Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имате ли собствен уебсайт, как си го направихте и колко ви струва.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имате ли собствен уебсайт, как си го направихте и колко ви струва.

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
    Да ти дам една от моите да я хакнеш ако можеш,

е тука ще стане интересно
    Абе мога, ама хихи - нема смисъл
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Хе хе, аз пък забивам петите и казвам че не можеш, шото съм си вързал гащите, както се казва оставям глупавия спор настрана и давам мойте 2 стинки по-темата.

Бих препоръчал на крайния потребител да се провери и за свободни агенти. Взимат по-ефтино и най-често през деня работят точно в едно от тези студиа в които бихте отишли и набили хиляди левове за най-обикновен сайт. Най-добре е познат. А и изработката на един сайт е може би най-малката работа по него, после следва подръжка, оптимизация (НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО Е ОПТИМИЗАЦИЯТА - дори и да имате най-красивия и функционален сайт няма файда ако никой не го вижда) и т.н. Имайте това в предвид като обмисляте проекта.

Ако става дума за голям проект - никога през студио, просто не си заслужава. Ако сумата надвишава 10.000 лв - ами просто си наемете програмист. За 5 месеца не може да си представите колко работа може да свърши един читав програмист.
      Последно редактирано от jkolarov; 16-12-09, 18:24.

Коментар

Тази прословута "оптимизация" е всъшност голям ташак - един вид плащате рекет на спамерите. Ако имате сайт в който има смислена информация и тя се поддържа регулярно със сигурност ще изпреварите голяма част от "оптимизаторите".
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
          Тази прословута "оптимизация" е всъшност голям ташак - един вид плащате рекет на спамерите. Ако имате сайт в който има смислена информация и тя се поддържа регулярно със сигурност ще изпреварите голяма част от "оптимизаторите".
          в голяма грешка си
          EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Значи аз не давам пари за оптимизация - правя си я сам. Това превръща ли ме в спамер? Колега, ще прощаваш ама тотално не съм съгласен. Доста експерименти се проведоха в последните няколко години, включително и в БГ пространството, които потвърдиха мнението ми. Всъщност изобщо нямаше да го твърдя, дори да го напиша с големи букви, ако не бях толкова убеден в правотата си. И всичко това възоснова на личен мой опит.

Коментар

Аргументирай се :> По-принцип се занимавам пряко с няколко оносително популярни бг сайта (общо зето новинарски но с определениа аудитория) около 15-20 000 посещения на ден никога не сме използвали така наречените "seo специалисти" още повече така нареченото "black hat seo" което много от пишман оптимизаторите продават като услуга и сменя да твърдя че ако определен сайт е добре подържан и редовно му се налива нов контент то ще задмине "оптимизираните" сайтове за нула време.

Коментар

Не колега - естествено че не те превърща в спамер - казвам ако имаш актуален сайт с актуално инфо - продукти проекти етц - ще изплуваш над плявата така и така - ако просто си направил една картинка с телефон адрес и име и са я турил някъде няма да изплуваш никога. Тоест ако си добър специалист в дадена свера споменът ти сайта с добро (какъвто и да е) тук там , хората така и така ще те открият - ако си им полезен ще те открият и други.
                ps. Да допълня - явно имаме разминаване в мненията що е то оптимизация - слагането на мета тагове ключови думи етц не е оптимизация - то си заължителност. Понеже много се раздухват насам натам така наречените "сео оптимизатори" (фирми и хора) - изказвах мнение за тях.
                Последно редактирано от persuader; 16-12-09, 19:06.

Коментар

Момчета, наричате "дизайнери" хора, които нямат понятие от съотношения, крупности и др. неща, които са основата на всеки дизайн. това, че някой е учил 2 години и е излязъл с диплома, на която пише И "дизайн", въобще не го прави дизайнер. Дизайнер може да стане човек, който е завършил я архитектура, я художествена академия, я нещо подобно. Дизайнер, учил дизайн е ПУЦ.

Коментар

Аргументирай се :> По-принцип се занимавам пряко с няколко оносително популярни бг сайта (общо зето новинарски но с определениа аудитория) около 15-20 000 посещения на ден никога не сме използвали така наречените "seo специалисти" още повече така нареченото "black hat seo" което много от пишман оптимизаторите продават като услуга и сменя да твърдя че ако определен сайт е добре подържан и редовно му се налива нов контент то ще задмине "оптимизираните" сайтове за нула време.
                    Явно имаш поглед на нещата
                    И явно сайтовете са от някоя уеб група
                    И като давахте заданието на разработчиците нали драснахте там - да са с валидни езици и да следват политиките на търсещите машини, да се генерират сайтмапове и рсс-и, да са обвързани с web2.0 мрежи и тн. и тн.

