Ако телефона е съвсем нов, е добре да направи поне едно 'хубаво' захващане на местоположението...
Бях получил GPS от щатите, и му трябваха над 15 минути да се осъзнае, че се е включил в другия край на света... И то на хубаво открито място (в града се мъчеше и не успяваше да се върже стабилно)...
Това - ако не успее да си смъкне данните през AGPS де...
P.S. Сиджика ми е 14.3.2 / R-118659
Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Не е от телефона, не се притеснявай изобщо. Ами изчакай няколко минути на открито и воала - ще станат нещата. нали ти казах - и аз първия път се притесних, че нещо става с този телефон, но всичко си дойде на мястото и сега много бързо си се позиционира всеки път без нет и уай-фай, така че не се притеснявай. А нали включваш GPS-а, че без него няма как да станат нещата?!
Последно редактирано от poj160ar; 18-09-14, 10:30.
От Бургас съм.
Инсталирах пак Сиджик и 4акам....на терасата е хубава видимост....търси сателити...да видим
Ако не стане 6те отида до някои парк ...и пак ще пробвам.
Не се притеснявай, а изчакай да си намери сателитите.
Далече си - аз съм от Ботевград. Иначе щях да ти инстална всичко ново и необходимо и то безплатно (нали тук се поддържаме взаимно кой с каквото може), да му направя един полеви тест за 1 час и да си го ползваш със здраве. Може да ми го пратиш с куриер ако не стават нещата или ако не можеш да се справиш срещу разумните 10-20 лв. може някой специалист в Бургас, занимаващ се с андроиди да ти направи инсталацията както трябва, а там в големия град бол такива.
Когато нямаш интернет връзка, ще хване сателити доста бавно, може да отнеме 5 или 10 минути.
Свали си GPSToolbox от маркета и гледай какво се случва по него.
Значи, за около максимум 20-на минути би трябвало по принцип да ти даде добър сигнал за сателитите. А като се движиш с кола навигира ли и да ти показва движението по картата?
А, настрои ли навигацията за "пешеходец". Защото тогава бавно се движи маркера и ако е маркирана на "МПС", то тогава винаги има грешки. Ако и тогава не става, пробвай с Навител първо безплатно от Андроид магазина за 90 дни, там има и по твой избор БГ карта, пък после свиркай, ще ти помогна след безплатния период.
може тази навигационна програма да е някаква бъгава. Преди да инсталиращ нещо, прочети мненията за него ако има такива и тогава вече преценявай дали си заслужава загубата на време.
Благодаря много колега, навигацията тръгна....работи и Сидик и Мапфактор , дава някакви обиколни маршрути и после преизчислява ако не ги спазя.
Важното е че работи. Най-вероятно ще го закарам да му сложат нещо читаво срещу 20 лв
Коментар