Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Портативен осцилоскоп. Кой?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
    Моите 5 цента - евтините скопове са ефтитиния щото за кратко време държат параметри ,ако въобще има вярно в това дето е написано на хартия. Сега за що годе елемнтарни неща може и да стават ,ама по мои опит и тос с долния клас натехтроник ,Агилент и от сорта - всичката евтиния си е хоби работа.
    Аз имам Техтроник -даже не помня модела ама прилича на тоз от картинката - дърво отвсякъде ,ама ми струва дребни стотинки и го ползвам когат ме марзи да ида до работа да взема нещео качествено.
    Добре си стигнал до извода че нисък клас марково е абсолютно дърво, но явно още не си опитал да си купиш нещо не-марково за същите пари. Тогава щеше да стигнеш и до извода че да се купува ниусък клас марково е абсолютно безпредметно.

Имам преносим Hantek 200Mhz (хакнат), купен на цена по-ниска от на Fluke скопометър. Познай на колко светлинни години е като възможности.

С удоволствие бих си купил висок клас марков, ама гроздето понакиселява, та се задоволявам с проверени китайци.

Не знам и за кои точно параметри говориш, дето се местят във времето - аз за такива не се сещам. Hantek-а си има функция да се самокалибрира. В днешно време опорни източници за това с точност 0.01% не са никакво предизвикателство, достатъчно точни кварцови генератори също. Вътре не са китайски части - практически всичко е на същите фирми, чиито части се мъдрят и в марковите.

Изобщо, осцилоскоп до към 500Mhz отдавна не е никакво техническо предизвикателство. Софтуера обаче може да закопае всеки хардуер, а за съжаление и марковите в това отношение често хич не са цвете.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      Дай модела на твоя осцилоскоп, да видим какво мяза...

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Поредния е Hantek DSO1072E, хакнат и реално работещ като нещо между 1152E и 1202E - мерен и сравняван с Tektronix 2445B.

Скопометър 40Mhz на FLUKE струва 3 бона в зелено, Tektronix THS3014 например е 5000 долара втора ръка. Нови няма. Вярно че е 4 канала, но цената му не е двойна, а 5-7 пъти на моя.

Мача е свирен вече! Siglent пътува към Пловдив
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Изтървах няколко добри оферти,нещо за последните месеци тея осцилоскопи до 1000 лв нещо изчезнаха от пазара,за последния месец ,съм звънял на поне 4 обяви,и всички бяха продадени.Снощи исках да взема и един преносим хантек,оказа се че и той е продаден.OWON и той е продаден завчера....а siglent е останала последна бройка от Петък до днес....
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Има куп продавачи из цяла Европа, включително самите Siglent:
        https://www.siglent.eu/product/11391...l-oscilloscope

Аз вече не помня кога за последно съм купувал нещо такова от тук.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Има куп продавачи из цяла Европа, включително самите Siglent:
          https://www.siglent.eu/product/11391...l-oscilloscope

Аз вече не помня кога за последно съм купувал нещо такова от тук.
          Този бранд мисля, че съм виждал да се продава от поне няколко фирми в БГ.
          И според мен няма нищо лошо в това да се купува от тук.
          Не че аз така направих, абсолютно в духа на подписа ми

Виж еб@лник за такива неща ми идва в повече.
          Враг усраине

Коментар

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Разбира се че няма нищо лошо, ако е на същата или по-добра цена и го има наличен. Само че с мен все така се случва че каквото си избера или го няма, или е по-скъпо. Писах по повод евентуалната липса на наличности тук. Общо взето ако в Европа го има, изобщо не ми пука от къде ще е.
            Последно редактирано от sparkybg; 06-01-22, 13:13.

Интересно че от бг сайта,идва с 19 евро по евтин от линка на спарки.Сигурно съм хванал промоция.

