Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой оператор?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Кой оператор?

    Здравейте, предстои ми подписване на договор за корпоративни клиенти. За момента говоря около 600 минути на месец, понякога повече понякога по-малко и съм се спрял на два варианта. Писах и в един друг форум, но мисля, че тук ще получа по-категорична информация.

    1. Виваком - Megabiz L - 650 минути към всички с 1500 мб интернет и 0.13 ст. на минута след изчерпване на минутите.
    42 лв. с ДДС
    2. Мтел - имам две опции - едната е Transfer L - 600 минути към всички и 1000 мб и 0.34 ст на минута след изчерпване 40 лв. на месец с ДДС
    или Mtel Smart 2 - и 350 минути + 5 номера в мтел + 1500 мб и 0.15 ст. на минута сле изчерпване. - 35 лв. на месец с ДДС

    И двата оператора предлагат сходни цени на устройствата, като при Mtel ми дават LG G2 на 26,90 на месец а при виваком е 31 лв. на месец, докато Нексус 5 е обратното - в Мтел е 31 лв на месец а във виваком е 26 лв. на месец
    С4 и HTC One са по-евтини във Виваком и по-скъпи в Мтел. , така че ако мина на Мтел ще взема G2, а ако съм във Виваком ще взема или NEXUS 5 или HTC One или S4

    Ще попитате защо се чудя?
    1. Кой продава по-читави устройства? - стори ми се, че Мтел предлагат по-нови бройки нексус 5 и HTC one - имат черен и червен нексус и черен One, докато Виваком имат само бяло HTC и бял Nexus, които мисля са по-стари като партиди.

    2. Кой има по-добър интернет ? - преди пробвах глобул и бързо избягах - освен, че нямаха 3Г почти никъде, след изчерпване на включените мегабайти скороста ставаше 32 КБ
    За Виваком нямам коментар - интернета е с 3G навсякъде и след това пада на 128КБ, което е поносимо

    За Мтел не знам нищо - имам познати там, но те не ползват много интернет и не им вярвам, казват че са доволни. Скоростта пада на 64 след изчерпване.
    3. Имат ли склонност да надписват сметки Мтел както преди? Имат ли склонност включените минути да "свършват по бързо", или това са измислици на вечно недоволни потребители?
    45
    Мтел
    37.78%
    17
    Виваком
    62.22%
    28
    Александър

  • #2
    От: Кой оператор?

    Нищо, но евтино може да си купиш от Глобул.
    На Виваком ако си корпоративен клиент може да им свалиш гащичките но пак ще се опитват да ти го върнат (*бането).
    Ментел си научиха урока и мисля че мрежата им е по-добра, до съпорт не съм стигал (за разлика от Виваком)
    Ползвам ги и тримата, и по работа и лично, но от Глобул определено ми се гади... Говоря си с клиенти по скаип, защото през глобул бичиш шамански стойки на златното сечение на диагоналите в хола...
    Последно редактирано от jumboframe; 27-03-14, 00:59.
    LZ(единица) Лима Жоро Жоро
    2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

    Коментар


    • #3
      От: Кой оператор?

      За да можеш да направиш правилно сравнението между офертите които имаш погледни и начина на "отчитане".
      Минута, секунда, МВ, КВ.
      Разликата в отчитането променя картинката драстично. Направи си и една карта на твоето "покритие" и виж с на кой оператор покритието съвпада относно важните за теб услуги. И най-добрия план става безсмислен ако не можеш да го ползваш пълноценно.
      От посочените модели апарати оставам с убеждението, че интернет свързаността ти е важна и затова виж кой оператор ти дава възможност за лесно вдигане на скоростта след изчерпването на "бързите" мегабайти. Потреблението и респективно сметките ти зависят и от настройките на телефона. Недоброто менажиране може да ти "оскъпи" всеки пакет. И никога не забравяй, че това е бизнес в който потребителя си е винаги лекичко..... прекаран. Свикването с тази мисъл сваля стреса и прави деня ти по-приятен.
      Поздрави!
      Последно редактирано от D.Dimitrov; 27-03-14, 07:50. Причина: Допълнение
      GPS системи https://www.easytracking.bg/
      Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

      Коментар


      • #4
        От: Кой оператор?

        Мтел отчитат на минута, докато Виваком отчитат първата минута и после на секунда. Мисля, че няма смисъл толкова да се чудя. Ако искам една сим карта, с която да имам много интернет на висока скорост, ще се наложи да остана във Виваком.

