Като за начало сподели какво точно искаш да му премериш на това захранване.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Портативен осцилоскоп. Кой?
Свий
X
-
Формата на вълната след кондензаторитеGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
За тестване на захранвания се огледай за електронен товар с подходяща мощност, ток и напрежение.
Коментар
-
Ако искаш мога да ги тествам по IEC801-4, I - IV ниво, за устойчивост на широколентови пикове 500V - 4000V по мрежата.
Уреда е NSG 225A.
Също и за устойчивост на електростатичен разряд по IEC801-2 с NSG431.Последно редактирано от stefsab; 04-10-24, 01:13.
-
Да ползвам темата и да се изложа ,колко съм тъп ....идиот и слабоумен.....
Имам едни четкови ,правотокови мотори на 24 волта .....
Преди една година ,някак си ,със собствените си две ръчички,убих единия мотор ,заедно със управлението.
Обаче тая задвижка много ми трябва....нова струва грубо 1К.....От седмица се каня да купя...ама как не ми се дават пари за това...но пък ми трябва мамка му....
След като скапах нещата , естествено правих опити да ги оправя....и така осрах още един контролер...и сума поразии по други неща...и така зарязах всичко тогава.
От два дни си правя анализ на мойта простотия и любопитство и упоритост ....
Днес стигнах до великия извод, че по лошо не може да стане.....
Някакси установи че проблема е в мотора ...а не в управлението ....
Хм...че какво да има в шибания мотор.....закачвам го на тес и работи перфектно,смених четки....никакъв проблем.....разглобих го и намерих импулсна схема.....
Потривам доволно ръце....пипнахте......
Меря здрав работещ мотор....задвижките са на полеви условия ......мобилен осцилоскоп имам една играчка,която ме е вадила от невъзможни ситуации....
Меря ....https://youtube.com/shorts/eTUb2AVBL..._tVPZyd08FY7zu
Добре....слагам болния мотор на бюрото, захранвам го с няколко напрежения ...от лабораторните тесове....
И гледаме това....https://youtu.be/DLnHrOmAHeA?si=v-NW3YtAO-YBdgLw
Хм....работи....работи ама на място към контролера не работи...контролера не познава че има вързан мотор....
Цял ден загубих докато разбера че проблема е в енкодера ...по точно напрежението е ниско в амплитудата ...мамка му....импулсите идват от фото двойка и минават през операционен усилвател.....
Аз идиота да не забележа че тоя ОУ не усилва....
Аз търся проблем в честота,липса на импулси и какво ли не....а той проблема пред очите ....ама.не...филтрирани напрежения от тесовете....затова амплитудата е по малка (напрежението) дрън дрън..
Цял ден за едни 0.50 лв за нов чип ....Въпреки играчката,ми върши много работа....Та към днешна дата,нещо не много скъпо мобилно ,изпитано ..някой да предложи.....
На тая играчка ,ме дразни че немога да връткам,разтягам и т.н. Може но с копчетата избирам параметъра и после пак с други копчета,разтягам и т.н ....направо забравям за какво съм искал да меря....
Та...всичко работи,контролерите са обучени и връткат моторите,вече са на въоръжение...
Просто исках да се оплача....и да сверим часовниците ...за нещо мобилно и интересно.Последно редактирано от Roninn; 02-10-24, 22:01.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
При слаботокови централи,тиксото на ТЕСА ,,,като се нагрее лятото лепилото и дава утечка ...примерно в една лента си прелепил през сантиметър два кабела,и отгоре още една лента тиксо...и ако кабела е в някой окачен таван,лятото в жегите си е рецепта за технически проблем ....И това съм го открил,по възможно най трудния начин.затова всяко жило се изолира поотделно и едва тогава евентуално всички бандажирани...идеята е да няма единен слой лепило на две жила...
-
Тоя скоп верно е съвсем детски. Има доста по-завърешни изделия, побиращи се в джоба, с акумулаторна батерия...
Коментар
-
Моя моя - от по горния пост
Към днешна дата имам няколко - включително и двуканалния на owon ама още карам с онова евтиното от горния пост...
Защото -
Само закачам сондата и толкоз - веднага показва сигнала - почти няма нужда да го пипам... мога на секундата да разтегна импулса или да променя волтовете - с физически бутони..за секунди...
Като закача другите осцилоскопи - все ровя из менютата ... нямам нерви да се боря с тях...
Коментар
-
Двойно дедов лъческопПървоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеДа ползвам темата ...за нещо мобилно и интересно.
наименованието е взаиствано от една реклама за артикул в секс шоп
Старовремски осцилоскоп и инвертор 12/220 Първия ми го намери Спарк, втория си го взех да сравнявам в реално време на входа и на изхода или пък два едакви съседни пляктори какво пляктят
като при това измервателните уреди да са максимално сходни.Токоизкривителя е от Алекс Марков
Става и на място, става и да го закачиш на някой датчик ( заврян на кучИто в колибката узад ) на кола в движение и да се убедиш че той дава сигнал въпреки,че ОБД-то казва "датчика е мрЪтаф"
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Требе да монтираш на врътките им по един хебел и щанга за да могат да се въртят синхронно...
В краен случай може и с ангренажен ремък...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар