Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Homemade усилвател на базата на TDA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Homemade усилвател на базата на TDA

До преди примерно 4-5 година знам че в Бг не са се произвеждали ториадални трафове,преди месец разбрах че една фирма до дома ми прави такива и останах изненадан,правят ли се масово вече у нас ?
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

То тук масово обикновени не се правят, ти за тороидални питаш....

По магазините няма лесно намираеми други български, освен обикновени на ANG. Дали някъде накой произвежда - нямам идея. Купувам INDEL от Комет.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        То тук масово обикновени не се правят, ти за тороидални питаш....

По магазините няма лесно намираеми други български, освен обикновени на ANG. Дали някъде накой произвежда - нямам идея. Купувам INDEL от Комет.
        Да бе. Бултраф и Магнит произвеждат репички Просто само ANG си правят труда да оставят нещо и за местния пазар. А той е ... как да го кажа ... малък... за съжаление.
        Производителя на тороидалните в Пловдив мисля, че е участник във форума.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          Да бе. Бултраф и Магнит произвеждат репички
          Еми няма как да знам какво произвеждат без да има от къде да го купя. Филма с ровене, звънене и лични разговори съм го играл, когато ми трябва нещо нестандартно. Само не мога да вдяна като как така ни е по-изгодно да внесем от полша, вместо да си продаваме нашите.

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          Просто само ANG си правят труда...
          Именно. После някой като остане без поръчки се чуди що никой не знае за него....
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            не мога да вдяна като как така ни е по-изгодно да внесем от полша, вместо да си продаваме нашите.
            Такива са чудесата на логистиката. Просто приеми че е нормално.

А ако някой е работил за световния пазар, българските поръчки няма да го спасят.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              А ако някой е работил за световния пазар, българските поръчки няма да го спасят.
              Слушал съм ги такива много пъти. Част от предприятията вече ги няма - като им умре пазара по една или друга причина, изчезват яко дим.

А чудесата на логистиката - ти кога за последно си видял читав сайт на български производител на каквото и да е? За читав е-магазин изобщо няма сми да отваряме приказка.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                До преди примерно 4-5 година знам че в Бг не са се произвеждали ториадални трафове,преди месец разбрах че една фирма до дома ми прави такива и останах изненадан,правят ли се масово вече у нас ?
                По това време работих в такъв цех, в Пловдив. Имаше към 20 машини и се работеше само с ферити. Собственникът беше италианец и всичко си изнасяше навън. Много неща научих от него-беше много подготвен на теория и на практика, а ние само бяхме виждали дотогава как изглеждат отвън. А в ANG съм работил повече време, преди това-собственникът(лека му пръст) ми беше колега от "Периферна техника". Още имам на тавана някоклко кашона с ламели за трафчета. Нещата вървяха доста трудно, докато се направи успешен износ. Сега гледам са покрили вече цялата гама от трафове, но тороиди май нямат. И усилвател си имам(хоуммейд) с TDA2020, но никак не съм доволен от резултата. Според мен не си заслужава труда, освен ако не е някакво хоби. Разбира се, качество не трябва да се очаква.

Коментар

С TDA2020 наистина не си струва. Дърво неземно. Имал съм фабричен усилвател с това говно. 7294 е на МНОГО светлинни години от това, и вЕрвай ми, струва си.

Коментар

Така......имаме развитие макар и малко. Трафа ще е 200w със средна точка. Обаче гледах клипове в интернет, че всички homemade имат тонкоректори. Видях един кит за тонкоректор+предусилвател. Нужно ли ми е и дали пък няма да внесе много допълнителни изкривявания?

Коментар

• От: Homemade усилвател на базата на TDA

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
                      Така......имаме развитие макар и малко. Трафа ще е 200w със средна точка. Обаче гледах клипове в интернет, че всички homemade имат тонкоректори. Видях един кит за тонкоректор+предусилвател. Нужно ли ми е и дали пък няма да внесе много допълнителни изкривявания?
                      Горе-долу всичко внася допълнителни изкривявания. Обаче ако е направено що-годе правилно, изкривяванията са минимални. А ако не си свръхизчекнат меломан, може и хич да не забележиш, така че действай смело. Ако не те кефи - откачаш или преправяш, нищо страшно.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ако ше го връзваш към източник, който си има негови си корекции, е безпредметно.

И не на последно място - ако ще ползваш потенциометри, се бръкни и си вземи читави такива - затворени на Bourns или друга известна марка. Евтиничките след година-две ще започнат да пращят като ги въртиш.

Коментар

• Re: Homemade усилвател на базата на TDA

Изгорил съм няколко шепи тда2020. Какво ли не съм ги правил, филтри тороидални трансформатори, не вадят добър звук. Това преди над 20 години. Най добър звук съм вадил с лампов, пак хоме мейд.

Коментар

2020 си не става по дефиниция още. Правен е за ефтинджос, според тогавашните технологии. Хубавия чип се чува още при прототипирането, дори с калпаво захранване и нарит без платка, с хвърчащи части квито е имало в чекмеджето.

Коментар

Добре де, зарежете го 2020

Той освен че е смотан и стар на библия иска и неприличен брой дискретни елементи около себе си, доколкото си спомням. Което за проект на начинаещ си е фактор. Освен това при правене на 1 бройка дали ще се вземе 1 чип от 7 лв или 1 чип от 0.70лв не променя много крайната цена.

Почти толкова смотан но много по-прост (до степен да не му трябва платка) е примерно TDA1555Q, ако и да е малко извън темата.

Коментар

• Re: Homemade усилвател на базата на TDA

Бре не бяха много елементите доколкото помня. Но има много други интеграли които си заслужават труда и разхода за хубав трансформатор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X