Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имате ли собствен уебсайт, как си го направихте и колко ви струва.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имате ли собствен уебсайт, как си го направихте и колко ви струва.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    И за да си говорим пак за сайтове - в изграждане на един сайт самата му изработка е най-евтиното и лесно нещо.
    Предполагам, скъпата част е оригиналната концепция?
    Александър

Коментар

Колега,
      отговори на горните въпроси можеш да получиш само като отидеш до конкретна фирма и поговориш с тях за твоя конкретен проект. Никой не може да ти определи критериийте за сайт 300лв или повече,
      тоест може, но няма смисъл.

Смятам, че ако отида при някой професионалист, ще отида с концепция, с ясната идея каква структура искам да има сайта ми, къде да е акцента/акцентите в композицията на портфолиото и т.н.
      Грешка,
      запознай ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ с бизнеса си, помогни им в набавянето на материали, помогни им в проучването и ги остави те като професионалисти да ти дадат идея как твоя продукт/услуга по максимално добър начин да се представи в интернет. Отиването с готова структура в ръка и събрани впечатления от конкуренти примерно са нож с две остриета, добрите агенции ще могат да отсеят нужното за да постигнат ефект.

Факт е, че щом функционират сайтове за създаване на безплатни такива, не съм единствения който ги ползва.
      тука въпроса е не дали има такива които ги ползват, а успяват ли безплатните решения да задържат вниманието на потребителя...

Коментар

Здравейте колеги, за съжаление не мога да изкажа мнение по този въпрос поради причината че не разбирам много, но аз също искам да си направя уеб страница но не знам как става. Моля ви помогнете и напишете със подробности как става това. Благодаря предварително.

Коментар

Можеш ли да отидеш с готова концепция за ремонт на колата при монтьор. Не можеш. Отиваш с продукта, а специалистът ти поднася концепция. И то не една, а няколко. Ти си избираш и пътя продължава. Така се изготвя сайт. Това е не кратък процес на взаимодействие между Поръчител и Изготвящ. С много предложения, "това-да", "това-не". А самия факт "време", донякъде определя и цената. След това, ценообразуващо е динамиката на сайта. Колкото повече динамика, толкова повече пари. После идва флаш, анимация, звук и прочее, база данни и т.н., и т.н. Не мога да цитирам конкретни сайтове за да дам примери, нито конкретни фирми за Уеб дизайн.
          Има и друга истина: Големите ходят при големите, малките-при малките. За това и сайта на БТВ струва 25 хил.лв., а сайта на "n"-ската фирма за продажба на дивани-500лв. (Цените са измислени, но приблизителни!).
          А в четеното на книги, както вече казах, няма лошо, даже похвално. Аз самия, ако имах време щях да почета също.
          LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
            Има и друга истина: Големите ходят при големите, малките-при малките. За това и сайта на БТВ струва 25 хил.лв., а сайта на "n"-ската фирма за продажба на дивани-500лв. (Цените са измислени, но приблизителни!).
            Той сайтът на bTV струва 25К лв(примерно), защото могат да си го позволят. Все пак именно "малките"/или "средните" дават луди пари за да им въртят рекламите, и в пиковите часове си избиват парите от една вечер рекламно време за въпросния сайт.

Коментар

Първоначално публикуван от diecast Преглед на мнение
              Той сайтът на bTV струва 25К лв(примерно), защото могат да си го позволят. Все пак именно "малките"/или "средните" дават луди пари за да им въртят рекламите, и в пиковите часове си избиват парите от една вечер рекламно време за въпросния сайт.
              Така е! Но дразнещото е, че ако фирмата с диваните беше отишла при това "нам си кво студио за уеб дизайн" и беше поискала същия сайт, цената щеше да е 10 хил., а не 25 хил.лв.
              LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от miroslavkolev78 Преглед на мнение
                Здравейте колеги, за съжаление не мога да изкажа мнение по този въпрос поради причината че не разбирам много, но аз също искам да си направя уеб страница но не знам как става. Моля ви помогнете и напишете със подробности как става това. Благодаря предварително.
                Ами то това е малко извън темата. Пиши ми на лично да ти кажа аз какво съм направил, но има и други начини. Направи една нова тема със заглавие "как да си направим уебсайт" и сигурно и други колеги ще ти дадат съвет.
                Александър

Коментар

Здравейте,
                  Аз с това се занимавам- имам студио за хуеб дизайн. Прочетох темата и ето моите впечатления:

1. Когато човек си купи домейн (www.....com) и хостинг (мястото на някой сървър, на което ще седи сайта- 60-70 лв. на година), а по-добре е да си купи, защото безплатните дават много проблеми, обикновено в контролния панел има някаква лесна за ползване програмка от типа направи си сам сайт. Гуугъл също имаха такава, но нещо я спряха за сега. Та с нейна помощ можете да си направите сами сайт. Както каза някой нагоре в този случай е добре да се придържате към възможно най-базисен и семпъл вид. Не се заигравайте с цветове, функционалности, картинки и форматиране. Ще се издадете, че много не ги разбирате нещата : ) При всички видове сайтове най-важното е да е лесен за ползване и да има възможно най-качествени материали.

