Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква операционна система да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Каква операционна система да избера?

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
    Ето още една красива опер. система, която демострира това, което за windows е сън...
    http://video.google.com/videoplay?do...090151&q=sunos
    Dini аз лично съм спирал сървър с windows NT3.51 със 1700 дни ъптайм, и ако не трябваше да се добавя хард диск който не е хот суап кой знае колко щеше да искара, а сървъра в мойта работа е вече на 700 дни със сървър 2003 примери хиляди така че няма нужда от реклама.
    no signature no problems

Коментар

Незнам какво се опитвате да ми докажете... Почетете малко в интернет... несъм единствения "заблуден" дето предпочита линукс пред windows
      Нека се конкретизирам и с някои факти:
      http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index....&key=380582630
      Te тия от IBM "неработят с компютрите си" затова сигрно минават на линукс.
      http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index....&key=391297826
      Те и руснаците са решили да спират да работят с компютрите си...
      http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index....&key=391284080
      ...
      http://portal.bg/news.php?cat=main&read=20071603001
      Ето и една хубава тема за "новото"
      To и аз я слагах на моя лаптоп, но... пробвайте и вие При мен поне беше лицензирана...
      А v93 ти ще споделиш ли закакво ползваш твоя комп?
      Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Дини аз точно мога да ти цитирам поне сто страници с линкове доказващи противното на това което си показал...

Хайде стига с тая тема. Не стана ли ясно на всички че няма по и най... Има си приложения за които едното е по-добро има и приложения за които другото... Аз съм последния човек който може да бъде обвинен в пристрастие към продуктите на Майкрософт но това не значи че си затварям очите за реалността...

А колкото до приложенията които ползва или не V93 на компютъра си не знам... Но със сигурност поне половината от приложенията които аз ползвам няма даже и да разбереш за какво служат...ако не отделим една две години за въвеждане в материята... И понеже се занимавам с IT откакто в България беше направен първия Правец 82 и с това си изкарвам хляба ще ти кажа Дини че черно белия поглед не върши работа... Същото е като при колите, ако най-добрия 4х4 съществуваше всички щяхме него да караме...
        VPetrov.photography

Коментар

Незнам какво се опитвате да ми докажете...
          Аз поне се опитвам да ти докажа, че категорични изхвърляния като твоето как Уиндоус-ът не ставал за нищо, а Линукс бил врЪО, са абсолютно безсмислени. Особено пък, когато не са подкрепени от някакъв по-сериозен професионален опит.

При нас компютрите, освен за всичките стандартни употреби на масовия потребител, се използват за обработка на изображения и работа със строго специфични приложения за компютърен дизайн, каквито под Линукс просто Н-Я-М-А.
          Може и да е възможно да се подкарат през някаква емулация на Windows, но нещо смисълът на подобно упражнение ми убягва. Все пак става въпрос за работа, а не за детски игрички.

Отделно имам доста голям опит (с компютър работя от 1987, още от времето на DOS и най-елементарните текстови редактори) в използването на офис приложения за работа, а не за забавления. Мога да ти кажа, че единственото предимство на Open Office е това, че е безплатен. Иначе от гледна точка на функционалност и бързодействие, той определено отстъпва на MS Office, поне по моите впечатления. Отделно идват въпросите със съвместимостта на електронните документи ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Писал съм в другата тема за уиндоус - линукс каквото имам да кажа. Тук ще добавя само за Опен Офиса. Лично аз го използвам на личния си компютър и лаптоп, защото реално почти нямам нужда от офис пакет и не виждам смисъл да си купувам Майкрософт Офис. Обаче наистина си е боклук... Най-малкото изискванията към машината са му ужасяващо по-големи от на Майкрософтския пакет. Интеграцията му с мейл клиенти и т.н. е боза. Липсва му ужасно много функционалност. Който не вярва да пробва следните две неща:

- Под уиндоус или линукс в опен офиската ел. таблица да напише една колонка с числа. След това да селектне първото, второто и петото примерно и да пробва да ги пейстне другаде...

- Под линукс да опита да вкара в документ на опен офис картинка от гимс с елементарен копи/пейст(или каквото и да е друго освен текст). Не говоря за импортване през хиляда менюта.

