Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за ибей

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко въпроса за ибей

Не търсете под вола теле. И аз продавам чат-пат в ибей - от Щатите.

Единствената причина държава да е рискова за изпращане (като изключим тенденцията в някои държави измамите да са национален спорт) е ако са и оакани пощите и ако при изпращане с обикновена пощенска услуга (пак със следене) от Щатите пратката престане да се следи след етапа "Влизане в съответната рискова страна".

Пейпал не се занимава просто с "голям процент" от разплащанията в ибей. Пейпал се занимава с 99.999999999999% от разплащанията в ибей. Тенденцията се засилва с още десетични знаци след запетайката откакто ибей купиха пейпал преди бая години.

Едно от изискванията пейпал да върнат парите на продавача при иск/въртел/измама от страна на купувача е да може да докаже че стоката е била доставена на адреса на купувача. Това става със следене на пратката. Ако следенето не работи - сори, но бонус. За евтини стоки става, но за по-скъпи - не.

Ибей системата е толкова перверзно извъртяна в посока защита на купувача/бой по продавача (и с всяка измината година става по-лошо) че продавачите нямат друг избор освен да режат всичко което виждат дори като минимален риск. Особено ако са частници продаващи свои неща на парче, а не търговци.

България не е единствена, до Италия примерно много хора вече не пращат. Митниците им автоматично блокират огромен процент от пратките, и после купувачите пускат оплаквания и си взимат парите обратно а продавача е с една стока назад докато същата гние по митничарските складове. Това са си пазарни специфики. И вЕрвайте ми, да пратиш каквото и да било до България си остава по-голям в пъти проблем от това да го пратиш до Китай или до Тайланд. Проверено. Въпреки че нещата в последните години вървят към по-добро.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      тия, дето не шипват до БГ,
      Не от добро - в чудо са се видели!
      Най-често страдат германците и то частни продавачи. Търговците са се примирили с некоректни купувачи.
      Все повече продавачи от UK не шипват и до собствената си страна - само "взимане от място". Пак има защо.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ами аз досега не съм продавал нищо в иБей, но обратното е в сила.
        Интеесно, че досега само горецитирания търговец - само и единствено той, отказа да праща до БГ.
        Стоката беше на стойност 20 USD горе-долу, и не беше много популярен артикул..
        Но не единствен.

Коментар

И аз съм имал случай (case), който отворих за непристигнала стока. Оня отсреща ми праща, маса уверения, че я е натоварил. Тракинга стигаше до БГ и тишина. След маса молби да затворя случая, човекът ми върна парите, приключих диспута, а нещото пристигна два дни след това. По неговата изненада, когато му се обадих и му казах, че всичко е ок и му пращам пак парите, разбрах че е преглътнал загубата и сигурно се беше зарекъл да не праща нищо повече до тая загубена плюнка на картата. Вярно е, че веднъж платиш ли, всяка издънка си я отнася продавача, въпросът е докога ще тръпнат от притеснение, дали си си получил стоката? Забелязвам, че напоследък продавачите не ми дават положителен отзив за плащането, преди аз да им пусна по 5 звезди за получаването. Баси катилите.
          Последно редактирано от Тропчо; 15-10-14, 22:15.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Забравих нещо. По горе някой попита за превалутирането. Трябва да се пише до администрацията на PayPal с каква валута работиш, но и това не е решение, защото пазаруваш и с долари, и с евро, и с паунди...PayPal действа по подразбиране, българин - левове.

Коментар

Намерих камерката намалена с няколко паунда в ибей от Англия. Продавача има 98 процента позитивен фийдбек и фийдбак скор 300000. Та въпроса ми е, че това нали е достатъчно за да му имам вяра, че няма да ме излъже?

Коментар

Първоначално публикуван от rdlegy Преглед на мнение
                Намерих камерката намалена с няколко паунда в ибей от Англия. Продавача има 98 процента позитивен фийдбек и фийдбак скор 300000. Та въпроса ми е, че това нали е достатъчно за да му имам вяра, че няма да ме излъже?
                Чакай сега да си изясня въпроса ти. Питаш един куп непознати хора, дали един друг непознат човек (който първите непознати хора даже и не познават), дали въпросния непознат човек е честен търговец. Правилно ли разбирам въпроса ти ?
                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Питам дали рейтинга е достатъчно добър. Според мен е, но искам да чуя вашето мнение. То ми е ясно, че няма как да знаете

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    Забравих нещо. По горе някой попита за превалутирането. Трябва да се пише до администрацията на PayPal с каква валута работиш, но и това не е решение, защото пазаруваш и с долари, и с евро, и с паунди...PayPal действа по подразбиране, българин - левове.
                    Никакво подразбиране няма. PayPal действа във валутата на картата ти, или във валутата, в кооято е въпросното плащане. Нищо не ти пречи да си отвориш еврова карта, или доларова. Ама няма сми. Просто указваш на PayPal при плащането да ти тегли от картата директно валутата, в която пазаруваш при конкретното плащане. Банката ти превалутира по нейния курс, който е по-изходен от тоя на PayPal.

Та, никакво писане до никой не е нужно. Просто си има опция за това при плащане.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

rdlegi... и аз не разбрах, вече се обърках. Да излъже теб или да излъже приятелят ти, който ти поръчва нещата от твое име?

Коментар

Попитах дали рейтинга на продавача според резулата, който написах е достатъчно добър за да се поръчва каквото и да е от продавача. Нали все пак най-вече се гледа рейтинга

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          PayPal действа във валутата на картата ти, или във валутата, в която е въпросното плащане
                          И това не е вярно. Имам две карти - еврова и доларова, но това не пречи на PayPal да започва от левове. Плащам на германски търговец с евро от еврова карта, но PayPal минава през левове. Колкото до писането до администрацията не аз съм го измислил. Някъде го четох, но не съм го пробвал.

Коментар

Питам дали рейтинга е достатъчно добър. Според мен е, но искам да чуя вашето мнение. То ми е ясно, че няма как да знаете
                            Отново не разбирам въпроса ти - питаш дали рейтинга на някакъв продавач в ибей е достатъчно добър. Какво означава достатъчно добър ? Достатъчно добър спрямо кое ? Ако ти кажа че е добър, и утре продавача те метне - ко праим, аз ли ще съм виновен ?

Има си рейтингова система - влизаш в профила на продавача, и четеш. Позитивни отзиви, негативни отзиви. Кой, как, защо.

Ако търсиш причини дали да си поръчаш стоката или не - ми съмнявам се да ги намериш. В крайна сметка твоите пари са на кантара. Не моите.
                            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Попитах дали рейтинга на продавача според резулата, който написах е достатъчно добър за да се поръчва каквото и да е от продавача. Нали все пак най-вече се гледа рейтинга
                              Целта на продавача не е да те излъже! Препоръчва се внимание към търговец с по-малко от 50-60 сделки.

Коментар

ААААААААААА„ НЕ! Пък мойта кола е сива, дали ще издрапа тоя баир?
                                Пич, дай линк към тая камера (на ЛС, щото е препратка към търговски сайт) да поръчвам камерата и да ти я пратя с ЕКОНТ. Остави ме да се наспя спокойно поне тази вечер, че три дни не съм спал покрай проблемите ти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X