Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подслушване на смартфони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подслушване на смартфони

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
    А как човек може да разбере ,че го подслушват ?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gsm2.JPG
Прегледи:1
Размер:24.8 КБ
ID:5476909

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cmid_1172768.jpg
Прегледи:1
Размер:54.5 КБ
ID:5476910
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Има и друго -
      Ако искате да поздравите Цветанов за именния му ден, обадете се на произволен номер, той ще ви чуе!
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Всъщност, какъв е проблемът, ако ви подслушват? Щото, то е ясно отдавна, че всеки могат да подслушат, стига да си струва
        Това ми е по-интересно - кого за какво го подслушват. Инак, ако искате да подслушвате някого - имаме "съфорумник", който с това се прехранва. За смешни пари ви устройва с пълен достъп до желаното устройство...
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
          Всъщност, какъв е проблемът, ако ви подслушват? Щото, то е ясно отдавна, че всеки могат да подслушат, стига да си струва
          Това ми е по-интересно - кого за какво го подслушват. Инак, ако искате да подслушвате някого - имаме "съфорумник", който с това се прехранва. За смешни пари ви устройва с пълен достъп до желаното устройство...
          А през зас може ли да подслушва?
          0осем9осем7шест0осем7едно
          Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
            А през зас може ли да подслушва?
            Искаш да кажеш скремблер. През някои да, през някои - не.

Коментар

Може, но не и в реалното време. Демек, трябва известно време за да се дешифрира съобщение. Въпрос е, колко време отнема този процес, от няколко секунди до няколко столетия.

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                Причините могат да бъдат хиляди.. Важно е обаче ако става за адски много пари или за атентат..За глупостите обаче, за които се подслушва в България е смешно..Утре ще ревна срещу управлението на държавата в някой блог, щот ми е писнало от мизерията, която съпътства нормалния човечец и айде - подслушват ме.. жалко.. Преди 2 години имаше подобен случай, блогърка беше жертва на бопаджии..Майка и и баща и бяха закопчани за 5 кутии цигари..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                  Причините могат да бъдат хиляди.. Важно е обаче ако става за адски много пари или за атентат..За глупостите обаче, за които се подслушва в България е смешно..Утре ще ревна срещу управлението на държавата в някой блог, щот ми е писнало от мизерията, която съпътства нормалния човечец и айде - подслушват ме.. жалко.. Преди 2 години имаше подобен случай, блогърка беше жертва на бопаджии..Майка и и баща и бяха закопчани за 5 кутии цигари..
                  Ами то си пише на кутиите бре " Тютюнопушенето е опасно за вас и хората около вас", ка'т не вярват.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Защо си мислите, че като подлучва предава данни нонстоп. Достатъчно е при говор да се активира и записва и веднъж на 24 часа (към 2-3 часа посред нощ) да плаща записите където трябва, дали през интернет или през мрежата. Същото се отнася за СМС, снимки и т.н.
                    Да...моят е така,през деня всички разговори ги записва,вечер ги прехвърля като се върже с WIFI.....освен разговорите,контактите,новите снимки,и квото се сетите.Изпитан метод да се отървете от подслушване е да заблудите врага,като го засипете със непрекъснат поток от информация,било то смислена или безмислена,просто генерираш огромен трафик с каквото се сетиш,ако някой иска да ме подслушва мога да включа и него,да видим колко време ще ме търпи !Има криптиращи програми които посредством примерно уиндоус крептираш примерно офис продукти,изпращаш ги криптирани през нет използван от моб телефон и кой идиот ще си позволи да ми следи трафика,в който има нещо което той тепърва трябва да да разбере аджеба какво е !Едва тогава да търси решение за декриптиране ,после трябва да има източник от това в дадения момент с кое ИП съм бил свързан и на кой моб оператор съм ползвал дейтата.....Абе ако искаш да се защитиш има начини,такива жертви стават хора технически неграмотни.Във всяка клетка на моб оператор можеш да слушаш разговорите които се провеждат в момента от тази клетка ! Вечер когато моя телефон прехвърля записите на моя мейл,откъде да знам с копие до кои още меил праща !Телефон с налична заредена батерия който е офф,може при подаден сигнал от гсм мрежата да бъде пуснат и да се регистрира в мрежата(клетката) и след това да се изключи ! Всичко останало е въпрос на софтуер и оборудвани автомобили като нашумялите напоследък ,които го правят независимо от мобилния оператор,като дори могат да го имитират ! Всичко може да се подслушва,въпрос на кой много му трябва !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

като дори могат да го имитират
                      Ето това е най-ефективния метод.
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Основната причина поради която се подслушва е икономически шпионаж. То и преди се правеше, но при ГЕРБ си беше индустрия(и все още продължава).