Някой ще каже дреболийки, ама ако ти се налага по 50 пъти на ден да го правиш... Общо взето в повечето случаи използването на линукс за десктоп система струва по-скъпо от първоначалните инвестиции за закупуване на уиндоус и офис.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Прикачени файлове
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз доста пописах за Убунту в предишната тема...няма какво да добавя..линукс си остава много по добра платформа от винбозато...жалко че Адоп дърпа яко нещата назад...но рано или късно ще ги има и под Линукс...може и след 5 год да е но ще клекнат. Без "отлични" приложения всяка ОС е обречена.
                давам своето "за" на стабилната система Убунту...напълно го заслужава!
                S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
                или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
                пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение

Хайде стига с тая тема. Не стана ли ясно на всички че няма по и най... Има си приложения за които едното е по-добро има и приложения за които другото... Аз съм последния човек който може да бъде обвинен в пристрастие към продуктите на Майкрософт но това не значи че си затварям очите за реалността....
                  Напълно съм съгласен с това, което казваш, но заглавието на темата беше кой каква опер. система предпочита. Все пак е важно за какво си използваш компютъра, а за повечето потребители линукса ще им върши доволна работа и то без никъкви разходи, защото ако анализираме един средностатистически гражданин на нашата страна закакво ползва компа си, то не е нищо повече от това което и самия аз ползвам.
                  А нещата който изредихме отдолу като минуси за линукса мога да ги заместа с много плюсове при линукса (като пускане на видео без кодеци, пускане на сайт от ип-то, пускане на ФТП и много други)
                  А v93 на мен 87 година ми купиха първия комп правец на който играех игри, а малко по-късно и имах програма за решаване на някви елементарни задачи. В по късен стадии навлезе вин31 с купчината дискети и досовските програми. Ах колко бъгове имаше само... Така че не е важно от кога се занимаваме... и ние можем да ядем тик так и да пушим цигари кент, но исках да ми кажеш конкретни имена на програми и то не за да те компрометирам ми просто да пробваме има ли подобни и за линукса.
                  Ще се радвам и ако Венцислав Петров ми прати някой файл тръгващ на офисе и нетръгващ или със съмнение, че ще тръгне под опън офиса.
                  Лек ден от мен и късмет

Коментар

исках да ми кажеш конкретни имена на програми и то не за да те компрометирам ми просто да пробваме има ли подобни и за линукса.
                    Не смятам, че трябва да давам отчети какво и с какво работим за да задоволявам нечие любопитство или пък да доказвам нещо някому.
                    Много са ми странни хора, които живеят с мисълта, че знаят всички отговори и че знаят по-добре от мен какви са моите интереси.

Не се ли усещаш, че е твърде много се изхвърляш като тръгваш да обясняваш на хора, от чиято работа си нямаш хабер от понятие, с какъв софтуер ще е по-добре за тях да работят?!? Според тебе, толкова ли не си знаят интереса хората, та вместо да работят с "безплатния" и страшно стабилен Линукс, те се мъчат с разни приложения под бъгавия Уиндоус? И ти си от малцината просветлени?!?

Айде всеки да си гледа неговата работа и да я върши с каквито инструменти намери за добре!
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Това е разликата между мен и някой хора тук и затова немисля, че си заслужава времето което си губя. Мойта работа е да се занимавам с автомобили и всичко което правя и мога да направя го споделям тук, за да се възползват и другите. Няма да ти открадна занаята спокойно. Целта ми беше да си тествам операционната система, за да мога следващия път да съм по-обедителен.
                      Както и да е - лек ден от мен!
                      Windows forever!!!

Коментар

Баш Адъби дърпат назад, простаците. Такова дърпане пада, че глътнаха Макромидия без даже да разберат. А, какво ще кажете за АутоДеск? И те не пускат никакви КАД/КАМ неща за Линукс и оставят целия мега переспективен пазарен дял на конкуренцията...

Тези две корпорации бълват една сюрия от най-известните приложения в компютърния бранш. И ти не спомена нито едно от тях или барем на някой далечен заместител. Май твоето не е компютър а терминал към Интернет.

