Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на телефон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за избор на телефон

Първоначално публикуван от nakiwe Преглед на мнение
    Някой може ли да каже колко долу-горе издържа батерията на Evolveo q4 strongphone ?
    Това е адски относителен въпрос, когато говорим за смартфон.
    Зависи от много неща.

Не очаквай чудеса от батерията, стандартната е 2 800 ма/ч
    При мен издържаше около 4-5 дни с умерено "цъкане" и разговори.
    Сега си взех 4 500 ма/ч и дните станаха 6-7.
    Но пак повтарям това е адски относително.
    Телефонът е добър.
    Капакът за голямата батерия стърчи малко и е леко дразнещ, но се свиква.
    Има недостатък, за който писах вече на производителя. В долната част на капака за батерията не уплътнява добре. При теста влезе прах и вода, но само до силиконовото уплътнение. По натам не проникна. Демек, телефонът остава непромокаем! Но все пак си е пропуск от страна на "конструкторите". При голямата батерия процепът е доста по-голям. Като се загледаш, дразни.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140728_154227.jpg
Прегледи:1
Размер:82.0 КБ
ID:5604101

Коментар

Привет, колеги! Да Ви питам за Еволвео Q4 wi-fi ми работи безупречно, но си активирах мобилен интернет от Виваком, но не мога да направя настройки, просто няма налично меню след меню "Имена на точки за достъп" - показват се имената на двете карти на операторите и като чукна на полето на Виваком се появява празно меню без никакви подменюта за настройки. Ако тези, които притежавате този страхотен дуракоустойчив телефон сте разрешили този проблем, моля да го споделите! И още едно питане от къде да закупя усилената батерия от 4500 мАч и каква й е цената. Искам ди си купя усилената батерия. Предварително Ви благодаря и успехи в начинанията! Приятна вечер и живи и здрави.
      Последно редактирано от poj160ar; 19-08-14, 22:22.

Коментар

Първоначално публикуван от poj160ar Преглед на мнение
        Привет, колеги! Да Ви питам за Еволвео Q4 wi-fi ми работи безупречно, но си активирах мобилен интернет от Виваком, но не мога да направя настройки, просто няма налично меню след меню "Имена на точки за достъп" - показват се имената на двете карти на операторите и като чукна на полето на Виваком се появява празно меню без никакви подменюта за настройки. Ако тези, които притежавате този страхотен дуракоустойчив телефон сте разрешили този проблем, моля да го споделите! И още едно питане от къде да закупя усилената батерия от 4500 мАч и каква й е цената. Искам ди си купя усилената батерия. Предварително Ви благодаря и успехи в начинанията! Приятна вечер и живи и здрави.
        Там на същото място, където е празното меню, трябва да се натисне най-левия бутон и ще излезе опция за въвеждане на нова точка за достъп (APN). Достатъчно е да се въведе само име и APN, без другите полета, за виваком е internet.vivacom.bg

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140819_235040.jpg
Прегледи:1
Размер:54.8 КБ
ID:5605899
          name : Vivacom GPRS
          APN :internet vivacom.bg
          user:vivacom
          pass:vivacom
          Peugeot 4007
          ex Nissan X-Trail 2.2 Di

Коментар

Много съм Ви благодарен, колеги! Днес вече имам интернет и добре върви нета. Направих настройките и сега всичко е ок. Ама нали съм индианец още с този телефон и още го разучавам. С предните андроиди директно имаше видими менюта и подменюта, а този е малко "скришен"... Благодарско!
            Но си остава въпроса с намирането на усилената 4500 мАч батерия! Моля ако някой има отговор по въпроса да пише! Ако искате може да се съберем желаещи за усилена батерия и да си купим заедно ако става въпрос от някой чужд сайт.

