Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за ибей

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко въпроса за ибей

Първоначално публикуван от rdlegy Преглед на мнение
    Само да ви попитам, нали и от щатите се плаща ддс, защото не е във Европа
    Пич, започвам да мисля, че си правиш гаргара вече. Триста и дваесе човека ти обяснихме нещата, по начин, разбираем за средноинтелигентна тухла.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
      Информирах се
      Ообаче, вече "хваната" пратка може ли да се освободи от разстояние (мейл, факс ..) или трябвс да се отиде лично?

Поздрави!
      Ми не. Той sparkybg е описал нещата как стават.
      Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
        Ако се уговорите да го пусне "as gift", денек като подарък, няма да плащаш нищо.
        И как ще си търсиш парите от продавача, ако нещо се обърка ? Примерно ако стоката не пристигне.

Купувач: Братле, стоката я няма
        Китаец: Кофти работа, бъди силен и го приеми мъжки
        Купувач: А кво правим с парите ?
        Китаец: Какви пари, нали стоката ти е подарък, така си пише на документите...
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
          И как ще си търсиш парите от продавача, ако нещо се обърка ? Примерно ако стоката не пристигне.

Тези неща не са така както ги пишеш!
          Когато не си получил пратката, която има тракинг намбър и се проследява, и доказано не е влязла в Бг, има срок на доставка, който изтече ли, ти имаш право да заведеш диспут!Когато насрещната страна не може да докаже, че твоята пратка е в Бг , тя или се съгласява да ти продължи срока на доставка , или ГУБИ диспута, а ти си получаваш паричките обратно по сметката!!
          Разбери, докато не потвърдиш, че си получил пратката, и можеш дори да поставиш оценка - доволен или не, онзи от там няма как да си получи парите от посредника...било то Пей Пал , било чрез кредитна транзакция от Мастер или Виза!
          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Когато е по пощата пишат необлагаема стойност и нищо да не се уговаряш. Това изобщо ни най-малко трогва митничарите. Ако е поръчана официално през сайта, а не директно, парите се връщат, макар и бавно. Вероятно има и сайтове с цени в пъти по-ниски от останалите в момента. Там нямам идея какво получаваш. Може би стоката и едновременно ти връщат парите.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
              Тези неща не са така както ги пишеш!
              Когато не си получил пратката, която има тракинг намбър и се проследява, и доказано не е влязла в Бг, има срок на доставка, който изтече ли, ти имаш право да заведеш диспут!Когато насрещната страна не може да докаже, че твоята пратка е в Бг , тя или се съгласява да ти продължи срока на доставка , или ГУБИ диспута, а ти си получаваш паричките обратно по сметката!!
              Разбери, докато не потвърдиш, че си получил пратката, и можеш дори да поставиш оценка - доволен или не, онзи от там няма как да си получи парите от посредника...било то Пей Пал , било чрез кредитна транзакция от Мастер или Виза!
              Какви липсващи пари, какъв кон на втория етаж ?!? Човека ти е пратил подарък - щот си му много симпатичен. Пари не ти е искал и ти не си му пращал. А и да си му пратил - това е било личен заем, който си връщаш. По документи стоката ти е подарък - точка.

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                ...
                Що се отнася до Ибей - глупости.

Продавача никога няма да прати стока без да си получи първо парите. Парите ги получава от Пейпал. Купувача има известен период от време да извести Пейпал че има проблем при получаването на стоката. Ако ги извести - Пейпал разглежда случая и иска от продавача доказателство че стоката е доставена. Ако оня не го даде - Пейпал си изтегла парите обратно от кредит картата на продавача преди оня да може да каже "пръц".

Затова нормално умния продавач или праща с куриер - в който случай непристигнала стока става проблем на куриера - или праща само евтини неща при които загубата на една пратка не е болка за умиране.

Първоначално публикуван от windwarrior
                ...И как ще си търсиш парите от продавача, ако нещо се обърка ? Примерно ако стоката не пристигне.

Стоката е писана без пари само пред куриера. Такъв разговор може да има само между изпращача и куриера, ако куриера загуби пратката. В ибей си остава реална следа какво точно е платил купувача, и това е което се гледа. Какво после са лъгали двамата пред митниците няма отношение.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Що се отнася до Ибей - глупости.

Продавача никога няма да прати стока без да си получи първо парите. Парите ги получава от Пейпал. Купувача има известен период от време да извести Пейпал че има проблем при получаването на стоката. Ако ги извести - Пейпал разглежда случая и иска от продавача доказателство че стоката е доставена. Ако оня не го даде - Пейпал си изтегла парите обратно от кредит картата на продавача преди оня да може да каже "пръц".
                  Да, понеже темата е за иБей, да - горното е верно.

В една друга популярна електронна сергия нещата са точно обратните - докато не кажеш, че си си получил стоката, продавача не си получава кинтите.
                  Ама там няма ПейПал, и посредника получава парите, които стигат до продавача след ОК от твоя страна.