Пък това с uptime-а е голям смях. Ся ще пусна една машина да хаби ток под DOS. Само ще й сложа hotswap захранване и ще я завещая работеща на поколенията. Чудо голямо...

Коментар

Това е разликата между мен и някой хора тук и затова немисля, че си заслужава времето което си губя. Мойта работа е да се занимавам с автомобили и всичко което правя и мога да направя го споделям тук, за да се възползват и другите. Няма да ти открадна занаята спокойно. Целта ми беше да си тествам операционната система, за да мога следващия път да съм по-обедителен.
                          Както и да е - лек ден от мен!
                          Windows forever!!!
                          Ти моя занаят можеш да откраднеш точно толкова малко, колкото аз твоя.
                          А разлика наистина има. Това, че си сменям сам въздушния филтър и си оправям някоя и друга дреболия по колата, не ми дава самочувствие да дойда и да започна да ти давам категорични заключения кой начин на работа бил остарял, кой инструмент бива да използваш, и кой е пълен боклук ...

А пък че имаш мерак да тестваш операционна система с всевъзможни тясно специализирани софтуери е добре, ама нещо не ми се вярва да имаш финансовите възможности да си го позволиш. Аз ги нямам. И повечето хора ги нямат. Защото някои от тясно специализираните приложения струват едни хубави пари. Че и по торентите ги няма, защото даже пиратските копия се продават срещу кръгли сумички ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Ето още една красива опер. система, която демострира това, което за windows е сън...
                            http://video.google.com/videoplay?do...090151&q=sunos
                            Не знам примера ти колко е удачен... uptime 1000, user 1, load av. 0.00... Така мисля че и 10000 дни ще върви ако не спре тока. Но не забравяй, че и Solaris също струва една доста кръгла сума и неговата работа е основно да работи стабилно Освен това мога да те уверя, че ако някога ти се наложи да направиш нещо елементарно като "пускане на блутуут" и "разпознаване на ипод", моля те, викни ме да гледам
                            Warp. Timewarp.
                            Grand Cherokee WG 2.7 CRD BFG A/T
                            LZ1VAS

Коментар

Всъщност повечето стандартни блутут чипсети се пускат лесно под линукс. Проблем са обаче доста други приложения. Ще дам кратък списък на неща които нямат дори доближващ се еквивалент:

MS Visio - безценна програма. И най-върлите линукс фенове, които познавам когато им се наложи да правят сложни схеми сядат на един уиндоус и я ползват... Еквивалента за линукс е diag - не струва и никой нормален човек не се и опитва да я ползва след първия си опит с нея.

Adobe Photoshop - за него се писа вече. Еквивалента за линукс е GIMP и аз го ползвам и под уиндоус, но искрено си признавам, че няма и една десета от възможностите на фотошопа и не става дори за любителски цели. Тулчетата дето ми дойдоха на диск с фотоапарата се справят далеч по-добре. Всъщност за моите нужди в комбинация с гимпа почти ми заместват нуждата от фотошоп... обаче и те са уиндоус.

PC Suite и MS ActiveSync - съответно за връзка със нокия смартфон и джобен компютър

И малко по-специализиран:

AutoCAD

PageMaker

3D Studio

и още много...

Колкото до нуждите за от терминал за интернет то и линукс не е нужен. Един Сони Плейстейшън с безжична клавиатура и имаш суперстабилен такъв, че и за по-малко пари. Пък и игри можеш да играеш на него за разлика от линукса, така че дори го бие

Това за забиванията на уиндоуса, невъзможноста да пуснеш уеб сървър, фтп или каквото и да е са бая остарели митове и легенди. Дори и за домашен рутер става. Нуждата от купуване или теглене на пиратски софтуеър също. На лаптопа си нямам никакъв пиратски софтуеър, както и почти никакъв купуван(този дето съм купувал под линукс изобщо го няма и пари да искаш да даваш). Почти всеки сериозен опенсорс проект има и версия за уиндоус, а плюс това съществуват и още много фрийуеър приложения, които липсват под линукс.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Спора ви е излишен! По добре идете да погледате и се посмейте. Само това има значение.
                                http://vbox7.com/play:68e98d1f
                                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X