Коментар

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Може би.
            От едната фирма преди нова година имаше доста шум за промоции, даже за 1 бройка да си купя пирометричен термометър но не стигнах да ида.
            Пък и някак съм преживял без него толкова време, очевидно няма да умра ако не купя сега

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ...Имам преносим Hantek 200Mhz (хакнат), купен на цена по-ниска от на Fluke скопометър. Познай на колко светлинни години е като възможности.
          Всички китайци са така - направени са да са лесно уж "хакваеми", за да върви търговията.
          А проверявал ли си как се представя реално на 200MHz? Че имам един дърт Тектроникс 500MHz който с ухакване става на гигахерц, но реално това е само "софтуерно".
          За да стане и хардуерно, на всеки канал трабва да се демонтира един кондензатор, който е монтиран за да прави завал в АЧХ за високи честоти. Точно против "софтуерни хакери".

Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Всички китайци са така - направени са да са лесно уж "хакваеми", за да върви търговията.
            А проверявал ли си как се представя реално на 200MHz? Че имам един дърт Тектроникс 500MHz който с ухакване става на гигахерц, но реално това е само "софтуерно".
            За да стане и хардуерно, на всеки канал трабва да се демонтира един кондензатор, който е монтиран за да прави завал в АЧХ за високи честоти. Точно против "софтуерни хакери".
            Да, писах че е мерен. И сравнявах с аналоговия, дето си е официално 200Mhz. Не че ми е било велика драма, ама пък беше лесно и безплатно, та защо не?

Общо взето меренето се припокри с дребни разлики с едно документирано из форумите. Не става чак 200, но е над 150. Това без да пипам нищо хардуерно, щото има и такъв вариант.

Коментар

Аз нещо се подхлъзнах ....поръчах един...видях и втори....снощи в пристъп на блаженство,поръчах полусънен трети....

И...взеха да пристигат ......за втория получих фактура днес и я платих,третия и той тръгна....... трябва по рядко да чета форума.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20220106_164136.jpg
Прегледи:348
Размер:454.4 КБ
ID:6804969

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Хахахахахахаха
                Да се ползват до края на дните

С това работя аз :
              Натиснете снимката за да я уголемите  Име:3.png Прегледи:0 Размер:110.2 КБ ID:6805098
              Струва огромната сума от 90 лева.
              Купих го с конкретна причина която искам да ви споделя. Преди време бях решил да си взема ръчния Хантек на Спарки. Дотогава работех с един Унит - 2х100Мhz. Много гъзария беше за времето си.И бая пари.
              И един път трябваше да измеря мощноста на едно стъпало под точно определен товар - като на входа беше включен генератор.
              Леле как гръмна този усилвател - ревах 3 дни. Колко транзистори похабих и нерви...
              И не разбрах защо точно гръмна - но подозренията ми бяха заради зануляването...(гръмна като закачих сондите)
              И тогава реших да взема ръчен а не настолен - защото не е вързан в мрежата а е във въздуха галванически развързан и изобщо не го мисля.
              И взех горната "играчка" .
              Какво да ви кажа - от 50 случая - унита съм го включвал само един път. Всичко останало го пердаша с "играчката"
              Мога уверено да заявя че е по добра от скъпия Унит или Сиглента по горе или Хантека защото:
              1. Много лесно се борави с него - само включваш пускаш авто и толкоз ! Ама това е страшно удобство ви казвам. Немам нерви да споря с умен осцилоскоп!
              Дава ми формата на сигнала барабар с волтовете или друго в зависимост от нагласата. Това Унита не го може - т.е трябва изрично да натискам разни копчета.
              Еми не ща - искам да го извадя от джоба да забия сондата и то само да се нагласи.
              2 - Малките габарити го правят много симпатичен - седи много красиво на моята маса и не заема място. Като меря - направо го слагам в усилвателя или вътре в апаратурата където ми е удобно - с настолния не мога.
              3 Кефи ме... егати китаеца какво е направил за тези пари -

