Тъй като се паявиха много дебати за ефективността на Устройство за икономия на електричество,пускам анкета !!!!!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Анкета за енергоспестяващо устройство
Свий
X
-
До: Анкета за енергоспестяващо устройство
Едно време в Америка...
The Indiana Pi Bill is the popular name for bill #246 of the 1897 sitting of the Indiana General Assembly, which is one of the most famous attempts to establish scientific truth by legislative fiat.
-
Анкетата не е зададен правилно. Т.е. могат да се изказват само хора които вече са тествали устройството и имат конкретна информация по въпроса.
Би могло да се вмъкне едно "как мислите" за да се получат мнения по въпроса.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнениеАнкетата не е зададен правилно. Т.е. могат да се изказват само хора които вече са тествали устройството и имат конкретна информация по въпроса.
Би могло да се вмъкне едно "как мислите" за да се получат мнения по въпроса.. Стига ми и малкото, което съм чел
. И докато тези два въпроса са напълно очевидни за всички, то тук зададения е точно такъв за всички учили малко електротехника.
Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
За мен е може би! Изследователите търсещи perpetuum mobile трябва да бъдат насърчавани. Дори и да живеят на четвърти километър. Тези 30 процента ще оберат всички загуби...че дори и ще останат като запас! Направо нямам тъпение Стефан да се върне и да види темата...
Коментар
-
От: Анкета за енергоспестяващо устройство
Ами... да изтупам праха от тази тема
Бях се зачел в темата за бълбукаторите и видях няколко подмятания за въпросния енерго-спестяващ уред.
Имам такъв. Купих си го преди години от нездраво любопитство на цена 61 лв (сега виждам, че драстично му е паднала цената).
Първия тест беше отрицателен. С включено устройство консумацията беше по-голяма от колкото без него. Както и да е. Напсувах "ги" (които да са те) за шарлатанство. Пък и аз така или иначе друг резултат и не очаквах - просто си задоволих любопиството.
Преди време, обаче, ме амбицираха да му направя по-детайлни тестове на въпросното устройство. Резултатът беше учудващ и за мен. Устройството намалява разхода на електроенергия с 12% (при мен), когато не са включени климатиците. Всъщност именно заради климатиците отначало не съм регистрирал ползата от устройството. Разбира се икономията е далеч от рекламираната в интернет 30%, но въпреки това е положителна.
Все още имам устройството, но го боцнах в един контакт при тъщата, където няма климатици. При мен няма смисъл.
Описал съм резултатите от тестовете в друг форум. Мога да дам линк, стига това да не нарушава правилата тук.Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
Коментар
-
Айде не ни мъчи, направи един копи - пейст. Лесно е, ти го можеш.
Коментар
-
Измервам резултатите с ампер-клещи. Тесвал съм ги за точност на измерване върху крушки 25, 75 и 100 вата.
С ампер-клещите измервам входящата фаза - от електромера. За целта на теста изключих първоначално всички бушони, за да съм сигурен, че измервам само това, което съм включил.
Първи тест
Пуснах кухненския бушон
Хладилник с отворена врата и включен компресор
без уреда: 0.66 - 0.69
с уреда: 0.48 - 0.52
Втори тест
Пуснах бушона на алармата
без: 0.72 - 0.76
със: 0.52 - 0.56
Трети тест
Пуснах още един бушон - лаптоп, аквариуми (5 помпи и 8 лум. пури)
без: 1.58 - 1.62
със: 1.37 - 1.45
Четвърти тест:
Пуснах още един бушон - 2-та климатика, UPS, интернет модем и рутер
без: 7.26 - 7.27
със: 7.35 - 7.39
след 10 минути като премина стартовия режим на климатиците:
без: 3.10 - 3.12
със: 3.28 - 3.30
Моят извод беше, че 2-та климатика вкъщи обезсмислят използването на уреда. Затова в момента се използва в жилище, в което няма климатици.Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар