Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имате ли собствен уебсайт, как си го направихте и колко ви струва.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имате ли собствен уебсайт, как си го направихте и колко ви струва.

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
    Не съм много съгласен с това
    Ако ти го прави фирма може и да е така но ако ти го прави човек на свобона практика може да излезе на полвина даже при това качеството да не отстъпва
    Хехе, и аз така знам - само дето убавите стоки от десно, евтините у лево.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На другите места може да важи това правило в някаква степен но при уеб-а не мога да се съглася че ако е под 1000лв. то качеството не струва

Коментар

Ти се занимаваш професионално? Имаш поръчани поне 15 сайта? Изкарал си пари от тия ти поръчани сайтове? Или просто разсъждаваш теоретично как би могло да бъде?
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Да, имам определен опит и представа приблизително колко време е нужно за да стане някаква функционалност като хората

Коментар

Интересно
            www.joomla.org
            Някъде за два часа имаш сайт и си си го пуснал сам (ако се пребориш с адски смотания интерфейс) - демек без пари един вид.
            Ама за нищо не става А защо не става ще обяснявам друг път и на друго място.

Ами дизайн на сайта? Ми сео? Ми още али бали? Без които от тоя сайт полза няма, освен собственото ти удовлетворение, че имаш сайт?
            Щото аз писах вече, че самата техническа изработка е най-евтината част от един сайт.

Поздрави

Коментар

Joomla e в същност контролен панел, но макар и безплатна трябва да се закачи към сайт...

Да кажем че човек тръгне от тук: Харесва си готов дизайн от www.tyxo.com или http://www.templatemonster.com/
              Купува си го и реши да закачи Joomla. Пак ще му трябва някой да му го закачи и да промени това-онова, да закачи брояч, да оптимизира съдържанието и то пак идваме на около 1000 лв. цялата работа и то за не уникален сайт а сглобен, със сложен панел, без поддръжка.

А ако например един базисен сайт по поръчка е към 2000лв. с контролен панел, за да не се чудите ето:

Дизайн: 600 лв.
              Рязане и програмиране, както трябва: 300 лв.
              Контролен панел: 700лв.
              Комуникация с клиента, тестове, допълнителни 1000 неща и печалба и данъци: останалата част.

Иначе естествено като всяка услуга цените варират според качеството на изработката, обема, изизкванията и преценката на изпълнителя.
              Сега за някой най-важното е да е евтино, за друг да е хубаво...
              Както се знае: Хубаво, бързо и евтино няма на веднъж. Само по две от тези неща.

Коментар

Готовите системи за сайтове е ясно че са боза
                Аз не ги намесвам тях

в това което пиша че според мен за под 1000лв може да съществува и приличено сайтче(10-15страници) то под прилично разбирам дизайн, сео семантичен (и w3c валиден, tableless)код & urls, възможности за cms и нищо от готови системи

/ явно мойте разбирания са по скромни защото ми се струва грубо една система за управление на новините на сайта който с всички проверки, тествания, връзвания към дизайна и почивки се прави от 0та за 2 часа да струва 200лв. на клиента
                Или форма за контакт която пак с тестване, проверки, защита от ботове, се прави за 30мин и да струва 60лв.
                Това са реални цени гледах ги някъде по сайтовете на разни фирми в тоя бранш /
                Последно редактирано от kraz; 02-12-09, 13:14.

Коментар

Да прав си. Обикновено сайтче с приличен дизайн без панел, но с възможност за такъв е толкова- 1000лв.
                  Всичко е въпрос на пазар, възможности и ситуация. Ако студиото няма работа ще го направи и за по-малко, ако в момента има куп проекти за по 10 000лв. въобще няма и да ти отговорят.

По принцип не е правилно да се разсъждава на база време за изпълнение. Това все едно е да кажеш ми то на доктора една операция му е 6 часа с почивката, защо струва 60 000$?

Има си разходи, наеми, техника, печалба, данъци и въобще нали трябва да има смисъл човек да ги учи тези неща незнам колко време и да ги прави после.

Всеки, който не работи на заплата са му ясни тези работи и няма смисъл да задълбаваме.

Във фирма:
                  Нормален сайт без панел е към 1000 лв.
                  Хубав нормален сайт с панел е към 2000лв.

Под 1000 лв. са компромиси или от изпълнителя или от поръчителя.
                  Иначе е напълно възможно и ако си намерите такава оферта обмислете добре, разучете предишните проекти на човека да видите какво ще е качеството и хубаво се разберете какво ще направи за тези пари, за да не си правите после на ново сайта, или да доплащaте, за базисни неща, както много често става.

Сайта трябва да е:
                  - с хубав, запомнящ се, лесен за ползване дизайн.
                  - да има оптимизация за Гугъл, брояч, обратна връзка.
                  - да е с валидиран, правилно написан код.
                  - да е помислено за обновяването му.
                  - да се намира на професионален хостинг
                  - да е структуран така, че лесно да може да се допълва.
                  - да изглежда добре на всички видове браузери.
                  - съдържанието му да е кратко, ясно и стойностно.
                  Последно редактирано от iassen; 02-12-09, 15:21.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Не си дал много. Всичко под 1000-1500 или е правено от съседа или по някаква друга причина е под пазарната цена.
                    Еее нали знаеш ,че се пазарих.
                    0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

А някой има ли идея как може да се направи в Гугъл Мапс да излиза фирмата с маркер при написването на определена ключова дума - например пишем ремонти и излизат различни фирми в София. Виждам, че директното листване на бизнеса в България още не се поддържа от Гугъл. Четох, че може да се направи лична карта (MyMaps) и в нея да се дават детайли и местоположение. Направих такава, но фирмата ми не се появява.
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        А някой има ли идея как може да се направи в Гугъл Мапс да излиза фирмата с маркер при написването на определена ключова дума - например пишем ремонти и излизат различни фирми в София. Виждам, че директното листване на бизнеса в България още не се поддържа от Гугъл. Четох, че може да се направи лична карта (MyMaps) и в нея да се дават детайли и местоположение. Направих такава, но фирмата ми не се появява.
                        от тук
                        http://www.google.com/local/add/anal...gl=US&hl=en-US

но БГ все още няма
                        EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

С интерес я чета тая тема, че и аз съм в този бизнес. Реших да не се обаждам че и тука гледам има доста професионалисти.

Обаче за Joomla-та не мога да се съглася... Това е един страхотен софтуеър , и перфектен за хора които не разбират на ниво код.

Препоръчвам с двете ръце. Има го изцяло на български, има и много развито Joomla общество, ще отговорят на всичките ви въпроси. Аз го ползвам почти от самото начало, и досега ми е изкарал доста пари (не правя сайтове за клиенти - правя ги за себе си).

Така че, колега Търтей позволете ми да не се съглася с Вас.

П.С. Мисля че се познаваме, ходили сме на една разходка заедно...аз бях с една зелена Нива.

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
                            Така че, колега Търтей позволете ми да не се съглася с Вас.

П.С. Мисля че се познаваме, ходили сме на една разходка заедно...аз бях с една зелена Нива.
                            Познаваме се

А жумлата става само ако не ти се дават пари. Интерфейса й е ужасен, никак не е интуитивна и е бъгава, хаква се лесно и т.н.

Коментар

Хм, от три дни се "услушвам" за разработка на сайт, е няма по навременна анкета
                              Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Познаваме се

А жумлата става само ако не ти се дават пари. Интерфейса й е ужасен, никак не е интуитивна и е бъгава, хаква се лесно и т.н.
                                Да ти дам една от моите да я хакнеш ако можеш,

е тука ще стане интересно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X