Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стотно питане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стотно питане

Аз разнасям Note. Ама, Майкъл, да не си помислиш, че като е голям телевизор, гарантирано всичко ще виждаш - точките на екрана са много ситни и ако някой е решил да ти напише дребен текст, нищо няма да го спре. Засега не съм имал такъв проблем, ама аз като отида на очен лекар и чета инструкцията под таблицата, та не съм критерий.

Разбира се, като ти звъни някой, виждаш името му на половината екран и е трудно да сбъркаш.

Има и по-големи устройства от Note, които стават за телефони. Виж примерно Asus Padphone 2 - телефон + голям екран, в който телефонът се нанизва. Има и неразглобяеми, само голям джоб да имаш.

Идеята за "най-доброто" в света на телефоните рядко има реален смисъл, не ги слушай феновете на АЙ-устройствата. Даже няма "най-доброто" за конкретна цел. Има само "приемливо добро" и понякога "най-малко зло".

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
      Майкъл, след определена възраст, между "обективно най-доброто" и "най-доброто за мен", може да има несъответствие.
      Затова престанах да нося обувки с ток по-висок от 5-6 см .
      Точно затова и не си купувам най-добрия смартфон на пазара. Защото не ме кефи, а ме изнервя с излишните за мен функции. Очукан или не, моят Sony W760i ме устройва напълно. Ползвам активно около 80% от функциите му, знам какво да правя с него все момент и не му липсва нищо, което наистина ми трябва.

P.S. Докато не пуснат на пазара телефон, който да пере и да готви, разбира се
      Знаех си, че ще се стигне до този момент и уж се пазех от това:
      Този който иска да си купува най-доброто изглежда, еснаф, комплексар, и още такива разни определения.

Мина ми мерака и се отказвам от покупката. Ще си карам със стария. Хубав е и ми върши работа.

Моля модератора да заключи темата. Питането ми се изчерпа и направих нужните ми изводи.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
        Знаех си, че ще се стигне до този момент и уж се пазех от това:
        Този който иска да си купува най-доброто изглежда, еснаф, комплексар, и още такива разни определения.

Мина ми мерака и се отказвам от покупката. Ще си карам със стария. Хубав е и ми върши работа.

Моля модератора да заключи темата. Питането ми се изчерпа и направих нужните ми изводи.
        Не съм имала предвид нищо от това. Бях абсолютно добронамерена и с чувство за съпричастие, защото и аз съм се изкушавала от разни технологични "играчки".
        Но независимо от всичко, преди да е заключена темата, искам да ти се извиня, ако съм те засегнала по някакъв начин. Било е неволно.
        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
          ..... Интуитивен софтуер ....
          Е т'ва винаги ме е изумявало! Какво аджеба значи??? До ден днешен нямам отговор. Без майтап!.....А по темата...от два месеца съм с Престижио Дуо4500. Учудих се колко лесно се свиква и работи с него. Може би е имено заради интуитивния софтуер, а може и аз просто да съм поумнял. Носи на бой, т.е. здрав е при падане и удари.лично проверих. С две СИМ карти е...и купища екстри. До сега съм бил с телефони, които съм избирал по здравина само. Ама все по-рядко се появяват такива. След като последния ми заприлича на ветеран-участник в машпит на концерт на Слейър, реших да си взема Престижиото и не съжалявам. Хвърли им едно око, ако не да си вземеш такъв, то поне да имаш база за сравнение ...Айфон не бих си взел(освен ако не ми го подарят) по няколко причини: 1) неразумно висока цена 2) имал съм два продукта на фирмата Епъл и не съм доволен от тях 3) "кой е по по най" не ми е в стила
          Последно редактирано от goshko-loshko; 12-06-13, 18:20.

Коментар

Че кой е давал такива определения и къде? Просто "най-доброто" е разтегливо понятие и за всеки е различно. И категорично не зависи от възрастта.

Лично аз "престиж" в телефон не виждам. И в средите, в които се движа, дали ще извадя телефон за 2 бона или за 20 лева няма никакво значение. Останалото - иди в магазина и си поиграй. Опитай и Ай-сиктирите и си вземи каквото ти харесва. За мен S4-ката например е ненужно голяма тухла за телефон. Даже S2-ката ми е голяма. За телефон. Другото е ляйноягодка - ни телефон, ни таблет. Ако ще броузя активно и без друго нещо по-малко от 7 инча ми е непрактично, макар зрението ми да е добро (достатъчно за да броузя от Galaxy Ace 2, като има нещо спешно), а освен друго голяма тухла няма къде да нося и ще пострада твърде бързо. Щом е телефон, трябва да ми е постоянно на разположение.