        В един друг форум бяха споменали, че е добре да се отиде в офис за обслужване на корпоративни клиенти. Глобул имат такива, но за другите не знам - споделете моля.
        Александър

        Коментар


        • #5
          От: Кой оператор?

          Като корпоративни клиенти ние имаме отговорник от Виваком. Обаждам му се, подготвя оферти и започваме 'търговията' като дойде време за преподписване...
          Обади им се по телефона да ти кажат кой отговаря за теб (ако си корпоративен клиент де...).
          Относно телефоните - май само Виваком предлага незаключени (3G модемите им бяха заключени, но се отключват с поглед )
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

          Коментар


          • #6
            От: Кой оператор?

            Ами за съжаление имаме само 2 карти във виваком, повечето ни са в Мтел. Съответно според тях нямаме акаунт мениджър. Иначе в Мтел имаме, но такива "оферти" ни направи, че изобщо не искам да ги погледна.
            Александър

            Коментар


            • #7
              От: Кой оператор?

              "Акаунт мениджър" във Виваком + 10 на ум. Мобилните им телефони са от сорта 0878/400-ххх. 0878-100-ххх са БАШ белите якички..
              "По номера на телефона ще ги познаеш"...
              Публикувайте отговор

              Коментар


              • #8
                От: Кой оператор?

                Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                "Акаунт мениджър" във Виваком + 10 на ум. Мобилните им телефони са от сорта 0878/400-ххх. 0878-100-ххх са БАШ белите якички..
                "По номера на телефона ще ги познаеш"...
                Хм...Да, сега проверих номера - прав си
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

                Коментар


                • #9
                  От: Кой оператор?

                  И двете (и трите на практика) фирми са на пазара за печелят на твой гръб и съответно да те излъжат, колкото могат повече. Казвам го от личен опит - в три от компаниите в които работих отговарях за плановете на мобилните телефони - в едната се занимаваха основно с продажби та всеки месец плащаха по един автомобил (около 18 - 19 000) на МТел...

                  Моите впечатления са малко по-странични, като потребител лично аз не съм ползвал МТел - винаги съм контактувал с акаунт мениджъри при тях... Като цяло повечето им кадри са отлично подготвени (да не се бърка с добре настроени към теб!) и могат да те вържат на възел, когато става дума да ти вземат парите. Учтиви са, любезни са и в края на месеца плащаш съответните суми. Лично аз наистина съм очарован от нивото им на професионализъм. Това е разбира се само за акаунт мениджърите! На касите можеш да срещнеш всякакви селяни...

                  Малко кал и за Виваком... миии... тях съм ги ползвал, като частно лице и като цяло са селяни... сори, ако някой работи във съответната фирма. Дразнят ме ужасно (почти, колкото Глобул) с агресивната си маркетингова поза и в един момент сериозно се замислих за вариант да си плащам on-line само за да си спестя драмата да слушам глупостите на офис мадамите.

                  Сметките при Вива са осезаемо по-ниски - трябва да го отбележа. По-ниски са и от тези, които плащам и към Глобул, които напоследък взеха много да се оливат. Като цяло за сега моят фаворит наистина са Вива, но си имай едно на ум, че имам познати, които реваха и от тях. Много внимателно си чети договора! За втори път - МНОГО ВНИМАТЕЛНО СИ ЧЕТИ ДОГОВОРА! Ясно?

                  //EDIT: Номера, който са направили на Джамбазов от "зеленият оператор" на мен вече втори път ми го правят... може би защото номера ми е съставен от 456 / 987... Нямам представа, но и не ми пука - по договор си е мой и смятам да си го задържа...
                  //EDIT2: И трите оператора минават на 900 херцови антени... много внимавай какви поддръжки има телефона ти да не изгориш да плащаш бърз нет, а да получваш EDGE тип връзка!
                  Последно редактирано от господин никой; 27-03-14, 10:04. Причина: EDIT...

                  Коментар


                  • #10
                    От: Кой оператор?

                    Служебен на червения оператор - много интернет, много международни разговори, много роуминг, сметка често над 500лв. - Сравнително доволен. Два пъти ми подменяха много бързо клетката когато ми се скапва обхвата в офиса.

                    Лични на зеления оператор - много разговори в група, малко интернет. Много слаб обхват, много го губи когато пътувам. Продадаха ми номера на детето на друг клиент. Отделно го възстановиха, но не възстановиха баланса по сметката. - доста недоволен.

