129$, и М$ оfisse, както и продуктите на Adobe заедно с тонове други прорами ги има за MAC.

Коментар

Писнаха ли ти Линуксите вече или си нямаш работа та се загрижи за Мак ос ??? Ма ти не виждаш ли с каква любов са се отдали на Уйндоуса тук Познавам един с едно лаптопче под Мак а и ти го познаваш...май втори за последните 10 г не съм видял...бореше се с една емулация да си подкара винбозето а иначе бе горд с Мака та викам да си гледаш Убунтуто и да не се занимаваш с глупости
          S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
          или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
          пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

4x4, Заради тебе утре мисля да ми мигрирам домашния си сървър на FREE BSD, понеже ми е омръзнало от такива хора които не виждат по-далече от носовете си ! Просто за да не могат да ми казват: Гледай си Убунтуто . Аз мога да да мигрирам на BSD за два дни, а ти ? Ми ти ако Canoctocal фалира къде отиваш ? Въпреки че мислех да мина на Centos.
            поздрави.

Коментар

Като спомена FreeBSD да спомена нещо, което ми се случи туко що Пуснат ъпдейт на портовете на машина на майната си. Ъпдейта си върви ли върви и по едно време решавам да се логна... Пиша юзера и паролата, аксептва ги... и ме изхвърля... след по-внимателно зачиане в съобщенията установявам, че libintl.so.6 е станало на libintl.so.8, а bash-а е компилиран да работи със старото... Е, сега трябва да се чака някой друг час да се прекомпилира и bash-a... Не знам, обаче това време брои ли се за ъптайм Забавно, но все пак продължавам да твърдя, че е по-добър за сървър от разните линукси.

Колкото до МАС ОС Х-а... ми той е едно поосакатено FreeBSD с Дарвин интерфейс, който не бих казал, че е с нещо по-добър от гном или кде.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Taзи библиотека се ползва на много места, имам усещането че и пощата ти ще е спряла. Имам някакъв смътен спомен че брах някакви ядове с нея при копилацията на qmail. Ако не я бъркам с libinti
                Дано не е много отговорно това желязо, иначе това е истинския оффроуд в Юникс базираните ситеми Аз затова държа домашен сървър - първо се пробва на него и после вече на реалния. То иначе сериозните фирми трябва да имат за тая цел тестови сървъри ама тука сме в БГ .
                Иначе миналата есен феновете на убунту бяха наградени със счупен ъпдейт на Xserver-core и бяха останали без Х, а такова преживяване за някои потребители е уникално !

Коментар

Сървърът е за дивелъпмънт слава богу Иначе ми писна да го чакам. Намерих един останал логнат терминал и си направих софт линк so.6 да сочи към so.8 ...

Между другото в последната версия на FreeBSD този проблем е оправен, като старите библиотеки се копират в друга директория, но пък тогава трябва да си ги чистиш на ръка от време на ръка. Ама ъпгрейда не е проста работа и трябва бая свободно време...

Като цяло мога да само от този единичен случай предвид факта колко време ми загуби проблема и имайки предвид надницата ми на час да кажа, че ако беше прадъкшън сървър загубите(само като мое време, без отчитане на сървис дауна) биха възлизли на повече от едно ОЕМ ХР, макар и да не го докарват до ОЕМ Виста

Между другото като стана дума за МАС по-горе ОС-а им не е нищо особено, обаче хардуеъра на лаптопите... То само корпуса като погледнеш всичко си е изпипано. Чаркаляка е сработен перфектно и т.н. Цената като за 13" лаптоп при това е прилична, а дуалбута, който си върви с него, за да качиш уиндоус си е песен. Така че, ако реша да си осъществя идеята да мина на по-компактна машина май това ще ми е избора
                  Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 23-03-07, 15:52.

Коментар

Вижте, когато в офиса говорим за сървърите, говорим колко МЕСЕЦА са работили без прекъсване, а когато става дума за win32 - след колко часа са crash-нали Всеки сам решава какво му трябва - устойчивост или функционалност.