2. Сайтовете се делят на: лични, блогове, фирмени-презентационни, фирмени-каталожни, онлайн магазини, портали, и др. по-специфични.
                  За личен сайт можете да си направите сами, за блог има готови схеми в някой от големите блог сайтове, за всички фирмени е добре да бъде направен професионално, защото иначе фирмата не изглежда сериозно пред клиентите си. Хората и да не разбират са чувствителни към това.

3. За Гугъл: Гугъл обича стойностната информация, актуализацията и прост и правилно написан код. Ако в сайта ви има полезна информация за нещо, обновява се и нямате много конкуренция , най-вероятно ще излезете напред в Гугъл за ключовите думи, които касаят съдържанието ви. За правилно написан код има валидатори: http://validator.w3.org/ Другото, което помага е линкове от други добри сайтове към вашият , както и друга реклама- с флаери, лепенки и т.н.
                  До скоро Гугъл не можеше да чете текстовете във флаш страниците.. Вече може... горе-долу.

4. За да обновявате съдържанието имате 3 варианта: Ако сте направили сами сайта си, просто си добавяте нови статии, секции ит.н.
                  Ако сте поръчали сайт на някое студио: или ще си плащате за всяко обновление или на месец, или си поръчайте контролен панел , с който лесно и след това безплатно да обновявате сайта си сами.

5. Един сайт струва от 300 до 20 000 лв. - да така е.
                  за 300 лв. това ще е сайт, който е направен от любител (горе-долу и вие сами можете да си направите такъв) или от приятел про. Това ще е съвсем базисен прост сайт (във вторият случай направен поне с вкус и без много грешки).
                  Обикновено фирмен сайт струва около 1000 лв.
                  Ако има контролен панел около 2000 -3000 лв.
                  Ако има и магазин, плащания и специални модули анимации и т.н. става 3000+ Много зависи и за кой се прави- колкото е по-голям клиента или продукта, толкова е по-голяма отговорността. Сайт , като e-bay да кажем се посещава от милиони хора на ден , има отзад 1000 системи и струва стотици хиляди.
                  Това са сайтове по поръчка!
                  Има и готови- които не са уникални- 400-600лв.

6. Клиентите също като сайтовете са няколко типа:
                  - идва, знае какво точно иска и дизайнера само изпълнва, като ест. дава някой друг съвет, ако нещата не отиват на добре. (зависи от клиента)
                  - идва, нищо не знае и не се интересува- доверява се напълно (добре е все пак да се проверяват нещата)
                  - има цел и смътна концепция, работиш с него докато се избистрят нещата и двамата се учите взаимно (най-продуктивния вариант)
                  - идва , не знае какво иска, чака да му предложиш и само да казва да не (скъп вариант)
                  - идва и казва: искам сайт като на конкурента ми (грешен подход.)
                  Всеки си е прав и си има плюсове и минуси
                  Ето 101 начина да вбесим дизайнерите

Ако решите да си правите сами сайт, е добре да сте любознателен по природа, да разполагате с една свободна седмица и да си купите dreamweaver или flash , може и по-стари версии, защото са по-семпли за боравене и да ползвате темплейтите вградени в тях или уроците. Достатъчно е също и да напишете в Гугъл "как да си направя сайт" примерно.
                  Последно редактирано от iassen; 01-12-09, 17:03.

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
                    Това опеределено ще си го принтирам и закача на стената

А по темата - това не го ли дъвкахме скоро? Със сайта на Volk?
                    EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Пашов Преглед на мнение
                      А по темата - това не го ли дъвкахме скоро? Със сайта на Volk?
                      Еми явно много хора още си мислят, че всички разбират от всичко и че специалистите по даден въпрос са паразити, и като прочетеш две книжки за три дена и това е то цялата философия. Еле па кат остава въпрос за интелектуален труд.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
                        101 начина да вбесим дизайнерите[/URL]

.
                        Това ме разби! Много е яко.
                        Александър

Коментар

Еми явно много хора още си мислят, че всички разбират от всичко и че специалистите по даден въпрос са паразити, и като прочетеш две книжки за три дена и това е то цялата философия. Еле па кат остава въпрос за интелектуален труд.
                          Няма лошо. Има си хора, на които им се отдава, пък и кризата...
                          Както казахте нагоре като с колата е- или отиваш в сервиз или взимаш инструменти от съседа и запряташ ръкави- ако си в час ще се оправиш и сам до някъде, ако не- ще си идеш после в сервиз.

Коментар

На мен ми го направиха за 600лв. Сайта е перфектен но ми се струва ,че много пари съм дал,като чета какво сте писали.Това беше преди две години и не знаех за какво става въпрос.
                            0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
                              На мен ми го направиха за 600лв. Сайта е перфектен но ми се струва ,че много пари съм дал,като чета какво сте писали.Това беше преди две години и не знаех за какво става въпрос.
                              Не си дал много. Всичко под 1000-1500 или е правено от съседа или по някаква друга причина е под пазарната цена.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не си дал много. Всичко под 1000-1500 или е правено от съседа или по някаква друга причина е под пазарната цена.
                                Не съм много съгласен с това
                                Ако ти го прави фирма може и да е така но ако ти го прави човек на свобона практика може да излезе на полвина даже и при това качеството да не отстъпва

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X