Вярно че е само с един канал - (ама досега не ми се е налагало два едновременно) вярно е че с малък екран но лови формата добре и е силно опростен и практичен.
              Вярно е и че не мери верно (волтовете са 7% в повече) писах на китаеца да си оправи софтуера. Но това не пречи на работата - голям праз дали импулса е 4.5 или 4.8 волта - мен ме интересува дали го има !
              Не съм го натискал дали е 100 мегахерца - в 99% ми трябва до 1 мегахерц! Искам като посегна - да покаже сигнала веднага а не да ровя по копчетата му!
              Последно редактирано от mishomishev; 06-01-22, 22:31.

Коментар

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                ...И един път трябваше да измеря мощноста на едно стъпало под точно определен товар - като на входа беше включен генератор.
                Леле как гръмна този усилвател - ревах 3 дни. Колко транзистори похабих и нерви...
                И не разбрах защо точно гръмна - но подозренията ми бяха заради зануляването...(гръмна като закачих сондите)...
                И в другата тема в която се беше оплакал от проблема ти бях обяснил какви си ги свършил...
                Стапалото е работело в мостов режим (бридж). В комента в който си щипнал крокодила (масата) на сондата на черния терминал, през занулаването си окъсил единия изход.
                Защо не е сработила защитата му е друг интересен въпрос. Вероятно чайниците са я спестили.
                Затова за такива приложения се продават диференциални сонди.

И коментаторите...

Коментар

• mishomishev
                  mishomishev коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ами не. Стъпалото не беше в бридж ами в нормален стерео режим като само на единия канал беше включен товар - другия свободен!
                  Усилвателя беше клас Н (има особености) и не са го правили точно "чайниците"
                  Защитата сработи - по точно светна протекта - т.е белата беше направена.
                  П.П
                  Предполагам че проблема дойде точно от заземяването а не зануляването. И в моя случай се проявява (или трябва да внимавам) когато има свързани едновременно генератор усилвател и осцилоскоп - едновременно през контакта.
                  Между другото - това продължава да е сериозен проблем - и все още не е намерено решение как да се справим еднозначно с него. На доста усилватели отзад има едно малко копченце с което откачат заземлението от корпуса.
                  Както и да е.
                  Основния ми пост беше че посочения от мен осцилоскоп играчка - върши страхотна работа (поне за мен).Предполагам и на 99% от хората.
                  Примерно с такава играчка ще се справиш с всякакви импулсни захранвания с всякакви аудиоапаратури и....
                  И е галванически развързан))

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение

Затова за такива приложения се продават диференциални сонди.
                Галванично разделяне на скопа с един проЗд траф по захранване също е решение в случая.

Всеки е настъпвал мотика по този начин заради тъпото зануляване, аз естествено не съм изключение.

Нямам си тЕкивИ сонди, леко разточително ми се вижда.
                Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                  ...Нямам си тЕкивИ сонди, леко разточително ми се вижда.
                  Всички сме така. А покупката на такава сонда се осмисля при първото устройство което не успеем да овъглим.
                  Ето, Мишо е платил диференциална сонда, но не притежава такава...

И коментаторите...

Коментар

Мога уверено да заявя че е по добра от скъпия Унит или Сиглента по горе или Хантека защото:
                    1. Много лесно се борави с него - само включваш пускаш авто и толкоз ! Ама това е страшно удобство ви казвам. Немам нерви да споря с умен осцилоскоп!
                    Дава ми формата на сигнала барабар с волтовете или друго в зависимост от нагласата. Това Унита не го може - т.е трябва изрично да натискам разни копчета.
                    Еми не ща - искам да го извадя от джоба да забия сондата и то само да се нагласи.
                    Хантека го има същото AutoRange. Е, ще ти трябва по-голям джоб.

