Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подслушване на смартфони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подслушване на смартфони

Еми хващаме първото приложение за "хакване" на телефони от Google - Mobile-Spy и четем, че става за следните операционни системи: Blackberry, Android, Symbian S60, Windows Mobile и iOS, а функциите са същите и се активират по същия начин.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      Това вече си е сериозно и ако не се прави с предварително инсталиран софтуер, то си е направо стряскащо.
      Ще ме извиниш обаче за скептицизма, но не вярвам тези кодове да останат такава тайна. Няма начин просто, дори и с аргументите на Nik Nikolov.

ПС: А ти не ги ли запомни случайно тези кодове?
      Те се генерират за конкретният случай и не са универсални (ползва се стринга от IMEI-а, както разбрах). Пък и след 7-8 години да помня някакви символни редове...
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Марката телефон и ОС-а дали си запомнил?
        Доста интересно ми стана и ще си направя усилието утре да проверя дали и как може да се направи.

Коментар

приемаме че е възможно. моите въпроси

1.На коя честота ще предава хакнатия ГСМ
          2.Няма ли много да му личи( смущения и бързо скапваща се батерия)

Затова си мисля и че се ползва по изключение.
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Покрай скандалите напоседък вече на няколко пъти слушам по телевизията "експерти" дето ми обясняват, че телефоните могат да бъдат активирани дистанционно и да се слуша през микрофона им.
            Чудя се аз, ако има такава възможност, дали щеше да остане скрита толкова време. Ами нали производителите ще изгубят много сериозен процент клиенти ако нещо подобно се разчуе и скандала ще е грандиозен. А то ще се разчуе ако е вярно. И как се убеждават всички производители, включително знайните и незнайни китайски такива да интегрират такава опция в телефоните си. А то трябва да я има, ако ще се активира от разстояние.
            Мен по-специално ми стана интересно твърдението на същите "експерти", че най-лесни били смартфоните. А те ги гледам повечето "експерти" не са и виждали смартфон. Не говоря за случаите ако има инсталиран троянски кон. Говоря за напълно нормален смартфон. Е нали, да речем Android, за който постоянно излизат модифицирани ROM-ове, като фирмените се разархивират и се преглеждат до най-малката подробност, ако има опция да се активира от разстояние ще лъсне веднага.
            Аз ли съм технически неграмотен или ми идва малко конспиративното мислене?
            Темата държа да отбележа е изцяло техническа.
            Казваш всички производители, а всъщност "производителите" са 3 - Андроид, iOS, Symbian

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
              Марката телефон и ОС-а дали си запомнил?
              Доста интересно ми стана и ще си направя усилието утре да проверя дали и как може да се направи.
              Беше Нокия, модела не помня. Някакъв Симбиан - S60 или подобно...
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Android е opensource и доста трудно ще се троянизира официялната му версия от google. Виж по натам по веригата. Производител на телефон. Мобилен оператор. Продавач в магазин. Ченге в някое ведмоство на всеки един етап телефона може да бъде барнат.
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                  .....някой да ти го демонстрира ли......
                  На това и аз бих се зарадвал

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                  ....срещаха верните другари.....и хоп, едно устройство с .....
                  Топло, топло....

....пращаше по СМС ... изпраща копие на СМС-ите, а с трети код - дублиране на повикванията - входящи и изходящи.
                  Пращаш СМС на правилния служител в съответния мобилен оператор, и ......той ти носи разпечатка за да си прибере паричките ( това и аз съм го виждал)

......и понеже темата е техническа, по-горе само за малко някой попита, "а няма ли да се хване по бързо изтощаващата се батерия" - ще, ако имш куц радиоапарат наблизо, и от смущенията от радиопротокола......
                  Последно редактирано от дядо владо; 28-04-13, 18:08. Причина: граматика
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Освен това и ще загрява,
                    малко хора няма да забележат че апаратчето грее
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                      Освен това и ще загрява,
                      малко хора няма да забележат че апаратчето грее
                      А! Вярно, че ще загрява!
                      Като знам моите, а и не само моите, как грееха след 15-20мин разговор - това и в джоба се усеща.

Коментар

Беше Нокия, модела не помня. Някакъв Симбиан - S60 или подобно...
                        това си е смрадфон от всякъде! Не е: "...Аз лично преди години съм виждал телефон (дори не беше смартфон) как за няма и 20 секунди..."

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                        Казваш всички производители, а всъщност "производителите" са 3 - Андроид, iOS, Symbian
                        току що уволни ПР и маркетинг директорите на неколко софтуерни производителя, някои доста сериозни ако па говориме за хардуерни, то не мога да ти разбера идеята.....
                        Последно редактирано от Preslav Peychev; 29-04-13, 00:10. Причина: Сливане, 2 поредни
                        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

А дали когато започне поддлушването се чува някакъв "биип"?

Коментар

Ако се случва това ще е най-глупавото подслушване измисляно някога.

ПС: Предполагам питаш сериозно...
                            Последно редактирано от silverfox; 28-04-13, 21:27.

Коментар

Ако се случва това ще е най-глупавото подслушване измисляно някога.

ПС: Предполагам питаш сериозно...
                              Питам съвсем сериозно..Става въпрос за един телефон покрай една сериозна дъндания..За това имам съмнения, но няма как да знам.. Виждал съм от части техниката на НСО, които охраняват президента и знам, че са възможни невъзможни неща, но пък не можаха да открият газов пистолет, който дори не беше скрит.. Тъй че гафове не се изключват..

Коментар

Всичко може да бъде подслушано, ако разполагаш с необходимата техника за това. Също и софтуер свой или чужд според възможностите на потребителя.

Ето линк от YouTube при запитване "android spy remote activated"

https://www.youtube.com/watch?v=63z4...e=results_main

ето и за прихващане на мрежа "gsm network decode"

https://www.youtube.com/watch?v=DU8hg4FTm0g

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X