Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Подслушване на смартфони
Свий
X
-
От: Подслушване на смартфони
Всъщност, какъв е проблемът, ако ви подслушват? Щото, то е ясно отдавна, че всеки могат да подслушат, стига да си струва
Това ми е по-интересно - кого за какво го подслушват. Инак, ако искате да подслушвате някого - имаме "съфорумник", който с това се прехранва. За смешни пари ви устройва с пълен достъп до желаното устройство...Ако не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
Коментар
-
Първоначално публикуван от upi Преглед на мнениеВсъщност, какъв е проблемът, ако ви подслушват? Щото, то е ясно отдавна, че всеки могат да подслушат, стига да си струва
Това ми е по-интересно - кого за какво го подслушват. Инак, ако искате да подслушвате някого - имаме "съфорумник", който с това се прехранва. За смешни пари ви устройва с пълен достъп до желаното устройство...0осем9осем7шест0осем7едно
Миро
Коментар
-
Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнениеА през зас може ли да подслушва?Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Първоначално публикуван от upi Преглед на мнениеВсъщност, какъв е проблемът, ако ви подслушват? Щото, то е ясно отдавна, че всеки могат да подслушат, стига да си струва
Това ми е по-интересно - кого за какво го подслушват. Инак, ако искате да подслушвате някого - имаме "съфорумник", който с това се прехранва. За смешни пари ви устройва с пълен достъп до желаното устройство...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнениеПричините могат да бъдат хиляди.. Важно е обаче ако става за адски много пари или за атентат..За глупостите обаче, за които се подслушва в България е смешно..Утре ще ревна срещу управлението на държавата в някой блог, щот ми е писнало от мизерията, която съпътства нормалния човечец и айде - подслушват ме.. жалко.. Преди 2 години имаше подобен случай, блогърка беше жертва на бопаджии..Майка и и баща и бяха закопчани за 5 кутии цигари..
Коментар
-
Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнениеЗащо си мислите, че като подлучва предава данни нонстоп. Достатъчно е при говор да се активира и записва и веднъж на 24 часа (към 2-3 часа посред нощ) да плаща записите където трябва, дали през интернет или през мрежата. Същото се отнася за СМС, снимки и т.н.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнениеЕто това е най-ефективния метод.Последно редактирано от Roninn; 29-04-13, 22:15.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеТелефон с налична заредена батерия който е офф,може при подаден сигнал от гсм мрежата да бъде пуснат и да се регистрира в мрежата(клетката) и след това да се изключи !Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Мисля че малко оплитате различните видове "подслушване"...
- За протокола - на Блакбери криптирането ("силното", дето някои държави заради него забраняват продажбите на ББ докато ББ не им разположи сървъри на място, или не им даде ключа за разшифроване, според силата на държавата) е за имейлите. Гласовата им част е като на всеки друг телефон. Сървърите им са в Канада, а не в САЩ, в Европа, и май в Азия. За всеки регион.
- Подслушване "през оператора" колко лесно е и как точно става е тема която оставям на знаещите. Аз не знам.
- Изтегляне на данни / подслушване през телефона е дейност която наистина е по-лесна при смартфоните, по простата причина че те си задават възможността изначало, софтуерно, и от там остава на софта да ползва тази възможност или не.
Програмката на за Симбиан (работеща на Х вида нокии) се продаваше в Ибей за 350$ преди пет-шест години, докато от Ибей не се усетиха и не блокираха продавача. Имаше пълен списък на нещата които правеше, и правеше в общи линии всичко каквото се сетиш. Копие на всеки смс вървящо скрито към друг номер, включване без задействане на външни индикатори като звънец и екран, гласово записване и прочее. Описваше се и как да не те улови подслушвания. Мисля че единствено можеше да те хване по двойния брой пратени смс-и които се отразяват във фактурата на края на месеца, понеже всеки копиран смс си беше реален втори смс.
За Андроид - там сума ти програмки си искат права които въобще не би трябвало да имат (примерно скрийнсейвъри искат право да могат да звънят по телефона и прочее), и в общи линии работата си е до това какво ще е програмирана да върши програмката.
На ios не вярвам тия от епъл да разкомпилират всяка от милионите програмки които се предлагат, та и там надали е особено трудно да се прокара такава програма.
Общото и в трите случая обаче е че програмката трябва предварително да се инсталира в устройството. Може да се предреши като друг вид програма, но не и да се набута сама вътре.
Дали ще е през телефон-подарък, дали ще е през програмка която иначе изглежда супер полезна в друго отношение - според зависи.
При всички положения - има си сума ти начини да се достави. Най-често чрез подаръци и гратис програми. В тия подслушвание среди май телефоните подаръци не са рядко срещано явление, та не знам дали е нужно да се вкарат супер-дупер подслушвателни системи в действие, при положение че можеш телефончето да го подариш на алчната твар.
Тук в Щатите е стандартен трик пред по-интересните компании да се "губят" USB флашки. Ей така навън, на паркинга, стратегически "посипан" с флашки с ярки цветове - стъпкани, омазани, да изглеждат загубени. Служителите ги намират, и от тях 1% се сещат че не е здравословно да ги боднат веднага в компютъра да видят какво има на тях. Останалите 99%...Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Е аз затова още отначало казах, че не става дума за подслушване на разговори, трафик и чрез троянски кон. Там е ясно, че може и е лесно.
Става дума за случая, когато имам чист, т.е. незаразен телефон, седи си ей така в джоба ми и някой през оператор или директно му подава сигнал, активира му микрофона и слуша какво става (или записва на телефона и после сваля).Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар