Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета за енергоспестяващо устройство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анкета за енергоспестяващо устройство

УрУда все още е забит в един контакт при тъщата. Все още не съм намерил време да отида да го взема. Иначе мислейки по въпроса и най-вече:
    Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    За да са коректни изводите за икономия, единствено правилно е да се види дали има промяна на това дето го отчита електромера в таблото.
    Защото той рабира от косинус Фи.
    стигнах и аз до извода, че единственият адекватен тест ще е с електромер - все пак само от него зависи какво ще платим.
    Имам електромер с лесен достъп на вилата, а там поне ходя често (доста по-често от колкото при тъщата ).
    Смятам да направя следния тест:
    Да пусна едни и същи електроуреди с постоянна консумация на електричество (без хладилник, който се пуска и спира когато му хрумне) със и без устройството. Ще засека за колко време се навърта един киловат и ще дам резултатите тук.
    После, ако има смисъл изобщо, ще го предоставя за тестове. Ако урУда е ташак, изобщо няма смисъл да се набутваш за Еконт.

П.П. За 24 часа "със" и 24 часа "без" няма как да гарантираш 1:1 консумация на електроуредите в къщата. Такъв тест може да покаже големи отклонения.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ако електромера е механичен е по-лесно да се преброят оборотите за 1 или 2 минути. Веднага ще се разбере.

Коментар

Съжалявам за дългото забавяне. Най-после намерих време за въпросния тест. Резултатите за мен са меко казано фрапиращи:
        Включени електроуреди
        Икономични крушки - 281w
        Волфрамова крушка - 100w
        Бързовар - 2000w
        Скара - 1600w
        Телевизор + антена с усилвател - ?w

Какво измервам:
        За колко време електромерът ще направи 10 оборота.

1-во измерване - без урУда: 1 мин 9 сек
        2-ро измерване - с включен урУд: 47 сек
        реших да направя контролно замерване:
        3-то измерване - без урУда: 1 мин 5 сек (тук жената включи водната помпа на камината, че УПС-а умря - бях го изключил от контакта да не пречи на тестовете)

Електромерът е от старите - с шайба и върти малко особено: Червената чертичка като мине, засилва яко шайбата и после забавя и мно-о-ого бавно се показва отново. Ама от ЧЕЗ си го харесват и не са искали да го сменят.

За мен резултатът е неочакван: Електромерът върти по-бързо с включен уред Което значи, че не само не пести, а харчи допълнително.

Коментар

Голяма далаверка се оказа това устройство
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
            Съжалявам за дългото забавяне. Най-после намерих време за въпросния тест. Резултатите за мен са меко казано фрапиращи:
            Включени електроуреди
            Икономични крушки - 281w
            Волфрамова крушка - 100w
            Бързовар - 2000w
            Скара - 1600w
            Телевизор + антена с усилвател - ?w

Какво измервам:
            За колко време електромерът ще направи 10 оборота.

1-во измерване - без урУда: 1 мин 9 сек
            2-ро измерване - с включен урУд: 47 сек
            реших да направя контролно замерване:
            3-то измерване - без урУда: 1 мин 5 сек (тук жената включи водната помпа на камината, че УПС-а умря - бях го изключил от контакта да не пречи на тестовете)

Електромерът е от старите - с шайба и върти малко особено: Червената чертичка като мине, засилва яко шайбата и после забавя и мно-о-ого бавно се показва отново. Ама от ЧЕЗ си го харесват и не са искали да го сменят.

За мен резултатът е неочакван: Електромерът върти по-бързо с включен уред Което значи, че не само не пести, а харчи допълнително.
            Уха! Около 50% преразход и аз не очаквах, това уредче наистина трябва да харчи ток, но твърде малко, съотнесено към киловатите, които разказваш. Електромерът нещо си е накъдрил шайбата, но не вярвам това да му докара чак такава страшна погрешност по реактивен ток.

Сигурен ли си, че някой друг прибор не се е намесил в измерванията? Хладилник, фризер, бойлер, климатик - такива, които сами се включват и изключват през някакъв период?

Коментар

Re: Анкета за енергоспестяващо устройство

Не ви ли омръзна? Въпросният дивайс беше коментиран преди години тук и всички с изключение на търговският му представител (анкетосъздателят) бяха еднинодушни.
              Кондензаторни батерии за подобряване на CosФ има наистина много отдавна, където е необходимо. Има също така електромери за реактивна енергия.
              Методите за икономия на електроенергия са много и различни, но този "уред" не се вписва в нито една схема.
              Устройството може лесно да се тунингова - просто щепселът се съединява накъсо и икономията е 100% гарантирана, поне от токовия кръг, в който е забодено.
              В крайна сметка срещу невежеството си получаваш точно това, което заслужаваш.

Последно редактирано от Scrapheap; 11-01-12, 11:54.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Подозирам.....,че този уруд е съвместна разработка на ЧЕЗ,ЕОН и ИВН,и че чрез подходяща дезинформация служи за допълнително ограбване на честния български потребител.
                0884 987 137
                В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Последно редактирано от mario6; 11-01-12, 12:43.

Коментар

Първоначално публикуван от mario6 Преглед на мнение
                    има такива устроиства,които спестяват тока -просто не отчита електромера един познат в Бояна ги прави -проверено е консултирал съм се с шеф от ЕНЕРГОТО и не могат да ги хванат,но това не е за форум
                    Това нещо може да напише някой за когото токът е нещото което кара "ламБата" да свети.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Изключих хладилника специално за теста - точно поради тази причина - да не се включва и спира по средата.
                      Другите странни уреди, които имам са 2 вътрешни тела от климатик, които се използват като радиатор с вентилатор към локалното парно. Вързани са към УПС за да не спират като спре тока. Изключих и УПС-а от контакта специално за теста, че не го знам кога и колко ток дърпа от мрежата.
                      Нямам никакви други странни електроуреди - все пак това ми е вилата. Водата се топли с въпросния бързовар 2КВт от теста. Бойлерите имат свойството да замръзват, особено когато от ЧЕЗ решат да съдействат
                      Единствено имам леки съмнения в електромера, но при ентусиазъм от нечия страна може да повторим теста на друг електромер. И все пак очаквам сходни резултати с моите.

Коментар

Re: Анкета за енергоспестяващо устройство

В Средновековието са се отнасяли с шарлатаните по правилния начин.
                        Понеже сега сме доста по-информирани и хуманни е редно да се наказват и жертвите на шарлатаните.
                        Последно редактирано от Scrapheap; 11-01-12, 13:44.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                          Това нещо може да напише някой за когото токът е нещото което кара "ламБата" да свети.
                          Всъщност не е точно така... Виждал съм наживо как с подобно устройство електромер от старите тръгва наобратно.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Техниката се развива. Убеден съм, че всеки следващ модел подобно устройство ще е все по-съвършен - ще помага за все по-голяма икономия!
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Всъщност не е точно така... Виждал съм наживо как с подобно устройство електромер от старите тръгва наобратно.
                              Аз също съм го виждал - факт, но съм виждал и осцилоскоп, бръкнат в мрежата до същото чудо. И кривото е, че освен своите уреди, ползвателят може да бъгне и тези на съседите.

Коментар

Замерването на Alexfield е тотално сбъркано. Просто е невъзможно. Ако толкова ток ходи в уруда, той просто ще се изпари за секунда.
                                Обаче е хубаво, че не е отчел икономия - значи е на прав път все пак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X