Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подслушване на смартфони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подслушване на смартфони

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    Става дума за случая, когато имам чист, т.е. незаразен телефон, седи си ей така в джоба ми и някой през оператор или директно му подава сигнал, активира му микрофона и слуша какво става (или записва на телефона и после сваля).
    Когато през оператора те подслушват - не е нужно никакъв допълнителен троянски кон. Системата доста устойчиво предоставя тази възможност съвсем официално на службите.
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

...
      Става дума за случая, когато имам чист, т.е. незаразен телефон, седи си ей така в джоба ми и някой през оператор или директно му подава сигнал, активира му микрофона и слуша какво става (или записва на телефона и после сваля).
      Е, там вече мисля че няма за какво да се безпокоиш, стига модните ти вкусове да не наблягат на парчета плат умело увити около главата ти, и разговорите ти да не се въртят основно около пренасочване на въздушното движение над някой голям американски град по твой тертип, или около рязко повишаване на налягането с няколко дузини атмосфери за части от секундата в някоя руска метростанция...

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
      Когато през оператора те подслушват - не е нужно никакъв допълнителен троянски кон. Системата доста устойчиво предоставя тази възможност съвсем официално на службите.
      Спор няма, но въпросът с дистанционно включване на телефона ти без някога да са го пипали остава отворен.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Е, там вече мисля че няма за какво да се безпокоиш...
        Аз не се безпокоя - освен да разберат, че тази вечер кюфтетата бяха хубави, гледахме повечето глупости по телевизията и че новата градинска шатра ще я сложим до черешата, друго няма какво да научат. Въпроса ми беше породен, както писах и в първото мнение, от чисто любопитство породено от изказванията по телевизията.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Спор няма, но въпросът с дистанционно включване на телефона ти без някога да са го пипали остава отворен.
          Е кво пречи всички телефони да идват прелодед със секви програмки?
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз не се безпокоя - освен да разберат, че тази вечер кюфтетата бяха хубави, гледахме повечето глупости по телевизията и че новата градинска шатра ще я сложим до черешата, друго няма какво да научат. Въпроса ми беше породен, както писах и в първото мнение, от чисто любопитство породено от изказванията по телевизията.
            В смисъл - дистанционно задействане на телефона ти без да са го пипали ми се вижда доста висш пилотаж, и не съм подкован технически да ти кажа дали е възможно в "девствен" вид

Остава детайла че именно тези които биха имали най-добри шансове да го направят (баш-службите) са и тези които най-лесно биха могли да се доберат физически до телефона ти и да действат по лесния начин.

Да речем че варианта такъв чисто дистанционен финт да бъде изпълнен от чифт пъпчиви юноши крещящи от тавана на майка си какво искат за обяд ми се вижда много слабо вероятен.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

....а някой замислял ли се е, какъв ресурс трябва за да се обработи така събраната информация?

Коментар

Ей това вече определено няма как да стане. Което ме навежда на мисълта за поредните градски легенди.
                Не си наясно !
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Хич даже не съм наясно, но седя и си мисля... за да стане това, то изключените телефони трябва да са готови по всяко време да приемат този сигнал. Това означава, че по всяко време радиомодула трябва да работи в режим на приемане. А за да работи радиомодула си му трябва ток. Тока идва от батерията. Изключваш си телефона, включваш го след един месец и гледаш колко батерия е изразходил.
                  За да включиш определен телефон, то трябва той да се обозначил в мрежата или да излъчиш сигнал чрез абсолютно всички клетки на оператора. Обозначаването в мрежата става чрез излъчване. Всъщност това прави всеки включен телефон.

Коментар

Ей ти го сорса на Андроид - намери ми предварително компилираните модули: http://source.android.com/source/downloading.html
                    Освен това фърмуер е софтуер, т.е. програмен код.
                    Вероятно ще пропусна регистрацията в сайта, тегленето и ровенето в някакви сорсове от по н'ам си колко стотин хиляди реда код. Тоя спор не е важен. Не държа и да съм непременно прав. Въпреки това, съм на мнения, че в случая ти не си.

Обясненията какво е фърмуер и останалите съпътстващи думички могат да бъдат спестени за в бъдеще. Приеми на доверие, че съм запознат с терминологията и то доста над ниво обща култура...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Можело, ама било тайна. Само няколко човека от службите тук знаят, ама нали е тайна - няма да кажат. Като може, подкрепете твърдението с техническа обосновка. как само се създават митове. Тайна е и точка. И всички сляпо вярват.
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Приеми на доверие, че съм запознат с терминологията и то доста над ниво обща култура...
                        Не мога - показваш точно обратното.

Обясненията какво е фърмуер и останалите съпътстващи думички могат да бъдат спестени за в бъдеще.
                        Това също е трудно, при положение, че говорим за софтуер и хардуер, а ти казваш, че видиш ли имало и фърмуер.

Коментар

Не мога - показваш точно обратното.

Това също е трудно, при положение, че говорим за софтуер и хардуер, а ти казваш, че видиш ли имало и фърмуер.
                          Така да бъде. Ти си прав. Телефоните са най, най, никой нищо не може да направи със и през тях.

Тъй като започваме да се въртим в кръг, а темата да доскучава, ви оставям да се вихрите в нея без мое участие.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Така да бъде. Ти си прав. Телефоните са най, най, никой нищо не може да направи със и през тях.
                            Не се сещам да съм твърдял подобно нещо.

Коментар

Re: Подслушване на смартфони

Аз съм свалял АОСП сорс и съм си го компилирал, даже го и попрочетох, не обстойно но отгоре отгоре. Всъщност на андроида може да смениш всичко, от ядрото до радиото, обикновенно нищо не остава от оригиналното при препартитиране на НАНД а. Дали може да се подлушва, ами много ясно че може, все пак е смарт фон. Повечето телефони си имат директно вградено MTP USB mode което пък си кара един сървис който ти прекарва WiFi то като USB сървис, работи си и си чака да му конектнеш тръстет девайс. 100 процента има вариянт да се пробие, отделно имаш ъпдейти овър еър - дефакто софтуера ти се обновява автоматично, с подобен ъпдейт може да се прокара програма. Другото гъгл плей - достатаъчно е да ти хакнат някое от WiFi точките да се сложи едно прокси и да ти се пробута автоматичен ъпдейт на някое апп с нереално такова. Също има и толкова фрии безжични мрежи, че всеки закачил се може автоматично да си получи я ъпдейт я някое апп или каквото се сетите. Не знам само дали има смисъл да се прави при положение, че може да се подслушва оператора - 100% има варянти.

Аз не съм запознат с такива но просто няма как да няма. Отделно оператора може да подава информация на някой, поради някаква причина.

Коментар

Ей това вече определено няма как да стане. Което ме навежда на мисълта за поредните градски легенди.
                                Могат да активират изключен телефон за да установят къде си , могат и да активират микрофона. Можеха го още с мобифоните. Аз лично съм слушал мобифони със смешен скенер. След като ми писна го продадох за 400$ на приятел, а той го продаде на един полицай за 2000$. Ако имаш GPS на телефона, , могат да разберат точно къде си. Позаинтересувай се, как арестуваха на куп поне половината организирана престъпност в Австралия, далеч преди времето на смартфоните. Гледах клипа, на който със скрита камера се вижда, как се събират в една стая и преди да кажат здрасти си вадят батериите. Това преди поне 7-8 години. Вероятно вече могат да правят неща за които въобще не се сещаме, че са нужни на някого. Все пак, хората това работят.
                                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X