Здравейте, наскоро ми се наложи да си правя уебсайт. Отдавна си го мислех, но все не ми оставаше време. Понеже нямам знания по HTML и FLASH, реших да използвам сайт с онлайн софтуер за разработка на страница във флаш формат. Засега цялото удоволствие, заедно с регистрация на домейн ми струваше 2$, като от следващия месец ще трябва да плащам между 5 и 8$ за хостинг месечно, в зависимост от избрания план. Може да пишете в темата, или да отговорите на анкетата - просто ми е интересно как другите са се справили с тази главоблъсканица, да получа някой ценен съвет или да дам такъв, ако мога.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Имате ли собствен уебсайт, как си го направихте и колко ви струва.
Свий
X
-
Имате ли собствен уебсайт, как си го направихте и колко ви струва.
121Да, сам си го направих25.62%31Да, платих си да ми го направят14.88%18Не, но имам намерение да си направя23.14%28Не, нямам36.36%44Анкетата е изтекла.
АлександърТагове: Няма
-
До: Имате ли собствен уебсайт, как си го направихте и колко ви струва.
В момента се боря с Google Analytics и изобщо линкването на сайта ми със Google търсенето. Нямах си на представа колко съм бос в тази област, ама за всичко си има първи път.
Проблема е , че съм си регистрирал домейна в godaddy.com, но сайте се хоства на друго място - във wix.com. По принцип последните твърдят, че са google friendly - т.е. сайтовете им излизат в търсачките, въпреки че са изцяло флаш.Александър
-
Ако искаш да изкарваш пари от тоя сайт подходът ти е тотално погрешен.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Имам,един приятел ми го направи за 2 бири.Не е вьрха на сладоледа,но за 2 бири си струва.
Преди тоя пак имахме един,той пьк сьвсем за без бири беше,но флаш и не излизаше по тьрсачки.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеАко искаш да изкарваш пари от тоя сайт подходът ти е тотално погрешен.
Ще бъда благодарен, ако ми кажете кое е погрешно в подхода ми.
Може би това, че сайта е Флаш е доста сериозен проблем, така че може до следващия месец да си направя обикновен HTML и да го хостна някъде другаде.
p.s.
Вече виждам, че сайта ми излиза в Гугъл при търсене.Александър
Коментар
-
Ако искаш просто да имаш сайт и две бири вършат работа,
но за да ти ВЪРШИ РАБОТА тоя сайт трябва да се наблегне на дизайна и разработката, а в България не са много хората които могат да ти предполажат качество в работата.
По принцип човек който не е професионалист ми се вижда смешно сам да реши да си направи сайт, поне ако е сериозен към бизнеса си.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнениеАко искаш просто да имаш сайт и две бири вършат работа,
но за да ти ВЪРШИ РАБОТА тоя сайт трябва да се наблегне на дизайна и разработката, а в България не са много хората които могат да ти предполажат качество в работата.
По принцип човек който не е професионалист ми се вижда смешно сам да реши да си направи сайт, поне ако е сериозен към бизнеса си.
Адреса ми е в профила, не искам да го публикувам директно във форума, защото не е правилно.Александър
Коментар
-
Ъъъъъъ, какъв професионалист е нужен за едно портфолио ?
Всяко портфолио има максимално изчистен и опростен дизайн. Особено тези, които са свързани с артистични прояви като архитектурни визуализации, анимация(като обикновено използват около 2 мин showreel-ове), графика.
За въпросното портфолио или използваш flash, в който да имаш две-три секции или HTML, в който отново две или три секции. Това са:
- Портфолио - където показваш работите си, естествено най-добрите подбрани;
- Контакти - кратко и ясно - име / телефон / мейл;
- Информация (опционална) - примерно като използван софтуер за дизайн, макар, че това може да се напише и на снимките;
И това е. Нито ти трябва повече, нито някой ще гледа повече.
Коментар
-
Ами мойто сайтче е точно така структурирано - една начална страница,
една с въпросното портфолио - две "cover flow" галерии и един слайдър.
После една кратка страница "за нас" и една за контакти - общо 4 страници.
На тази за контакти съм сложил форма за директен контакт, гугъл мапс, с маркер и текст с телефон и мейл. Разбира се, може лесно да се едитва и променя. Google analytics е свързан с домейна, видях че ми е показал колко посещения има и от кой град. Виждам, че може да се добавя гугъл търсене в самата страница, но не знам дали е нужно при такъв малък обем.Александър
Коментар
-
Не, интегрирането на търсачката на google не е необходимо. Особено за портфолио. Там показваш разработките си като професионалист в дадена област, за това е прието то(портфолиото) да има максимално опростен дизайн, без да се задълбава излишно.
Най-лесното, което можеш да направиш е да пратиш сайта на твой приятели да го разгледат и да кажат с няколко думи дали го намират за удобен за навигация, дали виждат добре представените работи, дали има нещо нужда от промяна, но да го кажат от позицията на евентуални клиенти, който го гледат.
Другото, което можеш да направиш е да разгледаш чужди портфолиа и да видиш как те са структурирани, кой какво и как е заложил в тях, какви платформи използва, дали е flash или html и в последствие да го разработиш.
Коментар
-
Ако темата е за този конкретен уеб сайт заглавието трябва да се промени. Веднага бих обеснил, защо това мнение според мен е грешно"Ъъъъъъ, какъв професионалист е нужен за едно портфолио ?"
Темата обаче е друга, а по нататъшното обсъждане ще замяза още повече на скрита реклама
Коментар
-
Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнениеАко темата е за този конкретен уеб сайт заглавието трябва да се промени. Веднага бих обеснил, защо това мнение според мен е грешно и бих дал няколко примера на хора от бранша, които имат портфолио сайтове и уж са прости, ама са на светлинни години напред от гореобсъждания проект.
Темата обаче е друга, а по нататъшното обсъждане ще замяза още повече на скрита реклама
Коментар
-
Заглавието на темата си е на мястото, не е нужно датърсим под вола теле. Има си и анкета , която виждам е доста информативна. Конкретния сайт повече няма да коментираме, нека всеки сподели опита си и се надявам темата да бъде полезна за всички, избрали отговор 4 от анкетата.Александър
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар