Здравейте колеги,
Поради факта, че Джип нещо се моткат с включването в навигацията на стационарните спийд-камери за нашенския район обмислям вариант за купуване на радар-детектор.
Не обичам неща на лепки по стъклото, а още по-малко - да ми се вижда нещо, което да е привлекателно за крадци, или пък да се налага да свалям/слагам при всяко спиране...
Затова се насочвам към модулните радар-детектори с възможност за ъпдейт на спийдкамери.
Засега в полезрението ми са Kiyo 700 и Стелт RG...
Според анализ на документацията предимствата/недостатъците са:
Kiyo 700:
+ двумодулна конструкция (радар-приемника се монтира някъде отпред, а вътре ти е GPS+управляващия модул и сигнализация)
+ възможност за монтаж на опционални приемници за лазер (не ми е приоритет - за мен това е малко безмислено, защото писне ли - вече си изгорял
+ дисплей на параметри (например GPS скорост)
- липса на български глас
- нужда от опъване на кабел през моторния отсек и преградата за да влезе кабела в купето
Стелт RG:
+ доколкото знам - български производител
+ адаптирана за България (български език, честа актуализация на камери и т.н.)
+ безжична връзка между радар-приемника и управляващия блок
- три блока без индикация
- цена с около 200лв над тази на Kiyo
Та сравнявал ли е някой тези модели.
И какви са впечатленията от експлоатацията...
П.С. радар-детектора винаги ми е бил допълнителна презастраховка от заблеяност, а не пособие, спомагащо за нарушаване на правилата
Поради факта, че Джип нещо се моткат с включването в навигацията на стационарните спийд-камери за нашенския район обмислям вариант за купуване на радар-детектор.
Не обичам неща на лепки по стъклото, а още по-малко - да ми се вижда нещо, което да е привлекателно за крадци, или пък да се налага да свалям/слагам при всяко спиране...
Затова се насочвам към модулните радар-детектори с възможност за ъпдейт на спийдкамери.
Засега в полезрението ми са Kiyo 700 и Стелт RG...
Според анализ на документацията предимствата/недостатъците са:
Kiyo 700:
+ двумодулна конструкция (радар-приемника се монтира някъде отпред, а вътре ти е GPS+управляващия модул и сигнализация)
+ възможност за монтаж на опционални приемници за лазер (не ми е приоритет - за мен това е малко безмислено, защото писне ли - вече си изгорял

+ дисплей на параметри (например GPS скорост)
- липса на български глас
- нужда от опъване на кабел през моторния отсек и преградата за да влезе кабела в купето
Стелт RG:
+ доколкото знам - български производител
+ адаптирана за България (български език, честа актуализация на камери и т.н.)
+ безжична връзка между радар-приемника и управляващия блок
- три блока без индикация
- цена с около 200лв над тази на Kiyo
Та сравнявал ли е някой тези модели.
И какви са впечатленията от експлоатацията...
П.С. радар-детектора винаги ми е бил допълнителна презастраховка от заблеяност, а не пособие, спомагащо за нарушаване на правилата

Коментар