Ето това си е SEO-то в чистия му вид - другото вече е тарикатлък

И понеже си в изгодна позиция, от гледна точка на съдържанието на сайтовете и добрата парА дето сте дали за разработката - разгледай другата позиция.

Макар и порочна, именно тя е причината да има SEO фирми (според мен)

Баба Пена от селото Х с много добре развит селски туризъм плаща на едно комшийче с кило ракия + един локум да и направи сайт, че видиш ли от всички 200 къщи за гости само тя нямала сайт и бизнеса не върви.
                    Докато хапва локума момчета прави сайта и го качва

Хубаво, ама на баба Пена дъщерята влиза в гугъл и търси къщата на баба си ама найсе - няма я - всички други излизат, барабар с хилядите оферти на туристически агенции, само тяханата къща липсва.

и кво прайм ся?
                    естествено ще се обърнем към SEO master (може и към SEO master of disaster) да оправи работата, че инъче пък ракията и локума на вятъра отишли. Ръсят едни пари на seo-то, той си свършва работата докъдето може.
                    Баба Пена щастлива - страницата и излиза на последна позиция от втора страница.

Ама след месец - проблем
                    Вече не сме на втора ами на 4-та страница

Порочният кръг вече е затворен

И така докато на щерка и не и писва, и отива при кадърни хора да и направят кадърно сайта, като и кажат и какво да прави, за да си седи напред в резултатите

Май се увлякох но исках да дам именно пример със сайт в който съдържанието се обновява рядко, а желанието на клиента да излезе в резултата на точноопределена фраза съвпада с желанието на още 300 собственици на сайтове

А другите дивотии като black hat seo - ми дивотии - до време ще са и след това - наказани.

Момчета, наричате "дизайнери" хора, които нямат ...
                    Добре де - разработчици
                    Макар да съм виждал трагедии от "дизайнери" и супер класни изпълнения от "разработчици"

Коментар

Да по принцип спазваме стандартите - пише се доколкото може според спвцификацийте на w3c - на разработчици не плащаме тъй като самите ние сме такива - аз съм сисадмин но си имаме и девелопери - с интернет се занимавам още преди вобще да се развият търсачките като услуги имаше само web директории за които спазването на стандарта си беше задължително - идеята ми беше по скоро - ако имаш сайт който предлага някаква услуга и го развиваш то ще има и полза от него - ако си направил такъв само защото другите имат и просто си седи в интернет на очаквай някакви ползи от него независимо какви сео трикове използваш. Като цяло исках да кажа да не се лъжат хората от думички като сео оптимизация web2.0 мрежи етц. без читав контент който се обновява регулярно и рекламиране на сайта от него няма да има полза . Едни хора не си вършат работата - ти се възползваш от това да ги превариш в резултатите но това е само защото по принцип работата не е свършена както трябва ако всичко е написано според препоръките на самите търсещи машини за да излезеш напред има 2 начина - платена рекмата и читав контент - платената реклама отпада по обесними причини - значи контента е това което ще изтреля сайта на баба Пена пред този на останалите баби.

Коментар

Да по принцип спазваме стандартите - пише се доколкото може според спвцификацийте на w3c - на разработчици не плащаме тъй като самите ние сме такива - аз съм сисадмин но си имаме и девелопери - с интернет се занимавам още преди вобще да се развият търсачките като услуги имаше само web директории за които спазването на стандарта си беше задължително - идеята ми беше по скоро - ако имаш сайт който предлага някаква услуга и го развиваш то ще има и полза от него - ако си направил такъв само защото другите имат и просто си седи в интернет на очаквай някакви ползи от него независимо какви сео трикове използваш. Като цяло исках да кажа да не се лъжат хората от думички като сео оптимизация web2.0 мрежи етц. без читав контент който се обновява регулярно и рекламиране на сайта от него няма да има полза . Едни хора не си вършат работата - ти се възползваш от това да ги превариш в резултатите но това е само защото по принцип работата не е свършена както трябва ако всичко е написано според препоръките на самите търсещи машини за да излезеш напред има 2 начина - платена рекмата и читав контент - платената реклама отпада по обесними причини - значи контента е това което ще изтреля сайта на баба Пена пред този на останалите баби.
                        щом не плащате на разработчици и тем подобни, значи проекта е личен - браво че се справяте!

