Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за телевизор, SONY KD-49XD7005 Ultra HD LED

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Мнение за телевизор, SONY KD-49XD7005 Ultra HD LED

Няма алуминий. Пластмасова имитация е.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
      Добре,а тогава 65 инча от колко да го гледаме?!

Има таблица с отстоянията,на колко инча колко метра.Забравил съм ги.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
        Има таблица с отстоянията,на колко инча колко метра.Забравил съм ги.

е туй изглежа да е ползваемо. Във времената, когато имаше само ЦРТ-та, си спомням комшия, който това учеше в МЕИ, да казва, че оптимумът на гледане е около 6 пъти диагонала, когато седиш точно пред телевизора.
        Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

Нещо такова беше.Дупе знае 2 и 200,но няма смисъл да си изнасилваш очите,нали освен ако не искаш да покажеш колко гелЕм телевизор имаме вкъщи,и да гледаш биг брадър на него.
          Нашият го взехме от лакомия + добрата цена. Ако не е жената,аз не го и пускам.Зяпам си на 32 Тошиба,и не се оплаквам

Коментар

Теорията е хубаво нещо, но телевизор се гледа на практика. По таблиците човек може да добие горе-долу някаква представа откъде да започне, но да мери разстояния и оттам размер на телевизор, не ми се вижда много умно. Понякога се съобразява с мястото, понякога с очите си, понякога просто с мерака си. Аз понеже не виждам добре надалеко и субтитрите от разстояние са ми зор, си гледам 43" от 2,5м и си ми е много добре.
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
              Нещо такова беше.Дупе знае 2 и 200,но няма смисъл да си изнасилваш очите,нали освен ако не искаш да покажеш колко гелЕм телевизор имаме вкъщи,и да гледаш биг брадър на него.
              Нашият го взехме от лакомия + добрата цена. Ако не е жената,аз не го и пускам.Зяпам си на 32 Тошиба,и не се оплаквам
              Горе долу еднаж месечно заспивам за около час пред гадната пущина и ако не е жената - отдавна да съм се отървал от него. И аз 32инча от 3,5 метра.

Наскоро бях в един квартал с нови кооперации. Толкова нагъсто бяха, че комшиите от две съседни можеха да си събират прането един-другиму. Там, в стайче около три на четири метра, имаше телевизор с размери, близки до тези на стената, на която виси. Насред стаята седеше около едногодишно юначе и се опитваше да си гледа детското, но му се налагаше постоянно да си върти главето. Крива работа.

А, и Нострадамус бил предсказал, че дявоът ще е в чена кутия във всяка къща и рогата ще са му на покрива..
              Последно редактирано от drago_pishinkov; 29-05-17, 19:03.
              Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

По повод изходящия звук към уредбата, реших проблема по много прост и интелигентен начин, чрез блутут връзка между уредбата и телевизора, блутута на телевизора и на уредбата, толкова добре се разбраха, че освен че автоматично си изключва вградените си висоговорители на тв-то, ами и с дистанционното на телевизора управлявам и волумето на самата уредба, без да е нужно да имам 2 дистанционни , доволен съм от качеството на звука чрез блутута, по темата по-горе, 55 инчовия размер, идеално ни устройва като сме на почти 3 метра разстояние от дивана до тв, благодаря пак, за пожеланията и за съветите ви колеги!
                Последно редактирано от Еделвайс; 29-05-17, 22:56. Причина: Пояснение

Коментар

Пичове, май я закъсах!?

Дойде време за смяна на едно 15-16 год. LG, PiP, 100Hz, stop, буфери.... и още куп безполезни екстри с нещо ново.
                  Ограничения: място за сандъка - шир.89см / вис.77см, ще се гледа от 3-3,5м.
                  Изисквания: прилична картина (заради децата) , приличен звук, Wifi, you tube (имам си таблети и компютри, ама все пак XXI век).
                  Предназначение: новини, музика, като звуков фон и тук там някой филм по тв-то, без крайни мании. Общо взето се търси нещо надеждно, с картина и говор, без да ми създава ядове в процеса на експлоатация.
                  Предпочитания; LG и Samsung.
                  Бюджет: мисля, че предвид предназначението и изискванията, 7-800лв е максималната разумна цена.
                  Моля за идеи!

Всъщност проблемът ми е, че нямам идея от LED, Oled, HD, резолюции и т.н. модерни думички, както и от операционни системи.
                  Последно редактирано от Georgi_G; 06-06-17, 12:34. Причина: допълнение

Коментар

Имай предвид че звук от телевизор без външни колони няма да изкараш. И друго - хубава картина независимо от източника, означава Panasonic или Sony. Панелите не си ги правят те, а пак LG, Samsung, SHARP и прочие, но приликите свършват до там.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тва горното е меко казано пресилено. Като изключим, че споменатите две марки малко на стара слава лежат, възприятията, качеството на сигнала, осветеност в помещението и пр. други фактори са силно индивидуални.

Коментар

• Re: Мнение за телевизор, SONY KD-49XD7005 Ultra HD LED

За мен не е пресилено. Но всеки харесва различни марки. Колега всеки full hd телевизор е напълно достатъчен.

Коментар

Еми, горе-долу на 2 години се случва да избираме с някой телевизор. Като му пуснеш да плейва видео от не дотам добър източник истината бързо лъсва, както и причината за разликата в цената спрамо аналогичния телевизот от друга марка. И това е още от зората на LCD-тата, когато първия ми 32 инчов струваше над 2 бона. И още си работи на вилата впрочем, а вече май навъртя 10 годинки.

Не че и Sony и Panasonic си нямат кусурите. То идеален телевизор няма. Например вездесъщия проблем на Panasonic с дребните субтитри на HD филми, когато плейват от флашка.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Re: Мнение за телевизор, SONY KD-49XD7005 Ultra HD LED

Има Спарки. B&O, мини през шоурума и погледни 84 инчовия тукмак заедно с бео плей.

Коментар

Ъъъ, през кой точно шоурум?

И не, със сигурност не са идеални. То е като да твърдиш че има идеална кола например. Или идеална жена.

Коментар

Първоначално публикуван от Georgi_G Преглед на мнение
                                Пичове, май я закъсах!?,...................
                                и от операционни системи.
                                Малко до обобщя:
                                -32"
                                -Full HD

Каква операционна с-ма?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X