Вярно че е само с един канал - (ама досега не ми се е налагало два едновременно) вярно е че с малък екран но лови формата добре и е силно опростен и практичен.
                    Вярно е и че не мери верно (волтовете са 7% в повече) писах на китаеца да си оправи софтуера. Но това не пречи на работата - голям праз дали импулса е 4.5 или 4.8 волта - мен ме интересува дали го има !
                    Не съм го натискал дали е 100 мегахерца - в 99% ми трябва до 1 мегахерц! Искам като посегна - да покаже сигнала веднага а не да ровя по копчетата му!
                    Странни критерии имаш за "по-добър" - мери едно към гьотере, ма за тебе нямало значение - по-добър е и толкоз. Еми за повечето хора има. Hantek-а има автокалибрация и си докарва всичко на номинал - и нулева точка на каналите, и напреженията, и честотите. При това с доволна точност Сравнявам с мултицет Agilent U1272A, а по честота с кварцово генерирани сигнали. Но и това не е всичко, което трябва да има такава машинка - има значение и колко е пъргав, колко му е добър тригера, за цифрови колко може да съхранява и прочие подробности.

...с което не казвам че Хантека е връхта на сладоледа. Но даже при китайците има причина евтиното да е евтино. Със сигурност имаш куп компромиси по хардуера, дори да приемем че софтуера е перфектен, а той със сигурност не е. Въпросните 60 долара няма да стигнат да купиш читави части даже по цена на себестойност. Да не говорим че при такива дивайси има огромно значение даже къде е правена платката - утре ще сменят завода и половината параметри ще отидат у лево.

Че е малък - ОК, на който му трябва. Hantek-а ми е с по-голям дисплей от настолния Tektronix 2445B, обаче, което пък за мен е важно. Важно ми е да видя някое дребно пикче някъде, което на твоя няма да видиш.
                    Последно редактирано от sparkybg; 07-01-22, 14:04.

Коментар

• mishomishev
                      mishomishev коментира
                      Редактиране на коментар
                      Абе прав си бе!
                      Затова си запазих "U-nit" а. Викам си утре може да се наложи нещо по сериозно да меря. Ама на - почти две години седи на рафта. Пердаша с малкия!
                      В повечето случаи търся аудиосигнал или импулси от някое захранване (дали ги има) - и излиза че не ползвам и 50% от капацитета му.
                      Изобщо - не ми се налага да ползвам често осцилоскоп(напоследък). Оправям се с мултицета...Всъщност с мултицета и импулси мога да измеря...
                      Отделно - при нас сме много подвижни - на тая маса на оная маса - тук се подхвърля там пада - и малкия се справя отлично.
                      То понякога се чудя и защо ли се обаждам тук и обсъждам - в края на краищата работата е свършена изделието е готово....
                      И предполагам че просто ... музата ми я няма...
                      Сядам на масата и... нямам настроение за работа. А това се отразява. И като погледна осцилоскопа ми е крив уреда ми е крив...И се сещам за масата на колегата ми. И ... ме обзема желание за работа... И се е случвало да си взема боклука и да седна на чуждата маса - и го направям...
                      Предполагам че затова се обаждам в този форум....
                      Харесвам ми на Спарки масата - по точно харесва ми (предполагам) камерата за смд и много ми се иска да я пробвам - щото вече не виждам така добре - а ние работим изключително с смд- та ...
                      Де да знам - може и на мен нещо да ми става...

Нещо немога да отворя това,изправено и стабилизирано захранване 12 в

Искам да видя филтрацията как е.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20220107_155005.jpg
Прегледи:226
Размер:275.3 КБ
ID:6805507
                    Това реалтайм повече не може да го разтягам.Има ли начин за по подробен оглед

Коментар

• plamenpe
                      plamenpe коментира
                      Редактиране на коментар
                      Вертикала е 50В/дел.,което е много за 12в.Трябва да е 5в/дел.Ако е само за пулсациите,може входа да се конфифигурира като АС .

Трябва да има функция AUTO.
                      Последно редактирано от plamenpe; 08-01-22, 11:56.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X