Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имате ли собствен уебсайт, как си го направихте и колко ви струва.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имате ли собствен уебсайт, как си го направихте и колко ви струва.

Първоначално публикуван от diecast Преглед на мнение
    Искаше да знае другите, които имат портфолиа или някакви сайтове, които рекламират/представят дейността им в Интернет, дали те са си ги правили или са платили на уеб дизайнер да им ги направи.
    Печелившият бизнес подход е да се довериш на професионалист. За какво и да било. Тнтм-то и направи-си-сам беше на почит единствено при тоталната липса на каквото и да било при социализЪма.
    Те това е. А колко ще плати на професионалист - е това вече е въпрос на преговори.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Все още е на почит сред хората, които имат време и желание да го направят сами и да научат нещо ново и интересно, което може да им се окаже в + за в бъдеще,

Коментар

Мисля, че сте на път да откриете топлата вода. Още малко не ви достига. За какво е анкетата? Дали имам сайт или дали бих платил за изработката му? Или кога ще започна да продавам сайтовете, които правя от.......утре?
        Нека си кажем няколко истини:
        1. Интернет презентациите набират все по-голама сила и ще имат все по-голяма роля при продажбата на продукта.
        2. В този смисъл, те трябва да бъдат изработени професионално, т.е. художествено издържани, интерактивни, правилно структорирани и т.н.
        3. Това не става за три дни четене на книгата "Как да работим с CorelDraw".
        4. Струва пари (от 300 лв. до 20 000лв.) в зависимост от целта и вида на сайта и кое гоялмо "Студио" за изработка избереш.

Ако все пак ти се четат книги, сигурен съм че доста хора биха ти завидяли, че имаш нужното свободно време
        LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Според мен сайтът ти портфолио е сполучлив.
          Единственото, което ми направи лошо впечатление е това че в категорията "За нас" изчезва тъмния бекграунд и по този начин се променя "рамката" на сайта.
          Иначе не мисля че е необходим професионалист за да бъде създадено портфолио.
          В случая този сайт едва ли ще изкарва пари. При ахритектите може би има по-голяма вероятност, но да речем в моят случай съм си сглобил някакво сайтче просто задаради идеята. Не очаквам оттам да потекат клиенти.
          Ако сайта ще е "търговски" то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се прави от професионалист, най-добре от екип от професионалисти!
          Фронт енд, бек енд, индексиране в гуугъл - това са неща, за които е най-добре да се ползват професионалисти и да не се жалят пари.
          Георги Тонев

Коментар

Според мен сайтът ти портфолио е сполучлив.
            Единственото, което ми направи лошо впечатление е това че в категорията "За нас" изчезва тъмния бекграунд и по този начин се променя "рамката" на сайта.
            Иначе не мисля че е необходим професионалист за да бъде създадено портфолио.
            В случая този сайт едва ли ще изкарва пари. При ахритектите може би има по-голяма вероятност, но да речем в моят случай съм си сглобил някакво сайтче просто задаради идеята. Не очаквам оттам да потекат клиенти.
            Ако сайта ще е "търговски" то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се прави от професионалист, най-добре от екип от професионалисти!
            Фронт енд, бек енд, индексиране в гуугъл - това са неща, за които е най-добре да се ползват професионалисти и да не се жалят пари.

Подвеждащо мнение! Сайта ти не е добър, единствения му плюс е че ти е без пари (:

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
              Подвеждащо мнение! Сайта ти не е добър, единствения му плюс е че ти е без пари (:
              Найстина ли всички обичат сайтове, дето са тежки, картинките им излизат като на слайд шоу, става мудно, бавно, като му цъкнеш опция и да изписва "лоадинг, плииз лайт" .

Коментар

Ми да аз обичам сайтове правени само от професионалисти, всичко останало го подминавам и не го поглеждам даже....
                Обичам сайтовете първо да ми отварят една картинка от 20-30мб и да пише моля изчакайте, после да ми извърти някви клипчета, пак да почакам, като ми излезне самата страница да има някви раздвижени колонки и лъскави картинки и да се чудиш у кой свЕт си и накрая след 2 часа ровене за дадена отсъстваща важна информация ти просто я забравяш...
                а иначе сложили ми на няква елементарно фонче всичко, което ме интересува... тва изобщо не е интересно

АЗ лично предпочитам да прочета 2-3 книги, отколкото да се доверя на многото професионалисти

нищо лично и никого не ангажирам с мнението си

Коментар

макар, че като се замисля и това не е плюс (: аз лично не бих отишал при човек с подобна презентация на проектите... като не можеш да платиш на някои, поне го прави максимално опростено и изчистено от кликове. Сайта освен зле изпълнената техническа част, която само ще пречи занапред, визуално е много разхвърлян, съдържа куп ненужни елементи, претрупан, ужасна цветова композиция, шрифтове и фундаментално глуповата структура и визуализиране на проектите, общо взето - миш маш!
                  Позволих си да го коментирам само поради факта, че това са все ключови елементи на които трябва да се наблегне при изготвянето на проектите. Хората които искат да имат интернет присъствие, трябва да седнат и да се замислят над тях - защото за да спечелиш потребителя той трябва да има за какво да се хване... да му се помага.. да го олесняваш... да му е приятно.

