Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Homemade усилвател на базата на TDA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Homemade усилвател на базата на TDA

Прегледах всички възможни китове в сайтовете за електроника. Малко са тия дет са стерео(има, ама цената е тройна), ако е стерео е с малка мощност. На кита с тда 2050,в елимекс е написано, че с две платки може да се получи стерео вариянт, ама не са написали как. Как става номера?

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
      На кита с тда 2050,в елимекс е написано, че с две платки може да се получи стерео вариянт, ама не са написали как. Как става номера?
      А???

На моно имаш един вход и един изход за говорител, на стерео имаш 2 входа и 2 изхода за говорител. Два кита с по един вход и изход правят общо 2 вьода и 2 изхода. И система 7.1 можеш да си направиш с моно китчета - ще ти трябват 8 на брой, от които един по-як за субуфера. Не смилам каква точно е неяснотата.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бре,бре то много просто бе. Само че на тия два входа ще подам един сигнал. Другата седмица ще ида да взема елементи да направа захранването. Предвидил съм два кондензатора 6700микрофарада елвктролитни, свързани последователно и на тях един керамичен с малък капацитет. На едно място беше направена схема и с товарни резистори, ама мисля че са излишни.

Коментар

Имай напредвид като търсиш траф че след изправяне на напрежението и монтажа на електролитни кондензатори с голям капацитет напрежението се смята по 1.4.или казано иначе купуваш си траф от 220 на 14 волта например.Като му сложиш готов грец или диоди имаш вече 14 волта право напрежение.На електролитния кондензатор има плюс и минус.Плюса на захранването към плюса на кондензатора и минуса към минуса на кондензатора.Като премериш вече напрежението ще видиш че не е 14 волта а 14 по 1.4=19.6 волта условно казано.Това 1.4 е корен от две попринцип което е равно на 1.41 и нещо си в период.Пиша това за да имаш напредвид като купуваш трафа за да не запалиш чиповете после от голямо напрежение.
          Боби gsm 0898689957 Сузуки самураи sj418

Коментар

Още след греца умножава по 1.3
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Тва ми е ясно......умножава се по √2, щото се зареждат до амплитудалната стойност на U. Ама то след греца ще падне малко де, нали има някъв пад от диодите. Чудя се дали ще е необходимо да слагам някви товарни резистори, та да не скача U на празен ход или няма смисъл?

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Още след греца умножава по 1.3
                Не е вярно.Кондензатора вдига напрежението именно заради амплитурната стойност.При идеални условия е корен от 2 което е 1.41 и нещо в период по спомени.Възможно е при слаб траф да клекне и изходното напрежение вече не по 1.3 а може и по 1.2 да се смята.
                Боби gsm 0898689957 Сузуки самураи sj418

Коментар

Първоначално публикуван от bobi8603 Преглед на мнение
                  Не е вярно.Кондензатора вдига напрежението именно заради амплитурната стойност.При идеални условия е корен от 2 което е 1.41 и нещо в период по спомени.Възможно е при слаб траф да клекне и изходното напрежение вече не по 1.3 а може и по 1.2 да се смята.
                  [emoji3] вади трафа и греца и не бъди толкова категоричен.

П.п вече и не разбрах кое не е верно.
                  Китайците имат поговорка,когато не ти вярват,ги объркай
                  Последно редактирано от Roninn; 23-04-15, 22:12.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Бре,бре то много просто бе. Само че на тия два входа ще подам един сигнал.
                    На тия два входа трябва да подадеш стерео сигнал,през сдвоен(стерео)потенциометър,инак си губи смисъла...
                    И не знам каква е чуствителността на входовете,може би ще трябва и предусилвател(ама ме съмнява).

Предвидил съм два кондензатора 6700микрофарада елвктролитни, свързани последователно и на тях един керамичен с малък капацитет.
                    Кондензаторите(електролитните) се свърват успоредно,в твоя случай ще имаш биполярно(симетрично) захранване със обща-О,която е среден извод от вторичната на трафа(плюс-минус,плюс-минус,като нулата ти е в точка минус,плюс),което си е връзване в паралел(успоредно),нищо последователно няма.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                      На тия два входа трябва да подадеш стерео сигнал,през сдвоен(стерео)потенциометър,инак си губи смисъла...
                      И не знам каква е чуствителността на входовете,може би ще трябва и предусилвател(ама ме съмнява).

Кондензаторите(електролитните) се свърват успоредно,в твоя случай ще имаш биполярно(симетрично) захранване със обща-О,която е среден извод от вторичната на трафа(плюс-минус,плюс-минус,като нулата ти е в точка минус,плюс),което си е връзване в паралел(успоредно),нищо последователно няма.
                      Ся да обесня. Двата кондензатора ги връзвам последователно, така че крайните краища да са + и -, и тая група от двата кондензатора връзвам паралелно на греца. А на тая група успоредно връзвам един малък кондензатор неелектролитен. Мисля, че реше че ще ги връзвам последователно, ама то така ток няма да протече.

Коментар

Ето кво имам предвид.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150423_223719.jpg
Прегледи:1
Размер:38.7 КБ
ID:5656345.

Коментар

Ето кво имам предвид.
                          [ATTACH=CONFIG]794998[/ATTACH].
                          Между двата електролита ще е О-лата.
                          Ето така:
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150423_225807.jpg
Прегледи:1
Размер:72.2 КБ
ID:5656346
                          Последно редактирано от petroffbg; 23-04-15, 22:59.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

В случая с последователно свързване ще им намалиш капацитета 2 пъти и работното напрежение ще е сумата от това на двата. Необходимо ли ти е? Предвиди по мин. 1000 мкф. на ампер консумация и колкото може по- високо раб. напрежение. Усилвателят е лесен. С днешната елементна база никой от журито няма да чуе ни спектър, ни кривки.Проблемите са охлаждане, захранване и колони. Също опроводяването и монтажът с тези мощности и вариации моно/стерео. И третия проводник(земно) го изхвърли за начало.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от bobi8603 Преглед на мнение
                              леко бъркаш. 1.414 и т.н. е съотнощението на пиковата стойност на напрежението към номиналната. 1.3 е отношението на номиналната стойност на променливото напрежение към номиналната стойност на изправеното. Тоест, ако оставиш един гол грец с един кондензатор, без грам товар, по някое време ще вдигне 1.41. Без кондензатор или с кондензатор и какъв да е товар в границите на разумното (тоест, трафа не каталясва, а кондензатора е достатъчен да удържи пулсациите в поносими граници), си е 1.3.

Отнася се за синусоидално променливо напрежение. За правоъгълни импулси сметките са други.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Само името на греца, колкото и качествен да е, пак ще го свали. Кондензаторите ще го вдигат дорде има излишък на ток от трансформатора.
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X