Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за телевизор, SONY KD-49XD7005 Ultra HD LED

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнение за телевизор, SONY KD-49XD7005 Ultra HD LED

Най-после разместих мебелите, включих телевизора и при първото включване все едно инсталирам windows, пита ме за всичко, регион, език, интернет и т.н., после интелигентно си намери всичко което е включено към него, всички програми с HD каналите имат много добро представяне при гледане от 2 метра, SD програмите, телевизора се справя много добре, където качеството беше по-лошо на предишния телевизор, тук е с по-меки цветови тонове и явно тв си прави и има собствени стабилизатори на картината, изумен съм, най-екстра като качество си е на планета 4К, ама съм рокаджия и не съм много по фолка, смарт функциите на първо време ползвах тубата, супер е че мога да пускам каквото си искам и там избирам с какво качество да са съответните клипове, има и на 4 К и е супер просто, с една дума много съм доволен, дано всичко да е наред и да ни служи безпроблемно дълго време

Благодаря за пожеланията Ви колеги!

Коментар

Re: Мнение за телевизор, SONY KD-49XD7005 Ultra HD LED

Павка, най важното е на теб да ти харесва. Честито и да си го ползваш дълги години.

Коментар

Принципно положение, към което трябва да се придържаш винаги, ако искаш да запазиш душевното си спокойствие: Спираш да влизаш в тези магазини и да сравняваш това, което си си купил, с това което се продава. Гледай си по щандовете за лаптопи, телефони, перални... секциите с телевизори ги избягвай.
        Честито и със здраве да си го гледаш.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
          Принципно положение, към което трябва да се придържаш винаги, ако искаш да запазиш душевното си спокойствие: Спираш да влизаш в тези магазини и да сравняваш това, което си си купил, с това което се продава. Гледай си по щандовете за лаптопи, телефони, перални... секциите с телевизори ги избягвай.
          Честито и със здраве да си го гледаш.
          Така е Венци, но не само за битовата техника, а далеч по-силно важащо и за автомобилите ..Избереш ли и купиш, спри да гледаш сайтовете, за да имаш душевен мир и добър сън...
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Горещо подкрепям sonda и Тропчо и бих добавил в групата телефони, лаптопи, фотоапарати, часовници и въобще всякаква трудноликвидна собственост.

Коментар

В интерес на истината, цели 8 години ми трябваше, за да се реша да купя новия телевизор , толкова изкара старата ми Bravia докато се появиха вече повечко изгорели пиксели, които ме дразнеха много, редовно ходя до техномаркетите и повярвайте ми, трудно си купувам нещо, този път си купих ТВ само заради многото изгорели пиксели, а и баща ми си го иска и ще гледа тв на старата ми Bravia, него не го дразнило изгорелите пиксели, а и без това в момента гледа тв на един 14 инчов NEO телевизор, та ще му се стори супер спрямо НЕО-то, та така

Коментар

Да не правя нова тема и реших да попитам тук, днес реших да свържа аудио изхода на новия телевизор, към стария ми усилвател harman/kardon, каква бе изненадата като разбрах че имам истински оптичен аудио изход, отзад под капачето струеше червена лазерна светлина, рекох си това е супер, но, усилвателя няма оптичен аудио вход, какво устройство трябва да купя за да преобразува оптичния звук към конвенционален - чинчове, без да развали качеството на звука към усилвателя?

п.с. Това би ли ми свършило работа: http://www.electronics.bg/product_in...ts_id=21009990
                Последно редактирано от Еделвайс; 28-05-17, 18:27. Причина: п.с.

Коментар

Трябва да стане, направено е да конвертира точно оптика към аналогов сигнал. Недостатък е още кабели, оптичен от ТВ до преобразувател, двойка чинчове и захранващо устройство. Отделно включваш телевизора и после почва едно включване на звука....Ама ако ти е кеф, - кефи се. Аз вече съм във фаза да опростявам нещата нещо което работи не го пипам.
                  В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                  В. Иванов

Коментар

Павка, ти всъщност колко време гледаш телевизия?
                    И колко време гледаш телевизор?

Когато си взех първия смарт ТВ, приготвих оптични кабели, и всякакви други, за да видя какво е това чудо.
                    Ами то имало и 3Д - и очила - два чифта, дори.

Айде да гледаме - ами аз и жената гледахме, децата не гледаха. После те гледаха, ние не.

И понеже 3Д-то нещо никак не ме впечатли, се размислих за аудиото. Ами - то дали ще гледам новините със съраунд-бар, или изведено през тонколоните, ми то все тая - все са си такива тъжни новините. Пък и ги чета онлайн, така че - отново нонсенс..

Аз филми не гледам, жената не гледа също, турските сериали предизвикват уртикария у всички, и за едни новини - баси тв-то.

Верно, че щерката си гледа Ариана Гранде, и Сой Луна през Тубата, ама тя си ги гледа и на телефона със същото удоволствие.