Коментар

ANARCHY

професионалисти е много общо казано, те и мойте сервизджий на колата са професионалисти и взимат парички, ама...

Коментар

Колеги, нека не променяме насоката на темата. Основната цел е да се види ясно, черно на бяло кой как се справя с темата "собствен уебсайт". Не искам да умаловажавам труда на специалистите по уебдизайн по никакъв начин, нито да прокламирам идеята, че за това не трябва да се плаща на професионалисти. Аз лично в момента в който разполагам със средства и смятам, че е дошло времето, задължително ще се насоча именно към такова решение. Не смятам, че съм направил някакъв шедьовър, нито смятам, че ще спечеля някакви пари от това. Смятам обаче, че преди да отида при някой трябва да знам какво искам, да знам колко би ми струвало и какво ще ми донесе. Не вярвам някой от вас да отива в сервиза без да има някаква бегла идея какво не му е наред в колата. Не смятам, че някоя фирма отива в рекламна агенция и им казва "направете ми някаква реклама там 5 минути по телевизията" и тръска по 60-70000 лв на излъчване. Не смятам коментари от рода на горния за полезни. Ако си професионалист и можеш да прецениш кое е хубаво и кое не е, може и да споделиш малко от своя опит.
                      Това не е тема "направи си сам и не давай пари на никого". Смятам, че ако отида при някой професионалист, ще отида с концепция, с ясната идея каква структура искам да има сайта ми, къде да е акцента/акцентите в композицията на портфолиото и т.н.
                      Факт е, че щом функционират сайтове за създаване на безплатни такива, не съм единствения който ги ползва.
                      Факт е, че щом има уебдизайнери, има хора които ползват и техните услуги.
                      Анкетата го показва много ясно.
                      Всичко си има цена и безплатни неща няма, но също така е добре да се знае приблизителната цена на нещата които купуваме.
                      И така, компетентните колеги, вместо да спамят темата и да я превръщат в обсъждане, могат да споделят - какъв сайт струва 300лв и какъв струва 20 000лв. Защо струва толкова, колко време им отнема да го направят и какви са предимствата на всяко едно решение. Аз досега клиент който не знае какво иска и после дава пари не съм срещал, и не смятам че има такива.

П.С.
                      Не знаех, че сайтовете се правят на Corel Draw.
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        Не смятам, че някоя фирма отива в рекламна агенция и им казва "направете ми някаква реклама там 5 минути по телевизията" и тръска по 60-70000 лв на излъчване.
                        Всъщност точно така казват.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Значи парите, с които работят не са техни и не им пука какво ще става с тях. Ако човек с пот на челото си е изкарал парите, ще гледа къде отива всяка стотинка - иначе рано или късно ще остане без нищо.
                          Александър

Коментар

Една малка подробност относно "професионалистите". Внимавай, когато дойде момента да го изгражда професионалист, да не го изгради от някой безплатен шаблон свален от интернет и да ти вземе парите за нещо, което си могъл и сам да си направиш.

Коментар

Именно за това отиваш с готова концепция, за да няма мърдане. Иначе темплейти кокото щеш из нета. Аз съм съвсем наясно, че не съм сътворил нещо велико, но 90% от "професионално" разработените сайтове са крадени, с крадени концепции, с крадени темплейти. Същата история е и с архитектурните проекти. Просто у нас интелектуалната собственост не се признава от никой и не се зачита. Нека колегите, които знаят само да критикуват, да отидат и да погледнат сайтовете на Сантиаго Калатрава или на Жан Нувел и да си кажат мнението. На мен лично сайта на Нувел ме озадачи първия път с "матрицата" на проектите и ми беше малко сложен за навигация, но като се замисля, е едно от най оригиналните решения и по скоро клони към криейтив уеб дизайн, отколкото към портфолио.
                              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                                Значи парите, с които работят не са техни и не им пука какво ще става с тях. Ако човек с пот на челото си е изкарал парите, ще гледа къде отива всяка стотинка - иначе рано или късно ще остане без нищо.
                                Не. Просто ти няма как да знаеш каква реклама ти трябва. Нито пък можеш да си направиш такава, каквато ти трябва. Та затова отиваш и казваш - искам да си рекламирам едикакво си.

И за да си говорим пак за сайтове - в изграждане на един сайт самата му изработка е най-евтиното и лесно нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X