                    Служебни стационарни и АДСЛ на оранжевия оператор - много прекъсване, доста често не работят. Съпорта им е малоумен на всички нива. Голямо текучество на персонал - доста недоволен.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Кой оператор?

                      Във фирмата, в която работя сме около 200 души персонал и бяхме в М-тел от основаването им, но преди 2 години минахме към Вива и сметките паднаха двойно!
                      Лично имах интернет към М-тел и бях много недоволен и скоро го прекратих.Личният ми телефон е към М-тел, но не говоря много по него, аи номерът ми е много "убав", та съм все още при тях
                      Помисли за вариант нет-а да е отделен от мобилен оператор-към Макстелеком, например.
                      И щом иде реч за корпоративен клиент се пазари с изедниците, като на женския пазар!
                      много автомати-слаби резултати!

                      Коментар


                      • #12
                        От: Кой оператор?

                        Относно отношението на отделните оператори - явно всичко се решава на локално ниво.
                        Фирмата ни също бе в М-тел малко след основаването им (преди това - на Мобифон - докато ги имаше).
                        И бяха станали изключително нагли. На въпроса ми кога ще изпратят акаунт мениджър да предоговаряме условия директно ме отсвириха - сега били заети, да съм ходел в офисите им.. Ходих - два пъти. Управителя на офиса го нямало първия път. Втория път бе там и ми предложи двойни цени в сравнение с Виваком.
                        Те не можели да направят нищо повече. Прехвърлих всички телефони към Вивател, които изпратиха любезна акаунт мениджърка, която вече няколко години решава възникналите въпроси безпроблемно. Сметките паднаха от около 800-1000лв на около 200лв...
                        Колега наскоро 'загуби' битката с Мтел поради това, че в офиса му няма обхват (в града - до Техномаркет Варна). След като си купува рипитери, писа до Мтел и т.н. накрая му писна и той се прехвърли към Виваком. Засега също безпроблемно.
                        Опита ми с Глобул бе инцидентен. След изрично обаждане с питане дали се обслужва дадена страна, и получаване на потвърждение закупихме карта. И се оказа, че с телефон на Глобул не може да се свържем с този номер (дава 'набрали сте грешен телефонен номер').. Кол центъра твърдеше, че номера, който набираме е грешен, защото и той бил пробвал, и при него давало същия сигнал. Е да, ама той се обажда от същата мрежа, а аз като се обадя през друг оператор - връзката е безпроблемна.
                        Факт е, че всички гледат да печелят яко от тази работа - лошо няма - при частния бизнес е така. Така, че - очите на 4х4
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Кой оператор?

                          Току що разбрах, че не мога да си купя телефон на изплащане от Виваком, защото видиш ли, съм техен клиент като физическо лице и прехвърлянето на фирма само по себе си било смяна на собственост, поради което нямало да мога да взема телефон на изплащане. Нищо, че 2 години чинно съм си плащал сметките към тях. Мтел от своя страна са достатъчно любезни, да ми дадат устройство на изплащане, но видиш ли - там тарифите са както се изрази колегата - двойни.
                          Интересно мие как им е интернета като обхват, защото ако на повечето места съм на 2G, се губи смисъла. В това отношение (интернета) Виваком са безупречни. За обхвата на телефона е друго - Мтел имат обхват и в най-голямата дупка. Е как да си взема само интернет към някой оператор - това автоматично означава двусимов телефон или бисквитка. Доста грубо според мен да си размъквам и бисквитка и телефон и да ги зареждам и двете.
                          Мтел ми предлагат абонаменти за частни лица, защото тези за бизнес идват с много малко интернет.
                          Александър

                          Коментар


                          • #14
                            От: Кой оператор?

                            Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                            Интересно мие как им е интернета като обхват, защото ако на повечето места съм на 2G, се губи смисъла. В това отношение (интернета) Виваком са безупречни. .
                            Зависи какво искаш да правиш с интернета, ако е 2G. Може:
                            1. При неизчерпан трафик и "скорост на макс" да гледаш и youtube;
                            2. При изчерпан трафик и скорост на мин. : да браузваш без проблем почти навсякъде, POP3, документи от "облаци" - сравнително добре от Google, онлайн навигация добре, онлайн телевизия на мобилни устройствеа... И на-важното за мене - перфектно работящ Team Viewer.
                            Публикувайте отговор

                            Коментар


                            • #15
                              От: Кой оператор?

                              Добре де, но все пак - как е 3г покритието на мтел спрямо това на виваком?
                              Александър

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X