Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приятно очарован от iPhone 4s

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Приятно очарован от iPhone 4s

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Внимание! Всички да наострят уши за това което ще кажа...

Виждал съм една до друга разглобени 4-ка на айфон и 4-ка на галакси - в сравнение с качеството на частите вложени в самсунга, айфона е сглобен от вторични суровини - като почнем от говорители и микрофони, минем през екрана и стигнем до процесора и рама - всичко... Не ме разбирайте погрешно - не са лоши чарковете на ябълката, но в корейската джаджа са сложили най-доброто, което може да се използва за масово производство и да се постигне приемлива цена. Но лично за мен, това издига в очите ми още повече програмистите на Епъл, защото софтуера им работи безкомпромисно и с компромисен хардуер! Не съм хващал телефон с гол Андроид, но за този в самсунга съм сигурен, че няма да тръгне въобще на аналогичен на ябълката хардуер и архитектура (говорим си за еднакви поколения на двете ОС), докато обратната врътка, би създала чудовище (в хубавия смисъл)...
    Ами точно там е врътката на Apple. Взимат кофти чарколяци на килограм и без пари. Сглобяваш каквото може да се сглоби и после го продаваш с 1000 % надценка... На този принцип се правят и китайските реплики и нискобюджетни телефони. Разликата е в 1000-та лв и марката Apple естествено...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
      Ами точно там е врътката на Apple. Взимат кофти чарколяци на килограм и без пари. Сглобяваш каквото може да се сглоби и после го продаваш с 1000 % надценка... На този принцип се правят и китайските реплики и нискобюджетни телефони. Разликата е в 1000-та лв и марката Apple естествено...
      Мне.. Държал съм и реплика на 4-ка.. Няма нищо общо.. Дизайна същия, както на панелите, така и на иконките, но няма нищо общо като работа..

Коментар

Може ли да дадете повече подробности за некачествените компоненти, използвани в някой от двата модела?

За облекчение, прилагам снимки на разглобените телефони:

http://www.ifixit.com/Teardown/Samsu...+Teardown/9391

http://www.ifixit.com/Teardown/iPhone+4S+Teardown/6610

Коментар

Абсолютно не е вярно това, имал съм и реплика сега имам и оригинал.
          Разликата е огромна, но пак предпочитам HTC

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
            Може ли да дадете повече подробности за некачествените компоненти, използвани в някой от двата модела?

Не съм казал, че са некачествени! Например в Самсунга говорителя и микрофона са керамични - дават много по добро качество на звука и имат много по-дълъг живот, от стандартните вложени в Айфона... За такова сравнение иде реч!

Коментар

За качеството на компонентите не нужно дори да ги разглобяваш и гледаш. Те се виждат с просто око: Кофти WiFI обхвата които съм забелязал аз и Десо, кофти камерата, която се вижда при всяко сравнение, а според друг колега iPhone има много силно излъчване (не обхват) към мобилния оператор...

Очаквам скоро темата да стане "Приятно разочарован от iPhone 4s"

Коментар

@ Марто - Благодаря за информацията, определено е интересна и е нещо, което не съм знаел.

@ Glow - тъй като за съжаление не мога да видя излъчването към оператора, за там някакви конкретно данни имаме ли - все пак говоря по 3-4 часа на ден и е важно.

Коментар

Първоначално публикуван от Layer Преглед на мнение
                  Абсолютно не е вярно това, имал съм и реплика сега имам и оригинал.
                  Разликата е огромна, но пак предпочитам HTC
                  Не сравнявам iPhone с iOS с реплика на iPhone с андроид. Казвам, че частите вложени е едното и другото са на аналогична или близка стойност...

@ Glow - тъй като за съжаление не мога да видя излъчването към оператора, за там някакви конкретно данни имаме ли - все пак говоря по 3-4 часа на ден и е важно.
                  Лично аз нямам наблюдения по въпроса, наблюденията на са колегата от форума
                  Първоначално публикуван от Preslav Peychev Преглед на мнение
                  Между другото, използвах великия Айфон през изминалата зима и когато го сложех във вътрешния джоб на якето си, имах чувство, че ми става нещо на сърцето. На някой от вас може и да им се струва фантастично, но повярвайте ми, така е! Това и с двете бройки, които имах.
                  Може да е субективно, а може и да е обективно...

Коментар

...Кофти WiFI обхвата които съм забелязал аз и Десо...
                    Не кофти обхват, обхвата е добре, просто опцията Wi-Fi остана в позиция OFF и не позволяваше ON, а в случаите, когато позволява ON не намираше нищо.. Не знам какво му стана, но се оправи, може би някакъв бъг..
                    Очаквам скоро темата да стане "Приятно разочарован от iPhone 4s"
                    Недей така..За сега, лично аз, ако сравня плюсовете и минусите, плюсовете за в повечко..

Коментар

Всъщност поне за мен най-интересното в доста от постовете е проявата на сектантство и агресивност в критиката към конкурента от феновете на Андроид, без сериозни аргументи.

А именно в обратното са обвинявани хората, използващи Епъл.

Очевидно, в последните постове се позагуби полезната информация.
                      Дано да сте доволен от телефона и да върши работа безпроблемно, това е най-важното.

Коментар

Всъщност поне за мен най-интересното в доста от постовете е проявата на сектантство и агресивност в критиката към конкурента от феновете на Андроид, без сериозни аргументи.
                        А именно в обратното са обвинявани хората, използващи Епъл.
                        ...
                        Колко по-сериозни аргументи, просто са 2 полюса за различен тип потребители. Все едно джипаджиите да се лендзим на моторджиите кое е по-убаво! Ако взема да се обосновавам защо Андроид залагат на Java с плюсовете и минусите - няма да е интересно на повечето. Коренно различен бизнес модел.
                        Просто е дразнещо как с 600 лева айфонджиите си мислят, че демонстрират успех в живота, там Ферарита гроздета и какво още беше. Поне тия, дето познавам са така. Изделие и нищо повече, чудо голямо!
                        Последно редактирано от Preslav Peychev; 01-11-13, 16:00.

Коментар

Привет колеги, реших да не отварям нова тема и да попитам тук, как стоят нещата ако закупя - iPhone 4S 8GB от Англия, отключен с поддръжката на гаранцията в БГ? Направи ми впечатление че въпросния модел е вече на доста прилична цена, почти наполовината та и по-евтино от тук, приятелката ми е с iPhone 4S 8GB и вчера направих ъпдейт към iOS 7.1 останах много приятно очарован от бързодействието на иначе стария модел, та затова си мислех да сменя вярната ми Нокиа X6 с iPhone 4S 8GB закупен от Англия?

Коментар

Павка какво питаш точно? Щом е фабрично отключен изобщо не те интересува от къде го купуваш. Слагаш сим и си ти....
                            no signature no problems

Коментар

Мисля, че тук се крие отговора на въпроса с гаранцията..

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                                Павка какво питаш точно? Щом е фабрично отключен изобщо не те интересува от къде го купуваш. Слагаш сим и си ти....
                                Божко интересуваше ме конкретно как стоят нещата с международната гаранция, рекох и да споделя и аз добрите впечатления от този вече стар модел, който изненадващо отлично и пъргаво се справя с новия iOS 7.1

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                                Мисля, че тук се крие отговора на въпроса с гаранцията..
                                Благодаря за точната информация

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X