Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Часовници, марки и мнения за тях...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Часовници, марки и мнения за тях...

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
    Точно това са, което колегата popov написа

Колега Bat Pepo - може би съм се интересувал от посочените от теб марки. Но тяхното производство, особено пък гранд компликациите, е изцяло бутиково и в несъществени за размера на пазара бройки.
    Малко ми звучи, като да кажа, че S клас и 7 серия са средна ръка, защото съществуват Bugatti Veyron и Pagani Zonda.
    Колега blago72,смирено Ви моля да прочетете отново написаното от мен! Обърнете внимание на думите среден ценови клас ? E,нали не Ви звучи като средна ръка ..? Я сега,да разгледаме ценовите класове..?

http://www.ebay.ch/itm/Rolex-Submari...item53f4749365
    A !?!? Ама той струвал горе-долу колкото това:
    http://www.ebay.ch/itm/Panerai-Lumin...item43ad07ff23

А пък ние го сравняваме с това :

http://www.ebay.ch/itm/Audemars-Pigu...item43b84eb3df

Хм...излиза,че не са в един и същ ЦЕНОВИ клас...

П.П.
    Колега,пак повтарям - далеч съм от мисълта,че Ролекс е посредствен часовник.Зенит пък още повече.Просто казах,че има доста по-хубави,съответно и в други ценови класове...Умишлено не съм дал примери с гранд компликации.Що се отнася до пазара и съществените за него размери - суоч удря в земята всичо живо.Е.много ли е часовник..? И най-важното - от повечето марки и модели,за които говорим имам ...ама много преки впечатления.Затова Ви моля да не приемате поста ми като заяждане,а като чисто приятелска дискусия!

Поздрави

Последно редактирано от Bat_Pepo; 09-02-13, 16:44.
    Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
    Най-добрият ром е студеният ром!
    Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Bat Pepo, да те питам само за мнение - какво мислиш за една от марките, цитирани по-горе? Става въпрос за Omega и по-точно Speedmaster. Може би повлиян от рекламите от едно време - това е модела, с който Армстронг стъпи на луната, но винаги съм му бил фен на този модел. Както и винаги съм харесвал хронографи. Благодаря ти, каквото и да кажеш за него!
      http://www.nakladkibg.com
      накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

По-нагоре написаха за хапчетата за комплекси и избиването им.....
        Повечето от тези "елитарни" часовници са почти неприспособими за основното приложение и смисъл на часовник - да се види колко е часът. Или пък идеята да си имаме машинка за самонавиване на които нощуват тези кичозни и излишни машинки??? Не виждам как 50 диаманта за 20 хиляди евро ще ми покажат по-точно време от радиосверяем евтин касио със вечна батерия зареждана от светлина.....
        Хайде стига, че става смешно. Темата беше за часовници а не за бижута и опити за показване на социален статус....
        Всичко над хиляда евро си е цена за социален статус за накити и няма нищо общо със часовниците и използваните материали.....
        Да не говорим,че и тези часовници виждат бяло само от светкавиците на фотоапаратите на платените да имитират заинтересованост папараци... Пък точността на тези "елитарни" изгъзици е сравняема с най-ниския клас китайски задвижвания.....
        висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
          Bat Pepo, да те питам само за мнение - какво мислиш за една от марките, цитирани по-горе? Става въпрос за Omega и по-точно Speedmaster. Може би повлиян от рекламите от едно време - това е модела, с който Армстронг стъпи на луната, но винаги съм му бил фен на този модел. Както и винаги съм харесвал хронографи. Благодаря ти, каквото и да кажеш за него!
          Само за протокола:
          Neil Armstrong е оставил часовника си в лунният модул, защото бордовия часовник е дал фира. Първия часовник "стъпил на Луната" е носен от Buzz Aldrin и разбира се е OMEGA Speedmaster Professional chronograph.

Аз търся да купя един стар часовник: CASIO BM-100WJ, но за сега не мога да го намеря.
          Прикачени файлове
          There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
          No wahalla.

Коментар

• Tony33 - явно не ти е писано да разбереш за това, за което пишеш. Механичните часовници не са изобретени след кварцовите боклуци, обратното е. Векове наред, всъщност до 70-те години на 20-ти век те са служили за точното показване на времето. В създаването им и съществуването им има купчина история на човешките таланти, довели до създаването на прекрасните инструменти.
            Аз лично не бих оспорил избора ти да носиш евтина пластмасова отливка, една от още 100 милиона, но от думите ти някак лъха невежество и балкански манталитет.