АКо не ми се беше скапал стария кинескоп, вероятно нямаше да си купя такъв сеир-сандък.

Аз лично разглеждам телевизора като осветително тяло, и трябват някакви сериозни световни промени, които да ми променят виждането!

Но знае ли човек - това е моето виждане.

Коментар

• От: Мнение за телевизор, SONY KD-49XD7005 Ultra HD LED

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      Павка, ти всъщност колко време гледаш телевизия?
                      И колко време гледаш телевизор?

Когато си взех първия смарт ТВ, приготвих оптични кабели, и всякакви други, за да видя какво е това чудо.
                      Ами то имало и 3Д - и очила - два чифта, дори.

Айде да гледаме - ами аз и жената гледахме, децата не гледаха. После те гледаха, ние не.

И понеже 3Д-то нещо никак не ме впечатли, се размислих за аудиото. Ами - то дали ще гледам новините със съраунд-бар, или изведено през тонколоните, ми то все тая - все са си такива тъжни новините. Пък и ги чета онлайн, така че - отново нонсенс..

Аз филми не гледам, жената не гледа също, турските сериали предизвикват уртикария у всички, и за едни новини - баси тв-то.

Верно, че щерката си гледа Ариана Гранде, и Сой Луна през Тубата, ама тя си ги гледа и на телефона със същото удоволствие.

АКо не ми се беше скапал стария кинескоп, вероятно нямаше да си купя такъв сеир-сандък.

Аз лично разглеждам телевизора като осветително тяло, и трябват някакви сериозни световни промени, които да ми променят виждането!

Но знае ли човек - това е моето виждане.
                      Вени, в случая си прав, но ние много обичаме да слушаме постоянно музика чрез тубата, откак има тубата на телевизора почнахме да гледаме и слушаме музика там, вместо чрез лаптопа както беше преди, инак при новини и предавания си ползваме само високоговорителите на самия тв, та така

п.с. Между другото, въпросния тв няма 3D, производителите са разбрали че не се ползва масово и затова го няма, поне при по-новите модели.
                      Последно редактирано от Еделвайс; 28-05-17, 19:32. Причина: Пояснение

Коментар

Хммм, тоя момент го бях пропуснал - и у дома слушаме музика точно по тоя начин.
                        И пак - аз и жената - рядко си пускаме нещо от времената, дето се кефехме - заради това забравих..
                        а щерката - ми тя си слуша музика от ТВ-то през тубата.

Ама пак - осветително тяло - със звук.
                        Сеир-сандък.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                          ...какво устройство трябва да купя за да преобразува оптичния звук към конвенционален - чинчове, без да развали качеството на звука към усилвателя?
                          Вкарването на допълнителен преобразувател по-средата няма да доведе до подобряване на звука, като минимум заради собствените шумове, които ще вкара. Вземаш си максимално качествени аудио кабели и го закачаш директно.
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Като човек имащ от около 2г 55 инча Панасоник,трбява да се гледа от поне 4-5 метра.Аз го гледам от около 3,5 и ако прекаля с висенето започва да боли глава.Телевизия на Мегалан-Мтел по интернет кабел.Има 3д и други екстри,които съм ползвал точно 3 пъти.Иначе голям кеф в началото,но след 3 седмица го ползвам само като телевизор.И то ако го пусне жената вечерно време.
                            Прецени си,дали наистина ти трябва.
                            Аз действам на принципа на Мечо пух,но не винаги е удачен.

Коментар

Добре,а тогава 65 инча от колко да го гледаме?!
                              Поради това,че има разни оферти на цената на този 55 инча за 65ци то по-скоро аз бих скочил там.
                              Другият момент е че така или иначе двата източника дето ползвам са или лаптопа или кабелната на близ/ментел.
                              Най-много от време на време да се ползва тубата за гледане на клипове.До там със смарт приложенията.
                              И поради тази причина бих предпочел като е гарга да е голяма гарга за едни и същи пари.
                              Например:

JVC LT-65VU83B Ultra HD LED на цена 1900лв.
                              PHILIPS 65PUS6121 Ultra HD LED на цена 1900лв.

Няма страшно в умирачката...
                              Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                                Вени, в случая си прав, но ние много обичаме да слушаме постоянно музика чрез тубата, откак има тубата на телевизора почнахме да гледаме и слушаме музика там, вместо чрез лаптопа както беше преди, инак при новини и предавания си ползваме само високоговорителите на самия тв, та така

п.с. Между другото, въпросния тв няма 3D, производителите са разбрали че не се ползва масово и затова го няма, поне при по-новите модели.
                                Павка, честито за телевизора. Моя е подобен, разликата е в алуминия.
                                Тубата има опция да я контролираш през смартфона. Пробвай го, удобно е.
                                Поздрави.
                                Ники
                                Николай Савов
                                Опел Фронтера А КБ, 2.0
                                +359885 07 00 92

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X