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                          Ето това е най-ефективния метод.
                          Поради една или друга причина не ми се коментира,има няколко човека в форума които много добре знаят ,но нито един от тях не се е обадил !Както се казва ,от оперативна гледна точка малките хора не са интересни ! Има хора които отделят значителни средства за да не допуснат подобно нещо,сигурно има защо,аз какво да крия,голия си задник ли ? Да слушат ,даже и доброволно ще се подпиша !
                          Последно редактирано от Roninn; 29-04-13, 22:15.
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Телефон с налична заредена батерия който е офф,може при подаден сигнал от гсм мрежата да бъде пуснат и да се регистрира в мрежата(клетката) и след това да се изключи !
                            Ей това вече определено няма как да стане. Което ме навежда на мисълта за поредните градски легенди.

Коментар

Мисля че малко оплитате различните видове "подслушване"...

- За протокола - на Блакбери криптирането ("силното", дето някои държави заради него забраняват продажбите на ББ докато ББ не им разположи сървъри на място, или не им даде ключа за разшифроване, според силата на държавата) е за имейлите. Гласовата им част е като на всеки друг телефон. Сървърите им са в Канада, а не в САЩ, в Европа, и май в Азия. За всеки регион.

- Подслушване "през оператора" колко лесно е и как точно става е тема която оставям на знаещите. Аз не знам.

- Изтегляне на данни / подслушване през телефона е дейност която наистина е по-лесна при смартфоните, по простата причина че те си задават възможността изначало, софтуерно, и от там остава на софта да ползва тази възможност или не.

Програмката на за Симбиан (работеща на Х вида нокии) се продаваше в Ибей за 350$ преди пет-шест години, докато от Ибей не се усетиха и не блокираха продавача. Имаше пълен списък на нещата които правеше, и правеше в общи линии всичко каквото се сетиш. Копие на всеки смс вървящо скрито към друг номер, включване без задействане на външни индикатори като звънец и екран, гласово записване и прочее. Описваше се и как да не те улови подслушвания. Мисля че единствено можеше да те хване по двойния брой пратени смс-и които се отразяват във фактурата на края на месеца, понеже всеки копиран смс си беше реален втори смс.

За Андроид - там сума ти програмки си искат права които въобще не би трябвало да имат (примерно скрийнсейвъри искат право да могат да звънят по телефона и прочее), и в общи линии работата си е до това какво ще е програмирана да върши програмката.

На ios не вярвам тия от епъл да разкомпилират всяка от милионите програмки които се предлагат, та и там надали е особено трудно да се прокара такава програма.

Общото и в трите случая обаче е че програмката трябва предварително да се инсталира в устройството. Може да се предреши като друг вид програма, но не и да се набута сама вътре.

Дали ще е през телефон-подарък, дали ще е през програмка която иначе изглежда супер полезна в друго отношение - според зависи.

При всички положения - има си сума ти начини да се достави. Най-често чрез подаръци и гратис програми. В тия подслушвание среди май телефоните подаръци не са рядко срещано явление, та не знам дали е нужно да се вкарат супер-дупер подслушвателни системи в действие, при положение че можеш телефончето да го подариш на алчната твар.

Тук в Щатите е стандартен трик пред по-интересните компании да се "губят" USB флашки. Ей така навън, на паркинга, стратегически "посипан" с флашки с ярки цветове - стъпкани, омазани, да изглеждат загубени. Служителите ги намират, и от тях 1% се сещат че не е здравословно да ги боднат веднага в компютъра да видят какво има на тях. Останалите 99%...
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Е аз затова още отначало казах, че не става дума за подслушване на разговори, трафик и чрез троянски кон. Там е ясно, че може и е лесно.
                                Става дума за случая, когато имам чист, т.е. незаразен телефон, седи си ей така в джоба ми и някой през оператор или директно му подава сигнал, активира му микрофона и слуша какво става (или записва на телефона и после сваля).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X