Коментар

Първоначално публикуван от poj160ar Преглед на мнение
              Много съм Ви благодарен, колеги! Днес вече имам интернет и добре върви нета. Направих настройките и сега всичко е ок. Ама нали съм индианец още с този телефон и още го разучавам. С предните андроиди директно имаше видими менюта и подменюта, а този е малко "скришен"... Благодарско!
              Но си остава въпроса с намирането на усилената 4500 мАч батерия! Моля ако някой има отговор по въпроса да пише! Ако искате може да се съберем желаещи за усилена батерия и да си купим заедно ако става въпрос от някой чужд сайт.
              Аз я купих от сайта на еволвео, но е свършила. http://www.evolveo.eu/en/battery-pack
              Има я и в ebay, но май не пращат до бг.http://www.ebay.com/itm/EVOLVEO-BATT...item3ce1bd683d
              На мен ми излезе 100 лв с доставката. 25 евро батерия и 25 евро доставка.
              Да ти кажа честно на мен не ми трябва много. Телефонът става по дебел и малко по тежък. Има и друго, което трябва да знаеш. С голямата батерия индикаторът за батерията не работи коректно. Софтуерът е за 2800 и не показва точно. Например на първия ден пада до 15 % и виси така 10 дни. То си пише на опаковката на батерията.
              Просто чакаш да заредят в сайта на еволвео.
              Но определено кара дълго с нея.

Коментар

Свързех се с колегата Mustela. Понеже не работя с И-бей и тем подобни сайтове от чужбина и нямам регистрирана карта за онлайн плащания в нета, то моля ако има колега, който продава такава батерия да ми пише или да направим поръчка с "приятелска" помощ от някой от чуждите сайтове.

Коментар

Колега/и как му подкарахте GPS?
                  Имам преджид през спътник .... не през оператор или интернет.
                  Свалих няколко приложения - не тръгват.
                  Divers do it deepеr

Коментар

Re: Съвет за избор на телефон

GPS а си е през спътник ако има А-ГПС това означава че ще си свали само алманаха със сателитите от интернет.

Коментар

от вчера и аз съм с Еволвео, засега съм доволен... След цялото цъкане снощи батерията тази сутрин беше на 80%... Обаче и аз не мога да си пусна интернета (3G) - какви са настройките за МТЕЛ? Предишният ми телефон се свърза без никакви настройки и даже ми наби 180лв сметка за 3 дни, понеже не ми бяха активирали пакет мтелците...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

От: Re: Съвет за избор на телефон

Забравих да кажа , че освен без интернет , се опитвам да подкарам навигацията и без сим карта......
                        е....не става и не става иска си WI FI.
                        И да пише че потдържа A GPS.
                        Divers do it deepеr

Коментар

deepdiver, привет. Телефонът има GPS и AGPS, което означава, че същия работи безотказно без наличието на интернет или Wi-fi. По принцип работят всички навигации, но повечето изискват онлайн употреба, което разбира се ти консумира финансови средства или батерия... От мен ти съвет да си намериш кракната версия на навигационната програма Навител 9.1 (последната версия за момента) с камери, засади, светофарни камери за трафик и много други приложения. За нея има всякакви карти. Можеш и Гармин да качиш, но там самата инсталация е малко сложна и няма да се оправиш. Има още Igo, (Айго), Sigyc (Сиджик), като тези всичките изброени навигационни програми не изискват никакъв интернет. В Гугъл плея има пробна версия на Навител да си я дръпнеш с 90 дневен тестови период и от там можеш да видиш как ще ти пасне навигацията и после си плащай или търси кракната версия, която я има в няколко наши БГ форуми...

Навигацията те пита да пуснеш GPS-а и интернета, при което пускаш задължително GPS-а, а ако имаш безплатен нет, то може и него ако желаеш. Но каквато и навигационна програма да използваш винаги телефона трябва да е на то, че ще падне бързо батерията и след края на нуждата от навигиране ВИНАГИ натиска й"ИЗХОД" от програмата и спирай GPS-а. Впрочем като ползваш каквото и да е приложение на андроид винаги излизай назад-назад до връщането в първоначалния вид, защото програмите продължават да работят във фонов режим и черпят енергоресурсите на батерията... Това е от мен, ако нещо не ти е ясно пиши на ЛС, ще помагам.
                          Последно редактирано от Preslav Peychev; 22-09-14, 14:36.