Аз лично предпочитам FreeBSD 6.x - ако някой го интересува, ще му кажа и защо точно.

Коментар

2 години работих с Open office и се отказах завинаги от тази програма. Колкото и тъпа програмка да е Microsoft Office пакета (ползвам я от 9 години), опън офиса няма нейните възможности; освен това не разчита коректно вмъкнатите картинки, дори размества елементите им, което за моята работа е фатално; също така блокираше мрежовия принтер и се налагаше (многократно) хардуерен рестарт; и т.н.
                      Ако кад-системите и адоб-продуктите работят под Линукс, с радост ще мина на тази операционна система.

подпис: върл анти-фен на Уиндоус.

П.П. Уин ХР е първата ОС, която ползвах повече от година, без да се наложи преинсталация. Дали все пак Уин не се развива във вярната посока ?
                      И още нещо странно, което забелязах....ползвам и лицензно закупени и..други програми. За няколко години сравнения добих странното впечатление, че пиратските копия дават по-малко проблеми (бъгове, зависвания и т.н. ) от лицензните. Някой друг забелязал ли е такова нещо?
                      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                      Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                        И още нещо странно, което забелязах....ползвам и лицензно закупени и..други програми. За няколко години сравнения добих странното впечатление, че пиратските копия дават по-малко проблеми (бъгове, зависвания и т.н. ) от лицензните. Някой друг забелязал ли е такова нещо?
                        Само съм чувал че този "другия" софтуер ако е пипнат добре си се ъпдейтва редовно и е поне толкова сигурен, колкото лицензния. А пък съм забелязал, че ако човек не се лакоми да търси непременно най-новата версия на софтуера, който ползва, а се спре на версията, която най подхожда на хардуера му резултата е най-добър

Коментар

колежке Петя, колега Паджеровод,
                          прави сте, относно качеството на "пиратския" софтуер.
                          Относно това дали новите версии са по добри, въпросът е дискусионен и няма еднозначен отговор. Типичен пример за единия случай е MS Office 2007, а за другия AutoCAD 2008... Както и при любимите ни автомобили, не всеки нов модел е по-добър от предния.

П.П. По темата "Каква операционна система да избера?", само ще отбележа, че нито компютрите, нито операционните системи (при последните май има изключение) са създадени за да обслужват интернет. За над 90% от потребителите няма никакво значение, колко е стабилна една система като сървър, примерно, за разлика от това с какви приложения работи.
                          Въпреки казаното до тук, много харесвам оня стар виц за "най-желаната жена в света"
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                            Само съм чувал че този "другия" софтуер ако е пипнат добре си се ъпдейтва редовно и е поне толкова сигурен, колкото лицензния. А пък съм забелязал, че ако човек не се лакоми да търси непременно най-новата версия на софтуера, който ползва, а се спре на версията, която най подхожда на хардуера му резултата е най-добър
                            Никога не съм се ламьосвала за най-новите версии, още повече, че това доста затруднява комуникациите с множеството колеги, с които се налага да коренспондирам (много хора не искат да го разберат този тънък момент ) А сравненията, които съм правила, са за едни и същи програмни версии на почти еднакви машини )) и нелицензираните не съм ги ъпдейтвала. Кой знае защо съм си изградила представата, че лицензните програми следва да работят безпроблемно, ама на! правеха ми доста повече проблеми от "другите" и продължават
                            Може това да е частен случай, ама реших да използвам повдигнатата тема и да попитам
                            НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                            Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                              Може това да е частен случай, ама реших да използвам повдигнатата тема и да попитам
                              Може и правило да е. И то свързно именно с ъпдейтите?! Един пример: Работи си Windows XP SP1 и всичко около него е красиво и спокойно. Но секюрити центъра изревава, че жив или мъртъв трябва да дръпнеш и инсталираш SP2. И ти напомня докато ти писне и го направиш. И след това всичко се омазва... Това е от близкото минало, сега с Vista сигурно живота е песен

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                                ...сега с Vista сигурно живота е песен
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X