Коментар

Как се представя като цяло Core All black?
              Nissan Patrol Y60

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                Tony33 - явно не ти е писано да разбереш за това, за което пишеш. Механичните часовници не са изобретени след кварцовите боклуци, обратното е. Векове наред, всъщност до 70-те години на 20-ти век те са служили за точното показване на времето. В създаването им и съществуването им има купчина история на човешките таланти, довели до създаването на прекрасните инструменти.
                Аз лично не бих оспорил избора ти да носиш евтина пластмасова отливка, една от още 100 милиона, но от думите ти някак лъха невежество и балкански манталитет.
                Колега, не искам да се заяждам, но явно на теб не ти е писано да разбереш. То и ДВГ е изобретен след парната машина, ама ти сигурно не караш парен валяк, а съвременен лек автомобил, още един от "100 милиона". И точно от твоето изказване лъха на "невежество и балкански манталитет", ЗАЩОТО дори най-евтините "кварцови боклуци" вършат същата, че и по-добра работа и от най-скъпите механики. Тук скъпите " пластмасови отливки" въобще няма да ги намесвам, защото просто е невъзможно да ги сравниш с нищо механично, та ако ще и с 1000 камъка да е.
                Сори, ама това е всичко, ако става въпрос машинката да върши работа, като точен и надежден часовник. Останалото е или някаква идеалистично-романтична заблуда или снобизъм.

Коментар

Tony33, въпроса ми беше към Bat Pepo, който ако иска ще ми отговори или не. Виждам, че той е човек, който има понятие от такива часовници, а такива хора май се срещат доста рядко по нашите земи.
                  По въпроса за опита за показване на социален статус - никъде не съм писал, че имам такъв часовник или пък ще си го купувам някога. Което не ми пречи да го харесвам. И не мисля, че ако нещо ми е скъпо и не мога да си го позволя, трябва непременно да го отричам и да го обявявам за снобарско.

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                    Само за протокола:
                    Neil Armstrong е оставил часовника си в лунният модул, защото бордовия часовник е дал фира. Първия часовник "стъпил на Луната" е носен от Buzz Aldrin и разбира се е OMEGA Speedmaster Professional chronograph.

Аз търся да купя един стар часовник: CASIO BM-100WJ, но за сега не мога да го намеря.
                    Благодаря ти за пояснението! Явно трябва да попрочета малко повече.

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                      Колега, не искам да се заяждам, но явно на теб не ти е писано да разбереш. То и ДВГ е изобретен след парната машина, ама ти сигурно не караш парен валяк, а съвременен лек автомобил, още един от "100 милиона". И точно от твоето изказване лъха на "невежество и балкански манталитет", ЗАЩОТО дори най-евтините "кварцови боклуци" вършат същата, че и по-добра работа и от най-скъпите механики. Тук скъпите " пластмасови отливки" въобще няма да ги намесвам, защото просто е невъзможно да ги сравниш с нищо механично, та ако ще и с 1000 камъка да е.
                      Сори, ама това е всичко, ако става въпрос машинката да върши работа, като точен и надежден часовник. Останалото е или някаква идеалистично-романтична заблуда или снобизъм.

О-сенсей,точно си е заяждане това,което казваш.Безпочвено и по детски простовато...Несериозно е да се твърди,че щом това Натиснете снимката за да я уголемите

Име:moskvich408.jpg
Прегледи:2
Размер:83.6 КБ
ID:5453412
                      може да те закара от точка А до точка Б,значи няма никакъв смисъл от това
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:joerg_w126.jpg
Размер:135.5 КБ
ID:5453413

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                        Благодаря ти за пояснението! Явно трябва да попрочета малко повече.
                        Ники,спийдмастъра е страхотен часовник.Вече не правят собствен механизъм,както знаеш,но това не пречи Планет Океан да е един от любимите ми часовници от марката

Коментар

Сетих се за оназ анекдота за Трабанта - "...върши работа, ама не бута густо!"
                          Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                            О-сенсей,точно си е заяждане това,което казваш.Безпочвено и по детски простовато...Несериозно е да се твърди,че щом това [ATTACH=CONFIG]548198[/ATTACH]
                            може да те закара от точка А до точка Б,значи няма никакъв смисъл от това
                            [ATTACH=CONFIG]548199[/ATTACH]
                            Уважавам мнението ти - абонирал съм се за темата за бръсначите и там определено виждам смисъл в това, което "проповядваш". Но тук някак си не мога да се съглася с теб.
                            Защото това

Име:moskvich408.jpg
Размер:83.6 КБ
ID:5453423
                            като качества не може да се мери с това

Име:joerg_w126.jpg
Размер:135.5 КБ
ID:5453424,
                            но пък можеш да си го вземеш, за скромните... да кажем 400 левчета, срещу около 40 000 за Бенц-а .