Коментар

От: Re: Съвет за избор на телефон

пробвах Sigic i Mapfactor.Всички тръгват през WI FI и нито една от 2те само през GPS........Ако някой има идеи да помага .....!!!!!
                            Divers do it deepеr

Коментар

Здравейте Тедо,
                              За да имате интернет на вашите телефони трябва да имате настойки за сврзване с мрежата на оператора. Повечете телефони, които се продават имат опция за автоматични настройки, но някои нямат. Ако имате проблеми с интернет проверете в Settings->Mobile networks->APN (Access Point Names) има две настройки General и MMS. Ако ги няма натиснете меню и изберете New APN. Всички не споменати опции оставете по подразбиране!
                              За Глобул настойките са:
                              General настойки:
                              Name - Globul
                              APN - globul
                              MCC - 284
                              MNC - 05

MMS настойки:
                              Name - Globul MMS
                              APN - mms.globul.bg
                              Username - mms
                              MMSC - Влезте или се регистрирайте, за да видите връзката

MMS proxy - 192.168.087.011
                              MMS port - 8004
                              MCC - 284
                              MNC - 05
                              APN type - mms

Скоро ще добавя и останалите настройки.
                              За Мтел настройките са:
                              General настойки:

Name - M-Tel
                              APN - wap-gprs.mtel.bg
                              MCC - 284
                              MNC - 01
                              APN type - default,supl

MMS настойки:
                              Name -M-Tel MMS
                              APN - mms-gprs.mtel.bg
                              Username - mtel
                              Password - mtel
                              MMSC -
                              Влезте или се регистрирайте, за да видите връзката
                              MMS proxy - 10.150.0.33
                              MMS port - 8080
                              MCC - 284
                              MNC - 01

За Виваком настройките са:
                              General настойки:
                              Name - VIVACOM INTERNET GPRS
                              APN - internet.vivacom.bg
                              Username - VIVACOM
                              Password - VIVACOM
                              MCC - 284
                              MNC - 03
                              APN type - default

MMS настойки:
                              Name - VIVACOM MMS GPRS
                              APN - mms.vivacom.bg
                              Username - mms
                              Password - mms
                              MMSC -
                              Влезте или се регистрирайте, за да видите връзката
                              MMS proxy - 192.168.123.123
                              MMS port - 8080
                              MCC - 284
                              MNC - 03

APN type - mms

Ако с тези настойки имате проблем проверете на сайта на оператора или в настойките на някой вас познат, който е на същият оператор.
                              ВАЖНО! В операторските настойки има настойки за proxy препоръчвам ви да не ги добавяте, би трябвало да имате по - добра връзка без тях.

Постът го копнах от колегата the_Jack от друг форум, на който най-напред попаднах. А иначе от сайта на Ментела може да си вземете настройките, като ги наберете също ръчно, но взимате данните например за някой от самсунгите последно поколение , например Самсунг Галакси С4. Това е от мен, успехи в начинанията.

И какво стана - няма ли желаещи да си вземат усилена батерия за този изключително качествен телефон с изключително добри параметри!

Значи, по принцип тръгват веднага през нета, защото веднага се позиционират, но първоначално за да се позиционираш чрез GPS-а на андроида му трябват няколко минути, не бързай - може и 10-на да бъдат и малко повече. В последствие бързо стават нещата. Че то първоначално и при Гармините и други навигации е така, особено ако за последно си я ползвал навигиращата програма например в София и после я включваш на разстояние например 50-100 км., чце и повече от последните засечени спътникови данни и навигацията се шашка да търси нови спътници. А за да се позиционира чрез спътник, а не през нета всяка навигация си иска поне около 3 до 5 и повече надеждни спътникови сигнали за надеждно навигиране. Бъди търпелив и изчакай, може пък и нещо по настройките в последствие да бъркаш... Като не съм там да видя не могат да се преценят нещата. По принцип Навитела поне лично за мен е много по-добър от Сиджика, пък да не говорим за този Мапфактор... Но, това си е мое мнение, понеже се разправям в известна степен с навигации и имам "известни" понятия...

От къде си?
                              Последно редактирано от Preslav Peychev; 22-09-14, 14:45.

Коментар

Току що пробвах през SYGIC, като пуснах телефона във флайт мод (без каквато и да е комуникация)...
                                GPS чипа също не е пускан в последните 9 дни (алманаха не е обновяван оттогава)...
                                Тръгна си доста по-бавно от обикновено (нормално - все пак цялата информация си я смъква от сателитите)...
                                Реално намери местоположението след около 4-5 минути... Но си се ориентира и т.н....
                                С една дума - държа се точно както би се държала ако AGPS не е активна...
                                Не виждам проблем - да не би да не си го изчакал достатъчно?

П.С. писал съм заедно с двамата колеги по-горе
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X