Та тъй. Първо си изясни за какво най-вече ти трябва, после си изясни кой е най-големия размер, който ще ти е практично да носиш навсякъде, после си набележи модели, иди и си поиграй, без да слушаш твърде много хвалбите или хулите на търговеца по адрес на някой точно модел.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Повечето произнесли се по въпроса, направихме, явно нескопосан, опит да те предпазим от разочарование. Разочарованието пък, е пряко свързано с очакванията. Ползувам съвременен т.нар. "тъчскрийн" (умишлено няма да уточнявам какъв) почти по принуда. За един мой рожден ден, преди 2 години и половина, колегите ми подариха двегодишен абонамент за мобилен интернет и бях принуден да разкарам моята Нокия 50. За мен изискванията бяха ясни- да мога да работя с една ръка на телефона. Е, трябваше да има и поне GPRS, каквото и да значи това. Постепенно започнах да го ползувам и за преглед на пощата, докато съм в тоалетната, GPS и кво ли не, а напоследък и за видеорегистратор. Никога не съм се съобразявал с ала- бали от рода "ама как скапвал батерията, ама как температурния режим вредял на работата на процесора, ама....". Тръгнеш ли да се вслушваш в подобни неща, ставаш роб на съответната вещ, вместо да си гледаш кефа. Основният въпрос при теб е, готов ли си да си разчупиш стереотипа и да свикваш с нови неща. Няма как да го разбереш без да опиташ. Разсъждавай чисто потребителски, без да гледаш дву-, четири-, осемядрени процесори, RАМ, резолюции... просто влез в магазина и си купи това, което ти хване окото, но го направи. Купи си нов телефон, после ако искаш го подари на някого. Това не е снобизъм, а тест. Дали можеш да изпитваш удоволствие от новите технологии или си се превърнал в поредния чичко, непоколебим фен на Лада 7-ца и хладилник Мраз.
              Е, чувал съм, че купувайки си такъв телефон, трябва да тръгнеш не от марката, а от операционната система... тук мой фаворит е Андроид, но дори и това няма значение. Извинявам се за дългия пост, просто отиди и си купи нов телефон.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

...Този който иска да си купува най-доброто изглежда, еснаф, комплексар, и още такива разни определения...
                Това е лично твое мнение, което доста хора не споделят.
                А иначе колкото повече възможности има телефона, толкова повече ще ти влиза в работа. Имаш - ползваш, нямаш - убеждаваш другите, че не им трябват.
                S3, S4, Note - все някой от тях ще ти пасне.

Коментар

И-и-и-и една дългоочаквана новина: http://technews.bg/article-46863.html#.UbreoDQaO0w
                  Така че, да не е Симбиан. Вероятно, съвсем скоро ще му спрат и поддръжката.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Здравей Майкъл! Миналата година минах по твоя път и независимо какъв ще е изборът ти, ще ти подскажа една практична хитринка. Разглеждайки модерния си избор в магазина, започнах да мрънкам, че докато му свикна, докато му вкарам всички контакти.... и продавачът, за да не ме изпусне, ми предложи да ми клонира sim картата. Сега си нося и двата телефона, като 7 годишния го използвам 10 пъти по-често - борави се с една ръка, едно копче - бързо и практично! Другия е за интернет, съобшения и т.н. Когато по единия водиш разговор, ако те потърсят, другия звъни и можеш да говориш и по него. Според обстановката, за да не се срамуваш, избираш кой да извадиш. Ако падне едната батерия, другия работи. Абе, блага работа.
                    Щирлиц вървеше по улицата и видя бояджия, който замазваше всички нецензурни думи по стените.
                    “Аха, модератор“, помисли си Щирлиц !!!

Коментар

Може да погледнеш и LG NEXUS 4.
                      TERRANO2 R20; ZD30; WAGON; `04
                      www.kamino92.com

Коментар

Re: Стотно питане

Престиж в телефона това ми е много интересно - за мен е средство за комуникация и работа - все едно е електрожен
                        Наистина разтегливо понятие е най-добрия - на всеки каквото му трябва е Жули е с едно слайд нокия и не иска да я сменя /и то да я сменя защото вече гъгне и прекъсва/, аз ползвам смартфон заради интернета.

АЙфон, ок, но мнениея от сорта на "ай фон е най доброто" са най-малкото необосновани. Не виждам никакъв смисъл за мен от ай фон - освен че е скъп.

Коментар

След година вече с Айпфон 4с, за мен не струва.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Миналата седмица по време на важен разговор с пациент добрия стар асус реши да прави магарии. След полет до стената стана ясно, че до 20 минути трябва да му намеря заместник. Отворих форума, попаднах на темата и риших директно да се възползвам от съветите Ви към Майкъл. В магазина директно поисках с4 и ноут. Въпреки, че ги накарах да ги пуснат още с пипването ноут-а ми заспа в ръката. По- удобен телефон не бях пипал. А стилуса каква благинка е- леле! Жена ми ползва айфон, но като видя и пробва ноута предложи да си ги сменим... Изобщо не съм наясно какви функции има, но сина ми само го тормози и цъка с език.
                            08седемшест5едно513четири

Коментар

Честито

И аз съм се спрял на ноута и тия дни ще го взема.

Коментар

Първоначално публикуван от Валентин Стоилов Преглед на мнение
                                сина ми само го тормози и цъка с език.
                                съвет: не регистрирай Payment method, за да няма изненади.

И аз съм се спрял на ноута и тия дни ще го взема.
                                Видя ли? Нямаше защо да се цупиш по-горе.
                                Да знаеш, че няма да ти е лесно да го държиш с извит врат на рамото (тази поза и без това е рискова за хора с по-голям житейски опит). Вземи си блутут слушалка (мога да ти кажа най-хитрите). Така ще можеш и да си водиш записки по него, докато приказваш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X