Понеже говорим за часовници, да видим обаче, как стоят нещата там -
                            това

Име:1297119685_audemars-piguet-royal-oak-offshore-chronograph_1.jpg
Прегледи:1
Размер:40.7 КБ
ID:5453425
                            като качества (здравина, функции, точност, надежност...) не може да се мери с това

Име:GW-9300-1JF.jpg
Прегледи:1
Размер:117.9 КБ
ID:5453426
                            надявам се сме на едно мнение по този въпрос.

Дотук "кварцовия боклук" печели, но още по-интересно става, когато разберем, че в този случай първото струва 40 000 лева срещу 400 левчета за второто .
                            Иначе съм съгласен, че красотата е важна и на някой пластмасовото Касио може и да не му харесва, но тя е изцяло естетическа категория и е строго субективна, затова за нея тук няма да говорим (а пък и доста солено излиза сякаш).
                            Това мисля аз по въпроса... за магданоСа.

П.П. И... ти благодаря за "повишението", защото съм само Семпай , но както се казва - чул те Господ! И след като се обръщаш така към мен, етикета изисква да се поздравяваваме помежду си и затова - УС! Дано при БИ изкуства да се ориентираш правилно! УС!

Коментар

Леле вие пък драма направихте. Аз наистина не визирах никой. Просто някакси ме подразни надменното отношение на "няколкохилядните" часовници към часовницита на нормални цени които си заслужават всяка стотинка и са точно по предназначението. Вие почнахте с балкански манталтет и т. н... Просто сравняването на "класи" някак си ми се вижда неуместно..... Много ми е целофанено холиуудско....
                              Айде че бат Арни и Силви носели панарами и те са най великите и за тва мое се дадат 5000 евра... Стига моля ви се...
                              99% от снобските часовници са наистина пълен боклук на практика- супер неточни, супер ненадеждни механизми и супер невидими в тъмни условия, изискващи невероятно сложно обслужване и внимание при носене ( споменах и за машинките за навиване които повечето от тези часовници се нуждаят за горе долу някаква употреба и показване на някакво време. това само малък пример, няма да говоря за попиващите вода каишки и т.н....). Не говорим ,че нямат никаква антимагнитна защита обикновенно и всеки ел уред и метал влияе пагубно върху точността им.... Ама спирам. Друго си е да съм балканец и да не ми е дадено да ги разбера ония лъскави стъкларийки и едно име за няколко хиляди евра по "истинските" часовници. Аз ще се задоволя с вечна батерия, 300 метра водозащита , 6 мм кристал , антимагнетичен и изцяло метален часовник с надеждна подсветка издържаща цяла нощ и без радиация за 400 евро.... Ама пуст ми балкански манталитет. Или па ми е кисело гроздето.... Явно не съм крал достатъчно, или па по-добре да не мажа лютеница или па да си напраа изолация на къщата за тия пари за "истински" часовник. Какво да правя. Не ми е писано май да ги разбера....
                              Трее да се науча да пускам и линове към egay за да си потплътявам и мненията май... Оф знам ли... Може и да е готино да ми се възхищават пубертети с 50 стотинки в джоба и родители нямащи пари за сметките ама да ми гледат филмите срещу 15 кинта... Знам ли мое си зема панарай и да стана и аз голям пич тогава...
                              Абе балканец съм си кво да се прай...
                              висете отпуснато

Коментар

Много са ми странни подобни спорове... Ако във всичко един кварцов часовник с батерия превъзхожда един механичен часовник, освен само в цената, то не мислите ли, че щяха просто да се правят кварцови със златни корпуси да речем... та да показват статус...

Един механичен часовник е вечен... и е нещо, което можете да оставите на деца, внуци, те на техните... И да работи като часовник... междувременно... Един кварцов часовник е еднодневка... грубо казано...

Вечни батерии няма, още не са измислени... Тези със соларният панел, в най-добрият случай ще издържат десетина години... (вътре има литиево-йонна презареждаема батерия...) Когато изминат тези години, ще установите, че вероятно вече няма такива батерии... Да не говорим, че всяка смяна на батерия ако се прави както следва е заедно с уплътнение и т.н. и струва не малко пари...

Механичният часовник, можете да си го приберете и да го извадите след половин век... и да разчитате да работи... и тогава...

Аз лично нося Касио, със соларно зареждане и радиосверяване... Намирам го за много практичен... Но да го сравнявам с качествен механичен часовник ми се струва леко смешно...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X