Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с програми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с програми

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    Това се различава от това: - в регистрите няма линкове и шорткъти и не всичко се "пише" там.
    това също се различава от това:
    поне според мен. Ако съм те разбрал грешно се извинявам.
    - не е вярно. Има доста хубави книжки за Windows. Просто трябва да избереш правилната за теб. И нарочно в този случай препоръчвам "книжки" до 30-40 страници, защото там нещата са ситематизирани и обяснени на елементарно ниво. На него няма да му свърши работа професионално ръководство за Windows от над 500 страници.
    Аз съм се учил сам - главно съм чел online - без да броим далечната ера на DOS 3.0 (книжки почти не съм чел, но съм преглеждал какво има на пазара, тъй като ми се е налагало да препоръчвам литература). Не го отричам този метод, но е доста продължителен. В случая човека иска просто лесно да добие някакви основи, ако правилно съм го разбрал, а най-добре и бързо това ще стане като седне за 2-3 дена и попрочете нещо.

Идеята, ми е да не даваш съвети на човек, който не знае как да си деинсталира програмата и пита как може "лесно" да се научи да работи с Windows, да започне да чете какво е аджеба това регистри и имат ли те почва у нас. Общо взето да започне отзад напред.
    Поздрави!
    Колега направо оспамихме темата..не искам за спорим за това и пак казвам нямам претенции да разбирам каквото и да е повече от теб.
    Отностно деинсталация на програма си дал перфектните указания , макар ,че това е далече от махането на програмата тотално от компа.
    Имаше конкретен въпрос и дадох мнение...
    Същото направих и за регистрите...щом аз греша ти приеми моите извинения..
    А форумите и книгите..оставям всеки за себе си да прецени към кое да се насочи.
    П.С Няма бързо и лесно човек не само в комповете...ученето е бавен процес.
    "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
    "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Да търся ли секунданти?!
      Не се притеснявайте. Разбрах, че нищо няма да разбера от книгите и няма и да се занимавам. Та няма и да пипам никакви регистри. Няма и да търся чистещи програми. Както казах, считам че се справихме с проблема. При следващи неприятности пак ще ви питам и така...
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Не си се справил за съжаление, само си казал на вина да не пуска програмата при старт на компа, но това не значи ,че при по-нататъшна работа, някоя резидентна програма няма да я стартира. Иди в контрол панела и направи каквото са ти писали колегите. И не, не е изтрил ънинстала (50%), щото много програми го нямат явно туй екзе, има си го някъде в сиса.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Някой чете избирателно.
          Нали така тръгна темата. Изтрих всичко по правилата, но тя продължи да се стартира. Ако се появи някъде нещо, пак ще се оплача...

Коментар

Я пусни от старт ъп -> сърч -> фор файлс ор фолдерс -> ол файлс енд фолдерс ->името на програмата (само първата част) *.ехе и ще видиш дали си я изтрил, или даже по-добре без разширение "ехе" , само първата част на името.
            Е, не е задължително изпълнимият файл да съдържа дори и част от името на програмата , но е възможно.
            И не чета избирателно, писал си , че си изтрил директории и шорткъти, което не е равнозначно на деинсталация. Това не е лист хартия, на който като изтриеш нещо с гумата и то си е изтрито, в случая иима индиго под листа.
            И нищо лично, че много лесно се засягате, аз също не разбирам от компютри, и от компоти също.
            Последно редактирано от maystor; 01-08-10, 14:02.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Да не пускам нова тема.
              С Виндовс XP съм. Има ли възможност някои файлове да се отварят само с парола. Демек да ги направя скрити за любопитци.
              Гледах по програми и инструменти, но нищо не открих.
              Трябва ли да уточня, че файловете ги има и искам впоследствие да ги укрия.

Коментар

Божич, може, но е галимация. А ако Вин-a реши да се покапе нещо, я ги намериш повече файловете, я не.
                Има разни програмки от сорта на Folder Lock и подобни, но поне аз не съм попадал на нищо, което да ти препоръчам с чисто сърце.

Драсни си папката със секретните файлове на една флашка и си я носи в джоба
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Както каза tef4o е "галимация", но прочети тук... мисля, че е обяснено подробно
                  http://www.itninews.com/articles.php?article_id=16
                  А ако става въпрос за офис приложения, офис пакета има такава опция и се намира в tools(инструменти)...
                  И все пак, ако кажеш за какви файлове става въпрос може би ще ти дадем и по-конкретни отговори
                  Успех !
                  Последно редактирано от caterpilar; 10-10-10, 23:08.

Коментар

И нещо подобно от мен - ако не са много файловете и няма всезнайковци наоколо можеш да подходиш индивидуално - преименуваш файла ако името му значи нещо, сменяваш и разширението, на .bojitch например и Windows няма да знае какво да ги прави тези файлове. Няма да им слага иконка с програмата, която ги отваря. Ти ги отваряш с десен бутон и open with -> choose program. Но не трябва да слагаш отметка на "allways use the selected program".
                    Така сложно ли е?

Коментар

Това почти не го разбирам, но, ако няма друго, ще го пробвам.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                        Има ли възможност някои файлове да се отварят само с парола.
                        Колега bojitch, препоръчвам ти малка, безплатна и много-много добра програмка точно за това за което ти трябва! Програмката е TrueCrypt, надеждно шифрова и защитава с парола, файлове, папки и др. При добра парола е практически невъзможно, дискретната информация да бъде видяна от други хора ! Има доста информация за работа с нея в интернет. Ето един ориентир : http://www.itninews.com/articles.php?article_id=15
                        LZ1DVB

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Драсни си папката със секретните файлове на една флашка и си я носи в джоба
                          Не че е неразбиваемо, ама може да си ги RAR-не с една хубава дълга парола. Така поне ще клъцне достъпа на 99.9% от "любопитковците", без да се налага да мъкне флашка в себе си постоянно.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако твоят "Windows" е с отделни потребители - например аз у дома съм направил потребител за всеки, то ще можеш чрез десен миши бутон на папката в която са файловете -> properities -> security да установиш, кой има право да влиза в папката.

Ако не - аз съм за това, което препоръча sparky. Иначе има и програми за криптиране и с високо ниво на сигурност, но повечето са адски софистикирани и ще трябва да ти проведа курс на обучение, което предполагам ще ти е досадно...

Коментар

Най-интелегентно е наистина да се дефинират права за достъп до ресурси. Истинското администриране се осъществява през gpedit.msc . Паролите - също вършат работа, но задължително "гадни" пароли със специални символи.
                              Любима парола, която "заимствах" от един колега е: nenemiseaka. Лесно се помни и не влиза в топ 500 на най-често ползвани пароли. Просто човека толкова ентусиазирано възкликна, когато си я намисли, че нямаше начин как да не я запомня и аз... При моя вариант слагам 3-4 спец. символа ...

Атрибут "Hidden" също върши работа при правилно администриране.
                              Последно редактирано от p-pleven; 11-10-10, 16:47.
                              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                                И нещо подобно от мен - ако не са много файловете и няма всезнайковци наоколо можеш да подходиш индивидуално - преименуваш файла ако името му значи нещо, сменяваш и разширението, на .bojitch например и Windows няма да знае какво да ги прави тези файлове. Няма да им слага иконка с програмата, която ги отваря. Ти ги отваряш с десен бутон и open with -> choose program. Но не трябва да слагаш отметка на "allways use the selected program".
                                Така сложно ли е?
                                +1
                                "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
                                "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X