Оня ден имах интересен казус, който още не се е доразвил.
                  Бях поръчал един контролер, който дойде, и се оказа, че не е напълно съвместим с нещото, за което ми трябва. Намерих продавача на къс пас в чата, и след няколко реда той взе да мънка, че не е технически грамотен, че имали някакъв National Day, дето го празнували една седмица, че съпорта празнувал, и дъра-бъра...

Както и да е, българския инженерен гений победи китайския, и аз си реших проблема. Устройството вече е при клиента, той е доволен, и си ми плати. Сиреч, и аз съм доволен.

Обаче, като взех да да пиша feedback, аз описах проблема, и не дадох fivestar оценки.

Feedback-а не е приет вече цяла седмица, и ми става все по-интересно как ще се развият нещата.

Много обидчив тоя китаец, брех...

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Какво после са лъгали двамата пред митниците няма отношение.
                    Ми явно има значение, поне за изпращача. И точно поради същата причина (предполагам) масово в Ибей.ус продавачите дебело подчертават, че пращат стоката с документи за реалната и стойност, и не шипват "подаръци".

Прочее, тънката мисъл на дебелото ми черво беше, че в опитите да таковаме Системата, обикновено се оказваме таковани от Системата (то тя Системата за това е и създадена де). И си задаваме сакралния въпрос "Е, оти ги ручааме жабетата"...

Както някой спомена и по-горе - учудващо, но митничарите имат IQ над средното за един фикус. И ако си мислим, че ние сме първите, на които е хрумнала изключително гениалната мисъл да си поръчаме 80 инчова плазма от Китай за 9.99$ с включен шипинг (нарочно давам почти невъзможен вариант).... ми по-добре да помислим пак. И после още веднъж - за верификация на изводите от второто ни замисляне.

Оня ден на опашката за зарзават чух интересен разговор. Един си поръчал туристическа раница от ибей.ус. Ама гъзарска. Идва раницата на митницата и нашия си принти разпечатката от Пей Пал, и отива да си освобождава раницата, приготвил си е и донгите за ДДС-то. Отива на митница, митничаря го пита "Ко туй", нашия отговаря "Раница, туристическа". Митничаря "Бафмааму, много скъпа уе", нашия "Ми..." и подава разпечатката потвърждаваща реалната стойност. Митничаря зяпа разпечатката замислено 15 секунди, къса я, задрасква нещо по декларацията и бие заветното печатче с думите "Със здраве да си я носиш, дължиш два и пеесе за обработка на пратката, плащането на гише ХХХХ, лек ден...".

Тъй разправяше оня на опашката за зарзават - са, дали е истина, не знам.
                    Последно редактирано от windwarrior; 12-10-14, 20:20.

Коментар

Ми явно има значение, поне за изпращача.
                      Еми има, щото ще го поогнат за укриване на данъци например и от сорта. Такъв им е контрола. В Китай от друга страна имам чувството че е държавна политика минималният изходен контрол.
                      Тъй разправяше оня на опашката за зарзават - са, дали е истина, не знам.
                      Случва се. Носили са ми 50-60 кила пратки пратени по DHL направо на адрес, без дори да се обадят. Падна ми ченето. Китаеца ги декларирал като мостри. Ама беше отдавна...
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Истина е.
                        И на мен ми се е случвало,но не със раница.

Коментар

Аз пък съм имал следния случай.
                          Поръчах от китайски сайт преди години 2 светодиодчета от тези за габаритите около долар цена май беше - начинаещ купувач от интернет.
                          Чакане около 3 месеца, поръчката беше около нова година, нищо.
                          "Силно притеснен" комуникирах със някой от сайта и се оплаках, че не ми е пристигнала още "стоката".
                          След 2 седмици пристигна. И след още малко време пристигна още една пратка - със същата поръчка.

А относно ебай, колега от службата поръчва смартфон скоро за около 300 лв. и пристигна на адрес - взимане от пощата. Продавачът беше китаец. Че после след 2-3 дни поръчва и още един от същия смартфон за сина си - и втория пристигна на адрес.

Коментар

Първоначално публикуван от rmihalev Преглед на мнение
                            След 2 седмици пристигна.
                            Често забравят да пращат. Ами то, на ден, имат стотици пратки...Като се оплачеш, веднага пращат, а може да се оплачеш и след десетина дни. Имах на два пъти такива случки.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Добре например харесал съм си камера- цена 100 лева със доставката, мой приятел я поръчва понеже нямам кредитна карта( Той поръчва всичко без пейпал само внася в банката парите и поръчва) и я спират на митница. Към цената добавамя 20 лева за ддс и 6 лева да се достави до адрес? Как стават тези неща? До къде трябва да отида не разбрах. Трябва ли наистина да ходя до най-близката аерогара? Камерата, която искам да поръчам се праща по пощата

Коментар

Като не си разбрал , почваш да четеш темата отначало . Всички отговори на въпросите ти ги има.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X