Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой оператор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой оператор?

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Мтел отчитат на минута, докато Виваком отчитат първата минута и после на секунда. Мисля, че няма смисъл толкова да се чудя. Ако искам една сим карта, с която да имам много интернет на висока скорост, ще се наложи да остана във Виваком.

В един друг форум бяха споменали, че е добре да се отиде в офис за обслужване на корпоративни клиенти. Глобул имат такива, но за другите не знам - споделете моля.
    Това не знам до колко е вярно, но явно ги натискат да отчитат на секунди http://www.capital.bg/biznes/kompani..._otchitane_na/

Това от април де
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Ах милите. Аз затова ще задържа с подписването на договора малко още.
      Александър

Коментар

Както по-горе писах операторите (и трите) минават масово на 900 бандови антени - виж дали устройството ти поддържа такава честота.

За да е типично за България и трите оператора масово предлагат устройства, които НЕ поддържат 900-ки.

Коментар

900 - това е честотата на 2g
          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
            900 - това е честотата на 2g
            Ми иди ги разбери пич...

Коментар

Все пак кой оператор има по-добро покритие на 3G интернета (HSDPA) ?
              Александър

Коментар

Колега, въпроса не е поставен правилно.... Що годе всички оператори са с добро покритие. Но може точно в място, което те интересува, даден оператор да няма добро покритие просто защото антената му да е сложена малко по-настрани...
                Защото въпроса е на десеттина метра....
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Въпроса е поставен правилно - масово си махат 3G антените в малките населени места и покрай пътните артерии... Заменят всичко с 900 херцови.

Коментар

А какво е предимството на 900MHz ? Щото 900 херца са на един друг банд и малко се съмнявам че знаеш какво пишеш?
                    LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                    2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

И аз това се опитах да подскажа - аз говоря за 3G, а 900 hz си е 2g и не мисля, че има смартфон, който не го поддържа. 3G е HSDPA и от Виваком съм доволен, но за Мтел не знам нищо. Иначе 2G покритието им е сякаш по-добро. Сменят херците може би за да не плащат лиценз от 40 милиона или каквото беше там.
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                        Въпроса е поставен правилно - масово си махат 3G антените в малките населени места и покрай пътните артерии... Заменят всичко с 900 херцови.
                        Защо смяташ, че дори и да са 900MHz, не са 3G?!
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Имам нет от мтел и глобул в един тел. с две карти,от нета на глобул в града (пловдив)съм по доволен,ползвам ssh клиент и следя едни сигнали,при дропване и загуба на един сигнал се започват едни проверки по техниката...колегите са на мтел и често имат проблеми,извън града обаче е обратно,мтел имат 3g и скороста им е добра,глобул е мъка,имам къща в района на гара калояново и глобул са пълна скръб с интернета от години тук
                          За виваком нищо незнам
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            Защо смяташ, че дори и да са 900MHz, не са 3G?!
                            Щото не обича да чете- 3Г има и на 850, и на 900, и на 1700, и на 1900, и на 2100Мхц. За БГ ползваните честоти са 900 и 2100Мхц като засега само Виваком ползват и 2-те честоти- другите ползват само 2100Мхц.
                            Не знам кой какви антени подменя в малките населени места, но има нещо такова поне при Вива-та. В едно конкретно село където заради релефа всички оператори имат грижа дори с простите разговори от известно време Вива-та имат перфектен обхват и ползвам нет на максималната скорост. Сменили са я антена, я друго в регион където няма и 5000 човека в обхвата на клетката- да са живи и здрави.

Относно темата- нета на Виваком е най-добре като покритие и скорости. Разбира се не са перфектни, но реално са оператора с най-добро покритие като говорим за 3Г и мобилен нет.
                            Мтел се излагат сериозно- на много места извън градовете им куца 3Г-то. Ако ще и 17Г мрежа да пуснат в София, Варна и още 5 града е все тая като извън града нета им е близко до трагедия...
                            Глобул и "мобилен нет" са несъвместими в едно изречение. На тея им е проблем и простата телефония, к'во остава за мобилен нет.

Остава да се избере подходяща комбинация от минути, тарифиране (60/60 или 60/1), обем трафик, цена след изчерпване на минути.

Коментар

IPhone 5s с карта на мобилтел 3 пъти по добре се държи от колкото с карта на виваком и мине ли бързия интернет на виваком става невъзможен а с този на мобилтел все пак се оправям . Мнението е непрофесионално .
                              VW Passat 2.0 TDI 4motion
                              Mercedes B 220 4matic
                              Toyota Land Cruiser 150 3.0 D-4D
                              Ford Fiesta RS-1.6

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
                                Щото не обича да чете- 3Г има и на 850, и на 900, и на 1700, и на 1900, и на 2100Мхц.
                                Махат си не прост останалите антени, но на определени места си махат и 3G-то - защо не е моя работа...

Тези които подменят с 3G вариант са си отново 900 херца. Честно казано не ми дреме толкова защо го правят - това, което основно имах предвид е когато избираш оператор да си с едно на ум за това, че в един момент, ако крайното ти устройство не поддържа 3G на 900 ще бичиш на EDGE и ще имаш главозамайващи скорости от порядъка на 64K. Това беше основното, което исках да кажа. Ако пътуваш от София до Пловдив / Русе до Кърджали вече можеш да видиш няколко "дупки".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X