но хората няма как да не се лъжат за сео-то. всеки иска да е първи но това, че са минали тънко със сайта почти винаги им гарантира забвение в търсенето. и като манна небесна се появява някой, дето ще ги изкара от кризата, понеже вече са питали комшийчето дето прави сайта дали може да го изкара напред, и то е отговорило отрицателно.
                        естествено, тук говорим за съдържание за масово потребление а не за сайт на "суб-индуктивен-адронен-колайдер" (таз голяма глупост аз я измислих)

и пак не съм съгласен с теб за рекламата vs съдържанието

нали се сещаш баба пена в каква мозъчна криза ще изпадне, като и кажеш че трябва да даде съдържание за история, екип, предимства, информация за района, че след това и легенди през 5-6 дена да си измисля и да ги публикува. ако не си виждал подобна гледка - аз съм - трагично е.
                        чакаш материала по месец минимум. но пък очакванията са големи - много съдържание.
                        и най - накрая като тръсне 5 реда и се чудиш какво да ги правиш

затова за нея е по удобно да ти плати пари, да и създадеш рекламната кампания (таргети, съдържание, ключови думи, картинки...) и да плаща регулярно едни дребни суми за клик според бюджета и, от колкото да мисли легенди.

този брейнсторминг в ареата и ще и се отрази зле на ишиас-а

та кажи коя е уеб групата
                        Последно редактирано от Тодор Пашов; 17-12-09, 02:02.

Коментар

Я кажете на каква база определяте тия цени от рода на 1000лв за фирмен сайт с 10 статични страници, 20 снимки, w3c валиден и tableless код, SEO, форма за контакт, без CMS

- време за изработка
                          - сложност на изработката
                          друго ?

Коментар

Аз съм забелзал, че ако човек иска да му се вижда сайта /стоката която продава/, трябва да си пусне рекламка по съответните форуми /ако продава китари, да си я пусне в музикален форум/ и така като я видят хората, ще кажат и на познати. Да чакаш на търсачката да ти изкара сайта на първа страница ми се струва много оптимистично.

Коментар

Я, тя темата си върви
                              За SEO-то процедираме така:
                              Още като правим сайта му залагаме клиента сам да може да си пише ключови думи, описание, обясняваме му горе-долу как да си напише тектовете и как да е структурирано съдържанието. С други думи му даваме готов инструмент, скойто да работи.
                              Както пише по-нагоре, ако има нюх за маркетинг, сам си обновява съдържанието, поства си сайта по безплатни директории, портали и форуми, разменя някой банер, рекламира си сайта с флаери и т.н. и ако няма ужасна конкуренция си излиза най-малко на 2-ра страница.

Ако дойде баба Пена, с локумения сайт, я питаме на кои думи иска да е на първа страница и какъв бюджет има. Проверяваме каква е конкуренцията за всяка фраза и й обещаваме на кои ще излезе с нейния бюджет. Дава половината, пренаписваме и кода на сайта, пишеме и на ново текстовете, добавяме й нови секции и й пускаме реклами с намаление в подходящи сайтове. Ако е доволна и сме си изпълнили обещанията ни дава другата половина. Ако й купим реклама за 3-4 месеца и конкуренцията не налее милиони, ефекта от цялата работа седи до около година.

Има нещо много важно! В сайта на баба Пена може да влизат по 300 човека на ден, но ако цените й са солени никой няма да й звънне и парите й за SEO ще потънат. Това вече си е нейна работа.

Я кажете на каква база определяте тия цени от рода на 1000лв за фирмен сайт с 10 статични страници, 20 снимки, w3c валиден и tableless код, SEO, форма за контакт, без CMS

- време за изработка
                              - сложност на изработката
                              друго ?
                              Ако говорим за сайт по поръчка: да. Време, сложност и субективна преценка за това колко ще ни мъчи клиента и дали е приятна темата за работа, също и дали в момента имаме други важни поръчки, но горе-долу е такава цената. По-скоро променливите са в екстрите. Ако проекта е приятен за тези пари ще му направим и флашове, лого, карта, форми, банери и т.н.

Междувременно искам да ви благодаря за темата, защото от части заради нея разработваме нова услуга, при която стойността на изработката се намалява на половина, като и се получава така, че човек може да получи сайт практически с всякакъв бюджет, като винаги ще е с контролрн панел и професионално изработен и няма да го има положението баба Пена.
                              Последно редактирано от iassen; 23-12-09, 03:39.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X